Luettiinko Marco de Witille fatwa koraaninheittelystä?

Kuvakaappaus - 2019-05-25 23-15-49.png

Marco de Witin torstainen koraanitempaus Helsingin Narinkkatorilla on raivostuttanut tuhannet muslimit. Esimerkiksi suomalais-arabialainen nettilehti Suapress.com kirjoittaa koraaninheittelystä.

Suapress.com:in mukaan koraanin heittely oli äärimäinen loukkaus muslimeja kohtaan eikä vastaavaa loukkausta ole Suomessa aiemmin tehty. Islamilaisten yhteisöjen kerrotaan tuomitsevan tämänkaltaiset provokaatiot. Porvoon moskeijan imaami Gamal Jamil kertoo Suapressille:
– Taivaallisilla kirjoilla on äärimäinen pyhyys ja tällaisia ääritekoja on vältettävä. Koraani on pyhä kirja emmekä hyväksy tällaista.
Alla filmillä imaami kertoo tapahtumasta. Arabiaa osaamattomana ei voi tietää mitä hän puhuu ja tuleeko sieltä fatwa.

 
Imaami kyselee artikkelissa voiko valtiovalta tehdä jotain, että tämänkaltaisia perustavanlaatuisia loukkauksia ei jatkossa nähtäisi.
Eräässä Facebookin arabiankielisessä ryhmässä de Witin teko tuomitaan syvästi. Arabitaustaiset jäsenet kirjoittavat asiasta mm. seuraavasti:
– Jumala rankaisee häntä.
– Mikä aasi!
– Jumala auttaa meitä voittoon.
– Sika.
– Moskeijoissa pitää puhua tästä inhottavasta provokaatiosta. Hän uhkaa rauhallisia muslimeja Suomessa. Muslimien pitää tehdä asiasta rikosilmoitus ja saattaa hänet syytteeseen.
– Kyseessä on provokaatio ramadanin aikaan. Rasistinen ja muslimivihamielinen toimi.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.