Tilastokeskus: Ulkomaalaiset suomalaisia useammin epäiltynä rikoksista

Ulkomaalaisten miesepäiltyjen rikollisuuden taso suomalaisiin verrattuna*

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman raportin mukaan ulkomaalaiset ovat suomalaisia useammin epäiltynä rikoksista. Varsinkin somalialaiset, ruotsalaiset ja irakilaiset loistavat tilastoissa.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2018 poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli 443 500 rikoslakirikosta. Selvitettyihin 273 600 rikoslakirikokseen syylliseksi epäiltyjä oli 297 600, joista 34 200 oli ulkomaalaisia. Vuosien 2017 ja 2018 ikä- ja sukupuolivakioitujen lukujen mukaan ulkomaalaisia epäillään rikoksesta 1,2 kertaa suomalaisia useammin.
Vuosien 2017 ja 2018 aikana ulkomaan kansalaisia epäiltiin rikoslakirikoksista 1,2 kertaa enemmän kuin suomalaisia. Ruotsalaisia epäiltiin 2,3 kertaa suomalaisia enemmän ja irakilaisia 2 kertaa enemmän.
Joidenkin rikostyyppien kohdalla ero on vielä suurempi. Esimerkiksi huumausainerikoksien kohdalla somalialaiset miehet ovat epäiltynä 3,4 kertaa useammin kuin suomalaiset miehet. Seksuaalirikoksien kohdalla irakilaiset miehet ovat epäiltynä 12,8 useammin kuin suomalaiset miehet. Nämä luvut on saatu jakamalla alla olevan taulukon ulkomaalaisten osuudet suomalaisten vastaavalla luvulla.
Vuosina 2017 ja 2018 suomalaisia miehiä oli epäiltynä seksuaalirikoksista yhteensä 2 378 ja irakilaisia 122. Kyseessä on vasta rikosepäily, jonka poliisi on siirtänyt syyteharkintaan. Tämä ei välttämättä johda syytteeseen tai tuomioon. Satunnaisen tutun tai muun tuntemattomamman henkilön tekemä rikos on helpompi ilmoittaa poliisille kuin esimerkiksi oman puolison tekemä.
Koko raportin voi lukea täältä:
http://tilastokeskus.fi/til/rpk/2018/13/rpk_2018_13_2019-05-16_tie_001_fi.html

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Haavisto ulkoministeriksi

Niin. ” Ruotsalaiset “. Ja kun oikein aletaan ns lukemaan tilastoja, lisätään listaan ” suomalaiset “. Eli ulkomaalaisten luku on vielä korkeampi. Kansalaisuuden saaneet kunniakansalaiset. Pätee koko skandinaviaan.

johannes

Hämmästyttää että r(u)ottalaiset ovat tilastossa niin korkealla? oisko syy uusr(u)ottalaiset?

Juha "Shokissa" Sipilä

Olen shokissa.

Taas äimän käkenä

Ei pidä unohtaa yllätystä, järkytystä, pöyristystä ja mielenpahoitusta.
Kaikesta huolimatta pitää suvaita ja ymmärtää eikä saa antaa pelolle valtaa.
Edes Karpaattien nero ei liene puhunut moista bio-jätettä, ei koske paskalaki Suomen suvakkiherroja.

Anonymous

Uusi hallitus pitää kyllä siitä huolen että tämä tilasto pysyy tulevaisuudessakin korkealla.

SSS = Sveamamma Suojelee Suomea

Ruotsalaisista puheenollen: onko Suomessa kirjoitettu siitä että Ruotsi aikoo perustaa neljä uutta prikaatia (brigad) joista yhden tehtävänä on Suomen puolustaminen?

Kultasade

Vihapuheelta puolustavat.

fatwantarkistaja

On. Saadaan kunnon pakolaisjoukko sitten, joka polttaa, ryöstää ja raiskaa kaiken tieltään juostessaan Norjaan sotalapsiksi. Onneksi niille annetaan aseet, ettei kukaan voi estää.

Ruotsi pilaa koko Pohjolan

Norjasta kertoi SVT jo eilen: Ruotsista valuu niin paljon huumeita, aseita, viinaa ja tupakkaa Norjaan että Norjan ja Ruotsin rajalle on jouduttu perustamaan yhteinen poliisiasema ja polisit saavat (jos ei EU kiellä) oikeuden toimia molemmissa maissa.
On yleistä että rikollisjengit ostavat taloja molemmilta puolilta rajaa ja käyttävät niitä varastotiloina.

johannes

vilkaisin jostaa että he houkuttelevat mutu r(u)ottin armejaa kuin ei muita kiinnosta

Anonymous

Muutoin hyvä, mutta tullirikokset pitäisi olla eriteltynä. Eihän ne ole mitään oikeita rikoksia, vaan verotusta.

ike

Muuten hyvä mutta vihapuherikokset pitäisi olla eriteltynä sillä ne todellakaan eivät ole rikoksia koska laissa ei edes niitä tunneta. En ymmärrä miten niistä voi saada tuomioita, johtuu varmaan koulutustason laskusta. Se näkyy kaikessa, myös tuomareissa.