Ruotsissa voimaan uusi tiukka tupakkalaki

man-2181478_960_720.jpg

Ruotsiin matkaajien kannattaa huomioida, että kesäkuun alusta maassa astuu voimaan uusi tiukka tupakkalaki, joka kieltää tupakoimisen monissa paikoissa. Koskee myös sähkötupakkaa.

Lain myötä tupakointi on jatkossa kiellettyä ravintoloiden terasseilla ja niiden läheisyydessä, bussipysäkeillä ja rautatieasemilla, leikkipuistoissa ja asuintalojen parvekkeilla. Niin ikään urheilukentillö, julkisten rakennusten sisäänkäyntien läheisyydessä tupakointi ei ole sallittua. Laki koskee myös sähkötupakkaa.
Ruotsilla on tavoitteena saada täys tupakointikielto vuoteen 2025 mennessä.
Ruotsissa tupakka voi kuitenkin olla esillä kaupoissa toisinkuin Suomessa, jossa tupakkatuotteet ovat verhon takana. Verhotaktiikka toimiikin hyvin. Kun viimeksi kävin Suomessa ja yritin ostaa R-kioskilta menttoolitupakkaa, kysyin myyjältä “Mitä menttoolitupakkaa teillä on?”. Myyjä hymyili kuin idiootti ja vastasi “Minä kun en saa kertoa sitä!”.
Toimiva taktiikka. Lähdin pois ja ostin seuraavsta kioskista.