Helsingborgissa kaupunkisota – kaksi uusruotsalaista hengiltä

Viime yönä puolen yön jälkeen käytiin Helsingborgissa pienimuotoinen kaupunkisota. Kaksi uusruotsalaista ammuttiin hengiltä.

Tapahtumat alkoivat klo 00.15 aikaan Drottningshögin ongelma-alueella. Tietojen mukaan 4-5 ampujaa oli liikkeellä skoottereilla. Kohteet taas olivat liikkeellä autolla. Ampujat saavuttivat auton ja alkoivat ampua kohti autoa.
Poliisi löysi auton muutaman minuutin päästä ja sisällä oli 26 ja 27 vuotiaat arabitaustaiset miehet. He olivat saaneet molemmat useita osumia. Poliisi ilmoitti myöhemmin, että miehet menehtyivät saamiinsa vammoihin.
Heti tapahtumien jälkeen poliisi laittoi ympäri Helsingborgia pystyyn suuret liikenneratsiat. Poliisihelikopteri ja koirat partioivat aluetta. Tapahtuma luokiteltiin ns. “erityisen vakavaksi tapahtumaksi”.
Poliisi eristi yöllä myös sairaalan, jonne uhrit vietiin. Kyseessä oli varatoimi paikalle ryntäävien omaisten takia, toisaalta poliisi varmistaa tällaisissa tapauksissa, että jos teloitus epäonnistuu kadulla niin tekijät eivät pääse sairaalaan sisälle varmistamaan lopputulosta.
Teon taustoista ei ole alamaailman lähteen mukaan toistaiseksi muuta tietoa kuin se, että he olivat arabitaustaisia ja kotoisin naapurikaupungista Landsrkonasta. Drottningshögin alueella on ammuskeltu aiemminkin. Viime vuonna siellä tapahtui toinenkin tuplamurha.