Turvapaikkapolitiikan typeryys: Iraninafgaanien annetaan hakea turvapaikkaa

Stop Deportation-ryhmässä on taas päällänsä täysi suru. Yksi maskoiteista karkoitettiin Afganistaniin ja ikävä on kova.

Tässä jutussa tulee taas kerran esille se perusasia. Henkilö, joka karkoitettiin, ei ollut turvapaikan tarpeessa vaan tuli Suomeen loppuelämän kestävän ilmaisen ylläpidon perässä. Tämä arpa ei kuitenkaan tällä kertaa voittanut.
Karkoitettava tuli Suomeen siis Iranista. Hän ei ole ikinä asunut Afganistanissa. Edes hänen perheensä ei asu Afganistanissa vaan Iranissa. Siitä huolimatta nuorukainen tuli Suomeen vedoten turvapaikkahakemuksessaan Afganistanin tilanteeseen.
Toistan: Mies tuli Suomeen ja haki turvapaikkaa Afganistanin tilanteen takia. Maan, jossa ei ole ikinä asunut. Ihan sama kuin joku Ruotsissa syntynyt suomalainen hakisi turvapaikkaa Norjasta Suomen tilanteen takia, vaikka ei ikinä ole asunut Suomessa.
Nuorukainen karkoitettiin Afganistaniin siksi, että hän on sen maan kansalainen, vaikka ei ole asunut siellä ikinä. Iran ei ole velvollinen ottamaan vastaan toisen maan kansalaisia.
Vain tämä on tässä tapauksessa tärkeää. Vain ja ainoastaan tämä.
Kaikki muu on sitten jonninjoutavaa säälivetoamista. Ei ole turvaverkkoja Kabulissa, monet muutkin ihmiset ovat yksinäisiä. Lääkkeitä vain viikoksi. Niitä saa Kabulin apteekista lisää. Oliko nuorukaiselle ilmoitettu hyvissä ajoin palautuksesta. Oli, hän on saanut monta kielteistä päätöstä turvapaikkahakemuksiinsa.
Mikä olisi ollut oikea toimintatapa tämänkin nuorukaisen suhteen?
Häntä ei olisi ensinnäkään pitänyt ylipäätään päästää maahan. Jos hän tuli lentokoneella, niin hänet olisi pitänyt käännyttää jo kentällä takaisin sinne, mistä oli tulossa, jos ei suoraan Iranista. Jos hän taas tuli Ruotsista niin hänet olisi pitänyt käännyttää jo Torniosta takaisin Haaparantaan.
Nyt nuorukaisen elämästä vietiin se toivo, jonka turvapaikka-aktivistit hänelle antoivat.

Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Noita afganistanilaisia iranissa asuvia tyyppejä houkuttelee varmaan joidenkin muiden maiden heihin kohdistama suvakkius. Sitten kun he kuulevat, että Suomesta palautetaan, he eivät tänne enää tule, vaan menevät takuulla naapuriin. Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto.
Sikäli ymmärrettävää, että haluavat pois Iranista. Ko maa on takuulla taloudellisissa vaikeuksissa uskonnollisten johtajiensa jääräpäisyyden takia. Maassa olevat ulkomaalaiset ovat varmaan ensimmäiset, jotka saavat alkaa etsiä toimeentuloaan jostain muualta kuin työpaikoilta.
Olisi muutenkin parempi, jos iranilaiset saisivat taas sellaisia johtajia, jotka erottavat selkeästi valtion uskonnosta. Siellä olisi sitten afgaaninkin astetta parempi olla.

T

Kansallismielisenä ihmisenä toivotan iranilaisille ja afgaaneille hyvää elämää omissa kotimaissaan. Menkää ja rakentakaa omat maanne kuntoon.

Kaarle

En lähtisi ihan niin varmana hokemaan jääräpäisyyttä syynä talousongelmiin. Usan pakotteet ja dollarimafian sanktioit lienevät suurin syy ongelmille. Washingtonin ja Tel Avivin kynästä tulee melkein kaikki selitykset joita luottomedia hokee kuin papukaija niitä koskaan syvällisesti tutkimatta.
Usan pakotteet Venezuelassa ovat epäsuorasti tappaneet 20-40k ihmistä. Ne tappoivat Irakissa yli puoli miljoonaa, kun imperiumi tuhosivat vedenputsausinfran ja pakotteilla estettiin korjausosien maahantuonti.
Arvata voi, paljonko länsimediassa asiasta on puhuttu. Sama sapluunaa vähän eri vivahteilla on mukana lähes joka paikassa missä esiintyy Amerikan ja Israelin intressien vastaisia voimia.
Totta kai, sitä voi antautua yksisilmäiseen maailmankuvaan jossa kaikki muslimimaiden ongelmat johtuu aina vain siitä kun ei osata, haluta tai ymmärretä tehdä asioita paremmin.
Se vain on valheellista ja älyllistä epärehellisyyttä. Iran ei kuitenkaan ole mikään kolmannen maailman hiekkadyyni, vaikka sielläkin Islamille tunnusomaista kivikautista toimintaa esiintyy. Ajatella voi, mitä he ajattelevat länsimaista, kun seuraavat miten maa toisensa jälkeen tuhotaan ja ryöstetään heidän omaksi parhaaksi.

T

Itseäni ärsyttää miten peruskoulussa ei opeteta lapsille petrodollarijärjestelmää. Tämän järjestelmän tunteminen on avain USA:n toiminnan ymmärtämiseen Lähi-Idässä. Fundamentalistinen saudi-arabia saa olla rauhassa kun taas hieman tolkullisempi Iran on pakotteiden ja sotilaallisen hyökkäyksen uhan alla.
Toinen näistä valtioista uhmaa petrodollarijärjestelmää, toinen ei.

rocky

Islam se on sekä ihmisten että talouden tappaja.Jos siellä jotain osataan niin miksi esim.lentokenttien lennonjohdon esimiehet ovat tuontitavaraa?Eihän ne saa edes yhtä vitun lentokenttää toimimaan ilman jokapäiväistä rytinää.Mitä väliä vaikka juuri lentokoneelta tuli ilmoitus hätälaskusta kun on aika pyllistellä Mekkaa kohden.

Suomi Finland

Niin kauan kuin Iranissa hirtetään sellaisista ‘rikoksista’ kuin homoseksuaalisuus ja heteroiden aviorikos, niin en kyllä sympatiseeraa Irania pätkääkään. Tietenkin, jos tavallisen kansan seassa on uskonnolliseen johtoon kyllästynyttä sakkia, niin se tekee tilannetta ristiriitaiseksi. Heille en kyllä mitään pahaa toivo.

T

Saudi-arabia ja iran ovat molemmat huonoja valtioita. Saudi- arabialle menee kuitenkin taloudellisesti hyvin sillä maa ei ole uhmannut washingtonia.

Los6666

Intiassa on myrsky. Täytyy ottaa hetimiten muutama tuhat somalia ja irakilaista loisimaan <3

MIKSI!?

Olen jo 100 kertaa aikaisemmin kysynyt miksi juuri varsinkin Iraninafgaaneille järjestetään vaikka mitä jotta heidät pidettäisiin maassa. He tosiaankin ”liukuivat sisään rapuvoileivällä” (”glider in på en räkmacka”) ja ajelevat ”kermakaistaa” vuodesta toiseen.
Kukaan ei ole vielä pystynyt kertomaan MIKSI!? MIKSI!? MIKSI!?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Lue “kalergi-suunnitelma”. Lue enemmän , kyselet vähemmän MIKSI. SIKSI

Ottiatuota

Kalergi ei puhunut sanaakaan Iraninafgaaneista.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ei vaan väestön sekoittamisesta. Oletko syntynyt tyhmäksi vai pitikö käydä paljon kouluja?

Luca

Olipa hyvä uutinen pitkästä aikaa. Suomikin säästi veronmaksajien rahoja n. 1 milj. €. On aivan oma syy jos palautetaan “väärään maahan” mitäs valehtelee heti kättelyssä turvapaikkaa hakiessaan.

Korak

Juuri näin. Jokainen maassamme loisiva turvapaikan itselleen VALEHDELLUT muslimi maksaa meille miljoonan. Ja sitten ihmetellään miksi kouluja lakkautetaan, vanhuksillemme syötetään viikossa kolme näkkileipää, autoilijoita verotetaan, opiskelijoilla ei ole asuntoja jne jne KAIKKI nämä menot ovat muslimivalehtelijoiden syytä. Se on meiltä kaikilta pois. Kehtaavat vielä valehtelevat paskiaiset kylillä leveillä ja ylpeillä, ja ylenkatsoa Suomalaisia jotka kaiken maksavat KALLIISTI. ULOS SUOMESTA LOISET!!!!

rocky

Autoilun verottamisella täällä pelastetaan koko maapallo ilmaston lämpenemiseltä.

John MacMunne

Aivan samalla perusteella voi noheva afgaani tulla Ruotsista Suomeen hakemaan turvapaikkaa.
Ainoa lääke tähän on: Ruotsista tuleva ei voi olla välittömässä vaarassa, joten hakemus hylätty saman tien ja hyvää paluumatkaa Ruotsiin, mielummin vielä kauemmaskin. Ja vauhtia “paluulentoon” voi antaa “niska-kivesotteella”…

Minä

Jos nämä stop-deportations-ihmiset ajattelisivat esim. näiden afgaanien parasta, he tekisivät parhaansa, etteivät he koskaan lähtisi Eurooppaan etsimään sosiaaliturvapaikkaa valheellisin perustein.