Tukholmassa viikon aikana satoja tahallaan sytytettyjä maastopaloja

thumbnail_IMG_20190522_184602.jpg
Nuorukaiset sytyttelevät tätä ”höytyvää” tuleen.

Tukholman poliisi on ottanut kiinni useita nuorukaisia epäiltynä tahallaan sytytetyistä metsä- ja ruohikkopaloista.

Suur-Tukholman alueella on viikon aikana satoja metsä- ja ruohikkopaloa. Palolaitoksen mukaan keskiviikkona Tukholman alueella oli 200 sytytettyä maastopaloa. Tiistaina paloja kerrottiin olevan 100.
Tuleen sytytellään erityisesti sitä valkoista siitepölyä ”höytyvää”, jota tänä vuonna on ollut runsaasti. Höytyvä roihahtaa ja sammuu nopeasti. Palot kuitenkin leviävät metsikköihin ja ruohikkoihin, koska maa on erityisen kuivaa.
Nuorukaiset ovat kuvanneet sytyttämiään paloja ja julkaisseet niitä somessa. Poliisi on filmejä tutkimalla saanut otettua kiinni useita nuorukaisia epäiltynä tuhotöistä. Poliisi kertoo, että se aikoo panostaa palojen ehkäisyyn, sillä maa on nyt erityisen kuivaa ja viime kesän kaltaisten suurpalojen riski on ilmeinen.
Husbyssä uusruotsalaiset sytyttivät eilen useita paloja. SVT:n uutisten mukaan partiolaisia sattui olemaan sillä hetkellä puistoretkellä ja lapsoset aloittivat ensisammutuksen ämpäreiden avulla.
Polisen
Palolaitos kertoo, että höytyvä on erityisen herkästi syttyvää ja syttyy esimerkiksi tupakan tumpista.
Tallinnassa höytyvää on myös paljon, mutta se ei ole yhtä syttyvää kuin Tukholmassa. Tallinnassa ei ole ollut mitään palobuumia.

Pt-median kommentointi on melko vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, toki kevyet off-topicit, eli asian vierestä kommentit ovat sallittuja, mutta älä spämmää kymmeniä viestejä aivan asian vierestä. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Sven ja Åke ovat vastuuttomia nuorukaisia ja Pelle häärää varmasti myös sytkärin kanssa.
Kaikkea se some teettää: Google, Facebook ja Twitter pitää sakottaa raskaimman kautta, kun houkuttelevat nuorisoa (TM) pahoille teille.

ro

Tallinnassa ei myöskään ole pyromaani neek ja abab.

Dynamiittipanostaja

Poliisin tulisi panostaa maahanmuuttajiin.

Dzinni

Kyllä vika on pieleen menneessä kotouttamisessa.
Siihen ei ole varattu riittävästi kruunuja.
Jokaisella tulijalla tulisi olla oma kulttuurikotouttaja, sekä tulkki ja kädestäpitäjä.
Eihän sitä nyt hyvänen aika muuten kotoudu!?
Kyllä siinä muuten sytkäri ja metsä syttyy pienemmästäkin.
Ruotsalaiset saisivat hävetä!

Valtsu

Pullantuputusyksikkö on punaisessa hälytystilassa yötä päivää.

Kyyninen Rationalisti

Onneksi on onnistunut kotikasvatus, sehän vasta harmittaisi jos kersat olisi tekemässä kepposia. Vaan mikä harmittaisi vielä enemmän on savustetut metsäkätköt. Taitaa olla metsässä enemmänkin eränkäviää tuollapäin…

Heja Sverige

Mutta eikös tätä ilmiötä voisi laittaa kategoriamappiin: Kivat pelihetket.

Aappa

Sarjassamme pikku detaljeja, jotka maahanmuuttovirasto unohti kertoa uusruotsalaisille kotoutumisvaiheessa: nimittäin, että tulipaloja ei pitäisi sytytellä – niillä voi olla monia ikäviä seurauksia, kuten esim. vakavansävyinen puhuttelu.

fatwantarkistaja

Ilmastonmuutos aiheutti pakolaisuutta, ilmastonmuutos aiheutti kuivuutta ja ilmastonmuutos aiheutti maastopaloja. Ilmastonmuutos on se syyllinen tässä asiassa. Ilmastonmuutoksen voi Greta torjua laserpyssykatseellaan, jos joskus viitsii.
Onneksi Eestissä ei ilmastonmuutosta ole, ilmasto ei siis muutu ilman sitä.
Jos joku ei saanut tarpeekseen ilmastonmuutoksen hokemisesta, voin jatkaa sitä. Ylen radiotaajuutta jouduin kuuntelemaan minuutin, ilmastonmuutos mainittiin kolme kertaa sinä aikana, riitti mulle.

ike

Etenkin kun kaikki poliitikkojen tieto asiasta ilmeisesti perustuu lasten mielenosoituksiin tai IPCC:n raporttiin. Tarkennukseksi vielä että IPCC siis ei ole mikään tieteellinen elin vaan poliittinen toimija.

Taitavia

Te jotka aina halveeratte moniosaajia: tästä näemme että moniosaajat osaavat muutakin kuin vain syödä ja paskantaa.

jippos123

On olemassa myös se mahdollisuus, että serkusrakkauden degeneroimat keharit edes ymmärrä tekemäänsä, se vaan on nastaa polttaa jotain.
Katselevat vieressä ja höhöttävät kuten aikoinaan Music TV:n Beavis ja Butthead, kirjaimellisesti kaikki pelissä.
Olen ollut noiden kanssa maailmalla tekemisissä ja en ole koskaan nähnyt missään enkä milloinkaan yhtä vajaata sakkia.
Mikään ei onnistu vaikka kuinka yrittävät, kolmikymppiset keskimäärin viisivuotiaan tasolla.

Heja Sverige

Mutta hetkinen. Ehkä he tekevät väitöskirjaa tulesta ja sen vaikutuksesta ympäristöön. Tähän mennessä he ovat todistaneet että auto palaa kun sen sytyttää ja nyt he laajentavat kokeilujaan käsittämään koko Tukholmaa.

Rami Routa

Erittäin kustannustehokas, matalan riskin kiinnijäämisen terrorin muoto: polttaa vääräuskoisten maat…saadaan koko Eurooppakin näyttämään Arabian aavikolta..muuhan olisi epätasa-arvoisuutta/rasismia.

Anonymous

Alkoiko jo autojen grillaus kyllästyttää niin piti saada vähän vaihtelua.

Johan

Haapa (Populus tremula) tuottaa tuota lentävää siemeniä sisältävää hötöä. Pölyttyneitä siemeniä, ei siitepölyä.

John MacMunne

Tallinnassa ja/tai tallinnalaisissa on jotain vikaa, kun ei notskit syty?
TULTA (kulta)MUNILLE!

Carl

Eikö suomessakin jotain vastaa juuri ollut? Höytyviä sytytelty. En tiedä oli kantis nuoria?

Anonymous

Eikö täälläkin ollut myös autoja grillattu.

Carl

Oli grillattu, varmaan tiedät tekijät. Eivät olleet paikallisia..Kuten ei ollut todennäköisesti suomen metsäpalon/hyötyvien tekijätkään.

Carl

Tätäkin lukiessa tulee miettineeksi ketä äänestää euvaaleissa. Ainoa ketä voit äänestää on Lokka tai persut. ………………………Minä äänestän Junesta. Ei varmaan yksin tee mullistuksia, mutta siellä on paljon samanhenkisiä puolueita, joten suomen ääni tulee hyvin kuuluuviin.