Nordea: FDL:n tilin sulkemisen syynä ei mielipide

Nordea-pankki irtisanoi aiemmin keväällä Finnish Defence League Ry:n pankkitilin ilman mitään mainittua syytä. Yhdistyksen puheenjohtahan Jukka Ketosen mukaan FDL ei ole syyllistynyt mihinkään tilin väärinkäytöksiin tai maksuhäiriöihin.

Tili irtisanottiin käytännössä ilman mitään perusteluita. Asia oli ilmoitusluontoinen.
Nordeasta kysyttiin millainen polittinen maailmankatsomus asiakkaalla tulee olla, jotta pankkitiliä ei suljeta. Nordea kiistää tilin lakkauttamisen takana olleen asiakkaan etnisyys, mielipide tai jokin muu sellainen seikka. Nordea kertoo, että ei voi kommentoida yksittäistä tapausta, mutta yleisesti ottaen mainitut seikat eivät ole tilin sulkemisen perusteita.
Nordea viittaa finanssialaan ja finanssivalvontaan, joissa määritellään asiakkaan tunteminen. Mainitaan myös EU:n antamat asetukset pakotteista.
Nordea ei siis kerro mitään syytä tilin sulkemiselle, mutta: ”Mikäli asiakas ei toimita pyydettyjä tuntemisen tietoja pankille, pankilla on oikeus rajoittaa asiakkaan palveluja ja tarvittaessa myös irtisanoa palvelut ja asiakkuus.”
Asiaan vastasi Nordean asiakaspalvelija.

Nordea irtisanoi FDL:n pankkitilin ilman perusteluita

17 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Carl
23.5.2019 23:49

Kannattaako nykypäivänä pitää pankkitiliä, jonkun yhdistyksen nimissä, jota kenties nykyhallitus tai eu hyväksy?, tai jos pitää tilin avaa, niin kannttaa se nimetä, jollain muulla nimellä, vaikka ”viheriäsuvakismisipiläorpojenjärjestö” tjsnpäin. 🙂

Emilia Turunen
Emilia Turunen
22.5.2019 23:44

Kommenttini alkuosa vielä uudelleen (jos vaikka ei lähtenyt):
Taikasana on FATCA.
USA:n laki Foreign Account Tax Compliance Act.
FATCAn muodollinen tarkoitus on USA:n verojen periminen pysyvästi ulkomailla asuvilta kansalaisiltaan.
— Todellinen tarkoitus on alistaa koko läntinen pankkimaailma USA:n määräysvallan alle siten, että mikä tahansa pankkieliitiltä tuleva vaatimus (toiselle pankille) voidaan tulkita verojen kiertämiseksi.
— Jos pankki ei suostu tällaiseen vaatimukseen, voidaan sen USA:ssa olevat varat takavarikoida ja sulkea pankki rahajärjestelmän ulkopuolelle, eli
— käytännössä lopettaa pankin toiminta välittömästi.
FATCAn seurausta on sekin, että suomalainen henkilö avatessaan tilin suomalaisessa pankissa, joutuu vannomaan, että ei ole missään suhteessa USA:n kansalaiseen tai USA:lle vihamieliseen tahoon, esimerkiksi poliittiseen liikkeeseen.
https://mvlehti.net/2019/05/20/paivan-kuva-nainen-avasi-lapselleen-tilin-mitvit/
Linkki MitVit-selvityksen kuvaan, jossa kysytään lapsen poliittisia suhteita ja vaikutusvaltaa.
Jos tilin omistaja ei tällaista selvitystä anna tai esitä pankin pyytämää mielivaltaista lisäselvitystä, joutuu pankki välittömän konkurssiuhan eteen. Lisäselvityspyynnöt tai päätös henkilön poliittisesta vaarallisuudesta tulee aina ulkomailta eikä pankilla ole siihen itsenäistä sanan sijaa.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
23.5.2019 12:02
Vastaa...  Emilia Turunen

Tuleeko väitteistä uskottavampia, kun niitä esittää useammilla eri nimillä? Kokeile vielä vaihtaa sukupuolta, se olisi kaikkien faktisten faktojen alkulähde.

Tapiola
Tapiola
23.5.2019 13:35
Vastaa...  fatwantarkistaja

Noin voisi äkkiseltään ajatella. Asiassa voi olla toinenkin puoli… mutta mielenkiintoista. Ehkäpä vuohipaimenien solvaaminen on pientä vihapuhetta verrattuna siihen, mitä nykyinen pankkijärjestelmä haluaa salata?
Olen tässä Outokummun arvon alentumista seurannut. Anonyymit shorttaajat tuntuvat tietävän asioita puoli vuotta ennen kuin mitään tapahtuu ilman lain edellyttämää tulosvaroitusta tai tiedotusvelvollisuutta Yhtiön taholta omistajille. Johto palkitsee runsailla bonuksilla ja palkkioilla sitä rivommin toisiaan, mitä huonommin asiat etenevät. Kuin Nokiassa konsanaan.
Pahinta vihapuhetta. Sitten kun ajattelee kaduntason tarinoita… vaikkapa pienipalkkainen myy rahapulassa auton talvirenkaat muutamalla satasella, ja pankin tiskillä tivataan rahanpesuun viitaten, mistä olet nämä setelit saanut?

Tiina Miettinen
Tiina Miettinen
22.5.2019 23:39

Vielä jatkan (julkaisematonta) kommenttiani:
Tällainen pyyntö lisätietojen toimittamiseen tulee ulkomailta pankkijärjestelmän hierarkian mukaisessa järjestyksessä, mutta pyynnön alkuperä voi hyvinkin olla kotimaassa. Koska mikään laki ei rajoita hallitsevien liikepankkien tai IMF:n toimintaa, Suomesta tuleva pyyntö pankkitilin sulkemiseksi on kauppatavaraa.
Esimerkiksi, jos suomalainen ministeri pyytää FDL:n tilien sulkemista hänen on voitava tarjota vähintään riittävä vastapalvelus, jotta pyyntö toteutetaan. Vastapalvelus useimmiten on pankkien haluama lakimuutos tai sääntelyllä toteutettu reviirimuutos tai jotain vastaavaa.
— Kun vastapalvelus on luonteeltaan poliittinen päätös, ei kyseessä ole korruptio vaan normaalin poliittisen neuvotteluprosessin seurauksena syntynyt hallintotoimi.

Mohaman Jalifi Humala Pasi
Mohaman Jalifi Humala Pasi
22.5.2019 22:43

Olisitte toimittaneet vaaditut tiedot. Ei ole vaikeaa normaalille ihmiselle. Taitaa olla amatöörien pyörittämä autotalliyhdistys tämä FDL.

Heino Keppi
Heino Keppi
22.5.2019 21:23

Lässynlässyn lää suljen tilin Nordeassa

Onni O. Ravanti
Onni O. Ravanti
22.5.2019 20:38

Digitaalinen raha = ei rahaa, jos isot pojat ja tytöt näin päättävät. Siksi kova pyrky irti käteisrahasta.

Tapiola
Tapiola
22.5.2019 17:45

Uuninpankkopoika Saku Timonen näyttää ainakin kipuilevan oletettuaan FDL:n reittaavan hänen sivustonsa luotettavuutta alas.
Tyhjän päälle jää vieläkin tämä Nordeajuttu. Onko FDL toimittanut pankin pyytämää tuntemisen tietoa siten kuin pitäisi vai eikö ole? Siis onko vai eikö? Eikö vai onko toimittanut?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
23.5.2019 11:52
Vastaa...  Tapiola

1½ vuotta ne kyselivät kummia netitse, tietoja en antanut. Uhkasivat sitten tilin sulkemisella kirjeitse, pakkohan se oli jotain kertoa. Tunnuslukukortti meni lopulta vanhaksi, piti konttorilla käydä, taas ihme tenttaaminen.
Jos FDL avaa postinsa, en usko Nordean olevan rehellinen. Vai EU pakotti ja muuta paskaa. Ei se EU pakota terroristien tilejä sulkemaan, vaikkeivät anna edes nimeään pankille.
Yksittäistapauksia emme kommentoi, anna sitten vertauskohta, näin teki Jeesus.
Kohta pitää olla se merkki, että saa ostaa, myydä, vaihtaa, tienata. Grillifoliosta teen samanlaisen pipon, joka on Pelle Miljoonalla.

Tapiola
Tapiola
23.5.2019 19:01
Vastaa...  fatwantarkistaja

Erikoisia aineksia viestissäsi. Voisin jopa ymmärtää tuon tunnuslukukortin vanhenemisen jälkeisen tenttaamisen. Siinä varmaan tarkat säännöt miten annetaan uusi kortti… varsinkin jos virkailija ei tunne henkilöä, niin tietoturvastahan ja paljon enemmästäkin on kyse silloin.
Aika paljon olen kuullut hämmentyneitä tarinoita, kun asiakkaan taustaa tivataan.. ja sitten ihan itselläkin. ”Ei ole” oli vastaukseni kun kysyttiin onko poliittisiin yms yhteksiä USA:ssa. Noh, aikoinaan kun siellä olin vanhaan aikaan, niin sheriffin toimistolla kävin vastaamassa mitä mieltä olen Neuvostoliitosta. Sanoin, että Suomi käy NL:n kanssa kyllä kauppaa mutta minulla ei siihenkään osaa ja arpaa. Se oli siinä… omituinen homma sekin, mutta voinee tässä mainita kun rajat auki sukupolvi ei välttämättä tiedä, niin eihän USA:n välttämättä saanut viisumiakaan, jos oli kommunistiyhteksiä tai aktiviteettia NL:n suuntaan.
Tiedä sitten mikä suunta tässä FDL:n asiassa on ollut se polttava. Kotoinen vai ulkoinen jopa?

finnishdefenceleague
23.5.2019 14:30
Vastaa...  Tapiola

Minkäänlaista tuntemisen tietoa ei ole toimitettu, sillä sitä ei koskaan ole kysyttykään.

Tapiola
Tapiola
23.5.2019 18:46

Aika ihmeellistä on, kun tuolla artikkelin lopussa on vinofontilla lainaus Nordean asiakaspalvelijan vastauksesta olevinaan? Asiaa on siis tiedusteltu, mutta asiakaspalvelija ei ole vastauksensa lisäksi ehkä asiaa sitten käsitellyt/ vienyt eteenpäin mitenkään.
Kun ei ole aiemmin tuntemiseen liittyen mitään kysytty, niin milläs osaa vastata tietenkään.

Keijo K.
Keijo K.
22.5.2019 17:15

Poliittinen korrektius lienee syy. Ehkäpä ovat käyttäneet varisverkostoa asiantuntijana.

Minä
Minä
22.5.2019 15:07

Mitä luultavimmin selittelee vaan, mutta ei puhu totta.

rtellinen
rtellinen
23.5.2019 21:59
Vastaa...  Minä

”Luotettava” pankkihan tämä nordea. Keisarimme Vladimir Väkevän rahojen länteen siirtämisen ammattilainen. Ei valtamediakaan perään hauku.