Tuonen Joutsen: Turvapaikka-aktivistit pöyristyivät – eivät aivan tiedä, mistä

oposs.jpg

Turvapaikka-aktivistit kertovat taas nyyhkytarinoita, ja tädit itkevät lämmintä itkuaan somessa. Toki tässä vaiheessa luulisi, ettei kukaan enää usko turvapaikka-aktivisteja.

He ovat toistuvasti jääneet kiinni mitä noloimmista valeista nyyhkytarinoiden suhteen: Ylen Eero Mäntymaa yritti luoda nyyhkytarinaa karkotettavasta perheenisästä, joka tosiasiassa oli perhettään piinannut taparikollinen, josta perhe halusi eroon, ja Sunniva Drake kertoili poliisiväkivallasta palautuslennolla, jota ei koskaan lennetty. Niin. Voisi luulla, että heitä ei enää uskota. Mutta on muistettava, keitä heidän kohdeyleisönsä ovat. He uskovat afgaanien kurpitsavankkuritarinatkin, niin miksei sitten toisten aktivistien satuja.
No, mitäs tällä kertaa? Stop Deportations -verkosto kertoo palautetusta afgaanista uskoen, että jotain on tehty väärin. Tosin hekään eivät oikein osaa sanoa, mitä on tehty väärin. Kuten sanottua, on varsin tavallista, että turvapaikka-aktivistit vain keksivät tarinoita, mutta oletetaanpa hetken, että tämä on totta.

Nuori turvapaikanhakija pakkopalautettiin vappuna Kabuliin. Tietojemme mukaan kaksikymppinen nuori oli haettu varoittamatta vastaanottokeskuksesta ja viety käsiraudoissa saman tien kentälle. Neljä poliisia oli saattanut pojan Kabuliin, jossa ei ollut vastassa Suomen lähetystön edustajaa eikä häntä ohjattu IOM:n väliaikaismajoitukseen kuten Suomen viranomaiset ovat kertoneet toimivansa pakkopalautuksissa.

Nuoren terveydentila ei ole hyvä ja hänellä on lääkitys vain viikoksi. Hän ei ole työkykyinen eikä hänellä ole turvaverkkoja Kabulissa, jossa hän ei ole koskaan asunut. Perhe on Iranissa. Nuori oli nukkunut ensimmäisen yön kadulla.

Oliko nuorella ilmoitettu hyvissä ajoin etukäteen pakkopalautuksesta, että hänellä oli mahdollisuus tavata avustajia ja läheisiä? Oliko terveydentila tarkastettu ennen lentoa? Oliko Suomen poliisi tutkinut rikkooko käännytys palautuskieltoa, Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä sisäisestä paosta Kabuliin tai Suomen ja Afganistanin välistä palautussopimusta haavoittuvassa asemassa olevien turvapaikanhakijoiden palautuksesta?

Huomionarvoista on, että edes turvapaikka-aktivistien nyyhkyversiossa tapahtumista ei yritetä väittää, että mies oikeasti pakenisi mitään vainoa.
He eivät puhu hänen lähtöolosuhteistaan tai siitä, voisiko hän Afganistanissa kohdata vainoa, joka täyttäisi turvapaikan saannin kriteerit. Ei sanaakaan, vaikka aktivistit yleensä tykkäävät revitellä mahdollisilla kidutuksilla ja vainoilla, joten voitanee olettaa, että tämän tyypin hakemus on ollut hyvin ilmeisesti perusteeton. Toki kaikkien näiden tulijoiden kohdalla on syytä muistaa kysyä, kuka heitä Ruotsissa vainosi. Eiväthän he seiväshypänneet tänne Iranista vaan matkustivat useiden turvallisten Euroopan maiden halki.
Kieli on vanhaa tuttua. Onhan kaksikymppinen ihmiseksi nuori, mutta substantiivin nuori käyttö tässä on vain yritys manipuloida herättämällä tunteita. Mies oli haettu “varoittamatta” vokista. Tässähän ihmisoikeusintoilijoiden tulisi kiittää poliisia siitä, että he rivakalla toiminnallaan estivät uuden laittoman maassaolijan syntymisen Suomeen. Muutoin mies olisi mahdollisesti kadonnut ennen poliisin tuloa.
Ja ei ollut sitten vastaanottokomiteaa ja väliaikaismajoitusta. Mistä tämä tiedetään? Afgaani, joka palavasti haluaisi takaisin Suomeen ja on mahdollisesti kuullut tarinan Afganistanista takaisin haetusta turvapaikanhakijasta, tietysti puhuu aktivisteille korvat ja suut täyteen sitä itseään herättääkseen heidän sympatiansa ja aktivoidakseen heidät ajamaan asiaansa. Ja tädit tietysti tarttuvat toimeen. Mitä ihmeen väliä asialla ylipäänsä on? Turvapaikkahakemukset sentään löytyvät kansainvälisistä sopimuksista, mutta ulkomaalaisen asunto-ongelmat toisella puolen maailmaa eivät todellakaan kuulu Suomen viranomaisten vastuualueeseen. Afganistanilla on omat viranomaiset hommaan.

Kuvakaappaus 2018-11-13 16-30-30
 

Ja ei ole hyvä terveys, ja lääkkeitäkin vain viikoksi. Jälleen palataan siihen, että tietenkin mies sanoo turvapaikka-aktivisteille kaiken tarvittavan siihen, että he ryhtyvät ajamaan hänen pääsyään takaisin Suomeen. Heikot ovat eväät ilmeisesti tämänkin kortin käyttöön turvapaikka-aktivisteilla, koska he eivät kerro ongelmista sen kummemmin. Jos miehellä olisi syöpä tai joku muu todellinen terveysongelma, he kyllä revittelisivät sitä. Todennäköisempää on, että miehelle nukahtamisvaikeuksiin määrätyt Tenoxit loppuvat viikossa, ja kuten asuntoasia, kenenkään terveysongelmat toisella puolen maailmaa eivät ole meidän ongelmiamme. Perhana, meillä omia vanhuksia makuutetaan hoivakodin lattialla resurssien puutteessa, ja meidän pitäisi muka murehtia jonkun laittomasti Suomeen läpsytelleen afgaanin resepteistä.
Taikasanan “Iran” mainitseminen viittaa siihen, että tässä on se tyypillinen negan saanut afgaanitapaus. Henkilö, joka tosiasiassa tulee Iranista mutta hakee turvapaikkaa Afganistanin tilanteen nojalla. Koska hän ei pysty osoittamaan vainoa, koska ei ole Afganistanissa asunutkaan, hänet palautetaan. Tässä kohtaa hakijan ja aktivistien tarina aina muuttuu, ja sitten ryhdytään pöyristelemään, miten Suomi kehtaa lähettää hakijan maahan, jossa hän ei ole edes asunut ja jossa hänellä ei ole perhettä.
Ai oliko nuorelle ilmoitettu pakkopalautuksesta hyvissä ajoin? Joo, olettaisin hänen saaneen paperit kielteisestä turvapaikkapäätöksestään ja sen valitusten hylkäämisestä. Lähtöjä on niiden jäljiltä aiheellista odottaa. Ja varautumisaikaa on siinä pitkästi – ensimmäisestä kielteisestä päätöksestä voi viedä jopa vuosia, kunnes prosessi saadaan loppuun. Mitä tulee itse palautuspäivään, on tietysti selvää, ettei poliisin tule antaa karkotettavalle mahdollisuutta kadota maan alle.
Ja oliko terveydentila tarkastettu? Miksi se erityisemmin pitäisi tarkastaa? Hengissähän se mies siellä on, eikä hänen kerrota lennosta vahingoittuneen, niin ilmeisen aiheetonkin moinen huoli olisi ollut. Jos tarkastuksella taas ei tarkoiteta lentoon liittyviä terveysriskejä vaan jotain perussairautta, asia on täysin epäolennainen. Sairaus ei ole turvapaikan peruste.
Oliko poliisi tutkinut, rikkooko käännytys sitä ja tätä sopimusta? Sellainen ei kuulu poliisin tehtäviin. Noita asioita prosessissa arvioivat migri ja valitustuomioistuimet, ja he ovat tämän miehen kohdalla todenneet, että se on poika kotia lähtö nyt. Herää kysymys, onko päivityksen kirjoittanut turvapaikka-aktivisti todella niin kuutamolla ettei edes tiedä, että palautuksen aiheellisuuden ja oikeellisuuden arvioi oikeusistuin eikä poliisi, vai onko tämä vain jokin yritys vedättää lukijaa uskomaan, että poliisi on toiminut jotenkin virheellisesti asiassa. Poliisi vain täytäntöönpanee heille toimitetut karkotusmääräykset, ja asian tullessa poliisille on tutkinnat tutkittu sen suhteen. Sehän se vasta jännää olisikin, jos poliisi ryhtyisi omin päin arvioimaan tuomioistuinten määräysten oikeellisuutta ja voisi jättää niitä noudattamatta mielensä mukaan.
Eri vuosi, eri läpsy, samat sadut.

 

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Mitä tämä kaikki paska maksaa. Eipä taida Pauli Vahteran laskemat/arvioimat 3 200 000 000/v riittää. Maksut saisi maksattaa haittamaahantunkeutumista ajaville tahoille. Voi v…tu…

Taas äimän käkenä

Muistaakseni Tanska laski omiksi kuluikseen 5 miljardia ja risat, Suomessa silloin suunnilleen sama määrä juhlapaikanhakijoita joille ilmeisesti paremmat edut ja refugeepalkka.
Edellisen perusteella Suomen vertailukelpoinen todellinen juhlapaikanhakijakulu sivuvaikutuksineen olisi 6 miljardin paikkeilla.

Jurpo

Kukaan ei ole vielä ainakaan tehokkaasti yrittänyt laittaa näitä Pauli Vahteran laskelmia kyseenalaiseksi. Orpo yritti eduskunnan kyselytunnilla heitellä jotain toista lukua, mutta näki naamasta, että aika epävarmalla pohjalla olivat hänen tiedot. Siis minimi on varmasti tämä. Ihmettelin ennen vaaleja, että kukaan ns. suurista puolueista ei esittänyt virallisia lukuja. Ministeri Mattilahan lupasi jo ajat sitten, että maahanmuuton kustannukset lasketaan. Siis kuka ministeri Mattila? Olisiko entisiä uuvatteja vai hyödyllisiä Soinin idiootteja?

Huru-ukko

Kuule se on ihan sama asia, hyödyllinen soinin sininen idiootti uuvatti.

fatwantarkistaja

Muslimi valehteli, muslimi saa kärsiä, oikeus on tapahtunut. Suvakkeja varmaankin miellyttää se tosiasia, että muslimi joutuu nyt rakentamaan kävyistä itselleen majan, kulkukoirat raiskaavat häntä öisin ja shiiamilitiat vittuilevat päivin. Lisäksi häntä tapetaan ihan koko ajan! Ei ole pakolaisen elämä helppoa kusipäisten mummojen käsittelyn jälkeen, joutuu ihan oikeaan pulaan.
Muslimin olisi ehkä kannattanut jättää pakenematta Ruotsista. Myöhäistä se enää on, muslimin elämä on ohi. Kaikkien jäljellä olevien muslimien tulisi luikkia takaisin Ruotsiin, siellä muslimi on kingi.

Arto Seilonen

Vastaavanlainen kohtelu suomalaisille työ- tai opiskeluhaluttomille. Ilmoitus että tuet loppuu heti eikä ensikuussa.

Esa

Se voi olla vähän tiukemmassa tuo Afganistaniin karkotus

Arto Seilonen

Ehdotettiinko tuossa karkotusta?

Fläsy

Noi läpsyt on aktivisteille jotain uskonnon kaltaista. Kaiken maailman tarinoita uskotaan ja kerrotaan toiseuden palvonnan ja hoivavietin vallassa. Miten ihmiset voivat vajota noin alas? Tiinalle pojot hyvästä kirjoituksesta ja tosiasioiden esille tuomisesta!

pöh

nuori juhlapaikanhakija on kotona ja juhlat ohi, tädit voi pukea pöksyt takaisin ja lähteä etsimään seuraavaa palleroa jalkojen väliin.

Venajän *Aroilla *rokataan vapautuneesti

Näytääkö tämä tominta joltain diktaatori valtion alistetetujen ihmisten touhulta
tai vastaako se kuvaa minkä suomen valtamedia tästä maasta yritää valhein luoda
lähi idässä tämä aiheutaisi 70-250 kuoleman rangaistusta + kuvaajat ja tuottajat
mutta silti suomen esim ylen toimittajat eivät välitä
vaan haluavat kultturia uskontoa suomeen
joka kieltää kaiken
väitän etä suomesakin kesällä joku festari joudutaan perumaan
islamistisen terrorismi pelon takia
ja huom arja paananen he uhkaajat eivät ole venäläisiä turisteja suomessa
https://www.is.fi/haku/?query=Arja%20Paananen
yli 70 venäläisestä muusikosta koostuvalla RocknMobilla on tapana järjestää massiivisia tapahtumia, joiden aikana ryhmä esittää versioita tunnetuista rockklassikoista.
Kun Moskovassa ilmoille kajahti versio Metallican Sad But Truesta, äänessä oli hieman laajennettu kokoonpano, eli noin 250 taiteilijaa.
Täytyy sanoa, että yläpuolelta löytyvä lopputulos on varsin komea
tämä on oikeaa kansojen välistä diplomatiaa johon poliitikot eivät pysty
tai pystyisivät jos esim *arja paananen*tai jessica aro eivät vääristelisi heidän sanojaan
tai tai …..rock unites the world
Sad but True vihreät punk suvakit ymm
suomea islamisoivat typerykset
syntinen rokki tappaa lähi idässä ihmisiä *koska he tekevät koraanin vastaista syntiä*
Oikeaa maiden välistä diblomatiaa
https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=FmMo9CNYnm4

todella outoa

joka ikiselle tulijalle valheenpaljastuskone kiinni ja liuta kysymyksiä.vittuun unelmat vittuun ihmisoikeudet..tilalle raaka totuus! oikeet pakolaiset suojeluun.valehtelijat vaikka mereen…aivan sama.tää vitun sairas perseily pitää loppua !!

petterinen

Noin sen pitäisikin mennä, mutta nämä soroksen perseennuolijat eivät haluakkaan auttaa köyhiä ja alistettuja, siis ihan oikeita turvaa tarvitsevia pakolaisia vaan haluaa Suomalaistenkin geeniperimän vaihtuvan pikaiseen tahtiin nuorilla hyväkuntoisilla partalapsilla.

John MacMunne

Okei okei, Kabuliin vaan ja uusi matkasuunnitelma, nimi ja tarina niin ehkä sitten on onni myötä ja “piirakat” lämpiminä Suomessa…

Ilmari

Teksti on ihan ok. Sensijaan ihmettelen, jaksaako joku katsella ja kuunnella Lokan ja Wiikin tuntikausia kestäviä jorinoita.

Tapavalehtelija lankesi omaa ansaansa

Jos kerran kaveri on sanonut että on Kabulista kotoisin niin sinne se palautetaan. Jos kerran isä asuu eri maassa niin olisi ehkä kannattanut kertoa se oikea kotimaa jotta olisi osattu palauttaa oikeaan maahan.
Valehtelulla on ikäviä seurauksia. Tapavalehtelijallekkin.

Ihmettelijä

Iteki olen jutellu paremmin kahden turvapaikanhakijan kanssa. Molemmilla ihan hirveitä tragedioita taustalla, todella kaameita. Kaverit kuoli ja ihmepelastumisia uppoavista veneistä.
Jännä juttu, että vain 30 000 kuollu välimereen, luulis, että ainaki 2 miljoonaa ku niin dramaattisia nuo tarinat ja niin paljon kuolemia, vähintään puolet kuolee ja hirvittävän surullista.
Tosin ei niistä kyllä mitenkään näe ilmeistä, kun kertovat, että elämänikäinen ystävä tai jokunen sisarus lasahti merenpohjaan, sillai jännä juttu.Surullista? Yhtä sujuvasti kertovat kuin kävisivät mäkkärin tarjouksia läpi tai lidlin 3 munkkia 2 eurolla tarjousta… ja yhtä liikuttuneita ovat.