Viro laskee alkoholiveroa 25 %

Viron hallitus ilmoitti eilen, että alkoholin valmisteveroa lasketaan 25 % heinäkuun alusta alkaen.

Käytännössä veroalennus hinnoissa tarkoittaa mm. sitä, että esimerkiksi puolen litran 40 % Vodkapullon hinta laskee noin 1,5 euroa ja 5 % puolen litran olut vajaa 13 senttiä. Tällä hetkellä Vodka Below maksaa 6,90 ja Lauaviin 7,40, riippuen hieman kaupasta.
Aiemmin vuonna 2017 tehdyt veronkorotukset vähensivät valtion verotuloja merkittävästi kun alkoholia haettiin jo virolaisittainkin Lativasta. Siellä myynti lähti hurjiin nousuihin.
Asiasta kirjoitti Err.ee.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti Grandell

jos hölmölässä päättäjät olisivat fiksuja, laskisivat väkijuomien hintoja samaksi tai pickasen matalemmaksi kuin virossa, niin kaikki pelimerkit jäisivät himaan..näin helppoa se olisi, mutta kun aina leikitään paapovaa ja alistavaa eliittiä, eihän köyhät saa nauttia, päättäjillä omat keinonsa saada edustus brenckunsa… vaicka kyllähän pekot ja matitkin osaavat hankkia juotavansa halvemmalla mitä pitkäripasessa on tarjolla….

Juo paskaa ja kuole pois, vai miten se meni?

Matut kiittää kun kantikset ryyppää.

fatwantarkistaja

Ilman matuja kukaan ei ryyppäisi?

Jippiiiii!

No nyt kannattaa juoda kun on noin halpaa. Pelkkää säästöä joka ryyppy, mitä enemmän juo sen enemmän säästää. Ja kuolee ennenaikojaan pois. Win-win valtiolle!

Just käytiin Latviasta hakemassa “täysi lasti”. Laivasta Tallinnaan ei mennyt kuin muutama auto, muut jatkoivat etelän suuntaan. Virossa varmaan katuvat kun lähtivät suomen hallituksen&viranomaisten masinoimaan verojen korotukseen mukaan. Turistit ei enää käy Tallinnassa, kaupat, ravintolat ja hotellit menettivät suuren osan asiakkaistaan.
Äänestäjät valitsivat viisaammat ihmiset päättämään asioista ja veroja lasketaan. Tuo ei vaan koske Suomea, täällä maksut ja verot vaan nousee eli ostokset kannattaa jatkossakin hoitaa muualla kuin Suomessa!

Johan Paukahti

Varmasti tuo 25% alennus auttaa jotenkin, mutta hitaasti.
Alennus on pieni ja kun nyt on opittu käväisemään Latviassa ei tapoja tarvitse muuttaa.
Ei tuolla entinen palaa takaisin. Päättäjät vain tunnustavat tehneensä suuren virheen.

Ostokset oikeasta paikasta

Itse tavaran hinta Virossa laskee, mutta Virossa oluissa ja lonkeroissa on edelleen 0,10 eur tölkkipantti, joka nostaa hintaa. Ei ole mitään järkeä ostaa Virosta pantillisia tölkkejä ja kuskata niitä takaisin joskus seuraavalla matkalla. Latviassa ei ole tölkkipanttia ja Viron veron alennustenkin jälkeen Latviassa juomat on reilusti halvempia. Eli Viroon ei kannata edelleenkään mennä juomaostoksille varsinkin jos/kun hakee “täyden lastin”.

Ilmari

Juoppo osaa laskea mikä kannattaa. Jos juo sata tölkkiä virolaista olutta, häviää peräti 10 euroa jos ei vie niitä tölkkejä takaisin. Ja ei kun ryyppäämään pois se 10 euroa!

Heino Keppi

Kyllä tämä sellainen paskalandia on, ettei se osaa muuta kuin verottaa ja kusettaa.

Ilmari

Siis oikeasti on olemassa ihmisiä jotka menevät Latviaan vain viinaa hakemaan. Aika juoppo täytyy olla jos Viron ja Latvian hintaerolla on merkitystä.
On se niin kiva aina haukkua Suomen veroja mutta olla tarvittaessa valmis käyttämään niillä veroilla rahoitettuja palveluita. Niillähän ne Latvian sankareiden maksakirroositkin hoidetaan.

Ei tippa tapa? Kyll se tappaa

Joo, aika pateettista touhua tuo viinan kanssa läträäminen ja sen ostamisen suunnittelu. Plus kiljunteot. Kuului lähinnä ikäkauteen 15-25 vee, silloin se kiinnosti. Vaan ei enää, ei tippaakaan.

Vanha suomalainen sananlasku

”Ei niin pientä pilaa ettei totta toinen puoli”

fatwantarkistaja

Juoppoja on helppo haukkua, kun ei itse ota.
Sulla on varmaankin auto ja kesämökki? Laitetaan siihen autoon vaikka 10000€ haittaveroa, koska pilaat ilmaston. Ja kesämökistä maksat haittaveroa saman verran, koska siinä asui ennen metsämurmeli sun tontillas. Jäähän sulle vielä palkasta, kun et ryyppää. Mulla ei autoa ole käytössä, enkä sitten käy mökilläkään, joten sama se on ottaa ne sulta veroina pois.
Alkoholiin sama vero, kuin muissa elintarvikkeissa, tämä ALV. Ja bensaan kanssa, myös lentobensaan. Omistetuista asioista ei mitään veroa, ellei tuota tuloa, kuten myydessä.
Mistä rahat? 10 000 000 000€/vuosi saadaan verohuijareilta, yritystuista, kaivoksilta, rikollisilta, matuilta, kansallistamalla? Julkinen sektori…

Ilmari

Mene Antti Rinteen juttusille. Hän eikä kukaan muukaan ole tähän mennessä keksinyt kuinka valtiolle on otettavissa 10 miljardia tuosta vain. Samoja kohteita on kyllä esitetty mutta kukaan ei ole vielä kertonut kuinka se tehdään.

ike

Smalla logiikalla voisi bensaveron nostaa vielä kaksinkertaiseksi kyllä ne ihmiset sinne mökille polkee pyörällä vaikka matka olisi 500km ja vaikka olisivat vähän sairaita eläkeläisiä.. Suomi kun ei ole mikään Luxemburg vaikka idiootti Juncer, vihreät ja meidän poliitikot niin luulee. Samalla voisi laittaa hiiliveron tuolle uloshengittämiselle, sissäänhengitttäminen voisi olla verovapaata, toistaiseksi.

Johnny

Nyt PT-median lukupaketin hintakin laskee 25%, sillä tuo alennushan liittyy suoraan lehden tuotantoon 🙂

Fläsy

Saksan hintatasolle voitaisiin Suomessa laskea alkoholijuomien verotus. Puteli 38% vol. viinaa maksaa Berliinissä 5,50€, siis 0,7l pullo. Ei Saksaa ole ryyppäämisellä tuhottu.

Anonymous

Kohta on antti paniikissa keksimässä jotain lisäveroja, kun alkoholin tulot lähtee laskuun.

Heppu Korhonen

Antti tarvitsee rahaa vaikka mihin ja ainoa keino jonka sosialisti ymmärtää on lisätä veroja.
Kun veronkorotukset on saatu voimaan ne rahat voidaan heti huoletta tuhlata. Mutta Antille on takuulla yllätys huomata ettei veronkorotus kaava toimikaan.
Jossain vaiheessa lasketusta tulosta tuleekin arvioitua pienempi tai jopa negatiivinen.
Tämä on helppo ymmärtää jos kuvitellaan vaikka että tuloverot kaksinkertaistetaan niin olisiko verotuotto silloin myös kaksinkertainen?

Taqiyya-Manne Eliasson

Mitähän veroa Ruotsi nyt laskee korvaukseksi kansalaisille kun tuli vähän valehdeltua helikoptereista? Ei mitään.
Dan Eliassonin (S) johtama Yhteiskuntasuojavalmiusviranomainen (MSB) on nyt pakon edessä myöntänyt ettei niitä vuokrattuja sammutushelikoptereita ole 30 tai 31 kuten kansalle luvattiin vaan vain 10. Siis kymmenen helikopterin pitää sammuttaa kaikki Ruotsin metsäpalot jotka roihuavat samanaikaisesti ympäri maata, osa vaikeissa maastoissa joissa ei ole vettä lähellä? Helikopteri pystyy kantamaan vain 1500 litraa vettä/kerta.
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/30-tal-msb-upphandlade-helikoptrar-var-bara-10

Stefan (S) ja Dan (S) viis veisaavat

Ei niitä helikoptereita ole edes 10. Helifirman omistaja (((jut**))) on kusettanut MSB- pomoja siitä kuinka monta lentäjää firmalla on. Listaan on laitettu nimiä kysymättä henkilöltä itseltään, vain jotta voitettaisiin urakka. Moni on jo muualla täyspäivätöissä. On vääriä henkilötunnuksia jne. (SVT eilen ja tänään)

Kossu

Tuolla prosentilla ei vielä “matkailu” piristy kun nosto 25% ja nosto oli kuitenkin 70% ….ja tuo veron alennus vaikuttaa laatikon hintaan pari euroa pyöreästi ja silloin puhutaan eestissä noin 15e laatikko hinnasta,taas kun kesä ja sauna oluet haluaa ruotsista hakea kuten juuri tein,tänään tulin niin laivalta sain autolle tuotua 10-11e laatikko ja sata otin…..eli ei maista kannata ostaa,itse useamman kk.n ottanut laivalta ja ihan “merkki oluita”

Kossu

Jep,väkevätkin huomattavasti halvempia laivalla,nyt esim. litr. finlandia votkoo 12.90e,eestilisten halpis votko alle kympin litra,halpis whiskyt alkaen 13.90 (grants) gaptain morgan rommi litra 13.90e jne. jne. latviassakin jo esim. olut rajalla yli 10e laatikko,Rock mikä ihan asiallinen perus olut …. kyllä laivalta edullisemmin tällä hetkellä,reitti mullakin yleensä tukholma turku/helsinki pari kertaa kk ja aina tallinan kautta kotia =D =D

Tyytyväinen "viinikaupan" asiakas

Matkailu avartaa, mutta ei enää jaksa, eikä huvita täältä periferiasta lähteä ajelemaan lautoille.
Nettikaupat toimittavat tuotteet ovelle saakka edullisesti eikä mitään ongelmia ole vuosien varrella ollut. Vain taksikuski, joka hoitaa täällä matkahuollon jakopakettien kotiinkuljetuksen välillä valittaa laatikoiden painoa. 😉

Hauki

Ainakin laivat on taas täynnä kunhan Rinteen kommarihallitus pääsee kurittamaan työssäkävijää ja työtöntä veroillaan.

Carl

Suomi korottaa viinoja haittaverolla +25%, niin jo taas kannattaa käydä virossa tankaamassa pakettiauto ja lastata auto täyteen tuliaisia.