Rikoksentorjuntavirasto: Pakolaisaalto ei lisännyt seksuaalirikoksia

Ruotsin hallitus antoi rikoksentorjuntavirasto BRÅ:lle tehtäväksi selvittää miksi seksuaalirikokset ovat lisääntyneet viime vuosina. Tuli ilmi, että vain murto-osa seksuaalirikosten noususta johtui vuoden 2015 pakolaisaallosta.

Faktaa on se, että seksuaalirikoksista tehdyt rikosilmoitukset ovat lisääntyneet viime vuosien aikana. BRÅ:n tutkimuksissa esiin nousee metoo-kamppanja, kertoo Sverigesradion uutiset.
Metoo-kamppanja ja sen myötä lisääntynyt medianäkyvyys ovat BRÅ:n mukaan selitys lisääntyneille rikosilmoituksille. Toinen selitys on se, että seksuaalirikoksia tapahtuu nykyään netin kautta entistä useammin kuin aikaa ennen nettiä.
BRÅ teki analyysin lisäsikö vuoden 2015 pakolaisaalto seksuaalirikoksista tehtyjä ilmoituksia. Johtopäätös oli, että pakolaisaallolla saattoi olla hyvin pieni vaikutus, mutta sekin on vain epävarma arvio.
Viime vuonna tehtiin yli 20 000 rikosilmoitusta erilaisista seksuaalirikoksista.

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh

miten ne kehtaa julkaista suoria valheita “tutkimuksena”

Numento

Sittenhän kaikki on hyvin ja uusi pakolaisaalto voi tulla tänäkesänä toivottavasti jopa suurempana. Kilttejä ovat ja ne on ne ilkeät äärioikeistolaiset jotka tätä ilmoitustehtailua harrastaa. Kyllä se näin on oltava kun oikein tutkimuskin on tehty. Voi vittusaatana !

Kivapuhetta

Uutta on tulossa. Unelmaa rahoitetaan velalla yms. Kantasuomalaisten syntyvyys vaan laskee kuin lehmänhäntä jättimäisten velkataakkojensa alla. Ihania veronkorotuksia tulossa millä rahoitetaan uusia kaarnalaivojen tekijöiden tuloa. Mielenkiinnolla odotan suurmoskeija hankkeen etenemistä. Nyt on todellinen maailmanhalaaja hallitus kasassa.

Anonymous

Haha pohjoismaat tulevat olemaan osa islaminkalifaattia. Ei voi mitään kun länsimaisista kansoista tullut netissä ulisevia pelkureita.

NähtyOn

Tuossa kuvasit itsesi erittäin hyvin, turha alkaa ulisemaan jos ite olet pelkuri.

Oraakkeli Liekki

Vittumitäpaskaa. Vähänku jos 100 ihmistä kuolee, niin ei ei ei KUKAAN kuollut, tuli vain 100 elämästälähtöilmoitusta joita ilmoitetaan nykyään niin herkästi koska rasisimi ja islamofobia. Ruotsin rasitileimapelko sekä todellisuuden kieltäytymistaso on astronomista luokkaa, maassa on jo ihan kohta muslimienemmistö mutta niitä ei Ruotsi näe millään. Tulee sitten aikamoisena yllätyksenä kun muslimit ottavat vallan, jaså ojdå hoppsan herreeguuuuud vad är det som händer? Viisi vuotta vielä.. viisi vuotta.

Jari-P

Kunnioitettu moderatajohtaja Reinfeld on sanonut että maahanmuutto jopa vähentää rikollisuutta. Hän tosin on tunnettu jäätävästä sarkasmista

Suomi Finland

Tämä voi hyvinkin pitää paikkansa. Kun tietyt ‘rikokset’ saavuttavat megalomaaniset lukemat, niin hallitus voi todeta, että eihän tämä ole rikollisuutta, vaan uusi normaali ja täysin hyväksyttävää sen vuoksi. Sitten laki kirjoitetaan sen mukaan. Ja voila: maahanmuutto todellakin vähensi rikollisuutta.

Morty

Samaten ilmoituskynnys tietyissä rikoksissa laskee kun ihmiset eivät enää viitsi tehdä rikosilmoituksia ainakaan vähäisemmistä kopeloinneista ja sormituksista, koska tietävät että ilmoituksen tekeminen on täysin turhaa. Poliisi ei edes tutki. Ja koska se on niin arkipäiväistä että joka päivä pitäisi tehdä uusi ilmoitus tai pari.

Morty

Tarkoitin sanoa että ilmoituskynnys nousee, ei laske kuten virheellisesti kirjoitin aiemmin.

fatwantarkistaja

Neuvostoliitossa ei varastettu autoja, Ruotsisa ei raiskata ketään. Kaikki on siis hyvin.

##(

Mutta siellä oli TsarBomb. Missähän se nyt luuraa, kun sille olisi planeetan eräässä sarvessa ja sen lähiympäristössä käyttökohde.

The Truth

Maahanmuutto Eurooppaan vähentää rikollisuutta lähi-idässä.

JKH1975

Rikoksentorjuntavirasto BRÅ on kova valehtelemaan.

J

Seksuaalirikoksia tapahtuu enemmän netin kautta nyt kuin ennen nettiä…no kolareitakin tapahtuu enemmän nyt kuin ennen autojen keksimistä… hassuja on ulostulot..no ruotsissahan aiskataan jo niin paljon ettei muutaman tuhannen raiskaus juurikaan näy tilastoissa

Suomi Finland

Jos BRÅ saisi toisenlaisia tuloksia, alkaisi valtamedia arvelemaan, että äärioikeistolaisia rasisteja on soluttautunut BRÅ:n riveihin.

Ilmari

Tutkimus ei väitä etteikö mamuilla ole mitään osuutta vaan ainoastaan että 2015 jälkeen tulleet eivät näy tilastossa. Aikaisemmin on todettu,että mamujen myötä rikollisuus sinänsä on lisääntynyt.

Suomi Finland

Ei näy tilastoissa = eksponentiaalinen kasvu tapahtuu samalla eksponentilla
Näkyy tilastoissa = eksponentti kasvaa pykälää suuremmaksi

pöh

jos ruotsissa raiskataan jo eniten maailmassa, niin tyhmempikin ymmärtää ettei se johdu ullesta ja pallesta.

Carl

,,niin ei ne suomalaisetkaan raiskaa tilastoja suuremmaksi, kuten ei ruotsalaineenkaan, mutta ählämit raiskaa sen suuremmaksi per ählämikansalainen. Joten kiitos siitä sipilän ja orpopoikain rikastuksesta. Tällä me tienataan, tai no ainakin juristit ja puolueet.

Carl

..ainiin pitää vielä antaa tujulle korvausta hyvistä aiheista–kiitos. Olisko tämä vaikka tujurahaa. 😉

Anonymous

Parempi tedä kerralla sellainen tutkimus joka menee minsteriöissä lävitse. Säästyy lisätyöltä ja ikävän ihmisen maineelta.

Jp

Normaali tilastollinen kasvu. Katos kun räjähdysmäisesti kasvava muslimipopulaatio tuottaa jatkuvasti lapsia jotka saavuttavat sen iän että alkaa raiskaus kiinnostaa

toni lajos

Kotimainen rikosseuraamusvirasto joka on ollut asian suhteen hiljaaa, kas..kas on tullut aivan samaan lopputulokseen. Kyseisen laitoksen johtaja oli myös tietämätön omaan henkilökuntaan kohdistuvien murha hankkeiden suhteen, ei ollut kuullut asiasta,

Aappa

Täytyy muistaa, ettei bäätoo-kampanjan vaikutuksia ole vielä arvioitu.

Heh

Mikään ei liity mihinkään millään lailla…

Ihmettelen

“Toinen selitys on se, että seksuaalirikoksia tapahtuu nykyään netin kautta entistä useammin kuin aikaa ennen nettiä.”
Ilmeisesti tämä tarkoittaa sitä, että netin välityksellä lähetetty seksuaaliviritteinen kuva lasketaan seksuaalirikokseksi. Vai mitä tuo netin kautta tapahtuva seksuaalirikos tarkoittaa?

ike

Samaa kuin vihapuherikos, Hallitseva eliitti päättää, demokratia on muisto vain.

Suomi Finland

unv.is/https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006124574.html
“Syyttäjien yli vuosikymmenen ajan ajaman kiellon taustalla ovat maassa sattuneet sadat väkivaltaiset välikohtaukset. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun valtio on kieltänyt Helvetin enkelien toiminnan alueellaan.”
Helvetin enkeleiden tarvitsee ehkäpä rekisteröityä uskonnoksi, niin nämäkin ongelmat katoavat vähin äänin.

Rappakalja

Professori ”Snickesnacki” on ollut jo vuosikausia tutkimuksen tekemistä sitä vastaan. Tiuskaisi vihaisena ettei matujen rikollisuutta tarvitse tutkia koska siitä tiedetään muutenkin aivan tarpeeksi. Samoin tykkäsi BRÅn vanha johtajahuuhkana. Sitten yhtäkkiä johtajahuuhkana täysin käänsi kelkkansa ja sanoi makeasti hymyillen ”TOTTAKAI TÄMÄ ASIA PITÄÄ TUTKIA!!!”
Ovat ilmeisesti keksineet keinot miten syyt ja seuraukset saadaan hävitettyä kun oikein vatvotaan parametrejä sinne sun tänne. Nyt Snickesnacki sanoo tyytyväisenä:
”Emme ole raiskaajamuslimien okkupaation alla, piste”.(DN, SvD jne)

Tino selittää miten BRÅ jujuttaa käyttämällä statistiikkaa josta taustaisuus ei näy

https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10156477960403231
Brå har med hjälp av pålitliga Jerzy Sarnecki skrivit en ny rapport och går ut i media ”Brå: Ökning av sexbrott går inte att koppla till flyktingar”.
Är det sant? Lika sant som ni själv kan gissa.
Brå förklarar i sin rapport att de överhuvudtaget inte undersökt invandrares sexualbrott ”Inom ramen för denna studie har det dock inte varit möjligt att närmare studera denna fråga, till exempel om överrepresentationen är oförändrad eller hur brottsnivåerna utvecklats bland personer utan utländsk bakgrund”
Tricket är att använda en noisy statistik metod som närmast garanterar att man inte får några samband, i detta fall korrelation mellan kommunmottagna asylsökande 2015 med ändring av sexualbrott mellan 2013–14 och 2016–17. Både mått har hög brus och fångar endast svagt vad de försöker mäta.
Brå undersökter inte invandrare, de undersöker inte vem som begick brott och använder framförallt en oseriös metod (i vetenskapliga temer har deras metod extremt låg power men drar slutsatser från absence of evidence).
De flesta kommuner är små och har extremt få sexbrott varje enskilt år, så variation i en så kort period är mest slump och hoppar vilt. Nu hittar Brå ändå att kommuner med fler flyktingar har större ökning av sexbrott, men skriver att sambandet var liten, därför fanns ingen samband.
Jag testade samma variabel en längre tidsperiod för utrikes födda 2000-03 mot 2016-18 och hittade en statistik signifikant korrelation på +0.38. Även med denna primitiva metod är det lätt att se att kommuner med fler invandrare har större ökning av sexbrott, om man faktiskt letar i stället för att trolla bort.
Andra tricks är strawman att flyktingar som kom just 2015 inte kan förklarat hela ökningen i sexbrott, därför påverkar flyktingar inte alls sexbrott. Korrekt frågan är *hur mycket* de som kom 2015 påverkar. Med Brås logik har en påse chips per dag ingen effekt på övervikt så länge det inte förklarar hela viktuppgången. Bara en bråkdel av alla invandrare kom just 2015, och som Brå påpekar finns flera andra viktiga förändringar som leder till fler sexbrott, såsom utvidgad legal definition, ändrade normer, internet och mer festande.
Rapporten är framförallt om en annan viktig fråga, dvs. om sexbrott faktiskt ökat eller inte. Dold i tjocka lager av dimridåer visar det sig att ja, sexbrott har ökat, inklusive allvarliga sexbrott som våldtäkt. Dock är den explosionsartade ökningen i NTU på senare år mest ökning av ofredanden, och bara delvis en ökning av våldtäkt.

Käännös kiitos. Vaikka puhun kahta vierasta kieltä Ruotsi ei kuulu niihin.

Los6666

ei helvetti mitä sontaa… nii hurreissahan ei ollu saatana nettiä ennen ku just 2015 ku 100k rauhan uskonnon harjoittajaa läpsytteli sinne? ja just sattumoisin sillon alkoi myös per, svante ja joakim raiskailemaan hullun lailla. taitaa BRÅ:n propagandatutkiskelijat elellä vähän eri ulottuvuudessa.

Pessimisti

Mielenkiintoinen psykologinen ilmiö, kokonaisen kansan massapsykoosi. Tulee mieleen Hitlerin valtaan pääsy.Saksan kansa miltei tuhoutui tuolloin. Ruotsi tulee tuhoutumaan myös ja muuttumaan islamilaiseksi kalifaatiksi. Todellisuus kielletään viimeiseen asti, vaikka se maksaisi mitä tahansa. Todella hurjaa !

Anonymous

Muten tutkimus on tehty? Pitävätkö johtopäätökset paikkansa vai onko tutkimusasetelmassa tai tulkinnassa jotain jännää?

Debis

nousu 20 stä sataan on suhteellisesti huomattavasti pienenpi kuin nousu 100 tuhannesta 200 tuhanteen

Debis

eikku siis päinvastoin

Anonymous

Mukava tietää että muslimienpalvontavirasto on kertonut meille taas totuuden.Jokaisen muslimienpalvontaviraston työntekijän kurkun leikkaaminen vaikkapa kadulla on muuten myöskin vain yksittäistapaus.Samoin jokaisen muslimin kurkun leikkaaminen.Väkivaltahan ei siinä sinällään erityisemmin lisäänny koska ali-ihmisiä on vähemmän ryöstämässä ja raiskaamassa.Hassua vai mitä?