Nordea: FDL:n tilin sulkemisen syynä ei mielipide

Nordea-pankki irtisanoi aiemmin keväällä Finnish Defence League Ry:n pankkitilin ilman mitään mainittua syytä. Yhdistyksen puheenjohtahan Jukka Ketosen mukaan FDL ei ole syyllistynyt mihinkään tilin väärinkäytöksiin tai maksuhäiriöihin.

Tili irtisanottiin käytännössä ilman mitään perusteluita. Asia oli ilmoitusluontoinen.
Nordeasta kysyttiin millainen polittinen maailmankatsomus asiakkaalla tulee olla, jotta pankkitiliä ei suljeta. Nordea kiistää tilin lakkauttamisen takana olleen asiakkaan etnisyys, mielipide tai jokin muu sellainen seikka. Nordea kertoo, että ei voi kommentoida yksittäistä tapausta, mutta yleisesti ottaen mainitut seikat eivät ole tilin sulkemisen perusteita.
Nordea viittaa finanssialaan ja finanssivalvontaan, joissa määritellään asiakkaan tunteminen. Mainitaan myös EU:n antamat asetukset pakotteista.
Nordea ei siis kerro mitään syytä tilin sulkemiselle, mutta: ”Mikäli asiakas ei toimita pyydettyjä tuntemisen tietoja pankille, pankilla on oikeus rajoittaa asiakkaan palveluja ja tarvittaessa myös irtisanoa palvelut ja asiakkuus.”
Asiaan vastasi Nordean asiakaspalvelija.

Nordea irtisanoi FDL:n pankkitilin ilman perusteluita

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

Mitä luultavimmin selittelee vaan, mutta ei puhu totta.

rtellinen

”Luotettava” pankkihan tämä nordea. Keisarimme Vladimir Väkevän rahojen länteen siirtämisen ammattilainen. Ei valtamediakaan perään hauku.

Keijo K.

Poliittinen korrektius lienee syy. Ehkäpä ovat käyttäneet varisverkostoa asiantuntijana.

Tapiola

Uuninpankkopoika Saku Timonen näyttää ainakin kipuilevan oletettuaan FDL:n reittaavan hänen sivustonsa luotettavuutta alas.
Tyhjän päälle jää vieläkin tämä Nordeajuttu. Onko FDL toimittanut pankin pyytämää tuntemisen tietoa siten kuin pitäisi vai eikö ole? Siis onko vai eikö? Eikö vai onko toimittanut?

fatwantarkistaja

1½ vuotta ne kyselivät kummia netitse, tietoja en antanut. Uhkasivat sitten tilin sulkemisella kirjeitse, pakkohan se oli jotain kertoa. Tunnuslukukortti meni lopulta vanhaksi, piti konttorilla käydä, taas ihme tenttaaminen.
Jos FDL avaa postinsa, en usko Nordean olevan rehellinen. Vai EU pakotti ja muuta paskaa. Ei se EU pakota terroristien tilejä sulkemaan, vaikkeivät anna edes nimeään pankille.
Yksittäistapauksia emme kommentoi, anna sitten vertauskohta, näin teki Jeesus.
Kohta pitää olla se merkki, että saa ostaa, myydä, vaihtaa, tienata. Grillifoliosta teen samanlaisen pipon, joka on Pelle Miljoonalla.

Tapiola

Erikoisia aineksia viestissäsi. Voisin jopa ymmärtää tuon tunnuslukukortin vanhenemisen jälkeisen tenttaamisen. Siinä varmaan tarkat säännöt miten annetaan uusi kortti… varsinkin jos virkailija ei tunne henkilöä, niin tietoturvastahan ja paljon enemmästäkin on kyse silloin.
Aika paljon olen kuullut hämmentyneitä tarinoita, kun asiakkaan taustaa tivataan.. ja sitten ihan itselläkin. ”Ei ole” oli vastaukseni kun kysyttiin onko poliittisiin yms yhteksiä USA:ssa. Noh, aikoinaan kun siellä olin vanhaan aikaan, niin sheriffin toimistolla kävin vastaamassa mitä mieltä olen Neuvostoliitosta. Sanoin, että Suomi käy NL:n kanssa kyllä kauppaa mutta minulla ei siihenkään osaa ja arpaa. Se oli siinä… omituinen homma sekin, mutta voinee tässä mainita kun rajat auki sukupolvi ei välttämättä tiedä, niin eihän USA:n välttämättä saanut viisumiakaan, jos oli kommunistiyhteksiä tai aktiviteettia NL:n suuntaan.
Tiedä sitten mikä suunta tässä FDL:n asiassa on ollut se polttava. Kotoinen vai ulkoinen jopa?

finnishdefenceleague

Minkäänlaista tuntemisen tietoa ei ole toimitettu, sillä sitä ei koskaan ole kysyttykään.

Tapiola

Aika ihmeellistä on, kun tuolla artikkelin lopussa on vinofontilla lainaus Nordean asiakaspalvelijan vastauksesta olevinaan? Asiaa on siis tiedusteltu, mutta asiakaspalvelija ei ole vastauksensa lisäksi ehkä asiaa sitten käsitellyt/ vienyt eteenpäin mitenkään.
Kun ei ole aiemmin tuntemiseen liittyen mitään kysytty, niin milläs osaa vastata tietenkään.

Onni O. Ravanti

Digitaalinen raha = ei rahaa, jos isot pojat ja tytöt näin päättävät. Siksi kova pyrky irti käteisrahasta.

Heino Keppi

Lässynlässyn lää suljen tilin Nordeassa

Mohaman Jalifi Humala Pasi

Olisitte toimittaneet vaaditut tiedot. Ei ole vaikeaa normaalille ihmiselle. Taitaa olla amatöörien pyörittämä autotalliyhdistys tämä FDL.

Tiina Miettinen

Vielä jatkan (julkaisematonta) kommenttiani:
Tällainen pyyntö lisätietojen toimittamiseen tulee ulkomailta pankkijärjestelmän hierarkian mukaisessa järjestyksessä, mutta pyynnön alkuperä voi hyvinkin olla kotimaassa. Koska mikään laki ei rajoita hallitsevien liikepankkien tai IMF:n toimintaa, Suomesta tuleva pyyntö pankkitilin sulkemiseksi on kauppatavaraa.
Esimerkiksi, jos suomalainen ministeri pyytää FDL:n tilien sulkemista hänen on voitava tarjota vähintään riittävä vastapalvelus, jotta pyyntö toteutetaan. Vastapalvelus useimmiten on pankkien haluama lakimuutos tai sääntelyllä toteutettu reviirimuutos tai jotain vastaavaa.
— Kun vastapalvelus on luonteeltaan poliittinen päätös, ei kyseessä ole korruptio vaan normaalin poliittisen neuvotteluprosessin seurauksena syntynyt hallintotoimi.

Emilia Turunen

Kommenttini alkuosa vielä uudelleen (jos vaikka ei lähtenyt):
Taikasana on FATCA.
USA:n laki Foreign Account Tax Compliance Act.
FATCAn muodollinen tarkoitus on USA:n verojen periminen pysyvästi ulkomailla asuvilta kansalaisiltaan.
— Todellinen tarkoitus on alistaa koko läntinen pankkimaailma USA:n määräysvallan alle siten, että mikä tahansa pankkieliitiltä tuleva vaatimus (toiselle pankille) voidaan tulkita verojen kiertämiseksi.
— Jos pankki ei suostu tällaiseen vaatimukseen, voidaan sen USA:ssa olevat varat takavarikoida ja sulkea pankki rahajärjestelmän ulkopuolelle, eli
— käytännössä lopettaa pankin toiminta välittömästi.
FATCAn seurausta on sekin, että suomalainen henkilö avatessaan tilin suomalaisessa pankissa, joutuu vannomaan, että ei ole missään suhteessa USA:n kansalaiseen tai USA:lle vihamieliseen tahoon, esimerkiksi poliittiseen liikkeeseen.
https://mvlehti.net/2019/05/20/paivan-kuva-nainen-avasi-lapselleen-tilin-mitvit/
Linkki MitVit-selvityksen kuvaan, jossa kysytään lapsen poliittisia suhteita ja vaikutusvaltaa.
Jos tilin omistaja ei tällaista selvitystä anna tai esitä pankin pyytämää mielivaltaista lisäselvitystä, joutuu pankki välittömän konkurssiuhan eteen. Lisäselvityspyynnöt tai päätös henkilön poliittisesta vaarallisuudesta tulee aina ulkomailta eikä pankilla ole siihen itsenäistä sanan sijaa.

fatwantarkistaja

Tuleeko väitteistä uskottavampia, kun niitä esittää useammilla eri nimillä? Kokeile vielä vaihtaa sukupuolta, se olisi kaikkien faktisten faktojen alkulähde.

Tapiola

Noin voisi äkkiseltään ajatella. Asiassa voi olla toinenkin puoli… mutta mielenkiintoista. Ehkäpä vuohipaimenien solvaaminen on pientä vihapuhetta verrattuna siihen, mitä nykyinen pankkijärjestelmä haluaa salata?
Olen tässä Outokummun arvon alentumista seurannut. Anonyymit shorttaajat tuntuvat tietävän asioita puoli vuotta ennen kuin mitään tapahtuu ilman lain edellyttämää tulosvaroitusta tai tiedotusvelvollisuutta Yhtiön taholta omistajille. Johto palkitsee runsailla bonuksilla ja palkkioilla sitä rivommin toisiaan, mitä huonommin asiat etenevät. Kuin Nokiassa konsanaan.
Pahinta vihapuhetta. Sitten kun ajattelee kaduntason tarinoita… vaikkapa pienipalkkainen myy rahapulassa auton talvirenkaat muutamalla satasella, ja pankin tiskillä tivataan rahanpesuun viitaten, mistä olet nämä setelit saanut?

Carl

Kannattaako nykypäivänä pitää pankkitiliä, jonkun yhdistyksen nimissä, jota kenties nykyhallitus tai eu hyväksy?, tai jos pitää tilin avaa, niin kannttaa se nimetä, jollain muulla nimellä, vaikka ”viheriäsuvakismisipiläorpojenjärjestö” tjsnpäin. 🙂