Karkoitettiin vuosi sitten Somaliaan – sai surmansa nyt

Husu Hussein kirjoittaa Facebook-päivityksessään Somaliasta Suomeen tulleesta turvapaikanhakijanuorukaisesta, joka ei kuitenkaan saanut oleskelulupaa ja mies palautettiin Somaliaan.

Hän oli Abdirahman Ismail Ali. Hän saapui Suomeen vuonna 2015 tp-hakijana.Hän kävi VALMA koulu loppuun ja pelasi…

Publicerat av Abdirahim Husu Hussein Måndag 20 maj 2019

 
Husseinin mukaan mies palautettiin Somaliaan jo viime kesänä eli noin vuosi sitten. Nuorukainen joutui henkirikoksen uhriksi kaksi viikko sitten ja menehtyi ampumistilanteessa. Ampujaa ei ole tavoitettu, Husseinin mukaan ampuja oli pukeutunut armeijan vaatteisiin.
Hussein kysyy: Kuka ottaa vastuun näistä ihmistä? Miksi heidän kohtaloa ei seurata palautuksen jälkeen.
Vastaus kuuluu: Tietenkin Somalia. Nuorukainen oli Somalian kansalainen ja hän oli palannut Somaliaan vuosi sitten. Hän oli Somalian vastuulla. Somalia vaan ei kantanut vastuutaan.
Nuorukaisen surma on tietenkin ikävä asia. Voidaan kysyä, että millä perusteella nuorukaisen surma on suomalaisten vastuulla? Kuinka pitkälle jonkun toisen maan kansalainen on suomalaisten vastuulla sen jälkeen kun hän on palannut kotimaahansa? Jos näin niin silloin kaikki ihmiset, jotka karkoitetaan Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen ovat suomalaisten vastuulla lopun ikäänsä.
Nimittäin emme edes tiedä minkäänlaisia motiiveja nuorukaisen surmalle. Se voi olla poliittinen, mutta yhtä hyvin voi olla olematta.
Jos suomalaisista pitää hakea syyllistä niin niitä ovat turvapaikka-aktivistit, jotka antavat syöttävät kolmansista maista tulleille tulijoille katteettomia lupauksia asumisesta Suomessa.