Ruotsin moskeijat kartalle sijoitettuna

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1mrJAWhJiVFsqeN5iF3vi5GKI2uPA0-iv&w=780&h=480]
 

Kartalle on sijoitettu kaikki Ruotsin moskeijat, jotka on merkitty Ruotsin julkisiin yhdistysrekistereihin tai hakukoneisiin.

Kartalla on tällä hetkellä noin 320 moskeijaa. Ne voivat olla pieniä ns. kellarimoskeijoita tai suuria monen sadan neliön kokoisia oikean moskeijan näköisiä rakennuksia.
Kun täytin karttaa käytin muutamaa hakusanaa: (kunnan nimi) moske, (kunnan nimi) islamiska föreningen tai muslimska föreningen. Suurimpien kaupunkien kohdilla tein joitakin variaatioita islamiska/ muslimska centrum.
Karttaa täyttäessä huomasin, että suurimmat moskeijat menevät moskeijan nimellä, mutta moskeijan virallinen nimi voi myös olla vaikkapa islamilainen keskus, somalialainen islamilainen keskus, bosnialainen islamilainen kulttuurikeskus jne. Silti paikka näyttää ulospäin moskeijalta.
Monet moskeijat on sijoitettu koulujen ja päiväkotien läheisyyteen. Useimmiten nämä koulut ovat ns. koraanikouluja. Joissakin yhteydessä koulu ja moskeija on sama asia. Päivällä koulu, illalla moskeija. Kartaan ei ole vielä merkitty kaikkia moskeijoita ja sieltä puuttuu useita ns. kellarimoskeijoita. Niitä kerrotaan yksin Rosengårdissa olevan 20. En kuitenkaan löytänyt millään hakusanoilla sinne kuin 4-5 moskeijaa.
Jos tiedät jonkun moskeijan, jota ei ole sijoitettu kartaan, meilaa: pt-media@mail.com.