Uusruotsalainen julkkis-imaami säilöön terrorismiepäilyistä

lataus (1)

Ruotsissa on syntynyt pienoinen kohu kun Gävlessä sijaitsevan Al-Rashiid-moskeijan pääimaami Abo Raad alias Riyad Al Duhan on otettu Ruotsin turvallisuuspoliisin SÄPO:n toimesta turvasäilöön mahdollista karkoitusta varten.

Abo Raad tunnetaan Ruotsissa ns. gävleimaamina ja on asunut  Ruotsissa 23 vuotta. Hän on tullut tunnetuksi saarnoistaan, joissa saarnataan homojen ja vääräuskoisten tappamisesta. Kuten myös Ruotsin liittämistä kalifaattiin. Abo Raad siis edustaa islamin sitä pahinta ääripäätä eli ns. salafismiä. Saarnareissuja on tehty vuosien mittaan lähinnä bermudan kolmiossa Gävle – Örebro – Göteborg – akselilla. Näihin moskeijoihin sijoittuvat siis useimmat Ruotsista isikseen lähteneet pikkujihadistit.
Koko 10-luvun ajan on tullut esille, että Gävlen moskeija on ollut jonkinlainen isiksen etäpesäke. Abo Raad on kehoittanut kynnelle kykeneviä nuorukaisia matkustamaan Syyriaan isiksen ja kerännyt rahaa isikselle. Mies on ollut useaan otteeseen turvallisuuspoliisin kiinniottama, mutta mitään syytteitä ei ole ikinä nostettu.
Edelleen paikallislehti Gefle Dagblad on useaan otteeseen paljastanut Abo Raadin radikaaleja ajatuksia. Poliisi nosti hetkellisesti lehden turvallisuusluokitusta kun se paljasti pari vuotta sitten Abo Raadin yhteyksiä isikseen.
SÄPO kertoo nyt julkisuuteen, että Abo Raad on otettu kiinni Ruotsin turvallisuussyistä. Abo Raadia epäillään, tai hänen epäillään olevan mukana, tai rahoittamassa Ruotsiin suunnattuja terrori-iskuja. Huomattavaa on, että Abo Raadin 23- vuotias poika on niin ikään otettu säilöön.

Itse olen seurannut vuosia Abo Raadin toimia. Tapasin miehen muutama vuosi sitten Tukholmassa kun hän oli puuhaamassa saarnatilaisuutta Ruotsin Nuorten Muslimit Ry:n kanssa, jonne oli tulossa toinen maailmalla tunnettu vihasaarnaaja Kamal El-Mekki.  Pyjamassa ja sandaaleissa kulkeva mies, kuin itse Mohammed. Saimme tuolloin keskusteluyhteyden Tukholman kaupungin virkailijoihin ja Abo Raadin ja Kamal El-Mekin saarnatilaisuus peruttiin Tukholman kaupungin tiloissa.

Abo Raad on hakenut pariin otteeseen Ruotsin kansalaisuutta, mutta sitä ei ole myönnetty hänen radikaalien ajatustensa takia. Turvapaikka-aktivistit pitivät tänään Gävlessä mielenosoituksen Abo Raadin puolesta ja että hän saisi jäädä Ruotsiin.
Linkkejä SVT:n uutisiin, jos haluaa tietää lisää:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg
Kannattaa huomata, että Abo Raadilla on hyvät yhteydet ainakin Helsingin muslimipiireihin. Helsingistä on käyty useaan otteeseen vierailuilla Abo Raadin tilaisuuksissa ainakin 2015, 2016 ja 2017.
Päivitetään juttua lisää kun tulee uutta.

16 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
6.5.2019 00:17

Olen huolissani noiden kahden terroristipakolaisen terveydentilasta. Tulkaa nyt hyvät lapset Suomeen, sanokaa olevanne kristittyjä hinttareita ja muistakaa kertoa, että Ruotsissa teitä vainottiin valtion toimesta. Varma elatus ja voitte vapaasti käydä Ruotsissakin taas saarnaamassa pedofilian ihanuudesta. Eivät ole itse tajunneet, siksi epäilen sairautta.
Entäs nämä vääränväriset terroristit sitten, ne kaikkein vaarallisimmat, turvapaikkasuperaktiivit. Eikö edes jenkit voisi jahdata niitä ja haudata merelle?

Kamala El- Meckare á la Mecka
Kamala El- Meckare á la Mecka
4.5.2019 14:31

Kamal El-Mekki olisi osuva nimi kehnolle sähköasentajalle.

Anonymous
Anonymous
3.5.2019 21:04

Nämähän sopisivat hyvin sdp riveihin.

Aappa
Aappa
3.5.2019 20:17

Eikö nyt kuitenkin yritetä vielä kotouttaa tätäkin ilmiselvää herrasmiestä ja älykköä lisää, ettei koko 23 vuoden työ mene hukkaan?

Pedofiliaa ja/tai Vihafiliaa ei voi parantaa
Pedofiliaa ja/tai Vihafiliaa ei voi parantaa
4.5.2019 14:21
Vastaa...  Aappa

Muutaman viikon kuluttua Imaami & Son pääsevät vapaalle, vaativat vahingonkorvauksia, saavat ja sitten vain takaisin Mossuun saarnaamaan entistä vihaisempana.

Knäckebrödssmulor i kalsongerna
Knäckebrödssmulor i kalsongerna
3.5.2019 19:58

Jävla imaami.

Särmääjä
Särmääjä
3.5.2019 19:55

Vai ei ole Ruotsin kansalaisuutta saanut eikä ole edes demari. Järkyttävä ihmisoikeusloukkau ja äkkiä turvapaikka Suomesta.

hallitus247
hallitus247
3.5.2019 21:45
Vastaa...  Särmääjä

Selvää demariainesta. Suomeen vaan niin SDP ottaa vastaan mielellään.

Motiivien arvostelu on rasismia
Motiivien arvostelu on rasismia
3.5.2019 19:38

Jaa-a. Kun on yhteyksiä helsinkiin, mahtaa nerg tuntea/tietää tuonkin taustat jne. Eli ei hätää.

ro
ro
3.5.2019 19:26

Nurkan takana on vielä tilaa,ja suuri tunkio.

yöntimppa
yöntimppa
3.5.2019 20:39
Vastaa...  ro

Tahi Itämeren pohjassa syntyy tilaa kun tuolle rähmälle on laitettu Gävle Betong Ab valmistamat uusimman teknologian mukaiset ihomyötäiset nilkkarenkaat, paino a’ 55 kg, ja rähmä heivattu yli laidan. Kiitos!

Sormi-imaami
Sormi-imaami
3.5.2019 19:15

Jessus sentään!
Jos allah sattuu lukemaan PT-mediaa niin hän huomaa että Abo Raad on ryypännyt toisen silmänsä punaiseksi.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
3.5.2019 19:26
Vastaa...  Sormi-imaami

ei pelkoa allah ei osaa lukea tai kirjoittaa….lukee vain auringon pilkuista ihan niinkuin junkkerikin, näki from other space pikku-ukkoja jotka kertoivat kuinka mennään, samaa sceidaa…..

jrty
jrty
3.5.2019 19:43
Vastaa...  Sormi-imaami

Vai vielä mielenosoitus, näiltä ei kyllä lämmin itku lopu. PT-Media voisi yrittää haastatella näitä pahviaivoja, olisi varmasti mielenkiintoista luettavaa.

peräpää
peräpää
3.5.2019 19:15

Säpokin on siis huumeilla lahjottu.