Ruotsissa voimaan uusi tiukka tupakkalaki

man-2181478_960_720.jpg

Ruotsiin matkaajien kannattaa huomioida, että kesäkuun alusta maassa astuu voimaan uusi tiukka tupakkalaki, joka kieltää tupakoimisen monissa paikoissa. Koskee myös sähkötupakkaa.

Lain myötä tupakointi on jatkossa kiellettyä ravintoloiden terasseilla ja niiden läheisyydessä, bussipysäkeillä ja rautatieasemilla, leikkipuistoissa ja asuintalojen parvekkeilla. Niin ikään urheilukentillö, julkisten rakennusten sisäänkäyntien läheisyydessä tupakointi ei ole sallittua. Laki koskee myös sähkötupakkaa.
Ruotsilla on tavoitteena saada täys tupakointikielto vuoteen 2025 mennessä.
Ruotsissa tupakka voi kuitenkin olla esillä kaupoissa toisinkuin Suomessa, jossa tupakkatuotteet ovat verhon takana. Verhotaktiikka toimiikin hyvin. Kun viimeksi kävin Suomessa ja yritin ostaa R-kioskilta menttoolitupakkaa, kysyin myyjältä ”Mitä menttoolitupakkaa teillä on?”. Myyjä hymyili kuin idiootti ja vastasi ”Minä kun en saa kertoa sitä!”.
Toimiva taktiikka. Lähdin pois ja ostin seuraavsta kioskista.
 

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kessuttelu on idiotiaa

Lopettakaa vaan se kessuttelu, se on idiotiaa. Itsekin poltin 20-25 vuotta, luojan onni että pääsin paskasta lopulta eroon 15 vuotta sitten ja nyt suorastaan ällöttää jos joku käryttää lähistöllä.
Serkkuni ja paras ystäväni kuolivat keuhkosyöpään, molemmilla kauhea vuosi ennen kuolemaa.

Suomi FInland

Juuri näin. Ei ole mitään hyötyä koko tavasta.
Tupakkatehtailijat ansaitsevat saada nollatilin. Mokomat kuolemankauppiaat.

K.L.

Samoin..2006 tumppasin tupakan ja siihen se jäi.Ja todellakin,haju on kamala.Mutta uusia keuhkosyöpiä syntyy lujaa vauhtia meinaan on niin kovia kesuttelijoita nämä uudismiehet.rahasta ei pulaa.

Carl

Muslimeista ja muista rikastusmaista tulevat polttavat suomalaisia enemmän. Jopa 65 – 90% tupakoi ja tupakoivat missä lystäävät, kun valvonta on olematon, kuten ne harvat suomalaisetkin. Itse lopetin 25v iässä. Tuli poltettua 14:ta asti, kun menin ensimmäisen kerran töihin ja oli omaa rahaa kaljaan ja tupakkaan. 😉

Pitäkää tunkki...eiku monikulttinne

Kuka tervejärkinen tuonne Swedujen p…reikä maahan enää haluaa turistina matkustaa?

Heino Keppi

ei enää moneen vuoteen

fatwantarkistaja

Ihan hyvä kehitys. 70-luvulla sai kuulemma Suomessa polttaa sisällä, vaikkei talonväki olisi polttanutkaan. Talvella et saa sitä löyhkää poppanoista irti varmaan viikkoon tuuletettua. Samassa savussa vielä lapset ja petoeläimet.
Liki kymmenen vuotta polttamatta ja säännöt täysin hukassa. Vanhoissa kerrostaloissa ei kait tupakointia saa kiellettyä, ellei heivaa asukkeja ensin remontin tieltä mäkeen (vuokratalo). Uusissa nuo näyttävät ravaavan pihalla kessulla, hissit ainakin kovalla käytöllä.
Varmaan osaisin ostaa sen ”punanen lm”, entäs sätkätupakkaa? Liian ylivoimaista.
Toivottavasti naapuri ei joudu lopettamaan kannabisten polttoa…

Moonman

Ihan hyvä suunta, tupakansavua ei kaivata mihinkään julkisiin tiloihin, mutta tämäkin koskee vain kuuliaisia ja alistuvia ruotsalaisia. Jos vaikkapa bussipysäkillä on mölyävä ja tupakkia poltteleva muslimi-nuorukaislauma, niin luuleeko joku että siihen kukaan uskaltaa mennä sanomaan mitään. Kyllä kieltoja voidaan keksiä mutta mitä hyötyä, jos niiden takana ei ole voimaa.

Minä

Ei ole tosiasiallisia perusteita kieltää sähkötupakkaa tupakkaan rinnastaen, poltti sitten missä vaan. Eikä sähkötupakka edes ole tupakkatuote.

Anonymous

Sähkötupakkaa _Ei saa polttaa!_ Akut räjähtää ja muutenkin ne pitäisi kierrättää, eihän muutakaan elektroniikka jätettä polteta!

Puff puff

Mitä järkeä on kieltää tupakka kun samaan aikaan kannabiksen pössyttelyä pyritään laillistamaan kaikkialla länsimaissa?

Numento

Menen raittiusväen viereen seisoskelemaan ja piereskelen erinomaisen pahanhajuisia kojootteja. Sitten kysyn ihan viattomana, tiedättekö että paskanhaju on pieniä nestepisaroita ? Autojen jarruista tulee paljon haitallisempaa asbestia ilmaan kuin tupakansavu, sähkötupakanhöyry ja paskanhaju. Miksi kieltää vain tupakkituotteet kun voisi samalla kieltää kaikki? Puulämmityksen, autot, polttomoottorilla käyvät koneet. Tehtaat jotka savuttaa jne. Kieltäkää vittu kaikki ja onnelliseksi lopuksi ampukaa itseänne keskelle naamaa koska hengityksenne aineuttaa päästöjä kuten perseennekin. Morjens.

NähtyOn

Kyllä täyttyy kertoa en kyllä ole pitkään toviin aivottomampaa kirjoitusta lukenut.

Suosittelen hoitoon menoa

Meinaako tuolla raittusväelle mitä? luuleko että jos ei polta syöpäkääryleitä on joku raittiushullu.

Anonymous

Asbestia auton jarruissa on ollut joskus viimevuosituhannella ja ei edes sen lopussa.

Hauki

Mitenkäs kielto toteutuu herkillä alueilla joissa kessutellaan kahviloissa vesipiippua ja muutenkin myytävä tupakka on verotonta ja salakuljetettua.

T

Jotain hyviäkin uutisia ruotsista.

NähtyOn

Muutaman vuoden tein talomieneh hommia, joten sen voimin voin kyllä kertoa että jos poltatte vuokrakämpässä ja poltatte sisätiloissa päivittäin, voitte varautua vararikkoon kun teette muuttoa muualle sillä olette poltteneet nortin savulla koko asunnon lähes täysremontiin, lasku siitä liikkuu jopa 40.000€.

Anonymous

Kavereilles lobbasit keikat? Siivottiin tuossa tollainen täys remppaa vaatinut kämppä jollaisia kuvia et näe edes netissä haju kaamea pahempi kuin biojätelaitoksella, kertakäyttö haalarit päällä vedettiin kaikki pinnat höytypesurilla ja hieman muullakin ja kas kummaa oli kuin uusi, aikaa meni päivä hinta oli kamat plus työ. Mutta näissähän nää just alkaa täyremonttia vedättäjät vaatimaan..

Anonymous

Lisään vielä että kattokin oli aivan ruskean musta, lähinnä tuhansista kuoleista pikku kärpäsistä ja niiden paskasta juu oltiin kyllä myös tupakoitu..

NähtyOn

Sinulla ei sitten oe hajuakaa miten tupakan savu tunekeutuu asunnssa joka paikkaan, ja se ei lähde millään pesulla pois.
Sama selitys joka tupakoijalla, he eivät tajua pätkääkään mitä tuhoa norteillaan aiheuttavat.

Aappa

Sähkösavuke saattaa suojata pahimmalta hysterialta tällä hetkellä.

Menttooli

Ei tarvi siitä menttoolitupakastakaan kauaa enää murehtia.
Se kun kielletään 7 kuukauden päästä Suomessa…
Eikös se niin ollut että vuonna 2020?
Siitä ei vaan pidetä minkäänlaista ääntä, ettei kansalaiset nousisi vastarintaan 😠

Humppavanhus

Joskus kymmenen vuotta sitten luin ruotsalaisesta lehdestä jutun matukahviloitten tupakoinnista. Niissä viitattiin kintaalla tupakkalaeille ja poltettiin avoimesti sisällä kahvikupposen äärellä.
Viranomaiset eivät puuttuneet asiaan, koska seurauksena oli rasismisyytöksiä ja/ tai paikallisen jengin uhkailuja.