SAK: Yrittäjien annettava kehitysmaista tulleille tulijoille palkallista kielikoulutusta työajalla

Taloussanomien mukaan maahanmuuttajia syrjitään; vain 6 % maahanmuuttajista saa opiskella suomea tai ruotsia työajalla. Asia tulee ilmi SAK:n selvityksestä.

Mietitäänpä hetki.
Oikeita maahanmuuttajiahan ei tarvitse kielikouluttaa työajalla työnantajan kustannuksella. He ovat fiksuja ihmisiä ja opettelevat kieltä vapaa-ajallaan.
Mutta, miksi työnantajan pitäisi ottaa vastuu kehitysmaista tulleiden miesten kielikoulutuksesta? Oletetaan pieni urakkahommilla sähköasennuksia tekevä firma. Firmassa on 5 työntekijää, joista yksi kolmansista maista tullut moniosaaja.
Kun neljä kantalaista painaa pitkää päivää koo 07-18.00 niin moniosaaja lopettaa joka päivä työt klo 12.00 ja alkaa opiskelemaan suomea, saaden saman palkan kuin ne, jotka tekevät töitä iltakuuteen. Miksi urakoitsija on vastuussa kehitysmaan tulijan kielitaidosta?
SAK:n mukaan vain harva työnantaja huolehtii riittävästi maahantulijoiden kototutumisesta.
Mitä tässä yritetään kertoa? Että yrittäjä olisi vastuussa kehitysmaista tulleiden miesten kielitaidon rahoituksesta vai mitä?

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pessimisti

Suomi on kommunistinen maa.

miekku

Sen verran kalliiksi tulee palkata Suomessa työntekijöitä, että en todellakaan tule antamaan työaikaa muuhun kuin työhön. Enkä muutenkaan, kun kannatan 100% tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.
Varmaan isot yritykset, jotka huijaavat ja vievät osan tuotannosta ulkomaille tai entiset suomalaiset yritykset, kai kohta jo lähes kaikki, tähän paskaankin lähtevät huijatakseen omaatuntoaan halutessaan hyvesignaloida.

näinseon
Ton tiesi kaikki

Onpas YLLÄTYS.

Carl

Vaimolle sanoinkin, kun uutinen tuli medialle, että kuka ja mikä uskonto mahtaa olla syyllinen näin pääsiäisen tienoilla. Ei ole mikään yllätys että rikastus porukka takana. En taida mainita muslimi sanaa, ettei kukaan kiihottuisi. 🙂

Pertti Grandell

onkohan niin hölmöä sähkö firmaa suomessa olemassakaan joka ottaisi yön-timpan sähkäriksi. sähkömiehillä on kova ja vaativa koulutus, samoin pitää olla rautainen työkokemus, ei timpat sellaiseen pysty???

Sama kaikille

Suomihan on kaksikielinen maa, niin nyt joka jannu vaatimaan että muutama tunti duunipäivästä vietetään leppoisasti ruotsia opiskellen. Täyspalkalla tietenkin. Sama homma suomenruotsalaisille, aina voi verestää suomenkielentaitoja kun kerran siitä saa jopa täyttä liksaakiin. Kaikki viihtyvät kun ei tarvitse rehkiä hiki hatussa joka päivä. Se on muuten rasismia ja syrjintää ellei tämä käy, jos kerran maahantunkeilijoille pitäisi käydä.

fatwantarkistaja

Taisitte juuri ratkaista kansakuntaamme aina (nykyaikana) riivanneen ongelman, olette aikamme suurmies, herra ja hidalgo, varsinainen Arkhimedes!
Siirrymme kaikki paavolaiseen nelituntiseen työpäivään (7-12, mutta klo 11 tunnin ruokatunti/siesta) kahdentoistatunnin palkalla ylityökorvauksineen. Kaikille riittää työtä ja kapitalistin laitamme maksusukupuolioletetuksi. Siihen perustulomalli päällle ja vaimoväki voi olla monikultturellisti kotona siivoamassa ja ruokaa laittamassa. Miehet syövät eväitä työhommissa ja koulutuksessa tilataan iskender taikka pizza Napolitana ***tana. Eiköhän tuolla keinoin saada muslimitkin hommiin ja kotoudumme yhdessä rennossa työympäristössä.
Niin, työttömyys on se ongelma, joka poistui nyt historiaan. Kiitos kaikille.

Valtsu

Saako klingonia opiskella täyspäiväisesti täysliksalla?

Numento

No tuohan on aivan luonnollista. Niin luonnollista ettei sen luonnollisempaa voi olla. Tottakai Ahmed pitää ottaa vastukseksi työpaikalle jos sillä on ylipäätään haluja siellä seisoskella. Sitte rukoustauot perse pystyssä kans ja halal-eväiden syömätauko. Loppupäivän hinkkaa housunpersettä jollain kielipuolisella kurssilla jossa lauletaan pää, olkapäät, peppua muutaman vuoden. Kun kukaan ei jaksa enää leikkiä kotouttamista niin Ahmed haluaa perheenyhdistämisen kun kerran on töissä, tienaa ja on käynyt kielikurssit. Hei me kotoutellaan taas ! Tehkää joku sketsisarja näistä pelleilyistä ettei vituta niin paljoo.

Acc

Maahan ei tulisi päästää töihin ihmisiä, joilla ei ole riittävää kieli- ja ammattitaitoa. Ulkomaalainen voi hankkia riittävän suomen taidon jopa ulkomailla asuessaan.
Miten opin suomea yhdessä vuodessa?
https://www.youtube.com/watch?v=XlCgqc7ssQg&list=RDQMwF-PthNtwkc&start_radio=1

Marko Haatainen

Minun mielestä se on just oikeutettua. Ainahan voi valita toisin ja ottaa sen työttömän persun. Olisitte yrittäjät ajatelleet vaaleissa ketä äänestitte!

Kaikki punavihreet on mielenvikaisia

Ja kaltaisiasi viherpunakommareita ei edes kannata harkita.

Valtsu

Niin, käytännösähän tuo tarkoittaisi, että yksikään yritys ei enää palkkaisi ns. kieltenopiskelijoita. No joo, julkisellahan nuo ovat nytkin, kun on pakko yrittää jotenkin työllistää.

Van, Mie

Kielikoulutukselle on tarvetta.
Tänään piti vaihtaa 2 renkaan paikkaa.
Pomo miltei kädestä pitäen näytti karvaranteelle, että tämä tuohon ja tuo tähän.

Anonymous

pitikö karvakäsi paikkojen välissä rukoustauon ja rupesi pyllisteleen.

Ali Käytävä

Tuo on ihan normia. Muslimille pitää joka aamu näyttää työtehtävänsä uudestaan, vaikka olisi samaa hommaa tehnyt jo viisi vuotta. Ei edes eläin ole niin tyhmä joten liittyy aivan varmasti antimuslimien outoihin alistamis-yritysrituaaleihin kun leikkivät umpityhmää. Ei voi mikään firma tyhmempää päätöstä tehdä kuin ottaa laiska, ylimielinen, osaamaton ilmapiirin pilaaja hommiin.

Anonymous

ja sitä pahemmaksi tämä ”työllistäminen” tulee mitä kauemmin rajat on auki ja enemmän näytä läpsyjä maahamme päästetään.ei hyvältä näytä jos sama meno jatkuu vielä 4vuotta.

Anonymous

Onhan ollut myös keskustelussa että valtio maksaisi tukirahaa mikäli ”maahanmuuttajan” palkkaa. Kallista on halpatyövoiman tuonti työpaikkoihin jotka kuitenkin kohta tekoäly korvaa. Huolestuttavaa tämä yhteiskunnan kehityssuunta.

Tupauuno

Olin aikoinaan Intiassa asennusvalvojana. Venttiili oli asennettu väärin nesteen virtaussuuntaan nähden. Venttiilissä oleva nuoli osoitti virtaussuuntaa vastaa. Sanoin asentajalle, että korjaa asia. Hän nakutteli virtaussuuntaa osoittavan nuolen venttiilistä pois ja piirsi tussilla uuden nuolen oikeaan virtaussuuntaan. Asia kunnossa. Voihan se olla, että minulla oli kielivaikeuksia..

fatwantarkistaja

Mitä sääkin meet tekijämiähen suaritusta valvoon. Toinen ihan selkeesti osasi hommansa.

Tommy the Who

Mahtaakohan SAK:lle käydä pikku hiljaa kuten kirkolle? Kun aikansa puhuu typeriä ja toimii älyttömästi, alkaa porukat äänestää jaloillaan. Kukahan laittaisi pystyyn sivuston ”Eroa SAK:sta”.

El Comandante Cero

Taloussanomat? Samassa aviisissa naistoimittelija näki Srilankan terrori-iskuissa kuolleet terroristit uhreina.

Pena

Kyllä menee nyt taas hyvin.

Kemo

Tämähän on hyvä – Kulut pois yhteiskunnalta rikkaiden porvareiden kontolle, koska niitä haluavatkin tänne tehtaisiinsa. Mutta ei. taas täällä kaikki itkee.

Pena

Suomalainen yrittäjä on mielestäsi rikas porvari ?

toni lajos

Rinne lupaili muistaakseni vaalivalehtelun yhteydessä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille suomen kielen opiskelun ja työpaikan. Haluttomuus kielen oppimiseen on suuri, kuten muutoinkin eläminen järjestäytyneessä yhteiskunnassa, on siinä Rinteellä talkoota kerrakseen. Onkohan se mies ihan järjissään ?

Juho Hiltunen

SDP ymmärtää, että vallassa voi pysyä ja valtaa lisätä vain veroja korottamalla.
— Ja, että voisi puolustaa työväenluokkaa, pitää tuhota omistavaa luokkaa.
— Mutta, kun omistava luokka on Suomesta jo tuhottu, on viha kohdistettava yrittäjiin. Eiväthän he ainakaan ole duunareita. Siis heidän täytyy olla duunarin vihollisia.
Veroja on helppo korottaa oikeudenmukaisuuden ja vähemmistön sortamisen nimissä.
— Eikö olekin väärin, että vain 6 % prosenttia saa edun. Eikö olisi oikeudenmukaisempaa, että jokainen saisi tuon edun.
Työnantajat voivat alkaa ”laittomasti” sorsimaan kielitaidottomia ja ammattitaidottomia duunareita.
— Duunareita! Siis yhtä meistä.
Jätän tästä logiikasta muutaman välivaiheen pois ja kerron ratkaisun:
Kaikille yrittäjille on määrättävä vero, että valtio heidän puolestaan toteuttaa oikeudenmukaisuuden duunareita kohtaan.
— Ei sen väliä, mitä valtio tuolla rahalla loppujen lopuksi tekee, koska ongelma alun perinkään ei ollut kielitaito vaan rahan ottaminen kansalta ja miten se tehdään.
Hallitusneuvotteluissa kysytään ministeriksi pyrkiviltä puolueilta haluavatko ne oikeudenmukaisuutta pakolaisille.
— Hallitusneuvottelijan asia on sitten kääntää saamansa vastaukset näyttämään sellaisilta, mikä kasikirjoitus jo alun alkaenkin oli.

Halpaa ja huvaa

Rinne on kävelevä katastrofi, ihan entisen sossu siskonsa ja ministeri Alhon luokkaa. Rinne EI saa hallitusta kasaan omilla vaatimuksillaan koska kokoomus määrää askelmerkit. No Rinne syö vaalilupauksensa heti ensi hetkillä ja kokoomus nauraa taas partaansa ja saa avainministerinsä tärkeille paikoille. Rinne on niin pääministeri kiimassa että kaikki käy. Mykkänen saa matuista ja ulkomaalaiseten työluvista vastaavan ministerin paikan ja ensisijaisen kotimaisen työvoiman käyttö on historiaa. Rinne rykii vieressä hyväksyvästi ja vaappuu ahtisaari kävelyään ministeriaitioon kun Mykkänen avaa pandoran lippaan ja EK kiittää.

rtellinen

Täällä mitään kokoomusta ole ollut pitkään aikaan. Vain punamafian, punainen valpo apunaan sekoomukseksi harjaama roskasakki.

Särmääjä

Maahan kävelleet turvapaikkaturistit ei kuulu mihinkään työmarkkinoille vaan korkeintaan suljetulle työleirille kunnes ne on poistettu täältä eikä niitä koskaan olisi tullu tänne päästää. Meillä on olemassa lailliset tiet mille tahansa maahanmuutolle sivistymaista kunhan se on hallittua ja järkevää, mutta kehitysmaiden ylijäämäväestöä tänne tulee juuri sen epämääräisen maahantulon kautta ja ne on juuri niitä joille pitäisi joka helvetin asia järjestää eikä Suomen velvollisuus ole olla sen paremmin kehitysmaalaisten sosiaalitoimisto, työllistäjä, koulutuslaitos kun mikään muukaan perseraiskattavana oleminen. Tän pitäisi olla itsestäänselvä asia kun näistä puhutaan.

Anonymous

Alkaa olla parempi perustaa Suomalaismielinen MAFIA joka suojelee yrittäjiä mädättäjähuorilta,maanpettureilta ja heidän paapomiltaan loisilta.Halvemmaksi tulevat ne suojelurahat.

Sam Colt

Rinne haluaa matkia löveeniä. Olin Ruotsissa töissä 1977 ja siellä järjestettiin kieliopetusta talon ajalla.

Tuulikki Hirvonen

Kyseessä on selkeästi uusi vero. Kun verotusta ei voi enää nostaa, on keksittävä uusia verotuksen muotoja, jotka eivät kansan silmissä näytä veroilta: — Yksityistetään valtiolle kuuluvat tehtävät Tämä tietenkin yrittäjien kustannuksella.
Yksi toinen nerokas tapa lisätä verotusta ilman, että se ”lisää veroja”:
— USA:ssa valtio määrää elintarvikkeiden tuottajat lähettämään näytteen jokaisesta lihaerästä ”tutkimuksia varten”, yrittäjän kustannuksella tietenkin. Nuo lihat sitten lähetetään edelleen vankiloihin ja syötetään vangeille.
— Valtavat säästöt vankien ruokinnassa, koska nyt liha on muuttunut ilmaiseksi!
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/nyc-bans-hot-dogs-adopting-new-green-deal/