Ruotsalainen hyvänmielen tarina roskia lajittelevasta sotapakolaisesta

recycle-29227_960_720

Östra Smålandin uutiset kertoo hyvänmielen tarinan syyrialaisista Awadin veljeksistä Anasista ja Ahmadista, jotka pakenivat kahdeksan maan läpi turvaan Ruotsiin.

Awadin unelma sotapakolaisuudesta Ruotsissa alkoi jo lapsena. Hän kertoo ÖM:lle:
– Olin 13-vuotias kun päätin alkaa lajitella roskat kotona. En halunnut sekoittaa jätteitä keskenään. Se ei tuntunut oikealta.
Sen jälkeen Awad otti selvää Ruotsista. Mitä enempi hän oppi Ruotsista sitä varmemmaksi tuli päätös yrittää matkustaa sinne.
– Halusin päästä maahan, jossa voisin voida hyvin ja kierrättää roskia.
Unelma päästä konkreettisesti kierrättämään roskia Ruotsiin syntyi kun miehen olisi pitänyt lähteä armeijaan.
– Syyriassa joutuu käymään armeijaa enkä halunnut sitä… en halunnut asetta käteeni, Awad kertoo ruotsalaislehdelle.
Lainaus Östra Smålandista loppuu.
Mitäpä syyrialainen roskienlajittelija noin muuten ajattelee Ruotsista? Sen voi lukea vaikkapa seuraavasta Facebook-päivityksestä.

Kuvakaappaus 2019-04-30 11-34-45.png
Kuvissa tuhottuja Sosiaalidemokraattien vaalimainoksia.
 
 

“Tämä on todella pelottavaa ja hengenvaarallista! Kun näin tämän päivityksen ja kuvat sain takauman Syyrian sodasta, joka alkoi samalla tavalla, tosin nimi oli eri!!
Kun äänestää SVERIGEDEMOKRAATTEJA valitsee pois demokratian ja antaa diktatuurille mahdollisuuden syrjäyttää demokratian ja vapauden. SD haluaa peruuttaa ruotsalaiset ihmisystävälliset arvot, jotka ovat olleet Ruotsin ylpeys, ja mitä he antavat Ruotsille jos kaikki uusruotsalaiset lähtisivät Ruotsista? Kaikki ne korkeastikoulutetut lääkärit, lakimiehet, insinöörit, tiedemiehet, opettajat ja yliopistotason professorit.
Ne, jotka tulivat tänne perheidensä ja pätevyyksiensä kanssa eivät ole maksaneet Ruotsille yhtään kruunua, sillä he ovat tulleet tänne aikuisina ja hankkineet pätevyytensä ennen Ruotsiin tuloa. He ovat opetelleet Ruotsia, työskentelevät ja maksavat veroa ja ovat osa ruotsalaista yhteiskuntaa, vaikka edes ruotsalaisille ei ole helppoa saada työtä.
Ne ihmiset, jotka työskentelevät rakentaakseen Ruotsia niin toisella puolella on poliittinen puolue, joka tekee kaikkensa tuhotakseen maan, sitä vain ihmettelee. Mitä merkitystä sillä on mistä ihminen tulee? Mitä Sverigedemokraatit oikein haluavat? Eikä kehitys ole Ruotsin parhaaksi? Vai onko se sokea valta, joka johtaa diktatuuriin?”