Ruotsissa palaa vuosittain varovaisen arvion mukaan 5 000 autoa

Kuvakaappaus 2019-02-11 14-44-10

Ruotsin Turvallisuusvirasto MSB:n (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) mukaan autopalojen määrä on ollut tasaisessa nousussa vuodesta 1998 alkaen.

Kun vuonna 1998 sytytettiin tahallaan 434 autoa niin vuonna 2017 määrä oli 1 772. Joka tosin on hieman pienempi kuin vuoden 2016 sytytettyjen autojen määrä 1 886.
Kuvakaappaus 2019-05-17 20-56-33.png
Tosiasiassa poltettujen autojen määrä on suurempi, sillä:

  1. Lukumäärä osoittaa vain palolaitoksen hälytystehtävät. Yhdessä palossa palaa useimiten useita autoja. Esim. palorypäs, jossa yksi auto sytytetään, ja palo leviää viereisiin autoihin, kirjataan yhdeksi tehtäväksi.
  2. Tuntemattomaksi jääneitä syttymissyitä oli vuonna 2017 yhteensä 2 116 kappaletta. Näistä luultavasti osa on tahallaan sytytettyjä, mutta palon syttymissyy on jäänyt selvittämättä.

Näin ollen palaneiden autojen määrä voi lonkka-arvion mukaan huidella vähintään jossain 5 000 poroutuneessa autossa. 
Tilastoja voi tutkia täältä:
https://ida.msb.se/ida2#page=571461fd-4936-43bc-9ba8-264acaecb971

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jurnu Tiihonen

Nehän on niitä watun kalliita ja umparistoustawallisia sähköautoja. Eihän nyt kukaan toki tahallisesti, eihän? sellaisen väittäminen on rasistista WIHApuhetta?

Heppu Korhonen

Hiukan huolestuttaa jo, mihin me oikein noiden ruotsalaisten kanssa joudutaan?

- Soomepois Eestist -

Pohjois-Euroopan Beirutia odotellessa, ja erään suuresti kunnioittamani majavahampaan A. Stubbia siteeratakseni ”Ruotsi on turvallisimpia maita maailmassa”. Uskoo ken tahtoo….

Niemistö

Ei se mitään, tuo on sitä parempaa vasemmistolaista savua joka ei vaikuta ilmastoon, ei tarvitse Gretankaan huolestua
ja vakuutusyhtiö ostaa uuden auton, ja kansantulo kasvaa, tarvitaan lisää maahanmuuttoa.

Kalsareissa palaa myös

Ja montako kuppaa, tippuria ja tubia saadaan? Monta! Viranomaisten mukaan melkoista nousua kaikissa kolmessa plus muita pöpöjä:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2019/maj/stabilt-lage-for-smittsamma-sjukdomar-under-2018/

Antianarkisti

Miettikääpä sitä että tämä sama ilmiö on jo levinnyt pääkaupunkiseudulle, ja pahenee koko ajan. Onneksi älysin muuttaa tuolta tulevasta slummista valkoiselle Uudellemaalle. Täällä ei autot pala eikä keharit sikaile.

Risto Jääskeläinen

Ei tietoja saisi kerättyä vakuutusyhtiöiltä? Siellähän ne autot olisivat yksittäin laskettu.

Se parempi teitä

Autojen polttamisesta pitää asettaa muun tuomion lisäksi ehdotonta vakavasta ympäristö rikoksesta – paitsi mulle koska mä oon teitä parempi ihminen.