Keitä Ruotsin ongelmalähiöissä asuu? Mikä heitä yhdistää?

Kuvakaappaus 2019-06-03 23-30-17.png

Poliisin listaamat ongelma-alueet ovat Tuhkolmassa laajat. Esimerkisi Rinkeby-Tenstassa asuu yli 35 000 ihmistä. Mikä kaikkia lähiöitä yhdistää? Yritetään selvittää.

Tukholman väkimäärä vuoden 2018 lopussa oli 962 154 asukasta.

Tukholman ongelmalähiöissä, jotka ovat Husby, Rinkeby, Tensta, Solberga, Bredäng, Hagsätra, Rågsved, Hässelby, Vällingby, Vårberg ja Österberga, asuu yhteensä 126 946 asukasta. Ongelmalähiöissä asuu kaupungin väkimäärästä siten 13,19 % asukkaista.

Ongelma-aluella asuvista 126 946:sta asukkaasta ulkomailla syntyneitä TAI Ruotsissa syntyneitä, joiden molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla, on yhteensä 89 037 henkeä. Eli kaikkien ongelma-alueiden ihmisistä ulkomaalaisia on 70,14 %.

Tukholman kaikkien ongelma-alueiden ihmisistä ulkomaalaisia on 70,14 %.

 

Useimmissa Tukholman ongelmalähiöissä maahantulijoiden osuus on enemmän kuin puolet. Eniten ulkomaalaisia on Rinkebyssä 91,26 %. Vähemmistönä ulkomaalaiset ovat vain Solbergassa, jossa heitä on 38,48 % ja Vällingbyssä 44,50 %. Kaikissa muissa lähiöissä ulkomaalaisten osuus oli reippaasti yli puolet.


Laskin vielä huvikseni aasialaisten ja afrikkalaisten osuuden näissä lähiöissä. Se on 64 213 henkeä. Aasialaisten ja afrikkalaisten osuus Tukholman ongelmalähiöissä on siten 50,58 %.

Näin ollen johtopäätös on hyvin yksinkertainen: mitä isommaksi jonkin lähiön ulkomaalaistaustaisuus nousee sitä varmemmin lähiö kipuaa kohti titteliä ”erittäin ongelmallinen alue”. Ja kun alueen tulijat tulevat tietystä suunnasta maailmaa on todennäköisempää, että lähiöstä tulee ongelmallinen kuin että ei ole.

Aasialaisten ja afrikkalaisten osuus Tukholman ongelmalähiöissä on siten 50,58 %.

Tilastot on haettu Tukholman kaupungin väestötilastoista.

Mikä tässä siis on enää epäselvää? Miksi tästä asiasta ei voi puhua sen oikeilla nimillä vaan asiaa pitää yrittää selittää ”huonolla kaupunkisuunnittelulla” tai ”sosioekonomialla”?

Tai ehkä kyseessä juuri onkin huono kaupunkisuunnittelu. Alhaala kuvissa Rinkeby-Tensta ilmakuvassa vuonna 1965 ja toisessa kuvassa 2015. Entisestä maalaismaisemasta ei ole mitään tunnistettavaa jäljellä.

Kuvakaappaus 2019-06-04 00-02-02.png

Kuvakaappaus 2019-06-04 00-02-47.png

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Keitä Ruotsin ongelmalähiöissä asuu? Mikä heitä yhdistää?

 1. Olen asunut sekä elänyt suvaitsevssti eri maissa. Ja totean sen, että upeita ihmisiä. Mutta. Kaikista hankalimmat edustivat aina sitä toista ns uskontoa.

  47
  1
 2. asiat on jo niin päin vittua,että ei niillä asioilla ole enää vittuakaan väliä vaikka tulis se 50 000 000 matu-ukkelia loisimaan ja vaatimaan ties mitä vittua..ihan sama ei enää jaksa kiinnostaa.Ja miks muuten se suvakki-idioottien haluama monikulttuurisuus on jo vuosikymmeniä ollut jotakuinkin noin 99% islamia

  52
  1
  1. Eikä islam sopeudu muihin kulttuureihin, sillä se on totalitaarinen monokulttuuri. Se vaatii aina etuoikeuksia riippumatta siitä onko se vähemmistössä vai enemmistössä.

   13
   1
 3. Ruotsissa on ammuttu kolmessa eri paikassa maanantaina: Göteborgissa, Malmössa ja Tukholmassa.

  37
  1
 4. Jag gillade Sverige, du gamla, du fria. Jag älskade svenska sättet att leva och vara. Det var då.

 5. Tarkoitetaanko kirjoituksessa ”aasialaisilla” kaikkia aasialaisia kuten kiinalaisia, thaimaalaisia ym vai erityisesti lähi-itäläisiä?

    1. Niinhän kauko-itäläiset kotoutuvatkin hyvin. Tässä tulee sellainen harhakuva, sillä vaikka kauko-itäläiset lasketaan ryhmään ”aasialaiset” niin heitä ei ole Ruotsissa paljoa. Lähi-itäläisiä on satakertaisesti enemmän kuin vaikkapa kiinalaisia tai japanilaisia, joitka ovat vain marginaalinen ryhmä.

     Näin ollen massiivinen joukko lähi-itäläisiä pilaa muutaman yksittäisen kauko-itäläisenkin maineen.

 6. Yhteisöllisyydestä kehuttuja, vilskeestä ja metelistä pitäviä kehitysmaalaisia ei tiiviimpi asuminen pahemmin häirinne, eikä luontoarvotkaan suuremmin kiinnosta toiminnastaan päätellen, mutta sivistysmaalaisia ’moderni’ kaupunkisuunnittelu saattaa jäytää enemmän.

  12
  1. Täällä vahvin veikkaus kohdistuu Sundbon nuorisohoitolan afghaaneihin. Persettä rotsattiin joko ramadanin päättymisen kunniaksi koska nyt saa harjoittaa seksiä tai sitten gaypride juhlinta aloitettiin vähän ronskimmalla meiningillä. Uutispimento on vahva eli todennäköisesti sekä uhri että tekijät tunsivat toisensa ja ehkä jopa asuivat samassa paikassa. Kaikki arvailua. Bacha bazi ? https://www.flashback.org/t3048663

   6
   1
   1. Voitpa hyvnkin olla oikeassa eli että Swedestanissa niin suositut hazarit ovat olleet taas jälleen kerran hanurin kimpussa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.