Opettaja kertoo millaista koulussa on ramadanin aikaan

Stockholm_Tensta_centrum.jpg

Viime päivien aikana islamin ramadanin paasto on aiheuttanut Suomessa keskustelua, on tullut ilmi joidenkin pikkulastenkin paastoavan islamilaiseen tapaan. Syömättömyys näkyy levottomuutena kouluissa.

Ruotsissa, jossa islamilaisista maista tulleita maahantulijoita on moninkertaisesti enemmän, tämä sama keskustelu on käyty jo vuosia sitten. Aluksi asiasta kiisteltiin puolesta ja vastaan. Vähän samaan tapaan kuin tämänpäiväisessä Ylen uutisessa, jossa oli haastateltu islam-tutkija Jaakko Hämeen-Anttilaa, jonka mukaan on kummallista, jos lapset eivät saa paastota.
On selvää, että lapsia ei voi pakkoruokkia.
Kun tästä asiasta kinasteltiin Ruotsissa 10-15 vuotta sitten niin argumentit olivat samoja. Islam on uskonto siinä missä muutkin ja lapsia ei voi pakottaa syömään. Vanhemmat päättävät lastensa paastosta tai paastottomuudesta. Näin koko ramadan ikäänkuin unohdettiin eikä kukaan enää puutu lasten syömättömyyteen. Ei uskalla, sillä ainakin opettajapuolella se olisi yhtäkuin rasismi ja sitä myöten potkut opettajan toimesta.
Ollaan siirrytty uudelle tasolle.
Nimittäin, koululaisten harjoittamassa ramadanin paastossa ei ole kyse mistään köyhien muistamisesta, hyväntahtoisuudesta tai itsensä kanssa kilvoittelusta vaan sillä puhtaasti merkitään reviiriä. Mitä suurempi osuus koulun oppilaista on muslimilapsia, sitä suurempi on terrori ei-muslimeja eli kuffareita kohtaan.
Muuan ruotsinsuomalainen entinen  opettaja, joka toimi eräässä tukholmalaisessa monikulttuurisessa koulussa opettajana, ja on kertonut aiemminkin Pt-medialle kokemuksiaan, kertoo ramadanista:
– Ramdanin alun huomaan levottomuutena. Ennenkuin itse paastojuhla alkaa muslimilapset ovat jonkinlaisessa käymistilassa. He käyvät ylikierroksilla. Ruotsalaisten lasten joulunodotusta ei voi verrata tähän. Jos keskittyminen opiskeluun on heikonpuoleista ennen ramadania niin ramadanin alettua opiskelumotivaatio loppuu täysin kokonaan.
– Alkaa uusi vaihe. Ramadanin alettua muslimipojat patsastelevat koulun käytävillä kuin maailman omistajat. He pitävät ilmiselvästi itseään parempina ihmsinä. He tölvivät ei-muslimeja; “vääräuskoinen”, ja nauravat ivallista naurua ruotsalaisille lapsille, jotka eivät paastoa. Muslimipojat näyttävät hyvin selkeästi kuka on kukkulan kuningas.
– Ruokailun aikaan muslimilapset kokoontuvat ruokalan ulkopuolelle pieniin ryhmiin. Tällä tavalla erotellaan muslimi ja ei-muslimi. Ne, jotka menevät ruokalaan syömään ovat tietenkin vääräuskoisia. Monet ei-muslimilapset, jotka eivät osaa puolustaa itseään, jättävät kouluruokailun väliin ramadanin aikaan ihan vain sen takia, että he välttävät konfliktia, joka syntyy ruokailun yhteydessä muslimilasten kanssa.
– Jos ovat pojat ilkeitä niin niin ovat tytötkin. He tuovat aivan avoimesti esille halveksuntansa huivittomia tyttöjä kohtaan. Tavallisena arkena tämä ei tule ihan niin selvästi esille, mutta ramadanin aikaan se korostuu.
– Ramadanin alkuaikojen ylimielisyys ja itsevarmuus muuttuu viikon jälkeen kärttyisyydeksi, jonka aste vain kohoaa loppua kohten. Lapset ovat väsyneitä ja silmät lommolla. He eivät jaksa keskittyä yhtään mihinkään. Koko koulunkäynti on sen jälkeen muiden nuorten sopeutumista musliminuorten paastoamiseen.
Opettaja kertoo, että yritti alkuaikoina keskustella asioista nuorten kanssa, mutta se ei johtanut mihinkään.
– Kun olin kokematon ja naivi yritin keskustella nuorten kanssa. Kuvittelin, että kun heidän kanssaan keskustelee asiallisesti he ymmärtävät sen, että eihän kristitytkään pilkkaa joulu- tai pääsiäisen aikaan muslimeja, jotka eivät vietä kristillisiä juhlia. Että vähän sitä rispektiä. Mutta se oli tuuleen huutamista.
Opettaja kertoo, että ilmiö keskittyy yläasteikäisten nuorukaisten piiriin. Ala-asteikäisillä ei ole vielä niin selvää identiteettiä, joten lapset voivat leikkiä keskenään toistensa kanssa yli uskontorajojen.
Kannattaa lukea aiempi artikkeli, jossa samainen opettaja kertoo hieman toisenlaisesta asiasta.

Millaista on monikulttuurisessa koulussa?

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
A. Stupido
A. Stupido
18.5.2019 13:19

Täytyy ymmärtää että monikulttuurisuus on rikkautta ja vaikka se tässä tapauksessa menee yli kantiksien hilseen, niin tätä täytyy sietää, koska monikulttuurisuus on rikkautta.

Minä
Minä
18.5.2019 15:02

Näiden oikeauskoisten ajattelutavassa kukkulan kuningas -leikin voittaja on mahtava, vaikka tosiasiassa koko homma on typerää. Pitemmällä tähtäimellä ne ovatkin sitten sossun varassa tai parhammillaan matalapalkkatöissä takapihan valtiaina.

Sergel LIVE
Sergel LIVE
18.5.2019 15:14

Sergelin tori Tukholmassa livenä, muslimistit osoittavat mieltään viha-imaamien ja muiden vihasaarnaajien vihapuhumisen puolesta:
http://www.webbkameror.se/webbkameror/sergelstorg/index.php

Vihanosoitus
Vihanosoitus
18.5.2019 15:19
Vastaa...  Sergel LIVE

Huomioikaa punatakkiset jotka muodostavat ikäänkuin kirjaimen. Näyttää samalta koukerolta kuin IS- lipussa?

Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen vihamme
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen vihamme
18.5.2019 15:23
Vastaa...  Vihanosoitus

Nyt ne lähtivät marssimaan mutta minne. Rosenbadiin? Helvetin pitkä liuta islamisteja… huhhuh.

Aappa
Aappa
18.5.2019 21:15

Islamiin pitäisi lisätä, että koululaiset voi syödä salaa välipalapatukan. (hjuumör)

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
19.5.2019 00:51

Muistan jotain omista kouluruokailuistani. Ei siellä kyllä tainnut olla kolmikymppisiä lapsenraiskaajaterroristeja vahtimassa, ettei kukaan syö mitään. Ei tainnut olla rämädääniä keksitty vielä tuolloin, eikä sitä, että aikuiset miehet ovat lapsia. Olikohan muslimeitakaan olemassa?
Ajat muuttuvat.

kanander
kanander
19.5.2019 10:00

Paastokin on huijausta, koska muslimit syövät öisin ja häiritsevät mekastuksellaan niitä, jotka nukkuvat ja kenties menevät töihin.

Kent
Kent
20.5.2019 00:18

Suosittelen, että kaikki taso- ja kurssikokeet järjestetään juuri tämän ramadanin aikana koska se niiden epäjumala auttaa niitä huikeisiin saavutuksiin. Saadut koetulokset vaikuttavat sitten loppuarvosteluun, jolloin näillä sekopäillä lienee suuri etu puolellaan — ilmeisesti.