Ramadan alkaa maanantaina – ja ei-muslimeille kuukauden rauhattomuus

2019-30dagar-Cover-LowRes.jpg

Ihan kaikki Ruotsissa eivät ole vielä antautuneet muslimien maahanvyöryn edessä. Yksi tällainen ryhmittymä on ”OM Sverige”. Se on eräänlainen kristitty lähetyssaarnaliike, joka tekee yhteistyötä paikallisten seurakuntien kanssa.

Järjestö on osa kansainvälistä OM-järjestöä, joilla on toimintaa 110:ssä maassa ja lähetyssaarnaajia 95:ssä maassa. OM kertoo nettisivuillaan, että heidän visionsa on viedä Jeesuksen sanomaa niille, jotka ovat vähiten saavutettavissa.
OM Sverige järjestää 6. toukokuuta – 4 kesäkuuta välisenä aikana, eli ramadain aikana, rukousmaratonin ”30 päivää rukouksia islamilaisen maailman puolesta”. He eivät siis rukoile islamin puolesta, jotta muslimit voisivat viettää ramadaa rauhassa, vaan sen puolesta, että mahdollisimman moni muslimi kohtaisi Jeesuksen ramadanin aikana.
”Rukoile, että muslimien silmät avautuisivat, heidän ymmärryksensä tulisi valaistuksi ja heidän sydämensä heltyisi Jumalan rakkaudelle ja että he kohtaavat Jeesuksen, joka on Tie, Totuus ja Elämä”, kuten OM kertoo sivuillaan.
Lainaus OM:stä loppuu.
Muslimien paastokuukaus ramadan alkaa siis ensi maanantaina ja kestää kesäkuun alkuun. Ramadanin aikaan muslimi ei saa syödä eikä juoda mitään auringon ollessa ylhäällä. Syömingit alkavat kun aurinko laskee.
Tämä aiheuttaa suuria häiriöitä ei-muslimeille. Esimerkiksi kerrostaloissa ei-muslimit eivät saa nukkua rauhassa kuukauden ajan. Kun aurinko laskee niin muslimit laittavat pötyä pöytään ja syöpöttely jatkuu pitkälle aamuyöhön. Mötäkkä on sen mukaista. Syöpöttelyn jälkeen alkaa siivous.
Muutamia ohjeita ei-muslimille ramadanin aikaan, jos talossa vietetään yöllisiä mölyjäisiä:

  • Kerrostalon alaovi tavataan pöngätä auki auringon laskiessa. Tämä siksi, että ramadanin aikaan kuljetaan talosta taloon vierailulle ja avonainen ovi helpottaa vierailijoiden kulkemista. Ei-muslimin pitää ottaa alaoven pönkä aina pois kun sen huomaa. Itse sain Tukholmassa asuessani vittumaisen miehen maineen kun ilta illan perään kävin sulkemassa alaoven ja kerroin kuivasti, että ovea ei saa pitää auki. HILJAISUUS!
  • Myös huoneiston ovi käytävään tavataan pitää auki. Möly on taattu. Silloin pitää käydä ovelta kylmän viileästi sanomassa kuuluvasti ”SHHH” ja sulkea ovi. Uudestaan ja uudestaaan.
  • Monesti syöminkejä pidetään kerrostalojen pihoilla, jolloin mötäkkä on kaamea. Silloinkin pitää käydä sanomassa ”SHHH”. Kannattaa soittaa myös poliisit paikalle jos mötäkkä jatkuu minuutinkin yli hiljaisuuden.

Motto onkin: Jos niille antaa hitusenkaan periksi niin lopulta ne istuvat sylissä.
Näillä ohjeilla hillittyä pahimmat ilot ja itselleen yörauhan.

26 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ilaida
ilaida
6.5.2019 20:04

Hei. Luin tekstinne ja jäin ihmettelemään, että mihin tämä maailma onkaan menossa. Missä inhimillisyys? Missä ystävyys? Pelkään pahoin kotimaamme Suomen puolesta teidänkaltaisten rasistien takia. Meille muslimeille ramadan on niinkuin joulu teille. Se on meille hyvin tärkeää ja silloin me muslimit kohtelemme muita paremmin kuin yleensä, sillä pyrimme kiinnittämään käytökseemme enemmän huomiota. Haluaisin viestilläni ilmoittaa, ettei jokainen muslimi ole yksi sama ihminen. Jos olette kuulleet jonkun muslimi perheen puhuvan kovaa tai häiritsevän, ette voi tuomita meitä kaikkia siitä. (Samanlailla kun me muslimit ei tuomita teitä suomalaisia yhden ihmisen perusteella.) Toivotan kaikille muslimeille ja ei muslimeille oikein rauhallista ramadania. Nukkukaa hyvin!

Kattia se sikakin sano
Kattia se sikakin sano
6.5.2019 09:03

18 thoughts on “Ramadan alkaa maanantaina – ja ei-muslimeille kuukauden rauhattomuus”
– – –
Mikähän Suomessa on ei ”muslimi eli hiekkainenneekeri’,
kun 10 vuotta odotellaan ……

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
4.5.2019 12:19

Rämädän, tuo ihana paastomassakausi. Muille paasto tarkoittaa muita asioita, muslimille jumalan kusettamista. ”Syödään, runkataan ja dokataan, ei se nää pimeessä, jihuu!” Ja pimeyden sitten päättää joku partaveijo siinä kellaribunkkerissa, ei jumala. Jos kirkossa pappi julistaisi olevansa Jumalaa suurempi ja määräävänsä tämän nukkuma-ajat…
Sehän kannattaa kevätremontti ajoittaa rämädäänin ajalle, päivälleen. Taloyhtiön säännöistä luet, milloin kompura käy patteria vasten ja milloin se ei käy. Keittiössä joka vuosi uudet laatat, ei pääse kyllästymään niitä piikatessa.
Ja sinne taloyhtiön grilliin käyt nykäisemässä sika-possua tulille. Ensin tietenkin kohteliaasti kysyt selvällä murteellasi luvan tälle.
Lähteeköhän fatwaa tulemaan, jos raiskaat vääräuskoisen porton paastotessasi? Olisipa omaimaami jolta kysyä.

ed karvinen
7.5.2019 01:01
Vastaa...  fatwantarkistaja

…muslimikin voi syödä vaikka päiväsaikaan, kunhan laittaa verhot kiinni, niin allahi ei näe!!!!

Kalevi Koponen
Kalevi Koponen
13.5.2019 23:35
Vastaa...  ed karvinen

Kovin on huonosaattoinen jumalaksi tuo allahi (tahallaan pienellä kirjaimella). Ei kaikkinäkevä ollenkaan. Toisaalta luonteen vittumaisuutta sillä riittää.

Anonymous
Anonymous
4.5.2019 09:19

https://www.bbc.com/news/uk-48146305
ja samaan aikaan bbc:n maailmassa…

Suomi Finland
Suomi Finland
3.5.2019 21:57

Yleensä, jos kerrostalossa on yöllä hiljaisuuden aikana kova metakka, poliisin kutsumalla saadaan homma lakkaamaan. Mitenkähän vaan nykyään käy, jos poliisia tilatessa tulee ilmi, että mölisijät ovatkin ramadania viettäviä musulmaaneja? Tod näk partion lähettäminen tyssää siihen…

Katri
Katri
4.5.2019 18:58
Vastaa...  Suomi Finland

Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää että tulisiko poliisi. Jossain Itä-Suomessa ehkä, mutta Taponen jos saisi tietää niin soittajalle kutsu kiihotuskuulusteluun koska ramadan nyt kuuluu olennaisena osana Suomen kerrostaloihin.

Carl
7.5.2019 00:57
Vastaa...  Katri

Onneksi asun rivitalossa, eikä lähiympäristössä ole musuja.

Anonymous
Anonymous
3.5.2019 20:10

12 gauge auttaa

peräpää
peräpää
3.5.2019 19:19

Olen sattumoisin nyt Ranskassa ja nuo musulmaanit mölyää jo nyt (perjantai?), että hotelli raikaa. Valitin respaan, että naapurissa ilmeisesti on hullu ja se pitää hiljentää. Olisittepa nähneet valloitetun, nujerretun kansan, siis ranskalaisen neidon ilmeen.
Voi peräreikä.

peräpää
peräpää
3.5.2019 21:47
Vastaa...  peräpää

Nyt se hakkaa pussitettua akkaansa. Menenkö väliin ja otan linnatuomion vai antaako mennä…

peräpää
peräpää
3.5.2019 21:55
Vastaa...  peräpää

Mulla on kaksi koiraa eivätkä tykkää tuosta mäiskeestä ja uikutuksesta ollenkaan. 2 : 1 äänestimme että menen möksimään tuota kultturellia, noin 55 vuotias partalapsi. Palataan ensi numerossa… tai sitten ei.

peräpää
peräpää
3.5.2019 22:39
Vastaa...  peräpää

No niin, Nyt tuli kaksi saunatakkiasuista ihmistä kovistelemaan pussiakkaa. En tiedä ovatko kaksi veljeä vai veli ja sisar kun noilla on tuo parran kasvu niin voimakasta. Menen/menemme kohta väliin jos yltyy ja yltyyhän se. Mielenkiintoista on se ettei hotellin väki eli Ranska pistä tikkua ristiin.
Koirani ovat selvästi rasisteja.

peräpää
peräpää
3.5.2019 22:57
Vastaa...  peräpää

Nyt tuli ikkunasta ulos tavarat – ja perässä pussiakka. Aivan kuin Konginkaalla konsanaan.

peräpää
peräpää
4.5.2019 00:28
Vastaa...  peräpää

Kyllä suvakismi on maailmankaikkeuden tehokkain kastraatio. Koko ranskan kansa noin vain…

Anonymous
Anonymous
3.5.2019 19:01

Eikö sundtrömming purkki toimisi myös hyvin tuolla.

Fläsy
Fläsy
3.5.2019 18:38

Päivällä voi käristellä pekonia tai muuta hyvää, ja tuulettaa rappuun jos ramadanin viettäjiä naapuristossa. Bläkkistä soimaan lujaa taustalle. Onneksi ei täällä asu kuun palvojia.

Mikko mansikka
Mikko mansikka
4.5.2019 08:31
Vastaa...  Fläsy

Käristemakkarat ja pekoni on ollut vanha ramadanperinne jo vuosien ajan. Ihana ruuan tuoksu antaa voimia ramadanin viettoon talon mehmeteille.

Anonymous
Anonymous
3.5.2019 18:29

Mä laitan pekonia oven kahvoihin, ja jari sillanpään soimaan.

Anonymous
Anonymous
3.5.2019 18:04

Toimiva keino on myös jos sattuvat ählämi tekemään olotilansa oman parvekkeen alapuolelle, ei muuta kun kusee niiden niskaan.

Nasum
Nasum
3.5.2019 17:42

Myöskin toimiva keino on kun äläbwäläbwä-möly alkaa niin vastaa samalla mitalla tykittämällä stereoista veret seisauttavaa death metalia tai grindcorea. Sodassa kaikki on sallittua.

Pärleporten
Pärleporten
6.5.2019 11:16
Vastaa...  Nasum

Vielä parempi on soittaa ikivanha hengellinen ”Han har öppnat pärleporten” uruilla ja laululla:
https://m.youtube.com/watch?v=3mYc6Te6bms

kloaakkilístis vs. kansalliset
kloaakkilístis vs. kansalliset
9.5.2019 12:12
Vastaa...  Pärleporten

olen niin onnellinen, kun muutin lähiöstä omakotitaloon maaseudun rauhaan. ei mitään mölinää, ei edes suomalaisilta, vaan siunattua luonnonrauhaa ja linnunlaulua. Suosittelen!