Kööpenhaminan muslimit Paludanille: "Nyt saa riittää!"

Kööpenhaminassa pidettiin perjantai-iltapäivällä jättimäinen muslimien mielenosoitus Rasmus Paludania vastaan. Mielenosoituksen sanoma oli “Nyt saa riittää!”.

Useita satoja muslimeja kokoontui Nørrebron Blågårdin aukiolle, josta joukkio marssi kaupungintalolle. Väkijoukko huusi “Nyt saa riittää!” Mielenosoitus oli rauhanomainen, mutta joukkion viesti oli selvä. Tanskalaisten politiikoiden on puututtava Rasmus Paludanin koraanien polttamiseen ja lopetettava hänen islamin uskon loukkaaminen. Muutoin tilanne saattaa roihahtaa sunnuntaita suuremmaksi mellakaksi, joka leviää koko Kööpenhaminaan.
Muuan muslimimies kertoo tanskalaiselle Extrablad-lehdelle:
– Haluamme vain kunnioituksen, joka meille kuuluu. Olemme osa tanskalaista yhteiskuntaa. On olemassa suuri uhka, että Uuden Seelannin kaltainen verilöyly voi tapahtua Tanskassakin jos yksi mies provosoi ympäri kyliä.
Mies kertoo edelleen, että koraani on muslimien elämän perusta ja islam uskomus, joka ohjaa muslimin jokapäiväistä elämää.
– Rasmus Paludan pilkkaa ja solvaa näitä arvoja ja siksi reaktio on tällainen kuin nyt on. Ero muslimien ja Paludanin välillä on se, että me tuomme rauhanomaisen viestin, jossa kunnioitamme muiden uskontoja. Mutta me vaadimme myös kunnioitusta. Hänellä on selvä sanoma, että hän vihaa muslimeja ja että he eivät saa olla Tanskassa, mies nimeltä Khalid Alsubiihi kertoo Extrabladetille.
Lainaus Extrabladetista loppuu. Katso kuvat ja filminpätkä linkistä.
Tanskan muslimiyhdyskunnat ovat viikon aikana vedonneet Tanskan pääministeriin ja politiikoihin, jotta nämä lopettaisivat Paludanin mielenilmaukset. Muslimiyhdyskunnat yrittävät toisin sanoen asetella rajoja sille mitä tanskalainen saa sanoa ja tehdä. Paludan on kuitenkin jatkanut mielenilmauksia ja esimerkiksi tänään pidettiin Kööpenhaminassa muutaman miehen koraaninheittelytuokio.
Viime aikojen tapahtumilla on sama kaava kuin Jyllands Postenin Muhammedin pilakuvapiirrosjupakassa vuonna 2005. Tuolloin JP julkaisi pilakuvasarjan “Muhammedin kasvot”. Julkaisemisen jälkeen muslimit vetosivat Tanskan pääministeriin, jotta tämä kieltää lehdistöä julkaisemasta pilakuvia. Pääministeri tuolloin kuitenkin sanoi, että Tanskassa on sananvapaus ja hän ei voi estää lehdistöä.
Tästä seurasi valtaisa reaktio ympäri maailmaa kun Tanskassa asuvat imaamit lähtivät islamilaisiin maihin kertomaan, että Skandinaviassa pilkataan Muhammedia.
Tanskalaiset turvapaikka-aktivistit ovat myös aktivoituneet. He keräsivät parin vuorokauden aikana protestiksi Paludanille 300 000 Tanskan kruunua pakolaisavulle. Vaikea sanoa mikä yhteys rahankeruulla on pakolaisavulle ja Paludanin mielenilmauksille.
Seurataan tapahtumia, sillä tilanne Tanskassa on nyt tulenarka ja voi räjähtää hetkenä minä hyvänsä jättimäisiksi mellakoiksi.