Tampere kielsi lasten ramadan-juhlimisen kouluissa

islam-1299211_960_720

Tampereen kaupunki teki toukokuun alussa päätöksen, että kaupungin kouluissa ei vietetä muslimien ramadan-paastojuhlaa. Asiasta kertoo Suomen Kuvalehti.

Tampereen kaupungin kieli- ja kulttuuriryhmäopetuksen suunnittelija Katja Simonen kertoo SK:lle, että ramadn on lisännyt levottomuutta koulupäivien aikana. Simosen mukaan nälkäisten lasten on vaikea keskittyä lukuvuoden päättävään koeputkeen.
Tampereen Pohjois-Hervannan koulussa, jossa 40 % oppilaista on maahanmuuttajataustaisia, ramadanin ensimmäiset viikot ovat erityisen hankalia. Koulun rehtorin mukaan ramadan näkyy levottomuuspiikkinä. Monet lapset viettävät paastojuhlaa, vaikka Simosen mukaan lasten ei pitäisi viettää paastoa lainkaan, sillä se koskee vain terveitä aikuisia.
– Muslimilapset viettävät paastoa vasta sen jälkeen, kun he ovat ohittaneet murrosiän. Näin ollen voi kysyä, miksi koulujenkaan pitäisi tukea alakoululaisten paastoamista, Simonen kysyy SK:ssä.
Pohjois-Hervannan koulussa on ollut niin paljon levottomuuksia, että koulusta ollaan kehoitettu huoltajia lopettamaan lasten paastoaminen välittömästi. Simosen mukaan vanhemmat eivät kuitenkaan ole suhtautuneet suopeasti koulun ohjeistukseen paastoamisen lopettamisesta.
– Voi olla hankala ymmärtää koulun suositusta lopettaa ramadan, mikäli jo 9-vuotias lapsi on harras muslimi ja käyttää huivia merkkinä islaminuskostaan, Simonen sanoo.
Rehtorin mukaan jotkut lapset menevät uskonnon taakse ja vaativat erityisoikeuksia. He vaativat erikoisruokaa tai pidempiä välitunteja saadakseen käydä kioskilla. Koulusta ei myöskään päästetä lapsia kesken koulupäivän moskeijaan eikä heile järjestetä aikaa ja tilaa rukoilemiseen.
– Meidän koulussamme on samat säännöt kaikille lapsille, rehtori kertoo.
 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anna mun kaikki vihata
Anna mun kaikki vihata
17.5.2019 13:01

Tsot, tsot! Mistäs nyt tuulee? Tuohan on selvää vihakieltämistä! Vihan vihakieltämistä siis.

Ei täällä pakoteta ketään olemaan?
Ei täällä pakoteta ketään olemaan?
17.5.2019 17:49

Kouluhan voisi kertoa vanhemmille, että Lähi-idässä saa paastota ja aiheuttaa häiriötä ihan rauhassa kenenkään siihen puuttumatta.

Allan ei näe vessaan jos sammuttaa valot
Allan ei näe vessaan jos sammuttaa valot
17.5.2019 13:03

Kaikki vessaan syömään ja ovi kiinni niin ongelma on ratkaistu.

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
17.5.2019 15:10

Kaikki ulos maasta vanhempineen. Ongelma ratkaistu.

Patriootti
Patriootti
17.5.2019 13:12

Kerrankin järki kolahtanut sisään ovista.

Faktat esiin
Faktat esiin
17.5.2019 13:45
Vastaa...  Patriootti

Juuri näin. Vaikka Tampereella on muuten tehty viimeiseten 25 vuoden aikana tyhmiä päätöksiä, niin tässä on yksi järkevä päätös.

Hyvä Tampere, älkää vaan taipuko
Hyvä Tampere, älkää vaan taipuko
17.5.2019 13:13

Suomella on toivoa, valo näkyy Pirkanmaalla.

Aatu
17.5.2019 13:33

Herwood:n koulun reksille nostan virtuaalisesti hattua korkealle, kun hän ei ole lähtenut mukaan musujen vedätykseen. Ollaan suomalaisessa koulussa ja kaikille on samat säännöt. Hienoa kun uskaltaa hoitaa asian oikein, eikä lähde mukaan suvakkihouruiluun ja mokutukseen (=monikulttuurille eri oikeudet).

Patriootti
Patriootti
17.5.2019 13:40
Vastaa...  Aatu

Luultavasti toimistuspäsmäri ministeri Laasonen järjestää potkun maanantaina. Oikeestaan viesti on jo rehtorin säpossa:”kerää kamas maanantai aamuun mennessä!!!”

John MacMunne
John MacMunne
17.5.2019 16:41
Vastaa...  Patriootti

Eiköhän rehtori panna vielä ruotuun, tai kenkää perseelle!
Ihan asian vierestä; koulut voisivat suosia halpaa lähiruokaa kuten pyttipannua, jossa makkara on korvattu rapeilla pekonikuutioilla. On muuten hyvää!

Minä
Minä
17.5.2019 13:35

Rohkea ja oikeamielinen rehtori. Saa nähdä millainen suvakkien leimakirvesisku tulee ja kuinka kauan saa pitää työpaikkansa, ellei esitä aidosti katuvaa suvakkien hyväksymällä tavalla.

kanander
kanander
17.5.2019 19:59
Vastaa...  Minä

Tällaisia pitäisi suomalaisten virkamiesten olla. Suomalaisten tavat ennen käypäläisten erioikeuksia.

h44
h44
17.5.2019 13:47

Tässä malliesimerkki siitä kuinka sitkeällä ja johdonmukaisella linjalla saadaan jopa islamilainen uskovaisuus aisoihin. Saas nähdä koska Helsingissä herätään asian suhteen.

Anonymous
Anonymous
17.5.2019 15:13

Ei muuta mitään. Kävin itse henkilökohtaisesti tuota samaista koulua Hervannassa 80-luvulla, maahanmuuttajien osuus oli silloin 0%. Nyt se siis on 40%, aikooko reksi pitää kovan linjan kun maahanmuuttaja oppilaiden osuus kasvaa 60% tai 80%. On vain (lyhyen) ajan kysymys kun koko Hervanta on Tampereen mamugetto. Katukuva on jo etnistäsillisalaattia.

Aappa
Aappa
17.5.2019 15:28

”Voi olla hankala ymmärtää koulun suositusta lopettaa ramadan, mikäli jo 9-vuotias lapsi on harras muslimi ja käyttää huivia merkkinä islaminuskostaan, Simonen sanoo.”
Juu, varmaan on lapset ihan itse itsenäisesti itselleen valinneet säkittämisen tien.
No, nyt saadaan surkean turvispolitiikan takia arpoa, vääntää ja säätää kehitysmalaisten vaatimusten ja ”erityisoikeuksien” kanssa.

JuhoL
JuhoL
17.5.2019 15:50

”Koulusta ei myöskään päästetä lapsia kesken koulupäivän moskeijaan eikä heile järjestetä aikaa ja tilaa rukoilemiseen.”
Onpas uhmakasta. Mutta aikaa ja tilaa rupee kyllä löytymään, kun pikkujihadistit alkaa harrastamaan joukolla rukoushetkiään kesken välitunnin, ihan vaan pelottelumielessä. Sama kehitys on ollut muuallakin maailmassa.

Remu
Remu
17.5.2019 16:22

On se jännää, sossu maksaa ruoat mutta pyhä pedofiilijumala ei anna sitä lapsille syöttää ennenku o ulkona pimeä =) Tommosia älykääpiöitä me sitten elätetään.. Miten olisi jos te kaikki muslimit lähtisitte vittuun Suomesta? Oisko siinä jotain ideaa..? Meillä on juntteja, tyhmiä lapsia, erikoisia spesiaali-idiootteja ja naistenhakkaaja-sossuelättejä tarpeeksi ihan omasta takaa.

toni lajos
toni lajos
17.5.2019 18:46

Tampereen päätös vaikuttaa perin jämäkältä, ettei vaan menis ratikankiskot mutkalle, jaahah, että tasavertaisia kaikki, mistäs nyt tuuli puhaltelloo?? Muttä, jos tässä pysytään, hieno homma, mallia voi ottaa muutkin kaupungit, Oulukin.

toni lajos
toni lajos
17.5.2019 18:49

Tampereelta jämäkkä päätös, mallin voi kopioida muutkin kaupungit.

Tommy the Who
Tommy the Who
17.5.2019 20:54

Mitä helvettiä? Tampere on rasistien kehto. Moiset vaatimukset ja rauhanuskonnon vastaiset kannanotot pitää jyrkästi tuomita ja syylliset kivittää. Nyt meidän kaikkien on syytä olla shokissa ja anella armahdusta paikallisilta imaameilta.

K.L.
K.L.
17.5.2019 23:00

”Mikäli 9-vuotias on harras muslimi ja käyttää huivia merkkinä islaminuskostaan..”Jooopasejoo ei 9-v.mitään huivia käytä jos ei ole pakotettu jo pikku tytöstä,piste!On järkkyä että 9v. lapsi on jo seksualisoitu koska huivi päässä.Todella surullista.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
18.5.2019 01:09
Vastaa...  K.L.

Onkohan molempien vanhempien yhteinen päätös tuo, että nyt sopii pedofiilin raiskata pieni tyttäremme. Ei ne äijät yleensä ikätovereita ole. Uskonnoltaan sairailta pitäisi ottaa lapset järjestään huostaan, saisi ehkä hyvän elämän normaalien yhteiskunnassa.
Aikuiset pitäkööt huivinsa, kunhan burkat kielletään. Pitääkö mainita erikseen vapaa-ajasta? Yhden huivimuslimin olen työstä saanut yllätettyä, muistaakseni.

Sossu Mohammed
Sossu Mohammed
18.5.2019 01:29
Vastaa...  K.L.

Noooh 9-vuotta on semmoinen SUUNTAA NÄYTTÄVÄ ikä. Kyllä seksikkäät kolmevuotiaatkin saavat islamin mukaan nussia aikuisia miehiä. Elleivät heti suostu niin hakkaaminen on toimiva tapa. Ei saa ihan paskaks hakata sillä kolmevuotias on parasta ikinä. Tiukka fjötökkä eikä ole heti ja koko ajan raskaana. Allah on suuri!

Mauri Römsten
Mauri Römsten
18.5.2019 01:07

Hyvä Manse!

Särmääjä
Särmääjä
18.5.2019 19:12

Mitä? Selvää islamofobiaa ja vihapuhetta. Tampereen on välittömästi irtisanouduttava tällaisista lausunnoista ja erotettava tämä henkilö ja puheista on aloitettava polpo-tutkinta.