Iltalehti: EKRE:n myötä Virossa vainotaan jopa suomalaisia

Iltalehti roiskaisi eilen illalla eetteriin sellaisen valeuutisen, että ei taas mitään rajaa. Sami Lotilan kirjoittaman artikkelin mukaan EKRE:n nousun myötä ulkomaalaisiin ja suomalaisiin kohdistunut viha on nyt silmiinpistävää Tallinnassa.

Artikkelissa kerrotaan ”suomalaismiehestä”, joka oli viettämässä ravintola-iltaa Tallinnan keskustassa pääsiäisyönä. Kun suomalaismies tuli yöllä ulos ravintolasta niin hänen kimppuunsa hyökättiin hyppypotkuin. Tekijä oli sihissyt viroksi ”saatanan suomalainen”.
Suomalaismies kertoo Iltalehden Lotilalle, että suhtautuminen ulkomaalaisiin, kuten myös suomalaisiin on kiristynyt EKRE-puolueen kannatuksen lisääntymisen myötä. Suomalaismies kertoo, että ilmapiirin kiristyminen näkyy esimerkiksi Tallinnan yöelämässä.
Vai niin.
Iltalehden suomalaismiehen kerrotaan asuneen Tallinnassa kolme vuotta. Itse olen asunut vain 2,5 vuotta. Enkä ikinä ole kokenut yhtään minkäänlaista ”ilmapiirin kiristymistä” tai ylipäätään mitään uhkaamista sinä aikana.
Päinvastoin. Viime talvi meni hieman kosteissa merkeissä ja on tullut vietettyä ilta jos toinenkin Tallinnan ravintoloissa. Niin Mustamäen ja Öismäen lähibaareissa, kuten myös Tallinnan keskustan kaljabaareissa. Tapanani on lyöttäytyä juttusille paikallisten ihmisten kanssa ja kun vastapuolelle selviää, että olen suomalainen niin poikkeuksetta vastaanotto on ollut hyvä. Pöytään on pyydetty istumaan. Ja kun heille selviää, että en ole turisti vaan suomalainen, joka asuu Virossa niin siitä onkin päästy jutun alkuun.
Näiden ravintolakeskustelujen aikana ollaan käyty ystävällisessä hengessä läpi kaikki mahdollinen. Ilmapiiriä kuvastaa parhaiten se, että kun kerran olimme kaverini kanssa Nömmen kaljabaarin tupakkahuoneessa, ja se oli täynnä virolaisia miehiä. Kun heille selvisi, että olemme suomalaisia niin siitä alkoi kunnon juomingit. Pöytä haettiin täyteen snapseja ja niitä kipattiin kilpaa.
Loppuyöstä laulaa luikautimme kuorolauluna maammelaulut. Me suomeksi, virolaiset viroksi.
Sami Lotilan juttu perustuu siis puhtaasti pelkkään EKRE-puolueen mustamaalaukseen. Juttu asettuu oikeaan valoon kun katsoo mitkä ovat Sami Lotilan taustat.
Jo yksin Wikipediassa kerrotaan:

”Sami Lotila on kiistelty hahmo Virossa… Esimerkiksi tuolloinen Viron presidentin neuvonantaja Iivi Anna Masso on pitänyt Lotilaa Kremlin käskyläisenä sekä hänen kirjoituksiensa pyrkivän vahingoittamaan suomalais-virolaisia suhteita… Lotilan mukaan ”todellinen Viro on ”köyhä, kahtiajakautunut, menneessä elävä ja toisinajattelijoita vainoava”, ja ettei se pidä huolta muusta kuin eliitistään… Lisäksi hänen mukaansa totuus Viron kohtalosta vuonna 1940 sijoittuu johonkin neuvostovalloituksen ja ”vapaaehtoisen liittymisen” välille.”

Näin ollen Iltalehti julkaisi suoraan puhtaan propagandakirjoituksen. EKRE ei millään tavalla vainoa suomalaisia. Päinvastoin EKRE on kutsunut suomalaisa mukaan mm. itsenäisyyspäivän tapahtumiin sekä muihin tapahtumiin, joita Tallinnassa on pidetty. Mainitakseni viime syksyn GCM-vastainen mielenilmaus.
Niin ikään EKRE-puolueen Ruben Kaalep, joka on ollut järjestelemässä Ethnofutur-tapahtumaa Tallinnassa, on kutsunut joka vuosi mukaan suomalaisia mm. Suomen Sisun jäseniä. Yhteistyö on erinomainen eikä mitään jännitteitä ole olemassa.
Iltalehden juttu unvisit-linkin takaa:
https://unv.is/iltalehti.fi/kotimaa/a/3281ebe0-6be9-4c4c-bab2-01507667a884?fbclid=IwAR3MzPQrpbkZZh2KVZOOvGZyY8MscRcpQ19A79bOyeT_659tU9v0tDukxT8

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ilkka Kokkonen
Ilkka Kokkonen
21.4.2019 14:19

Tietysti se vituttaa kun todellisuus ei menekään oman agendan mukaan. Sitä huolestuu ja on pakko keksiä tarnoita ja toivoa, että ne joku uskoisi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
21.4.2019 18:11
Vastaa...  Ilkka Kokkonen

Ikävä kyllä näitä valeuutisia kannattaa keksiä ja julkaista nimenomaan siksi, että aivan liian moni suomalainen uskoo kaiken lehdistä lukemansa ja Ylen uutisista kuulemansa kuin pieni lapsi.
Jos Ylen iltauutisissa kerrotaan lehmien lentävän, niin nehän lentävät. Iltapäivälehtien kohdalla useimmilla on sentään jonkinasteinen suodatin, mutta aivan liian monella senkin asetukset ovat aivan liian harvat päästäen läpi aivan liikaa valehtelua.

Jorma
Jorma
21.4.2019 14:22

Valemeedia Iltalehti jauhotettu. ÖVA ÖVA.

Jere H
Jere H
21.4.2019 14:33

Suvakit kauhuissaan tekaisevat oikeistoa mustamaalaavia juttuja. On myös näkynyt vähemmistöhallituksen perään vinkuvia juttuja jo. Vihervasemmisto ei ole saamassa hallitusta kasaan 🙂

Varmuusväline
Varmuusväline
21.4.2019 14:38
Pessimisti
Pessimisti
21.4.2019 14:41

Viherpunikki vääntää, vääntää ja vääntää katkeraan loppuun asti, vaikka ummetus alkaa olemaan todella paha.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
21.4.2019 14:48

iltapaska se taas kirjoittaa ihan sceidaa, itse asun virolaisen naisenkanssa ja on vain hienoja kokemuksia virosta, kun meille tulee politiikasta puhe haukumme vastapainoksi kaikki karvakämmenten ja yön-timppojen halaajat…..

Pinlaareni
Pinlaareni
21.4.2019 15:01

Tuhannen ja yhden yön tarinoita pukkaa iltapierukin. Tärkeintähän ei viher-vasemmistolaisille ole totuus, vaan hyvä tarina. Mielenkiinnolla odottelen sitä päivää, jolloin joku punavirheä toimittajankuvatus julkaisee tosissaan jutun pelottavista kuunatseista, jotka aikovat tuhota månikultturisen ”unelman”. Q-ukon palvojat ovat tietenkin edelleen tärkeä ja olennainen osa ”unelmaa”.

Katri
Katri
21.4.2019 15:29

Te ketkä pystytte niin kertokaa Viron medialle suoraan millaista sontaa täällä saa lukea.

peräpää
peräpää
21.4.2019 15:30

Jos siitä puhutaan, missä eniten vainotaan suomalaisia, niin se on – Suomi.

John MacMunne
John MacMunne
21.4.2019 16:24

Yksittäistapaus ja ”hyppypotkiihan ne suomalaisetkin” jne… Viddu joo!
Suomen suurimpien uutismedioiden useat jutut ovat lähinnä uutisten muotoon kirjoitettuja mielipidekirjoituksia,
ELI VASTUU NÄKÖJÄÄN LUKIJALLA, USKOAKO KAIKEN HÖLYNPÖLYN!

Leo Pardi
Leo Pardi
21.4.2019 16:52

Kirjoitin alla olevan kommentin IL-keskustelupalstalle, mutta eivät tietenkään julkaisseet.
”Mutta ei hätää Paavo Tajukangas on paikan päällä kommentoimassa: Paavo, miten kommentoit Tallinnan ilmapiirin kiristymistä? …piip…skrätz…ui..ui. Kuuleeko Paavo?… Juuri nyt emme saa yhteyttä Tallinnaan, mutta Paavon julkaisusta: pt-media.org voimme lukea Tallinnan kiristyneestä ilmapiiristä. Paavo kirjoittaa myös Ruotsi lähiörakentamisesta ja sen aiheuttamista ongelmista.”

Täti langalla huolissaan
Täti langalla huolissaan
21.4.2019 17:17

Älä hyvä mies anna alkoholin pilata elämääsi. Kuka tätä monikulttuurista viestintää hoitaa, jos olet ennen aikaisesti tossut ojossa?

Anonymous
Anonymous
21.4.2019 17:26

Hyvä.

kosanteri
kosanteri
21.4.2019 17:25

Kyllä minä uskoisin Iltalehden jutun, jossa kerrottaisiin, että Lotila on saanut kunnolla turpaansa.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
22.4.2019 00:50
Vastaa...  kosanteri

Toivottavasti kirjoittavat pian sen, en malta odottaa. Tulis jo.

Anonymous
Anonymous
21.4.2019 17:33

Johan Bäckman sai aikoinaan porttikiellon Viroon mutta Lotila pääsee vieläkin Eestiin eli eivät ole vielä kyllästyneet mokomaan pelleen. Itse olen asunut Tallinnassa jo yli viisi vuotta enkä ole mihinkään ongelmiin joutunut edes EKREn kannattajien taholta.
Lotila olisi voinut vielä kirjoittaa että Perussuomalaiset ovat natseja niin artikkeli olisi ollut täydellinen punavihertuotos.

Islam on syöpä
Islam on syöpä
21.4.2019 17:57

Itselle tuli heti kaksi asiaa mieleen tästä:
1. Joko ”uutinen” on ihan puhdasta paskaa tai
2. Tämä suomalainen ohjaaja on perinteinen marxilaisia
arvoja kannattava moraaliposeeraaja joka on joka
käänteessä haukkunut virolaisia ja sai ansionsa mukaan.

V-tuuntunut Stadilainen
V-tuuntunut Stadilainen
21.4.2019 21:35

Mä arvioisin tuon Lotilan artikkelin sakeudeksi n. 6,5V (Vehkoota) vrt. South parkin ”Couric”-asteikko.

Hauki
Hauki
21.4.2019 22:15

Useamman vuoden kokemuksella linnan skenestä sanoisin että pellehän toi lotila on.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
22.4.2019 01:01

Lotilan iltasatu sai niin kovaa ryöpytystä yöllä kommenttiosiossa, että Iltalehti suuttui, polki jalkaa kuin pikkutyttö ja sulki sen. Oli ihan hyvä meininki siihen asti. Pettämätöntä suvakkitaktiikkaa bannata kaikki ja kuvitella voittaneensa ”väittelyn”. Tina Wiikin pulushakkivertaus tulee väistämättä mieleen. Säälittää tuommoinen lapsellinen kiukuttelu lehdeltä, joka on perustettu samana vuonna kuin meikä, olisi aika jo aikuistua vähäsen.

Sami Lolita
Sami Lolita
22.4.2019 07:55
Vastaa...  fatwantarkistaja

Outoa, että kommentointi oli ylipäätään mahdollista aluksi. Kuvittelivatkohan saavansa Virolaisvastaisen kommenttiryöpyn. Jos niin, ei pennyt ihan kuvitelman mukaan.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
22.4.2019 01:12

Hemmetti, se tärkeinhän tietenkin unohtui. Lotila ja Iltalehti siis tekevät tahallista haittaa Eestin matkailuelinkeinolle julkaisemalla natsifantasioitaan uutisina. Luulisi tuosta joutuvan oikeuden eteen ja maksumieheksi jo. Wikipedian mukaan Lotila on Kremlin mies, eli Puuttinin hybriditrollihan se on väkisin. Yrittävät vaikuttaa vaalitulokseen jälkikäteen ajamalla maan sekasorron ja hämmennyksen tilaan. Veikkaisin CIA:n vankilennon olevan jo tilattu. Quantanamera kutsuu, se on Kuubassa se.
Joskin tuo oli ”hieman” yliampuvaa, se ainakin perustuu johonkin, enkä saa edes fyrkkaa mielikuvitukseni käytöstä, epistä.

Aikki.
Aikki.
22.4.2019 08:35

Sosiaalidemokraattivihervasuritoimittajan mielestä EKRE : llä on yhtä huono arvopohja, kuin meillä perussuomalaisia äänestävillä Suomessa. Huvittavinta tuossa valeuutisessa oli se, että kautta aikain kännisiä suomalaismiehiä on Virossa kohdeltu kaltoin, mutta koskaan ennen ei ole mainittu tekijän olleen EKRE n kannattaja. Epärehellinen toimittaja olisi laitettava viralta.