Karkoitettiin vuosi sitten Somaliaan – sai surmansa nyt

Husu Hussein kirjoittaa Facebook-päivityksessään Somaliasta Suomeen tulleesta turvapaikanhakijanuorukaisesta, joka ei kuitenkaan saanut oleskelulupaa ja mies palautettiin Somaliaan.

 
Husseinin mukaan mies palautettiin Somaliaan jo viime kesänä eli noin vuosi sitten. Nuorukainen joutui henkirikoksen uhriksi kaksi viikko sitten ja menehtyi ampumistilanteessa. Ampujaa ei ole tavoitettu, Husseinin mukaan ampuja oli pukeutunut armeijan vaatteisiin.
Hussein kysyy: Kuka ottaa vastuun näistä ihmistä? Miksi heidän kohtaloa ei seurata palautuksen jälkeen.
Vastaus kuuluu: Tietenkin Somalia. Nuorukainen oli Somalian kansalainen ja hän oli palannut Somaliaan vuosi sitten. Hän oli Somalian vastuulla. Somalia vaan ei kantanut vastuutaan.
Nuorukaisen surma on tietenkin ikävä asia. Voidaan kysyä, että millä perusteella nuorukaisen surma on suomalaisten vastuulla? Kuinka pitkälle jonkun toisen maan kansalainen on suomalaisten vastuulla sen jälkeen kun hän on palannut kotimaahansa? Jos näin niin silloin kaikki ihmiset, jotka karkoitetaan Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen ovat suomalaisten vastuulla lopun ikäänsä.
Nimittäin emme edes tiedä minkäänlaisia motiiveja nuorukaisen surmalle. Se voi olla poliittinen, mutta yhtä hyvin voi olla olematta.
Jos suomalaisista pitää hakea syyllistä niin niitä ovat turvapaikka-aktivistit, jotka antavat syöttävät kolmansista maista tulleille tulijoille katteettomia lupauksia asumisesta Suomessa.

29 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Carl
24.5.2019 00:06

Todennäköisesti itse aiheutettu, joko entisiä rikoksia tai oli jo jonkun paikallisen rikollisjenkin listalla aikaisemmista kupruista, toki kerkisi varmaan tekemään jotain kotiinpaluun jälkeen. Suomeen ei saa turvapaikka jos on pelkkä rikollinen. Löytyy etelästä varmaan muitakin vaihtoehtoja ja afrikasta. Suomi ei vastaa afrikan sadoista päivittäisistä tapoista/murhista? Mitä husu hussein kuvittelee itsestään?. Menköön kotimaahansa parantamaan oloja, koska somalia on TURVALLINEN maa..

Arto
Arto
21.5.2019 19:46

Onko ylipäätään täysin varmaa, että kyseinen henkilö on kuollut? (Tämä on kysymys eikä väite.)

Van, Mie
Van, Mie
21.5.2019 19:35

Melkeinpä voisi sanoa: Somaliassa tapahtuu sittenkin myös hyviä asioita. 😉

seant
seant
21.5.2019 17:21

Ruotsista ja UK:sta eikö juuri somalivanhemmat laita lapsiaan somaliaan, ettei heitä ammuta ko. maissa.

Aappa
Aappa
21.5.2019 17:01

En tiedä, tämä voi olla ihan tuulesta temmattua, mutta entä jos se meni niin, että heebo oli ryöstömurharaiskannut mummon, ja saanut luodista vastustaessaan pidätystä?

pöh
pöh
22.5.2019 00:02
Vastaa...  Aappa

tai olisiko leveillyt suomesta saaduilla rahoilla ja joutunut ryöstetyksi.
eli suomen syytä kun antavat rahaa kuin roskaa läpsyttelijöille

Heino Keppi
Heino Keppi
21.5.2019 16:45

Saipahan sitten elää kokonaisen vuoden lajityypillistä elämää.

Aikki.
Aikki.
21.5.2019 16:34

Kuka on vastuussa somalientekemistä raiskauksista ja rikoksista joita ovat tehneet Suomessa. Ei näytä Husulla olevan kaikki muumit laaksossa.

Ketku Juha
Ketku Juha
21.5.2019 19:43
Vastaa...  Aikki.

Ei ole Husulla kaikki kuukerit majassa, eikä edes kaislaveneessä. Ovat kai hukkuneet ja sekin on suomalaisiten vika. Jaa ne somalimerirosvot, olisko ollut sellainen ja tehnyt oharin ja sai ansaitsemansa palkan?

pöh
pöh
21.5.2019 16:29

aika monta ihmistä kuolee joka maassa väkivaltaisesti päivittäin.
olisiko se syy tarjota koko maailmalle turhapaikka suomesta? paitsi että kyllähän täälläkin kuollaan väkivaltaisesti, ja entistä useammin tp-hakijan aiheuttamaan väkivaltaan.

Minä
Minä
21.5.2019 15:41

Ja että millä tavalla tuo murha olisi Suomen asia? Kyllä se on ihan tapauksen ja siihen liittyneiden henkilöiden asia ja tietysti Somalian asia, mutta ei millään tavalla Suomelle kuuluva asia.
Jospa Husu ottaisi vastuuta Somaliasta muuttamalla sinne kehittämään yhteiskuntaa, jotta siitä tulisi vauraampi ja turvallisempi.

Anonymous
Anonymous
21.5.2019 15:06

Suomi ei tehnyt kyseisellä nokikepillä penninjeniä, niin kuin ei tee 99,9% vastaavista elintasosurfareista.

Sisu
Sisu
21.5.2019 14:42

Tässäpä hyvä syy mennä torille huutamaan SOMALIA EI OLLA TURVALINEN!!! Ja vaatia että kaikki Somalit siirrettäisiin heti Afrikasta Helsinkiin sossuilemaan. Helposti höynäytettävä valkoinen rasistileimaa pelkäävä Suomalainen tietysti kaiken tämän maksaa.

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
21.5.2019 14:26

Mitäpä tuo meille kuuluu…

Våine Våine
Våine Våine
21.5.2019 14:04

Kyllä monelle suomalaisellekn on sattunut yhtä sun toista Ruotsissa ja se on tietenkin myös Suomen vika.

Suomi Finland
Suomi Finland
21.5.2019 13:57

Ampumisen motiivi on todellakin täysin tuntematon. Husun pitäisi olla hiljaa edes niin kauan, että tieto ampumisen syystä tulee. Niin. Mikäli tulee, kun kyseessä on Somalia.
Jos kaikki väkivaltaiset kuolemantapaukset ovat valkoihoisten syytä, niin Ruotsista pitäisi jo pystyä lähtemään hakemaan turvapaikkoja naapurimaihin (mitä toivottavasti ei koskaan tapahdu). Siellähän rikastuttajia kuolee kuin liukuhihnalla.
Muitakin somaleja varmaan kuolee väkivaltaisesti, kuin sellaisia, jotka ovat piipahtaneet maassamme. Sekin on varmaan meidän syytämme, kun meillä ei ole ilmasiltaa Suomen ja Somalian välillä, jossa somaleja kuljetettaisiin non-stoppina lentokoneilla Suomeen suoraan luksusasuntoon kaikkine mukavuuksineen.
Mikä Somaliassa sitten on vikana, kun siellä olot ovat sellaiset kuin ovat? Niinpä niin. Kehitysmaalaiset saavat aikaan: minkä muunkaan kuin kehitysmaan.

Valkoinen hetero
Valkoinen hetero
21.5.2019 13:13

Amerikassa on tietyissä osavaltioissa tietyistä rikoksista käytössä kuolemantuomio. Mitä rangaistuksia samoista rikoksista saa somaliassa. Mitä ko. jantteri teki siellä ennen turhapaikan haentaa tai sen jälkeen. No , suomaliassa siitä olisi saanut ehdollisen, muutaman tunnin yhteiskuntapalvelua tai äärimmäisessä tapauksessa pienen loman hotellitasoisessa laitoksessa.

Anonymous
Anonymous
21.5.2019 13:01

No voi kyynel…ei mulla muuta.

John MacMunne
John MacMunne
22.5.2019 15:43
Vastaa...  Anonymous

TÄÄLTÄ JAXUHALIT HUSULLE!
(Ei vaineskaan, sillä olen heterojuntti).
Ps. Ei täältä (maailmasta) ole kukaan muukaan vielä hengissä selvinnyt, eli joka jätkälle tulee kyllä noutaja joskus.

NähtyOn
NähtyOn
21.5.2019 12:55

Syö husu paskaa ja kuole, tuota samaa olet toivonut Suomalaisille, joten näytäppä esimerkkiä.

Acc358
Acc358
21.5.2019 12:51

Entäpä jos Husu ja muut Suomessa oleilevat somalit olisivat järjestäneet rahankeräyksen nuorukaiselle niin, että tämä olisi voinut ostaa hulppean asunnon vaikkapa Turkista ja elää saamillaan rahoilla lopun ikänsä turvassa. Husu ja kumppanit eivät ottaneet vastuuta, vaikka olisivat voineet niin tehdä.
Tietysti Husu voisi tehdä vieläkin enemmän. Hän lienee seurannut Somalian tilannetta. Nyt voisi kantaa vastuunsa ja mennä Somaliaan opettamaan somaleille kuinka pitää elää.

Katri
Katri
21.5.2019 15:51
Vastaa...  Acc358

Näistä mitään vastuuta ole ottamaan, jos ei säälipisteitä, rahan lypsämistä ja suomalaisten syyllistämistä voisi tästä irrottaa niin tuskin Husu tästä edes kertoisi. Vai onko joskus ollut huolissaan jonkun pottunokan kohtalosta Suomessa tai ulkomailla?

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
21.5.2019 12:44

”Häntä ammui armeijan kuteessa pukeutunut mies henkilön jonka ei ole vielä tavoitettu” kirjoittaa Husu Hussein.
Milloinkahan tämä 15-vuotiaana vuonna 1994 Suomeen tullut Hussein aikoo ryhtyä kotiutumaan ja opetella suomen kielen? Luulisi, että 25 vuotta riittää, mutta ei siltä näytä.

John MacMunne
John MacMunne
22.5.2019 15:37
Vastaa...  Nestori Lundahl

Ainakin Uuden Suomen puheenvuorossa hän kirjoittaa aina epäilyttävän virheetöntä suomea…
Kun taas esim. haastatteluissa hän suoltaa sitä ”tankero suomeaan”.

Saara Lukkari
Saara Lukkari
21.5.2019 12:40

Mikäli Suomella on vastuu kaikista tänne tulleista silloinkin kun he palaavat
vapaehoisesti otimaahansa /matkustavat/lomailevat…lähtömaassaan, pitää laittaa matkustuskielto päälle.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
21.5.2019 12:57
Vastaa...  Saara Lukkari

Jokainen n€€k€ri haluaa olla päällikkö mutta valkoisen miehen pitää kantaa siitä vastuu.
Sitä se valkoisen miehen taakka on tänä päivänä, huolehtia n€€k€r€istä kuin lapsista.
Miksiköhän meidän siihen pitäisi suostua. Ottakoon vihdoinkin vastuun itsestään.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Valkoisen_miehen_taakka

Automies
Automies
21.5.2019 13:21
Vastaa...  Saara Lukkari

– No eipä sekään kansalaisaloite saanut kannatusta tämän enempää?
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3768
Vaalituloksen perusteella suomalaisia on rangaistava, eli ei muuta kuin lisää humanitääristä maahanmuuttoa, lisää rahaa näille ja verot oikein kunnolla ylös kaikissa asioissa jotta suomalaisten elämä vaikeutuu.
Sitä suomalaiset halusivat koska vaalitulos oli se mikä se oli.
Tyhmästä kansasta kärsii koko valtio.

Ketku Juha
Ketku Juha
21.5.2019 19:36
Vastaa...  Saara Lukkari

Milloin tuo pummi Husu oikein pitää sanansa ja poistuu Suomesta, sillä hän lupasi lähteä heti suomesta takaisin Somaliaan, jos yksikin somali kieltäytyy sille tarjotusta työstä ja niitä on tullut vastaan lukemattomia. Pitääkö Husu sanansa vai onko paskahousu kuten kaikki somalit?