Entinen isis-sotilas ryöstöhommissa

Kuvakaappaus 2019-05-13 19-03-53.png

Tukholman naapurikunnassa saaristokunta Ekerössä tehtiin toukokuun alussa ryöstö, tai sen yritys, jonka yhteydessä ammuttiin kiväärillä. Tekijäksi osoittautui isis-sotilas.

Toukokuun ensimmäisenä lauantaiaamuna varhain klo 05.20 aikaan heräsi Ekerön Färentunassa asuva mies siihen, että talossa oli joku. Mies alkoi etsimään ympäri taloa kuka oli tullut sisään. Yhtäkkiä eteisessä seisoi seisoikin tuntematon mies. Ryöstäjä pahoinpiteli talon omistajan ja tässä yhteydessä ammuttiin kiväärillä.
Ryöstäjä poistui paikalta, saaliista ei ole tietoa. Poliisi otti myöhemmin aamulla kiinni Färentunan alueelta miehen, jota epäillään teosta. Rikosnimikkeinä ovat ainakin murhan yritys ja törkeä ampuma-aserikos.
Sinänsä aika tavanomainen arkirikos, mutta tekijä herättää tässä tapauksessa hieman kiinnostusta. Nimittäin ryöstäjän kerrotaan olleen ns. isis-palaaja. Eli ruotsalainen sotaveteraani. Expressenin mukaan mies kuuluu Göteborgin ympäristön hyvin radikaaleihin muslimipiireihin. Mies on ollut muutaman vuoden isiksessä, kunnes palannut takaisin Ruotsiin. Rikosrekisteri on ennestään pitkä kuin nälkävuosi.
Asiasta kertoi mm. Stockholmdirekt.