Pääsiäisepistola: Córdoban Pyhä Perfectus

Pappi Córdoban Pyhä Perfectus menetti päänsä 18. huhtikuuta 850 jKr.

Oli huhtikuun 18. päivä vuonna 850 jKr. Suurin osa Espanjaa oli elänyt yli 100 vuotta islamilaisen invaasion alla, joka alkoi vuonna 711 jKr.

Muslimit hyväksyivät kristityt, jos he elivät täydellisessä alamaisen asemassa silloisessa ummassa eli islamilaisessa kalifaatissa. Alueena se kattaa suurinpiirtein nykyisen Espanjan alueen. Kristittyjen piti kumartaa kohdatessaan muslimin, kristityt eivät saaneet rakentaan kirkkoja, kristittyjen piti maksaa muslimeille jizyaa eli eräänlaista suojelurahaa ja veroa ja muslimit saivat ottaa kristittyjä naisia seksiorjikseen miten mielivät.
Muuan kristitty pappi nimeltään, nimeltään Córdoban Pyhä Perfectus, asui Etelä-Espanjassa Córdoba-nimisessä kaupungissa, joka oli sen ajan maurien pääkaupunki. Maurit olivat afrikkalaisia muslimeja, jotka olivat valloittaneet Espanjan 700-luvulla. Maurit jatkoivat kristittyjen vainoa edelleen 800-luvulla emiiri Abderrahmanin valtakunnassa.
Córdoban Pyhä Perfectus tiesi mikä kristittyjen asema yhteiskunnassa oli. Eräänä kauniina päivänä 18. huhtikuuta 850 pappi Pyhä Perfectus oli kävelyllä kun vastaan tuli kaksi muslimia. He kysyivät papilta: ”Kumpi oli suurempi profeetta, Muhammed vai Jeesus?”.
Pappi ei halunnut ensin vastata, sillä hän ei tiennyt mitä muslimit ajoivat takaa. Muslimit lupasivat olla tekemättä mitään vastatoimia riippumatta mitä pappi vastaisi, jos tämä vastaisi rehellisesti.
Pappi vastasi silloin arabiaksi muslimeille, että Muhammed oli moraaliton väärä profeetta kun taas Jeesus oli Jumalan poika ja Vapahtajamme.
Muslimit päästivät papin menemään. Mutta kun pappi oli mennyt niin muslimit katsoivat, että lupaus ei ollut enää voimassa. Niinpä pappi Pyhä Perfectuksesta annettiin pidätysmääräys jumalanpilkasta eli kutsumisesta Muhammedia vääräksi profeetaksi.
Pappi kiisti ensin kaiken, mutta kun tajusi, että kuolee vaikka sanoisi mitä, hän sanoi muslimeille profeetta Muhammedista seuraavaa:
– Olen kironnut profeettanne ja kiroan hänet uudelleen. Olen kutsunut profeettaanne riivaajaksi, avionrikkojaksi ja valehtelijaksi ja islam on paholaisen ideologia.
Sen jälkeen pappi Córdoban Pyhä Perfectus mestattiin katkaisemalla hänen kaulansa. Oli huhtikuun 18. vuonna 850, pääsiäinen eli Jeesuksen ylösnousemuspäivä.
Muslimien aika ei ollut tullut vielä lähteä. Kristityt saivat kärsiä vielä muutaman sata vuotta, kunnes Espanja alkoi pikkuhiljaa nousta. Vuonna 1492 kukistettiin viimeinenkin islamilainen linnoitus kuningatar Isabella Katolilaisen toimesta.
Eurooppa oli sillä erää pelastettu islamilaiselta invaasiolta.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hyvää pääsiäistä
Hyvää pääsiäistä
19.4.2019 21:50

Hyvä kirjoitus. Mutta nykyaikana ns eliitti lausuu merkelistä alkaen ”islam kuuluu eurooppaan”. Ynnä kaiken maailman sopimukset joissa sitoudutaan ottamaan vastaan. Siis sitoudutaan ottamaan vastaan murhaajia yms. Itselläni vieläkin ns kaikuu päässä esim kataisen twiitti kun brysselissa oli joukkomurhanta menossa. ”Olemme turvassa” . Twiitti lähettety jostain bunkkerista kymmenien turvamiesten keskeltä. Se on sitä integraatiota.

Me tiedämme kaikkien taustat
Me tiedämme kaikkien taustat
19.4.2019 23:30

Ai niin. Piti lisätä stubbin asiantunteva lausunto. Ruotsi on turvallinen jne maa. Ei mulla muuta.

John MacMunne
John MacMunne
20.4.2019 00:07

Ruotsi on paska maa (nykyään).
Niin ja Saksa tietenkin.
Sääli niitä piruparkoja, jotka uskovat Mr. Pepsodentin juttuja…

Minä
Minä
20.4.2019 04:58

Jos islam kuuluisi Eurooppaan, ei sitä tarvitsisi yrittää uskotella euroopalaisille.

Moonman
Moonman
19.4.2019 23:10

Vaikka tästä on yli tuhat vuotta niin samanlainen kohtaus voisi tapahtua huomenna itäkeskuksessa, siis: ”vastaan tuli kaksi muslimia. He kysyivät: ”Kumpi oli suurempi profeetta, Muhammed vai Jeesus?” Väärästä vastauksesta ei (vielä) lähtisi pää irti, mutta vähintään nyt pahoinpitely yms. Takapajuisena pysynyt Islam tarjoaa ikkunan kauas menneisiin vuosisatoihin ja siihen kuinka pimeä, taikauskoinen ja väkivaltainen maailma oli silloin ja jollaiseksi se näemmä halutaan länsimaissa nyt muuttaa uudelleen. No viikingit kävivät espanjassa vähän muslimeja möyhentämässä, mutta sellaista emme varmaankaan pääse näkemään enää.

Tapiola
Tapiola
19.4.2019 23:13

Isabellaako pitää suomalaistenkin odottaa vapauttamaan uhkaavasta ikeestä. Nythän meillä on ollut vain prinsessa Stubella, jolle monikulttuuri on rikkaus.
Mielenkiintoinen tarina. Perfectus ei ollut ihan täydellisen viisas, jos moisessa kohtaamisessa antoi viedä nalkkiin? Tulee mieleen, että menneinä vuosina taisi olla sellainen naisten suoja kuin Perfecta. Mitäs jos Liglissä olisi kaapunaisille Pyhä Perfectus tuotteita… kevätloru puoli kuuta peipposesta, Perfectuksesta ei päivääkään.

Vitjaantunut Stadilaine'
Vitjaantunut Stadilaine'
19.4.2019 23:50

Hyvä kirjoitus ja muistutus. Kannattaa googlata tai etsiä juutuubista videoita vaikka haulla ”golden age of Spain”, tms.
”Espanjan kulta-aika”, aika jolloin kolme uskontoa elivät sovussa Iberian niemimaalla uskonnollisen suvaitsevaisuuden aikaa. Täyttä hulluutta! Oliko myös kolmas valtakunta Euroopassa ”Juutalaisten kulta-aikaa”?!
Elävältä nylkemisiä, nöyryytyksiä, satunnaisia kurinpidollisia joukkoteurastuksia. Siinä sitä kulta-aikaa…

Valkoinen kuolema
Valkoinen kuolema
20.4.2019 06:49

Tuon ajan uusi tuleminen on vain muslimien utopiassa. Jos esim. muslimit alkavat liikehtiä väkivallan avulla, on heidän loppunsa ainakin Euroopassa varsin nopea. Veri tosin vuotaa, mutta tehokas liikekannallepano murskaa näiden uskontohullujen haaveet varsin nopeasti. Se että valloitaisivat Euroopan poliittisesti, siihen ei muslimien älli riitä koska väkivalta on se mihin esimmäisenä ryhtyvät. Heidän myötäilijät tulevat kohtaamaan saman kohtalon, eli sen mitä yleensä maanpettureille on tarjolla.

rtellinen
rtellinen
20.4.2019 13:00

Turha toive. Länsi on neuvostotiedustelun perillisten ja perinteiden jatkajien hallitsema. Heidän ykkösproriteetti on viedä loppuun se mitä kremlissä on kerran päätetty. Eli suvakkimielisairaudella ja mokutuksella länsimaat hautaan ja kurimukseen. Sen jälkeen ryssää vapahtajaksi ahdinkoon ajetuille länsimaalaisille tyrkytellen. Siinäpä syy suvakkimafian innokkuudelle jahdata ryssäntrolleja ja leimata kansallismieliset länsimaalaiset ryssänkätyreiksi. Peittelevät vain itsestään nousevaa mahorkan löyhkää.

phwebdevcom17
phwebdevcom17
20.4.2019 15:14

Kun muslimien määrä jossain valtiossa nousee riittävän suureksi niistä eroon pääseminen on erittäin vaikeaa. Tuo raja on jotain 15% tietämillä – monet Euroopan maat lähestyvät tuota jo kovaa kyytia, mm. Ruotsi.

Pessimisti
Pessimisti
20.4.2019 08:52

Älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin pejätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukutaa helvettiin. Matt. 10:28

merkonomi Huikkanen
merkonomi Huikkanen
20.4.2019 17:50