Norja nostaa syytteen kaikkia isis-palaajia vastaan

dhLZSwU0AxrRBlhMNC2bGgMF7nviwlmeQcKVd--msx8w.jpeg
Uusnorjalaisia isis-terroristeja siellä jossain. 

Pohjoismaista Norjassa lienee toimivin lainsäädäntö mitä tulee isis-jihadisteihin. Norjan lakien mukaan jo yksin isiksessä mukana olo on rangaistavaa. Jihadistin ei ole tarvinnut erikseen osallistua tappotöihin.

Ruotsalainen johtava terrorismitutkija Magnus Ranstorp kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, että Norjan pitäisi tuoda isis-naiset kotiin, mutta Ruotsin ei. Ruotsissa ei ole minkäänlaisia valmiuksia ottaa isiksessä olleita henkilöitä vastaan.
– Norjalla on toimiva lainsäädäntö, jonka mukaan isiksen-kaltaiseen terroristijoukkioon kuuluminen jo sinällään on rikos. Ne Norjan kansalaiset, jotka ovat olleet isiksessä, tulevat siten joutumaan Norjassa oikeustoimien alle ja heidän lapsensa lastensuojelutoimien kohteeksi.
Ranstorp katsoo, että Ruotsilla ei ole minkäänlaista lainsäädäntöä asian suhteen eikä systeemiä, joilla varmistetaan, että palaajat eivät ole vaarallisia. Joten Ruotsin ei myöskään pidä ottaa isiksessä olleita henkilöitä takaisin.
Tähän mennessä Norja on tuominnut ainakin kahdeksan henkilöä useiden vuosien vankeuksiin kuulumisesta isikseen. Kahdeksasta seitsemän on uusnorjalaisia, joista yksi puolalainen, yksi kantanorjalainen.
Ranstorpin mukaan on virheellinen käsitys kuvitella naiset ei-vaarallisina ja uhreina.
– Naiset ovat yhtä aktiivisia kuin miehet. Monet naisista ovat hyvin radikaaleja ja toimineet julmalla tavalla moraalipoliiseina muita naisia kohtaan kalifaatissa. Heitä pitäisi lähtökohtaisesti pitää vaarallisina.

15 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
toni lajos
toni lajos
25.5.2019 14:27

Yle on esittänyt pääuutisissa useina päivinä säkkiin kietoutuneita henkilöitä ” kaliffaatissa ” ymmärrettävää on, että Ylen toimittajia on ko.alueella tekemässä itkunsekaisen mölinän säestämänä reportaasia ja haastatteluista ilmenee kuinka valtava ikävä heillä on ” kotiin Suomeen ” lapsineen sekä muut perheenjäsenet 37 henkilöä. Tämä hillitön probaganda on saavuttanut lakipisteen, jolloin tästä aiheesta valuu kannatus sangen vuolaasti perussuomalaisten kuuluisaan laariin.

Carl
24.5.2019 02:23

Tiesitkö tämän, että europarlamentti muuttaa kerran kuukaudessa Brysselistä Strasburgiin neljäksi päiväksi? Joka kuukausi, joka vuosi. 12 kertaa vuodessa. Miksi? ……Mitä tämä korruptio maksaa noin 300-350 miljoonaa euroa. Saksalaisten ylivallasta tämä kertoo. …….Mitä maksaa suomalainen kaiken kaikkiaan koko eu pelleilystä josta ei ole mitään hyötyä maallemme!! Mieti ketä äänestät. ( jos sillä nyt on mitään merkitystä :-()

Leso
Leso
24.5.2019 07:04
Vastaa...  Carl

Tietysti tiesin. Nytkö sinä vasta opit?
Se on aina kiva katsoa sivusta, kun lapset oppii ihan itse työntämään haarukan pistorasiaan.
Mä olin jo sanonu, ettei kande. Vaan kun ei kuunnella, ei.
Jees, mitä Norjaan tulee, niin en usko.
Jos ei ole ”nappi otsaan ja lohenrehuks” -menetelmä, niin ei kiinnosta.
Mikään ei muutu.

Carl
24.5.2019 00:33

Nämä naiset/ISIS sotureina ovat tappaneet siinä kuin miehetkin, miten kukin on synnytykseltä kerkinyt rintamalle tai teloituksiin vääräuskoisia vastaan. Me ollaan vääräuskoisia täällä pohjoisessa, joten nämä ovat tulevaisuudessa aikapommit, kuten myös näiden lapset, jotka ovat kenties jo ollut teloittamassa vääräuskoisia, valkoisia ja kristittyjä tai vain muuten huvin vuoksi, kun ei ollut playstationia. Pitäisi hälytyskellojen soida!!!

Sormi tarkoittaa:
Sormi tarkoittaa:
22.5.2019 21:14

”K-Kaupassa hyvät tarjoukset tällä viikolla!”

ro
ro
22.5.2019 16:05

NO VIHDOINKIN ,EDES JOKU!

Suomi Finland
Suomi Finland
22.5.2019 12:58

”Ranstorpin mukaan on virheellinen käsitys kuvitella naiset ei-vaarallisina ja uhreina.
– Naiset ovat yhtä aktiivisia kuin miehet. Monet naisista ovat hyvin radikaaleja ja toimineet julmalla tavalla moraalipoliiseina muita naisia kohtaan kalifaatissa. Heitä pitäisi lähtökohtaisesti pitää vaarallisina.”
Naiset ovat ihan yhtä mulkkuja ja vaarallisia kuin miehetkin, jos siellä pääkopassa on tietynlainen softa pyörimässä ja datakin täyttä paskaa.
Norjalaiset näyttävät tajuavan tilanteen hyvin. Ongelmaksi muodostuu vain se, että vapauttamisen aika tulee joskus ja sen jälkeen voi henkilö jatkaa radikaaleja puuhasteluitaan kenenkään sitä tarkkailematta.
Ruotsalaiset sen sijaan ovat suvaitsevaisuutensa kanssa täysin ulalla ja sormi suussa. Heidän toimintansa on kauheaa katseltavaa.
Samoin suomalaisissa poliitikoissa on väkeä, jotka eivät oikein ymmärrä, missä mennään. Se nähtiin taas Eurovaalikeskustelussa, missä tollot kannattavat pakollisia kiintiöitä taakanjakoa ajatellen. Rajavalvonta on kaiken a ja o. Massat on pidettävä ulkona EU:sta.
Älytöntä hankkia maamme ulkopuolelta radikaaleja henkilöitä kuluttamaan resursseja ja jopa tekemään meille pahaa. Kertakaikkiaan täyttä idiotismia.

Aappa
Aappa
22.5.2019 14:46
Vastaa...  Suomi Finland

Musunaisilla vihaa ja katkeruutta kertyy oman tukahdutetun ja alistetun asemansa johdosta tuplasti miehiin verrattuna – eli joutuvat elämään totaalisessa feikkitodellisuudessa, kun taas musumiehet voivat käytännössä sikailla miten huvittaa hurskaan julkisivun takana.

Pessimisti
Pessimisti
22.5.2019 12:08

Miksi kukaan ei puhu ihmisen vastuista, ainoastaan oikeuksista? Ei voi olla pelkästään oikeuksia ilman vastuuta. Siitä tulee vain tuhoa ja mädännäisyyttä, sellaisesta ajattelusta.

Valtsu
Valtsu
22.5.2019 14:42
Vastaa...  Pessimisti

Onhan sitä löydetty poikkeuksetta syy kehitysmaamuslimien aikaansaamattomuuteen kantiksista!

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
22.5.2019 11:04

Entäs ihmisoikeudet?

Heppu Korhonen
Heppu Korhonen
22.5.2019 11:23
Vastaa...  Asko Liukkonen

Ihmisoikeudet ovat valtiokohtaisia, eivät samoja.
Verrataan vaikka naisten oikeuksia Iranissa ja Suomessa.

NähtyOn
NähtyOn
22.5.2019 19:43
Vastaa...  Asko Liukkonen

Ai mitkä?
Ensin pitäisi olla ihmisiä että noille karvarotille voisi arvoa antaa.

Anonymous
Anonymous
27.5.2019 20:34
Vastaa...  Asko Liukkonen

Toi kuulostaa Asko ihan sellaiselle kuin lähtiessään kalifaattiin tappamaan ja terrorisoimaan, sulla olis jokin lomake jonka annat lähtijöille joissa lukee ” Entäs ihmisoikeudet ”? Koita ymmärtää, että se oli heidän oma valinta lähteä eivätkä he piitanneet yhtään tappamiensa ihmisten, tai orjiensa oikeuksista.

NähtyOn
NähtyOn
22.5.2019 11:02

Olisivat ottaneet Norjalaiset kantaa myös miten Suomi hellii kaikkia saatanaan isis rottia kun palaavat tähän maahan, tukirahat juoksee ja rikollisia kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä.