Filipstadin talous romahtaa sotapakolaisten takia

Kuvakaappaus 2019-04-16 11-24-15

Filipstadin kunta on nostettu viime aikoina otsikoihin useaan otteeseen siellä majailevien turvapaikanhakijoiden takia. Tai pikemminkin sen takia, että yli 80 % ei tee töitä ja lopuistakin puolet on erilaisissa puuhasteluohjelmissa.

Filipstad on ottanut vuosien 2012-1016 aikana eniten kolmansista maista tulleita tulijoita suhteessa väkilukuun. SVT kirjoittaa uutisessaan, että yli 80 % Euroopan ulkopuolelta tulleista tulijoista on työttömänä. Tulijoihin kuuluvat mm. Somaliasta, Syyriasta ja Afganistanista tulleet tulijat.
Sosiaalidemokraattien kunnanvaltuutettu Per Gruvberg ei nää tulevaisuutta kovin valoisana. Hän kertoo uutisille, että useimmilla ei ole mitään realistista mahdollisuutta päästä työmarkkinoille kouluttamattomuutensa ja surkea kielitaitonsa vuoksi. Toisaalta pienessä kylässä ei edes ole työpaikkoja.
Sosiaalitoimen kulut ovat nousseet jättimäisiin summiin. Kun 2000-luvun alussa kunna sosiaalibudjetti oli 5 miljoonaa kruunua (500 000 euroa) niin kuluvan vuoden arvio huitelee 31 miljoonassa kruunussa (3,1 miljoonaa euroa), siis pelkkä toimeentulotuki.

Filipstad konkurssiin turvapaikanhakijoiden sosiaalitukien takia?


Filipstad ei ole yksin ongelmiensa kanssa, samassa tilanteessa on useita muitakin kuntia. Teen koostetta niistä lähiaikoina.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
todella outoa
todella outoa
9.5.2019 12:55

se on kumma, ettei ylenanto tai iltakakkapulu lehdet tällaisia uutisia ikinä julkase.Se totuus kun ei unelma/pelipoikki miekkari jengille merkitse vitunkaan vertaa…koska ihmisoikeudet ja rasismi

Flip Flop
Flip Flop
9.5.2019 14:23
Vastaa...  todella outoa

Toisinsanoen Flipstadissa otettiin vastaan niin paljon rikkautta, että talouskin meinaa flipata?
Ymmärsinkö oikein?

Aikki.
Aikki.
9.5.2019 20:47
Vastaa...  todella outoa

Ylen valemedia parhaillaan juhlii EU päivää. Kauheaa hehkutusta, kuinka hyvä EU jäsenyys on. Ainoastaan EU myönteisiä on haastateltu. Aion äänestää ensimmäisen kerran EU vaaleissa ja anna ääneni perussuomalaiselle. Liisa ihmemaassa Jaakonsaari sai verenpaineeni nousuun. Onneksi hän jää eläkkeelle, joten ei tarvitse sen naamaa enää mediassa nähdä.

Acc358
Acc358
10.5.2019 01:39
Vastaa...  Aikki.

Aikki kirjoitti:
“Ylen valemedia parhaillaan juhlii EU päivää. Kauheaa hehkutusta, kuinka hyvä EU jäsenyys on. Ainoastaan EU myönteisiä on haastateltu.”
Jospa Ylellä on salanuivia toimittajia, jotka hehkuttavat EU:ta nupit kaakossa tarkoituksenaan saada ihmiset epäilemään unionia. Se lienee ainoa vastarinnan muoto, jolla säilyttää työpaikkansa.
Ehkä toimituksen johtokin huomaa liioitellun hehkutuksen, mutta ei uskalla lieventää sanomaa, koska leimautuisi silloin itsenäisyysmieliseksi.

metalman
metalman
9.5.2019 13:05

Tässä juuri piilee se valtava riski Suomen kannalta.
Monikultturinen kokeilu etenee Ruotsissa ja matuja valuu sisään koko ajan kestämättömällä tahdilla. Näitä kriisikuntia ja -kaupunkeja alkaa putkahdella siellä sun täällä.
Ruotsin rahat loppuvat jossain vaiheessa takuu varmasti. Siinä vaiheessa, kun näille kultamunille ei ole tarjota totuttua elintasoa, niin se lauma lähtee liikkeelle etsimään uutta onnelaa itselleen.
Mitä tekee Suomi siinä vaiheessa? Suomi on saamassa hallitusta joka on kasattu viherpunikeista. Jokainen käsittää mitä se tarkoittaa.
Jokainen nyt maassa loisiva geelitukka tulee saamaan oleskeluluvan. Se tullaan kirjaamaan hallitusohjelmaan ja jos mutavyöry Ruotsista alkaa seuraavan neljän vuoden aikana, niin valtioneuvoston orkesteri tulee esittämään jenkan ”kusessa ollaan”.

Demari
Demari
9.5.2019 13:20

Mitä ihmettä? Sosiaalituethan ovat ALLAHIN RAHOJA!!!!! Ne ei ole keneltäkään pois! Tämä uutinen on rasismia! Kummallinen paikka tuo Ruotsi, sillä Suomessa ei yksikään “pakolainen” nosta minkäänlaisia tukia, 100% ovat täysipäivätyössä ja yli 99.9% puhuu täydellistä Suomenkieltä.

Valtsu
Valtsu
9.5.2019 13:21

Tulonsiirtoja Tukholmasta, veroprosentti 100:aan ja 10 000 uutta kameratolppaa – ongelma ratkaistu. Ja seuraava kunta…

Gobbels
9.5.2019 13:24

Totuus rikkaudesta/voimavaroista/kultamunista/pelastajista/huippuosaajista alkaa paljastumaan?!?! Ei tullut lottovoittoa vaan iso läjä paskaa elätettäväksi ja loisijoiksi. Onnea vaan Börje-Gunnarit!!!
Sama tulee tapahtumaan Suomessa ja mistä rahat otetaan? Tietenkin työssä käyviltä suomalaisilta, palkka ja omaisuus sosialisoidaan erilaisilla veroilla ja maksuilla, jotta voidaan elättää loisväkeä.
Kerätäänkö aseet ja lähdetään puollustamaan rajaa? Estetään paskavyöry svedulandiasta kun omat poliitikot eivät sitä halua missään nimessä tehdä, kun heidän omat businekset vuolee kultaa vokki- ja kotoutusrahastuksella.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
9.5.2019 14:06

Odotetaan vastaavaa meillekkin. Tähän asti kunnat ovat ottaneet pakoloiset valtion könttäkorvauksella sisään toivoen että isojen keskusten kansaiväliset kaffilat, internetti, yökerhot tekevät tehtävänsä ja väki painuu sinne missä ovat muutkin ja enemmän pikkutyttöjä. Mutta jos käykin niin että muualta ei saa yhteiskunnan maksamaa asuntoa ja tukea ja joutuu jäämään allahin seljän taakse. Sitten samaan paikkaan tulee lisää. Lopulta kun Antit Rinne ja Kaikkonen ovat hassaneet valtiontalouden somalialaiseen tai kongolaiseen tilaan niin entäs sitten. Valtio ei pysty enää rahoittamaan ja kunnilta loppuu rahat ins allah.

Mummeli
Mummeli
9.5.2019 14:18

Suomessa tulee käymään niin että kun valtion kassa kyykkää lähivuosina, kaikki Ruotsista ja muualta tänne valuvat sosiaalisurffarit tullaan kirjaamaan suoraan eläkeläisiksi, kuka loppuelämänsä sairauseläkkeelle ja niin edespäin… eläkkeen suuruus tullaan asettamaan sen perusteella mitkä ovat olleet tulot tähän asti ja se selvitetään kysymällä pummilta itseltään. Eläkevarat syödään kokoanaisuudessaan parissa vuosikymmenessä ja nyt työtä tekevä ikäryhmä jää eläköityessään täysin tyhjän päälle. Ollaampa ainakin kaikki samalla viivalla sosiaalipummi -vihervasemmiston kanssa sitten.
Tämä nyt mahdollisesti muodostuva hallitus tulee varmistamaan että Suomen suomalaiset osaajat ja ne jotka kykenevät ajattelemaan syy-seuraus -suhteita edes A:sta B:hen ottavat rojunsa ja läxivät pois tästä maasta. Näin Suomi -tarina voidaan paketoida päättyneeksi ja jäljelle jää EU:n pohjavesi- ja kaivosalue joka liisataan suuryrityksille sotkettavaksi pilkkahintaan.
Kun Antti kavereineen saa kikyn poistettua, sanoudun irti työstäni ja vietän maksimit ansiosidonnaisesta suunnitelemalla siirtymistäni maahan jossa ei pummit partaansa pärisytä eikä matut loju pitkin ostareita groomailemassa lapsia valtion kustantamana.

Niinpä niin
Niinpä niin
9.5.2019 14:52
Vastaa...  Mummeli

Juu. Ja kaikki jotka olivat isis joukoissa “taistelemassa”, ovat ilmanmuuta ja ehdottomasti oikeutettuja veteraanikorvauksiin. Täysihoidolla asuntoineen kaikkineen. Ehkäpä joku mitalinprenikkakin järjestyisi. Lisäksi koko suku lähi -idästä naureskelemaan ostareille. Ja lisääntymään niin perkeleesti. Ja työssä käyvät rasisti valkonaamat?. Lisää veroja niille että lomalennot/matkat esim somaliaan yms turvataan. Yms sellainen kiva. Ja laitetaanpa kantiksille possunliha vero. Ilmastonmuutoksen nimissä. Ja se on sitä paitsi rasistista ja kunniakansalaisia loukkaavaa kun possua syödään. Ja vahditaampa tarkkaan mitä se pottunokka siellä netissä nyt kirjoittelee.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
9.5.2019 23:19
Vastaa...  Mummeli

Loistavan jättimäinen innovaatio! Eihän tässä ole hätäpäivää, kun on 200 000 000 000€ löysää rahaa, antaa palaa vaan. Toivottavasti otetaan heti 1 000 000 muslimia tänä syksynä, meinaan rahaa meillä on antaa noille ilmaiset omakotitalot, uusi auto ja pikkutyttöjen pi**urahat.
Ellei nyt muslimeja löydy, tilataan Afrikasta kunnon lauma ihmissyöjiä. Taikakaluiksi lapset, taian tekemisestä taikaseinästä massit.

Mies eikä velttokiki
Mies eikä velttokiki
10.5.2019 01:29
Vastaa...  Mummeli

No onneksi talvisodan sotilailla ei ollut samanlainen paskahousu asenne. Toivottavasti ainakin osa suomalaisista miehistä on vielä miehiä, jotka ymmärtävät että maata puolustetaan hyökkääjiltä. Niitä ei juosta karkuun.

Fridolf
Fridolf
9.5.2019 14:21

Ruotsin valtion tase ei vielä toistaiseksi ole edes yhtä huono kuin Suomella jonka kunnissa näkee logiikan että “nyt on nälkä talven kylmä viima joten kusenpahan housuuni jotta lämpiää”.
Ruotsin kunnat kusi housuunsa ilman sen kummempaa syytä kuin että “maailmassa on ihmisiä jotka eivät ole onnellisia joten otetaan heidät tänne jotta maailma on parempi paikka”.

Hähhähhääääääääää
Hähhähhääääääääää
9.5.2019 14:47

Nyt ymmärretään pahasti väärin. Ruotsi on nimenomaan painottanut että eläkkeenpelastajat tulevat tuottamaan vehnäpullia ja lisukkeita leivän päälle joskus myöhemmin. Ehkäpä jo huomenna.

Jari-P
Jari-P
9.5.2019 14:58

Asia korjaantuu pian sillä Ruotsista tulee kalifaatti ja kalifaateissa ei makseta mitään avustuksia.

Kyrppä
Kyrppä
9.5.2019 15:24

No, eivätkö Filipstadin sossut sitten ole tyytyväisiä tilanteeseen. Tätähän he ovat halunneet ja suorastaan vaatineet. Täytyyhän heidän tietää, että moniosaajien ylläpito maksaa rehellistä työtä tekeville kantaruotsalaisille saavikaupalla hikeä ja vitutusta. Mutta entisellä pääministeri Reinfeldillä on lääke tähänkin ongelmaan. Nostetaan eläkeikä 75 vuoteen ja lähdetään tunti pari aikaisemmin töihin. Käytin hiljan erästä kaveriani Ruotsin puolella sairaalassa. Istuin siinä kanttiinin puolella kun viereiseen pöytään haahuili jo varsin huonokuntoiselta näyttävä ikäneito. Kysyin hienovaraisesti, että kuinka kauan olette jo ollut tässä hospitaalissa potilaana. Mutta mitä vielä, nainen kertoi olevansa sairaanhoitaja ja kuulemma pari vuotta pitäisi vielä duunia painaa. Kanttiinissa istuskeli myös muutama nuorempi kulttuurin rikastuttaja kännyköitä näpläillen ja ilman isompaa kiirettä minnekkään. Mutta niinhän se on, että tasan ei käy Svedustanissa onnenlahjat, eikä sen puoleen käy meillä Hölmölässäkään.

Minä
Minä
9.5.2019 15:26

Jossain kohden tuo romahtaa, mutta suvakit valehtelevat monikulttuurin ihanuudesta ihan loppuun asti. Sitten onkin folkhemmet tuhottu, eikä sitä korjata kuin järeillä otteilla ja muutamassa vuosikymmenessä, jos riittää kanttia ryhtyä niihin koviin otteisiin.

acc358
acc358
10.5.2019 01:54
Vastaa...  Minä

Tulee mieleen Ykän 9.5.2019 kirjoittama tarina Ruotsista “Rajat, hetkeä ennen”. Siinä kuvataan miten Ruotsin naapurivaltiot ratkaisevat asian.
https://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/05/raja-hetkea-ennen.html

Jesse
Jesse
9.5.2019 17:50

Nonni Kalle, Olle ja Pelle. Nyt vaan kello soimaan pari kolme tuntia aikaisemmin ja hankkimaan kunnalle lisää verotuloja. Kunta tarvitsee nyt kipeästi apua……sinulta!

Catilina
Catilina
9.5.2019 18:29

Rassismia! Dagenssamhälle kertoo oikean, vastuullisen totuuden romahduksesta.:
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/nagot-har-gatt-sonder-i-filipstad-27412

Ilmari
Ilmari
10.5.2019 14:20
Vastaa...  Catilina

Kirjoittajan mielestä syy on Ruotsin valtion ja sen pitäisi maksaa kulut eikä kunnan. Hän ei ota huomioon, että veronmaksajan piikkiin se joka tapauksessa menee. Jutussa on positiivista, että siinä ei väitettä että maahanmuutto on rikkaus vaan puhutaan jopa kriisistä

miekku
miekku
9.5.2019 18:31

Viherpunikkihallitus tulee ajamaan Suomeen samaan alennustilaan. Jostain kertoo sekin, että rajan pinnassa asuva läheiseni, kova ikänsä kokoomuslainen yrittäjä, äänesti persua. Oman ja jälkikasvunsa tulevaisuuden takia.
Persut ulos hallituksesta=4 vuoden kuluttua superjytky ja viherpunikit tietävät sen, alkaa kaikenlainen propanga pahentua. Paikkojen siirto eduskunnassa oli vasta alkua. Kyse oli imagosta, että luodaan kuvitelma äärioikeistosta, paha paha. Sitten tulee uutisia äärioikeistosta (vaikka olisi äärivasemmiston touhuilua), johon yhteyteen saadaan vaikka samalle sivulle persu-uutisia. Valheellisia mielikuvia rakennetaan ja käydään omaa kansaa vastaan.
Rinteen poikasen hallitus ei nauti edes 40% äänistä, miten siinä voi kansan tahto toteutua? Oikea valinta olisi vähemmistönhallitus, jolloin demokratia voisi toteutua, kun KOKO eduskunta päättää ja äänestää. Enemmistöhallitukset ajavat VAIN ja AINOASTAAN hallituspuolueiden politiikkaa.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
10.5.2019 00:39

Hiano juttu. Jossain joku määrää, että nyt meni teidän kunta konkkaan, etkä mahda sille mitään, koska sen määrää laki.
Ihan kuin EU, sekin määrää, että tehän otette pakolaisia ja elätätte ne. Ellette elätä, konkkaan meette kumminkin.
Suomeen pitäisi saada laki, että Perussuomalaiset ovat hyvän tahdon vastainen ja täten kielletty. Vaikka sieltä EU:sta. **tuttaa todella, kun melkein 1/5 vääntää vastaan, vaikka totaalinen tuho olisi muuten selvä.

AdAstra
AdAstra
11.5.2019 09:38

Suomen vastaus löytyy heti: Turun talous yli 150 miljoonaa miinuksella. Vuosia sitten tehtiin tutkimus (se, josta nykyään ei saa sanoa sanaakaan), jonka mukaan tuolloin 2009, maahanmuutto maksoi Turulle 36 miljoonaa.
Mutta nyt on vauhtia parannettu!

Anonymous
Anonymous
11.5.2019 15:43

rikkaus ja voimavara käy kalliiksi,olispa tullut luku ja kielitaidottomia

Mauno Vilminko
Mauno Vilminko
20.5.2019 20:41

Bergsingengör: Karmeaa luettavaa entisestä koulukaupungista. 60-70 lukujen vaihteen ajalta jolloin Filipstad on auvoinen paikka eleskellä,tai paremminkin kortteerasin Nykropassa.Sosset houkuttelivat minua silloin kaupungin valtuustoon.Tuloksetta.Meistä kaikki opiskelijat oltiin kyllä “perus”-kansalaisia.!976 läksimmä koko perhe sutta “herr Palmea” pakoon.Mutta nyt on yhtä pahat elukat vastassa suomessa.