Sitra: Suomalaisten autoilun ja maidon juonnin lopettamisella maailma pelastuu

 

kuvakkkk-1

Valtamedia on ilakoinut Sitran julkaisemalla raportilla, jonka mukaan maailma pelastuu kun Suomessa lopetetaan lihan syönti ja yksityisautoilu.

Raportin mukaan suomalaisten hiilijalanjäljen on pienennyttävä 93 % vuoteen 2050 mennessä. Muuten maailma tuhoutuu. Sitrassa ollaan panostettu ilmastonmuutokseen ja kehitelty 30 askeleen ohjelma, jolla suomalaisten hiilijalanjälkeä voidaan pienentää. Siihen kuuluu mm. autoilun lopettaminen siirtymällä sähköpyörään. Asunnon voi vaihtaa pienempään ja maidonjuonnin lopettaa.


 
Piirtelin ylläolevaan kuvaan väkimääriä. Vasemmalla on Suomi ja sen pieni noin 6 miljoonainen kansa. Se kansa, joka saastuttaa maapalloa.  Oikealla taas on ympäristöystävällisten maiden Kiinan, Intian, Bangladeshin ja Pakistanin väkimäärä, yhteensä 3,4 miljardia. Valitsin randomina vain neljä eniten saastuttavimpaa maata, mutta joukkoon voisi periaatteessa laitta kaikki kehitysmaat ja Lähi-itä, jolloin saastuttajien väkimääräksi saadaan paljon paljon lisää ihmisiä.
Ongelma monilla ihmisillä on se, että miljoonan ja miljardin ero aiheuttaa numerosokeuden. Miljardi on tuhat miljoonaa. Eli 3,4 miljardia on kolmetuhattaneljäsataa miljoonaa. Näissä maissa on siis väkeä noin 566 kertaa Suomi. Vaikka kaikki vajaa 6 miljoonaa suomalaista tapettaisiin niin edelleen Kauko-Idässä on se 3,4 miljardia ihmistä, jotka tunkevat kaikki saasteet ja jätteet ympäriinsä.


Kuvakaappaus 2019-03-31 11-06-52
Jos siis lähdetään siitä, että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttama, ja että sitä voidaan lopettaa hiilidioksidipäästöjä alentamalla, niin millä tavalla suomalaisten siirtyminen maidosta kauramaitoon vähentää saastumisongelmaa? Kolmansissa maissa hiilidioksidipäästöt lisääntyvät moninkertaisesti suhteessa siihen miten niitä vähennetään Suomessa. Toisin sanoen kun Suomessa vähennetään päästöjä 5 % niin Aasiassa päästöt lisääntyvät 15 %. Suomen päästövähennykset eivät siten auta millään tavalla maailman hiilidioksidipäästöjen pienenemiseen.
Niillä vaikeutetaan vain suomalaisten elämää.
EDIT: Ylintä kuvaa korjattu.

93 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaboom, ongelma pois
Kaboom, ongelma pois
6.11.2019 06:51

Kovinta ääntä ilmastoasiassa pitävät haaveilevat epärealistisesti että väestötaakaltaan ja saastutukseltaan raskaimmat valtiot planeetalla reagoisivat Suomen esimerkkiin,
turhaa unelmointia, rahan tekeminen ja nälkä painavat niissä maissa vaa’assa enemmän kuin huomisen saasteiden murehtiminen.
Ainoa keino hillitä mielipuolista lisääntymistä ongelma-alueilla olisi taktinen vetypommi-isku, julmaa, mutta pitkässä juoksussa se lempein vaihtoehto.

Pösilöiden haaveet tuhoavat maamme
Pösilöiden haaveet tuhoavat maamme
23.10.2019 23:12

Hiilijalanjälkihömpötyksessä syyllistetään mutta unohtuu yksi pieni merkittävä seikka, suomalaiset asuvat leveyspiirillä jossa on melko suuri tarve asuntojen sekä muiden tilojen lämmitykselle, sehän aiheuttaa suurelta osalta sitä hiilijalanjälkeä.
Vastaavasti hiilijalanjälki olisi pallon lämpimillä alueilla pienempi mikäli tiloja ei koneellisesti jäähdytettäisi.
Mitenköhän on: Mahtavatko lämpimien alueiden asukkaat suostua hikoilemaan kodeissaan jos me vastaavasti suostumme palelemaan.
Jos homma hoidettaisiin tosissaan niin syntyvyyttä pitäisi jättikansoitetuilla alueilla karsia oikein tosissaan ja kaikkien pitäisi pyrkiä muuttamaan pallon alueille jossa lämmin ja kylmä olisi fifty-fifty = mahdollisimman pienet lämmitys- sekä jäähdytyspäästöt.
Ihmiskunta tuskin ihan lähitulevaisuudessa tulee tuollaista yhteisymmärrystä saavuttamaan, sen sijaan kilpailu tulee kovenemaan ja jättikansoitettujen alueiden yhteiskunnat saastuttavat entistäkin enemmän.
Tuosta johtuen on silkkaa mielisairautta ja itsetuhohakuisuutta alkaa leikkimään suomessa jotain ilmastojeesusta, sen seurauksena tulevat suomalaiset kuolemaan sukupuuttoon globaalin kilpailun seurauksena.
Mutta mitäpä kuplassaan uneksiva haaveilija ei unelmansa eteen uhraisi, vaikka sitten oman kansansa, kunhan oma tyyny on hyvin kunnes täältä sammuu viimeinenkin valo.
Mutta sitä ennen, perseemme tulee aukeamaan rumasti ja joudumme hakemaan turvapaikkaa jostain valtiosta jonka päätöksenteko ei ole vielä päätynyt hullujen käsiin.

Juha 06
Juha 06
18.10.2019 15:58

Noissa Aasian maissa siis 566 kertaa enemmän väkeä kuin Suomessa. 566. Maissa joissa esim. ruoka valmistetaan avotulella tai vähintään kivihiilellä ja joissa autojakin on sellainen määrä ettei voi käsittää.
Ja miksi puhutaan pelkästään ilmastosta? Mites muu ympäristö? Eikö esim. tuolle muoviselle joelle tehdä mitään?

Anonymous
Anonymous
30.9.2019 12:17

Alkuperäiselle kirjoittajalle huom. Noiden neljän maan väkimäärä tällä hetkellä n. 3 104 960 000 (n. 3,1 mrd) henkeä, eli reilusti alle 3,4 mrd. Kannattaa tarkistaa faktat ennen julkaisua, koska virheet vähentävät aina jutun todellista arvoa. Kirjoitus muuten hyvä ja ajatuksia herättävä, varsinkin sen jälkeen, kun skippaa valtaosan kommenteista yli 🙂

En luovu maidosta
En luovu maidosta
29.9.2019 14:33

Mitä tekemistä maidolla ja sen juonnilla on ilmaston kanssa? Itse juon paljon maitoa, se pitää vatsani ja koko kroppani koossa, eli on jo pikkulapsesta asti ollut itselleni suorastaan eräänlainen vatsalääke. Huomaan heti voinnissani, jos on jäänyt maito joiksikin päiviksi pois ruokavaliosta. Tulee heikko, hutera olo.

tokkooppa
tokkooppa
11.8.2019 22:39

kuka viddu juo maitoa

Ei Paapomiselle
Ei Paapomiselle
9.8.2019 13:28

Vain osatotuus. Mitä enemmän länsimaissa roinaa ostetaan ja kulutetaan, sitä enemmän Aasiassa tehtaat puskevat ulos. Ei ongelma eikä vastuu katoa siinä, että tuotetaan länsimaiden kerskakulutuksen tavarat muualla.
Kuluta vähemmän, niin Aasiassakin tuotetaan ja saastutetaan vähemmän.

Niklas Flykt
Niklas Flykt
8.8.2019 18:39

Vuonna 2017 Euroopan vesillä kulki 203 risteilyalusta, jotka päästivät ilmaan 62 kilotonnia ( 1 kilotonni = 1000 tonnia) rikkioksidia, ja 155 kilotonnia typen oksideja. Hiilidioksidiakin 10 miljoonaa tonnia.
15 suurinta rahtilaivaa tuottaa yhtä paljon typpi- ja rikkipäästöjä kuin kaikki maailman autot yhteensä. Kyllä se auttaa kun Suomessa kuljetaan fillarilla töihin maaseudulta

Carl
23.5.2019 23:15

Näillä tilastoilla ym. ei ole kuin yksi tarkoitus. Lisää veroja ja kustannuksia veronmaksajille ja eläkeläisille. Varakkaat vievät ja köyhät kärsii. Maailman ilmasto ym ei ole kiinni alle 6 milj. asukkaasta, jotka jo elävät ja kierrättävät yli oman tarpeen. On syytä miettiä jokaisen, että millä tähän pyritään? Mieti ketä äänestät!!!

Carl
23.5.2019 23:35
Vastaa...  Carl

…Piti sanoo…. että mihin tällä pyritään. (ei millä tähän). Pyritään peittäämään isänmaallisten äänet euroopassa ja suomessa. Kaikkia nykyeun ja parlamentin vastaisia ääniä panetellaan, pelotellaan nuoria ympäristö valheilla ja isänmaallisten vähättelyllä ja haukkumalla natsiksiksi.

Anonyyymi
Anonyyymi
18.5.2019 05:13

Se maailma pelastuu vain sillä, että älykkäät valkoiset suomalaisnaiset tekevät abortin. Murehtien tekoaan.
Sen sijaan Suomeen haalitiut matalan ÄO:n maahantulijat /ÄO keskimäärin alle 70) lisääntyvät reippaasti.

Pöyristynyt karnivorelisti
Pöyristynyt karnivorelisti
17.5.2019 20:00

Ostin juuri Buriramin (Thaimaa) 7 elevenistä punaisen L&M askin. Myyjä pakkasi sen pieneen, söpoöön muovipussiin ja ojensi minulle. Yritin selittää huonohkolla thaillani etten tarvitse muovipussia, mutta vastaukseksi sain jotain khmeriä ja kivan hymyn. Heitin muovipussin kadulle muun paskan joukkoon ja laitoin röökiksi matkallani baariin.

Muslimin jättikyrpä
Muslimin jättikyrpä
18.5.2019 01:24

Juu niin sä teit. Sitten imit ladyboyn kyrpää ja heitit senki muun paskan joukkoon sillä sul on internet ja asumistuki tipahti just tilille. Nyt eletään LEVEESTI pari päivää! Hävettää tommoset Spedet.

Hauki
Hauki
18.5.2019 05:57

Joka härjillä ajaa se härjistä puhuu.

Eenok seitsämäs Aatamista
Eenok seitsämäs Aatamista
17.5.2019 11:02

Tämän koko ilmasto hysterian ydin on muualla kuin osoittetaan.
siirrä katseesi, Etelä navalle, missä massiiviset sotavoimat suojelevat pignviinejä 🙂
mitä siellä on, ei ole meille vielä kokonaan selvillä, itse uskon että Eenok, on sen meille ilmoittanut.

Eenokista Ilmestyskirjaan
Eenokista Ilmestyskirjaan
29.9.2019 14:49

En tiedä Eenokin ennustuksista, mutta Raamattu sinänsä on järkikirja. Itseasiassa hyvinkin mystinen kirja, voisi kuitenkin samalla sanoa: ihmistä korkeampaa järkeä.
Itse tunnen enempi Uutta testamenttia, kuin nk. Vanhaa. Raamatun sanan ymmärtäminen onkin sitten vähän toinen juttu, sillä mikään Aapinen, sarjakuva tai viihderomaani Raamattu ei ole, vaikka voihan sitä tietenkin yrittää myös näinkin lukea. Jotkut jutut ovat helpommin ymmärrettäviä, jotkut taas vaativat nk. tälle raamatulliselle asialle eräänlaista vihkiytymistä, jota myös hengelliseksi uudestisyntymäksi kutsutaan. Myös kristillisen ja toisaalta myös juutalaisen teologian auttava tunteminenkaan ei asiassa jyvälle päästyä, olisi varsin pahaksi.
Laitanpa nettilinkin, jos ketä sattuisi asia kiinnostamaan:
https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

Sam Colt
Sam Colt
17.5.2019 10:50

Jos on tarkoitus vaihtaa dieselkyyti polkupyörään, niin voisi päätöksenteon tueksi laskea, montako polkupyöräilijää tarvitaan viemään yhden Hiacen aikaisemmin kuljettama lasti.
Jos Suomen polttomoottoriajoneuvot poistetaan käytöstä, on edullisinta myydä ne Afrikkaan. Jos jokainen kiesi vaihdetaan yhteen nääkäriin niin samalla poistuu väestökato-ongelma. Eikä Sitran tarvitse enää murehtia suomalaisten ilmastosta.

Juuso
Juuso
17.5.2019 08:48

Säälittävä raportti säälittävältä maailmaa parantavalta kansalta ja sen säälittäviltä edustajilta.
Säälihän on sairaus, mutta se ei ole mitään tämän ilmastouskosairauden rinnalla. Säälin sitä moraaliposeerauksen ja naiviuden määrää, joka systeemin kouluttamalla viranomaisella ja ”asiantuntijoilla” on. Asioita ei panna mittasuhteeseen, vaikka raportti juuri sitä väittää.
Koko asia, eli CO2 määrä ensinnäkin. Huijausta lienee koko hiilioksidin vaikutus. Nyt 97% CO2 päästäistä ja ns. nieluista toimii luonnon oman kiertokulun mukaan, ihmiskunnan toiminnan osuus päästöihin on +3%, joka siis väitetysti on se ongelma, joka lämmittää, eikun muuttaa ilmaston. Kylmä kevät on tietenkin ihan vaan normivaihtelua, lämmin olisi ilmaston muuttumista.
Suomen rooli tuossa ihmisen synnissä, eli +3% liikapäästelyssä on promille-luokkaa. Ei mitään vaikutusta, jos tuhoamme itsemme, liikkumisemme ja elinkeinomme hölmöydessämme. Elinkeinot ja liikkuminen saadaan SITRAN ns mukavastuullisen raportin ohjeita noudattamalla tuhottua kun samalla vihereliitti poseeraa maailman moraalikisan voittajina. Asian verotusoikeus saadaan tappiin joka tapauksessa tässä asennepropagandassa. Mitä niillä rahoilla tehdään, sosiaalisektori tarvii kai maahanmuuttotukiin.
Tämä saattaa olla asia, joka saa tolkun suomalaiset vihdoin kunnolla barrikadeille.

Marja Palm
Marja Palm
17.5.2019 08:21

Tahan loppuun vaan sanon, etta niin monet suomalaiset ovat ”sinisilmaisia” ja pelkureita , kun eivat kunnolla mene pitamaan ”MIELENOSOITUKSIA” OIKEIN ISOILLA PORUKOILLA NOISTA ”ILMASTON MUUTOS” VALHEISTA !!!! SE Al Gore PYYSI KANSALTA ANTEEKSI TASTA ”ILMASTO VALHEESTA ” MONTA VUOTTA SITTEN. Olen kaksoiskansalainen Suomi-USA , enka ole sinisilmainen kuten olin Suomesta lahtiessani kauan sitten kielta oppimaan ja tanne jain.Enka pelkaa sanoa mita ajattelen ja mihin uskon ! EU:sta SUOMI POIS ! Kylla te parjaatte KUN OLETTE MAAILMAN ONNELLISIN MAA !!!!!MINA OLEN ONNELLINEN TAALLA USA:SSA , JA VARSINKIN KUN MEILLA ON FANTASTINEN PRESSA TRUMP , EIKA NOITA ”NEW WORLD ORDER:laisia !!!!!JOTKA HALUAVAT ”TAYTTAA SUOMEN ” EI-SUOMALAISILLA !!!!! YOU KNOW WHAT I MEAN , I AM SURE !!!!!
Terkkuja taalta ! Marja

Alarik Lundin
Alarik Lundin
16.5.2019 22:58

Jos joku on niin hölmä, että maksaa kauramaidosta, niin onhan se ainakin todennäköistä, että ne rahat siirtyy parempiin taskuihin. Luono tietty kärsii, kun ilmaa paketoidaan ihan turhaan. Kauran saa kätevimmin ja ilman turhaa prosessointia ihan edullisesti kaurahiutaleina.

Anonymous
Anonymous
16.5.2019 22:49

Ihan kärpäsen paska saharassa suomalaisten päästöt. Maailma ei pelastu vaikka palaisimme kivikaudelle täällä. Vain typerä SDP ja vihreät luulevat toisin.

höpsishutöppöseen
höpsishutöppöseen
8.8.2019 15:55
Vastaa...  Anonymous

Ihan totta, meidän päästöt eivät tunnu missään. Saatika auttaisivat koko maailmaa ja itämerta. Hulluus on nyt menossa huipulle.

Niemistö
Niemistö
16.5.2019 22:34

Lehmä on pitänyt tämän rasistikansan hengissä satoja vuosia, lehmällä on monta mahaa ja pystyy muuttamaan heinän
proteiiniksi vaikka soijalaivat eivät kulkisikaan.
Amerikan preerioilla kulki Buffalo laumat noin 60-120 miljoonaa kappaletta ja piereskelivät niin perkeleesti ennen kuin
valkoinen rasisti vei ruutiaseen preerialle, Intiaanit kulkivat Buffaloiden perään ja söivät punaista lihaa elannokseen.
Valkonaama on tullut hulluksi.

Anonymous
Anonymous
16.5.2019 22:33

Ei nämä tule tällä uudella hallituksella ainakaan vähenemään. Käy ihan päinvastoin. Kiitos vaan taas hölmöille äänestäjille.

Anonymous
Anonymous
16.5.2019 22:42
Vastaa...  Anonymous

Tulikin kommentti vahingossa väärään uutiseen. Piti kirjoittaa tuohon tilastokeskus uutiseen.

AdAstra
AdAstra
16.5.2019 21:08

Niin se ilmastonlämpeneminen: viime viikonloppuna Britanniassa satoi lunta. Itse toivon, että tänään olisi tällä kerralla viimeinen kerta, kun täällä Etelä-Suomessa (aivan eteläisimmässä Suomessa, siis) joudun käyttämään talvitakkia muutamaan kuukauteen. Parvekeviljelijän kevätkylvöt myöhässä yli kuukaudella, ja silleen. Greenpeacen entinen johtajakin on myöntänyt, että paskaa puhuivat…

Luca
Luca
16.5.2019 20:59

Meikäläinen taitaa juhlia viikonloppuna tätä typerää uutista ja ilmastohössötystä ajamalla autolla ravintolaan ja syömällä kunnon pihvin. Alas kurkusta kurlaan sen pullollisella australialaista punaviiniä.

Aappa
Aappa
16.5.2019 20:55

Joo, elikkä tää yhtälöhän ratkeaa sillä, että otetaan kaikki kehitysmaalaiset Suomeen asumaan. Kyllä meille mahtuu!! (Täh?!)

Vagi Nalle
Vagi Nalle
16.5.2019 20:38

Kyllä se on niin että yksikään viherpiipertäjä ei tule minulle kertomaan mitä minä saan syödä. Nämä vihreät aivokuolleet voi minun puolestani syödä soijaa ja tofua niin paljon kuin perse kestää, siihen en puutu, eikä se minulle kuulukaan. Se on vaan kumma että näitä vihreitä kiinnostaa määräillä muiden syömisiä.

AdAstra
AdAstra
16.5.2019 20:13

Davosissa, Sveitsissä järjestetään World Economic Forum (WEU) , säännöllisesti, en muista onko vuosittain vai joka toinen vuosi. Viime kerralla oli puheenaiheena mm. ilmastohuijaus. Mm. George Soros mukana. Ja kantava idea on, että kansalaiset pitää pelotella pelosta kankeiksi tästä ”ilmastonmuutoksesta”.
Itse olin teini 1970-luvulla. Meitä peloteltiin uudesta jääkaudesta ja Neuvostoliiton ydinhyökkäyksestä. Mutta meillä oli vain YLE ja paikallislehdet, joita seurasimme ehkä puolisen tuntia päivässä.
Nykyisessä tilanteessa lapsiamme ja nuoriamme pommitetaan somessa ja mediassa joka suunnalta. Sääliksi käy nuoria, joita ilmastopelottelulla huijataan näkemästä sitä todellista uhkaa, EU:n islamisointia.

Valemediaa
Valemediaa
16.5.2019 19:58

Kukaan ei tunnu huomaavan tämän ilmastopropagandan tärkeintä pointtia. Tälläistä kohdistettua propagandaa käytetään Suomessa monessakin eri tapauksessa. Tällä kertaa se on ilmasto. Kaikki tietävät että teki suomi niin tai näin, niin vaikutukset ilmastoon ovat mitään sanomattomat. Tulosta ei voi mitata ja politikko ei joudu vastuuseen mistään. mutta se tärkein pointti on verotus, manipuloimalla suomalaisten ajatuksia, voidaan ympäristöverot helpommin hyväksyttää suomen kansalla, ilman että siitä syntyisi levottomuuksia. Yksikään puolue ei ole sanonut rai sitoutunut siihen että ympäristöverojen tuottoja ”korvamerkittäisiin” ja verot käytettäisiin oikeasti ilmaston hyväksi. Koska edellä mainittua ei ole tehty, niin se on vain tavallinen vero sen jälkeen joka on etukäteen harkitulla propagandalla hyväksytetty kansalla. Tässäkin artikkelissa puututaan räikeään epäkohtaan suomi vastaan muu maailma, mutta pääpointi menee silloin ohi ja sivu suun. Kun tuon verotus asian huomaa, niin tajuaa koko ilmastomuutos politiikan sumutuksen, maassa nimeltä Suomi.

Tapio
Tapio
16.5.2019 19:51

Huuhaa paskaa

SETÄ
SETÄ
16.5.2019 19:22

Just luin että vaikka KOKO euroopan autokanta vaihdettaisiin kertaheitolla yön yli sähköautoihin niin koko maailman päästöt vähenisivät jotain luokkaa hyttysenpieru Saharassa. Koska USA ja Kiina, maailman myrkyttäjät. Myös yksi juttu mistä ei ikinä puhuta on se: entä jos nyt kaikkien heittopussi, neitimäinen hintahtava nössömaa, SUOMI lopettaisi kaiken fossiilisen aineen käytön eikä Suomen piipuista tupruttaisi vittu yhtään mitään niin se ei vaikuta Suomen ilmastoon pätkääkään. Eikä auta planeettaa PASKAN vertaa. Tiedättekös on olemassa semmoinen shokeerava, valetta varmasti, ilmiö nimeltä TUULI ! Tiedän, minäkään en ole siitä ikinä kuullut, mutta semmoinen kuulemma on olemassa. Ja mitä tämä valeuutis-tuuli sitten tekee? Noh, se KUULEMMA vie ILMAA (VITTU OIKEESTI!!!!!????) paikasta toiseen, koko ajan, ympäri planeetan. Se ei tottele käskyjä eikä se ymmärrä maarajoista mitään, se vaan RASISTISESTI leviää saatana!!!!! Ja tämä Halla-Ahon sekä HITLERIN kehittämä ILMA/TUULI sotkee ja pilaa vasemmiston kaikki ajatukset!!!!! TÄH, tuliko Tsernobylistä radioaktiivista laskeumaa Suomeeeeeeen???????? hahahaaa vittumitärasitipaskaaaaaa, semmoinen on Suomessa KIELLETTY!!! KEKKONEN KIELSI!!! Kuvitelkaa: teillä on hieno talo, hieno multikulttuurinen piha, teillä on piereskely kielletty. Teiltä ei pieruja leviä minnekkään, te olette pieruvapaa vasemmisto/vihreä alue. Teillä eivät edes homot piere kun peppuun tulee aisaa sisään ja ulos. Naapurinne, oikeistolainen muslimivihaajanatsi piereskelee minkä ehtii ja JOTENKIN ihmeellisesti ne islamneekerihomovihaajapierut kulkeutuvat TEIDÄN neniinne! Tehän pahoitatte mielenne ja vaaditte facebookissa että koko maailma lopettaa pieruilut saatana!!!!! Ei mitään pientä ajatustakaan että jokin outo hallitsematon voima kuljettaa ne döfät neniinne.. Joten ratkaisuna ongelmiinne ehdotan että kielletään tuuli, ilma, merivirtaukset, sää, kuu, fysiikka, painovoima sekä vitun valehtelijamuslimeiden turvapaikkasurffailut. Haistakaa kaikki idiootit maailman isoin paska.
Kiitos.

SETA
SETA
16.5.2019 20:54
Vastaa...  SETÄ

MUTTA JÄÄTIKÖT SULAAAAAAA!!!!!!!!!!!! KOSKA SINULLA ON TOYOTA COROLLA!!!!!!! Jassooo.. Noooh nyt on tullut ilmi että Grönlannin jäätiköt ovat parissa vuodessa KASVANEET! FAKTAA! Niinkuin ovat tehneet kymmeniä tuhansia vuosia, välillä sulaa välillä jäätyy. Koska SÄÄ. Mutta tämähän ei sovi ilmastoagendaan ollenkaan, joten tämä kasvukin on saatu poisselitettyä näin: NIIN! SIINÄ NÄETTE MITEN HÄILYVÄ JA EPÄVARMA JÄÄTIKKÖ NYT ON!!! KOSKA TOYOTA COROLLA!!!! Ja KATSOKAA!!!! Meillä on lievästi KEHITYSVAMMAINEN Ruotsalainen pikkutyttö maskottina ja hän SANOO MITEN ASIAT ON!!!! VIHAATKO SINÄ NATSISAATANA MUSLIMIVIHAAJA KEHITYSVAMMAISIA PIKKUTYTTÖJÄ????!!!! EIKÄ SINUA YHTÄÄN HÄVETÄ!!!!! PEDOFIILI!!!!!!!!!RASISTI!!!!!!! HÄPEÄ SUOMI !!!!!!!!!
Jos olet vasemmistolainen maailmanparantaja vuonna 2019, sinä et ole terve. Sinä tarvitset apua. Sinä voit huonosti. Sinä teet planeetalle ja sen asukkaille pelkkää pahaa hyvyydentavoittelussasi ja uhriutumisellasi. Sinä olet ongelman ydin. Sinä ja turhamainen muidensyyllistäjä-egosi olette syyllisiä. Yrität kynsin hampain korjata riittämättömyyttäsi sekä mitäänsanomattomaa pienuuttasi taistelemalla väärällä puolella. Herää, idiootti. Herää. Olet tasan yhtä paska kuin me kaikki muutkin, et ole erityinen, et ole sitä mitä äitisi väitti sinun olevan. Sinä olet tyhmä, heikko, ruma ihminen.

seant
seant
16.5.2019 19:09

Porukka on tullut vähän järkiinsä eilen Hs. oli
”Raportti: Pohjoismaiden kannattaisi maksaa köyhempien maiden päästövähennyksiä”
Olen aina sanonut, jos pistetään vaikka miljardi minne tahansa Suomessa, niin CO2 päästöt vähentyisi murto-osan, jos samalla miljardilla rakennetaan hiilivoimaloita korvaava 1000 MW:n ydinvoimala esim. Puolaan, sen tuoma CO2 päästövähennys luettaisiin Suomen hyväksi.

AdAstra
AdAstra
16.5.2019 19:05

Tietävätkö nuo Sitran ”asiantuntijat” edes sitä, mitä on fotosynteesi?
Hiilidioksidi, jota ihminen tuottaa hengittämällä, on välttämätöntä kasveille, jotka sen avulla tuottavat happea, joka taas m.m. meille ihmisille on välttämätöntä.
Ja viherhihhulit haluavat haalia tänne lisää ihmisiä hengittämään ja tuottamaan lisää hiilidioksidia, josta nyt ovat muka niin ”huolissaan”…
Sitralaiset vaikuttavat seinähulluilta.

Jesse
Jesse
16.5.2019 20:03
Vastaa...  AdAstra

Ja mitä enemmän CO2:a tai auringonvaloa niin sitä tehokkaammin fotosynteesi toimii ja happea syntyy eli ei se CO2 pelkkä kirosana ole.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
16.5.2019 18:17

Maailman väkiluku on noin 7,6 miljardia ja Suomen väkiluku on noin 5,5 miljoonaa.
Jos kaikki suomalaiset kuolisivat pois saastuttamasta, maailman väkiluku olisi silti noin 7,6 miljardia, eikä kukaan huomaisi globaalissa ilmastossa pienintäkään muutosta.

Hyvä suomi
Hyvä suomi
16.5.2019 18:34
Vastaa...  Nestori Lundahl

Juu. Mutta nyt kun saamme tuppuraiset, haavistot yms miniistereiksi joiden empatiat lievästi sanoen ovat jossain muualla kuin täällä, voidaan kyllä jo ennakkoon viisaasti todeta, että sitä saadaan mitä on tilattu. Siis ne äänestäjät. Jos / kun haavisto saa mandaatin ministerinä viedä viestiä miljoonien/miljardien eurojen sanansaattajana, on ihan selvä mikä on viesti. Tulkaa lisääntymään suomeen/skandinaviaan. Jos tämä on jollekkin epäselvää, niin herätkää.

Jesse
Jesse
16.5.2019 18:14

Luuleekohan Sitra että Suomella on ikioma ilmasto jota vain me suomalaiset käytämme ja vieläpä saastutamme? Ilmeisesti näin on sen lisäksi että Sitran näkemysten mukaan maailma on litteä ja sen reunalta voi tipahtaa jos ei ole varovainen!

Hölmölän Matti
Hölmölän Matti
16.5.2019 18:11

Tämä on vasta alkua.. Viherkommarit kun aloittavat ilmastototalitarismin (lue kommunismin) niin toisinajattelijat ammutaan aamunkoitteessa. Tälläkin viikolla ollut yöpakkasia, mutta ne on ilmastouskovaisille väärää tietoa.. ei sovi ideologiaan.
Totuus on kiellettyä. Orwellilaisessa yhteiskunnassa..

Suomi FInland
Suomi FInland
16.5.2019 17:51

Pate, eikö tuossa kuviossa noita kehareja kuvaavia kuvioita pitäisi olla vielä paljon enemmän 3,4 miljardiin?
Mun mielestä tuossa on vasta 1,1 miljardia keharia…

Acc358
Acc358
16.5.2019 22:06
Vastaa...  Suomi FInland

Totta. Tuossa on 22 x 5 x 10 = 1100 miljoonaa keharia.

mikko janhonen
mikko janhonen
16.5.2019 17:50

haistakoon sitran paskalaitoksen aivokuolleet viherhihhulikusipäät hevosen vitun!
En vittu tästä lähtien syö mitään, millä ei oo ollu emoa.
Autohankinnoissani vältän sanoja: eco ja bio ja rakennan just niin ison mökin ku huvittaa.
Ja lopuks: Fuck The eu

Kari T
Kari T
16.5.2019 21:04
Vastaa...  mikko janhonen

Samaa mieltä. Ja ihan uhallakin ajan kaikki työajot 3,6 l V6 autolla ja vapaa-ajalla vaihdan 4,2 l V8 koneeseen. Tuommoset bsitrat pitäisi räjäyttää taivaan tuuliin ja pikimmiten erota niin EU:sta kuin eurostaki.

Anonymous
Anonymous
16.5.2019 22:52

Ei noilla paskoilla VAG tuotteilla mitään tee. Eikö ne kunnon V8 moottorit ole vähintään 7-10 L. Enpä ostaisi pirkkamersua.

Tuohtunut karnivoreisti
Tuohtunut karnivoreisti
17.5.2019 20:25
Vastaa...  Anonymous

7 litraa ja vajaa 200 heppaa. Mä pesen teidät koska tahansa litrasella ecoboostilla.

Anonymous
Anonymous
17.5.2019 22:07

Sellainen on keksitty ajat sitten kuin turbo. Pari Holset HX40 kaveriksi niin johan se V6 2,7 rinkelimersu jäämään äkkiä. Sitä paitsi aika monessakin vanhemmassa 2.0 R4 turbossa on tuo 200hv vakiona. On muuten otettu jopa BMW R6 moottoristakin 1000hv ihan täällä Suomessakin ahtamalla. Sekä Volvon 1,9 T4 moottorista.

Anonymous
Anonymous
18.5.2019 01:11

Sitä paitsi 200hv V8 koneita oli joskus -60 luvulla. On niissä nykyään monessakin jo 400-500hv tehoa. 2000-luvun alkupäänkin BMW M5 on muistaakseni vähän yli 4 litran V8 ja yli 400hv.

Emppu
Emppu
16.5.2019 17:48

Sitra organisaationa on suomalaisten kannalta tarpeeton, ehkä jopa haitallinen. Sellainen ei kuulu markkinatalousmaahan.

Obb
Obb
18.11.2019 23:04
Vastaa...  Emppu

Vai tarpeeton??? Jos sitra lopetetaan niin mihin poliitikot menee sen jälkeen jäähdyttelemään ja nuolemaan hillotolppaa.

Pinlaareni
Pinlaareni
16.5.2019 17:45

Onko tuo shitran (nimi muutettu) raportti jotain sairasta pilaa? Luulisi jokaisen normaalilla järjellä varustetun tajuavan, että Suomen päästöt ovat maailman mittakaavassa täysin mitättömiä. Ja niille, jotka kuvittelevat Suomen näyttävän esimerkkiä, jota koko maailma seuraa… Luuletteko Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Aasian maiden, Venäjän seuraavan Suomea? Korkeintaan nauravat meille. Hohhoijaa…

Suomi Finland
Suomi Finland
16.5.2019 17:56
Vastaa...  Pinlaareni

Shitra voisi tosiaan aloittaa laskemisen siitä, että kaikki suomalaiset tekisivät yhtä aikaa kollektiivisen itsemurhan ja tutkisivat, kuinka paljon maailma säästyisi… ja sitten katsottaisiin, mitä tapahtuu, jos suomalaisten nykyiset päästöt laskee mukaan.
Naurettavaa pelleilyä tuo on. Sen takia, että kehitysmaat paskovat maapallon täyteen ihmisiä, on luonnon kestokyky ennemmin tai myöhemmin vaakalaudalla.

Marja Palm
Marja Palm
7.6.2019 01:54
Vastaa...  Pinlaareni

Aivan , mina taalla Pohjois-Amerikassa nauran teidan uskomuksille …..rahaahan NE vaan keraavat ”SINI-SILMAISILTA SUOMALAISILTA , I HATE TO SAY , but it is the TRUTH!!!! AVATKAA NE SINI SILMAT ennen kun menetatte rakkaan Suomen.

Tero Tuuppari
Tero Tuuppari
30.9.2019 08:29
Vastaa...  Marja Palm

Laita Marja suominäppis niin saat pisteet Ä päälle.
Mua ei jaksa moinen typeryys edes naurattaa. Säälittävää räpellystä! En yhtään ihmettele, ettei kukaan halua seurata SUOmaan esimerkkiä. Talous menee kuralle vähemmälläkin…

Totuus Kunniaa
Totuus Kunniaa
16.5.2019 17:44

yhteensä 3,4 miljardia. Valitsin randomina vain neljä eniten saastuttamimpaa maata, mutta joukkoon voisi periaatteessa laitta kaikki kehitysmaat ja Lähi-itä, jolloin saastuttajien väkimääräksi saadaan kolme kertaa lisää ihmisiä.
3 x 3,4 = 10,2
hhmmm
YK:n vuoden 2017 ennusteen mukaan väkiluku on 8,6 miljardia vuonna 2030 ja 9,8 miljardia vuonna 2050.[1] Väestön vuosikasvu on noin 83 miljoonaa.

ValoQ kansalle
ValoQ kansalle
17.5.2019 10:53

Okei
toin asian esille, sen takia että, ei ”annattaisi” asetta vastapuolelle.
Tiedän, että ei ole resunsseja, ihmisiä, niin paljoa kuin toivoisin, joten tulee olla tarkkana.
Tämä viesti, aihe on kuitenkin oikea ja sen sanoma selvä, joten ei muuta kuin jatkat hyvällä mielellä.

Kartsu
Kartsu
10.8.2019 07:00
Vastaa...  ValoQ kansalle

Huomattava osa ihmisistä on lihavia, joten he vastaavat 1.5-2 ihmistä,että kyllä se 10 miljardia tulee hyvin täyteen. Sanotaa, että 40 % ihmisistä on liika lihavia. Kaikkialla ei taida väestölaskentaķaan toimia.

joodejoode
joodejoode
11.8.2019 12:14

Siis oikeestihan kysymys on suurelta osin nimenomaan ”ihmisten” väestönkasvusta eikä patjahuulten sekä ”partalasten” ps.mainittakoon ettei noille patjahuulille kauheestii parta kasvakkaan änkeemisestä tänne.

Anonymous
Anonymous
17.5.2019 07:20
Vastaa...  Totuus Kunniaa

Siinä kylläkin kirjoitettiin;
”mutta joukkoon voisi periaatteessa laitta kaikki kehitysmaat ja Lähi-itä, jolloin saastuttajien väkimääräksi tulisi paljon paljon enemmän.”
Tuliko lukihärö?

NähtyOn
NähtyOn
16.5.2019 17:21

Maitoa en juo mutta se ei liity mitenkään ilmastohullujen aivopieruin, minä kun liitän maidon tisseistä lapselle tulevaksi, eikä kiinnosta imeä vanha miehenä lehmän tissejä, ei niitä toki tullut imettyä lapsenakaan.

Anonyymi
Anonyymi
16.5.2019 19:12
Vastaa...  NähtyOn

Kuule kun sitä maitoa saa nykyään ostaa tölkeissä kaupasta. Ei tarvitse mennä navettaan.
Ja mitä se Suomen Itsenäisyyden Rahasto oikein sekoilee asioiden kimpussa, joihin sillä ei ole minkäänlaista osaamista? Yhtä naurettavaa kuin Greta Thunbergin, prinssi Charlesin, paavin ja Leonardo di Caprion lausunnot. Todellisia asiantuntijoita!

Esa
Esa
16.5.2019 20:18
Vastaa...  Anonyymi

Juu mutta kyllä tuon lehmän tississä roikkumisen ymmärtää, kun osa on kiinni hevosen perseessä

Ilmari
Ilmari
16.5.2019 21:57
Vastaa...  Anonyymi

Suurin syy on se, että Sitralla on paljon rahaa eikä mitään järkevää tekemistä. Jotain raporttia pitää suoltaa, ettei kukaan rupea kyselemään että mitä te oikeastaan teette.

raimo kangas
raimo kangas
17.5.2019 08:05
Vastaa...  Ilmari

odotapa kun katainen tulee johtoon,kyllä meno muuttuu,suuntaa vaan ei tiedä kukaan

NähtyOn
NähtyOn
16.5.2019 22:28
Vastaa...  Anonyymi

Mistä luulet että se maito tulee siihen purkkiin, sama onko se purkissa vai ei, tissistä tullutta silti.

NähtyOn
NähtyOn
16.5.2019 22:51
Vastaa...  NähtyOn

Aika huumorintajutonta sakkia, luuletteko te että puolustan tuota Sitraa?
Lähes tulee yrjö jo siitä kun ko nimen kirjoittaa.
Ei kannata kaikesta loukkaantua.

Anonymous
Anonymous
17.5.2019 00:46
Vastaa...  Anonyymi

Joisit varmaan jonkun toisen ihmisen tehotuotettuamaitoa vaan siksi, jos se sattuisi olemaan purkissa kaupassa?

NähtyOn
NähtyOn
17.5.2019 10:24
Vastaa...  Anonymous

On kyllä ihmisaivot kummallisia, ne voi kehittää selvästä kirjoituksestakin varmaan tuhansia variaatioita.

Sari Eskonen
Sari Eskonen
18.5.2019 00:59
Vastaa...  NähtyOn

Vai nii… Kyllä miehet vaan silti on sen tissin perään…nuolla ja imee pitää, vaikka ei mitään tuu XD Joten huono perustelu 😉

Anonymous
Anonymous
18.5.2019 01:15
Vastaa...  Sari Eskonen

Eikö se ole lähinnä normaalia olla sen tissin ja muun perässä.

NähtyOn
NähtyOn
19.5.2019 13:52
Vastaa...  Sari Eskonen

Ei minulla ole ihmisten tissejä vastaan mikään, ei sieltä maitoa etitäkkään.

murre riepunen
murre riepunen
16.5.2019 17:03

Juu..mitäpä me ei tehtäisi maailman pelastamiseksi, lopetetaan maidon kittaaminen, juodaan viinaan, myydään diiselit, jos tällä palastus tulee, niin menköön.

Otan oluen
Otan oluen
16.5.2019 17:40
Vastaa...  murre riepunen

Juu. Ja koko skandinavian miehille nips naps sieltä ettei lisäännytä. Afrikan sekä lähi – idän kansalaisia se ei koske. Antaa palaa vain. Skandit ja eurooppa maksaa. Väestönkasvu on se hemmetin iso ongelma. Mutta koko aihe on tabu, koska pyhä uskonto jne. Kun kikkelin päälle laitetaan kumia, se on skandaali.

Suomi Finland
Suomi Finland
16.5.2019 22:50
Vastaa...  Otan oluen

Poliitikkona jo edesmennyt Timo Soini pyörtyy pelkästä ajatuksesta.
Paavi & co ei ikuna kuuna päivänä myönnä että tässä ollaan oltu reilut 2000 vuotta pipo liian tiukalla.

Luca
Luca
17.5.2019 10:28
Vastaa...  murre riepunen

Tässä Sitran työntekijöiden (turhakkeiden) titteleitä n. 180 kpl. Veikkaan, että tuo porukka on
haitallisempi suomen kansalle kuin vastaava määrä paperittomia turvapaikanhakijoita.
Jos koko Sitra katoaisi viikonlopun aikana taivaan tuuliin ilmastovouhotuksen hengessä, niin
kukaan ei koskaan edes huomaisi mitään, paitsi ehkä joku vationvarainministeriön virkamies joskus
ihmettelisi, että kuinka näitä verorahoja on mennyt huomattavasti ennakoitua vähemmän.
ASIANTUNTIJA, VAIKUTTAVUUSINVESTOIMINEN
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, PÄÄOMASIJOITUKSET
PROJEKTIKOORDINAATTORI, KIERTOTALOUS
ASIANTUNTIJA, TALOUSHALLINTO
ASIAMIES
PÄÄLLIKKÖ, ASSISTENTTI- JA TOIMISTOPALVELUT
ASIANTUNTIJA, ICT-PALVELUT JA MEDIATUOTANTO
ASSISTENTTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, OSAAMISEN AIKA
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
PROJEKTIKOORDINAATTORI
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
VANHEMPI NEUVONANTAJA
TIETOHALLINTOPÄÄLLIKKÖ
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
ASSISTENTTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, ENNAKOINTI
ASIANTUNTIJA
YLIASIAMIEHEN ASSISTENTTI
PROJEKTIKOORDINAATTORI, HIILINEUTRAALI TEOLLISUUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, TAPAHTUMAT JA ASIAKKUUDET
ASIANTUNTIJA, TIETOHALLINTO
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, UUDISTUMISKYKY
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, ILMASTORATKAISUT
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, HENKILÖSTÖN KEHITTÄMINEN
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
TEEMA-ASIANTUNTIJA, UUDISTUMISKYKY
ASIANTUNTIJA, TIETOHALLINTO
JOHTAJA, VIESTINTÄ JA YHTEISTYÖSUHTEET
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, VAIKUTTAVUUSINVESTOIMINEN
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, ENNAKOINTI JA STRATEGIA
HARJOITTELIJA
PROJEKTIJOHTAJA, KIERTOTALOUS
ASIANTUNTIJA, ILMASTORATKAISUT
PROJEKTIKOORDINAATTORI, RESURSSIVIISAS KANSALAINEN
ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, LAKIASIAT/JULKISET HANKINNAT
VANHEMPI NEUVONANTAJA, VAIKUTTAVUUSINVESTOIMINEN
JOHTAJA, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
AVUSTAVA LAKIMIES
NEUVONANTAJA
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
ASIANTUNTIJA
VANHEMPI NEUVONANTAJA, OSAAMISEN AIKA
VANHEMPI NEUVONANTAJA
VANHEMPI NEUVONANTAJA
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, STRATEGINEN TUTKIMUS
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ JA YHTEISTYÖSUHTEET
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA, ENNAKOINTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
JOHTAVA LAKIMIES
ASSISTENTTI, JULKAISU- JA KIRJASTOPALVELUT
PROJEKTIKOORDINAATTORI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, PÄÄOMASIJOITUKSET
VANHEMPI NEUVONANTAJA
ASIANTUNTIJA, UUSI TYÖELÄMÄ JA KESTÄVÄ TALOUS
ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖIEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA, ASIAKIRJAHALLINTO
ASIANTUNTIJA, ERÄTAUKO
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, PÄÄOMASIJOITUKSET
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
ASSISTENTTI
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ JA YHTEISTYÖSUHTEET
ASIANTUNTIJA, HALLINTO
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, ENNAKOINTI
JOHTAJA, UUDISTUMISKYKY
PROJEKTIKOORDINAATTORI, RESURSSIVIISAS KANSALAINEN
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, JULKISEN SEKTORIN JOHTAMINEN
ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
YLIASIAMIES
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
ASIANTUNTIJA, TALOUSHALLINTO
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, ENNAKOINTI JA STRATEGIA
ASIANTUNTIJA, RESURSSIVIISAS KANSALAINEN
JOHTAJA, ENNAKOINTI JA STRATEGIA
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
ASIANTUNTIJA, ILMASTORATKAISUT
PROJEKTIKOORDINAATTORI, ILMASTORATKAISUT
ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ JA YHTEISTYÖSUHTEET
ASSISTENTTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA, ENNAKOINTI
ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
PROJEKTIASSISTENTTI, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, PÄÄOMASIJOITUKSET JA RISKIENHALLINTA
VANHEMPI NEUVONANTAJA, OSAAMISEN AIKA
ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
HENKILÖSTÖPÄÄLLIKKÖ
ASIANTUNTIJA, TIETOPALVELUT
ASSISTENTTI, KIERTOTALOUS
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
PROJEKTIJOHTAJA, OSAAMISEN AIKA
VANHEMPI NEUVONANTAJA, HIILINEUTRAALI KIERTOTALOUS
VANHEMPI NEUVONANTAJA, IHMINEN EDELLÄ
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
LAKIMIES
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
VANHEMPI NEUVONANTAJA
PROJEKTIKOORDINAATTORI, TOIMITILAPALVELUT
PROJEKTIKOORDINAATTORI, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
ASSISTENTTI, HIILINEUTRAALI KIERTOTALOUS
ASSISTENTTI, LAKIASIAT JA TOIMISTOPALVELUT
PROJEKTIKOORDINAATTORI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
JOHTAJA, HIILINEUTRAALI KIERTOTALOUS
ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA
PROJEKTIASSISTENTTI
PROJEKTIJOHTAJA, ILMASTORATKAISUT
PROJEKTIASSISTENTTI, IHMINEN EDELLÄ
ASIANTUNTIJA, IHMINEN EDELLÄ
VANHEMPI NEUVONANTAJA, OSAAMISEN AIKA
ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
JOHTAVA ASIANTUNTIJA
PROJEKTIASSISTENTTI
ASIANTUNTIJA
PROJEKTIJOHTAJA, VAIKUTTAVUUSINVESTOIMINEN
PROJEKTIKOORDINAATTORI, KIERTOTALOUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, OSAAMISEN AIKA
LAKIMIES
VANHEMPI NEUVONANTAJA, VAIKUTTAVUUSINVESTOIMINEN
ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
ASIANTUNTIJA
ASSISTENTTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, PÄÄOMASIJOITUKSET
PROJEKTIKOORDINAATTORI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, IHAN – IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA, LAKIASIAT/JULKISET HANKINNAT
JOHTAJA, HALLINTO
ASSISTENTTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
ASIANTUNTIJA
HANKINTAPÄÄLLIKKÖ, LAKIMIES
ASSISTENTTI, PÄÄOMASIJOITUKSET
ASIANTUNTIJA
PROJEKTIKOORDINAATTORI, KIERTOTALOUS
PROJEKTIJOHTAJA, IHAN – IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA, VERKOSTOT
VANHEMPI NEUVONANTAJA, PERUSPÄÄOMA
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, PÄÄOMASIJOITUKSET
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ JA YHTEISTYÖSUHTEET
JOHDON ASSISTENTTI
SALKUNHOITAJA, PERUSPÄÄOMA
KOULUTUSASSISTENTTI, YHTEISKUNNALLINEN KOULUTUS
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
ASIANTUNTIJA, KIERTOTALOUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, HIILINEUTRAALI KIERTOTALOUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS
ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, ILMASTORATKAISUT
PROJEKTIJOHTAJA, RESURSSIVIISAS KANSALAINEN
PROJEKTIKOORDINAATTORI, RESURSSIVIISAS KANSALAINEN
PROJEKTIJOHTAJA, IHMINEN EDELLÄ
ASIANTUNTIJA, RESURSSIVIISAS KANSALAINEN
ASIANTUNTIJA, ELINIKÄINEN OPPIMINEN
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, VAIKUTTAVUUSINVESTOIMINEN
VANHEMPI NEUVONANTAJA
RAHOITUSJOHTAJA, PERUSPÄÄOMA
VANHEMPI NEUVONANTAJA
PÄÄLLIKKÖ, SISÄINEN VIESTINTÄ JA KEHITYSHANKKEET
VANHEMPI NEUVONANTAJA, HIILINEUTRAALI KIERTOTALOUS
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, VIESTINTÄ
HR ASIANTUNTIJA
HR ASSISTENTTI
JOHTAVA ASIANTUNTIJA, VAIKUTTAVUUSARVIOINTI JA STRATEGIAPROSESSIT
VIESTINNÄN ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA
ASIANTUNTIJA, IHAN- IHMISLÄHTÖINEN DATATALOUS

John MacMunne
John MacMunne
17.5.2019 16:25
Vastaa...  Luca

Enää ei puutu kuin asiantuntijan asiantuntija…

Tuohtunut karnivoreisti
Tuohtunut karnivoreisti
17.5.2019 20:04
Vastaa...  John MacMunne

Työkkärissä on jo käytössä työnimike: erikoisasiantuntija

Kansalainen
Kansalainen
4.10.2019 07:50
Vastaa...  John MacMunne

Tai kokemusasiantuntija, mutta voi tietysti johtua siitä, että sitä kokemusta oikeista töistä ei ole…

Carl
17.5.2019 23:25
Vastaa...  Luca

Pitää miettiä ketä äänestää Eu virkaan. Suomalia on korruptoinut.

Anonymous
Anonymous
18.5.2019 20:00
Vastaa...  Luca

Jumaliste mikä litania.ansaitseeko jokainen palkkansa=tuottava työntekijä teollisuudessa tuottaa ,mutta epäilen vahvasti näistä moni ei tuota?

hauki
hauki
19.5.2019 11:14
Vastaa...  Anonymous

Sitran porukka tuottaa lähinnä kasan paskaa paperilla ja samaa tavaraa pöntössä kalliissa toimistoissaan.
Luonto kiittää kun tuo turhake purettaisiin mutta eihän niin käy, koska Sipilällä on Rinteen pallit kourissaan jotta hallitus saadaan muodostettua.

Aivottomien laitos sitra
Aivottomien laitos sitra
20.5.2019 12:21
Vastaa...  Luca

Sitran voi samantien lopettaa kokonaan.

Pertti Väyrynen
Pertti Väyrynen
9.8.2019 10:24

Sitra ulkoistettava Kiinaan ja nopeasti.Hulluja on sielläkin.Samankaltaisten joukkoon vaan.

mape
mape
8.8.2019 15:52
Vastaa...  Luca

Herrajestas, eihän Suomessa olekaan kuin herroja herrojen jälkeen. Siis laiskimuksia, ei kunnon työntekijää näy listassa. Kaikki nostavat suurta palkka ja palkkioita. Tavan duunarilta pienennetään palkkaa tai lisätään työaikaa. No, sehän on duunarin syy, miksi ei ole lukenut asiantuntijaksi. Me kaikki ollaan omalla työsaralla asiantuntijoita.

Mermiina
Mermiina
17.5.2019 10:44
Vastaa...  murre riepunen

Älä ainakaan kauramaitoon siirry. Vaikka sen CO2 päästö on kolmasosa maidosta, niin siinä on vain neljäsosa maidon valkuaisesta.

SimSalabim
SimSalabim
5.10.2019 13:42
Vastaa...  Mermiina

Muistaakseni kauramaidossa on 4% kauraa. Huijaustuote. Mistä tommoinen neljäsosa on tullut?

Yari
18.5.2019 20:58
Vastaa...  murre riepunen

Mitenkäs asentajat saavat työkalunsa ja mayeriaalit kulkemaan? Sähköpyörälläkö? Näillä idiooteilla jotka tätä väkisin vääntää, on realiteetti melko kaukana totuudesta. Eikö olisi helpompaa vaan kieltää suoraan työnteko? Silloin ei autot liiku enää!

Debis
Debis
4.10.2019 10:32
Vastaa...  murre riepunen

jooh..Viinan juominen maidon sijasta on ekoteko…vastaavaa litkuuhan..etanolii..pistetään eko tekona autonkin tankkeihin bensan korvikkeeksi..
Kaikki juotu etanoli..jooh..maksa polttaa energiaksi ja näin tarve muun ruuan/ juoman syömiseen vähenee
viina..puhdas kasvisvalmiste..kilju sitäkin enemmän