Ruotsin poliisi julkaisi uuden no-go-zone-raportin

fddddddddddddddddd
Klikka kuva isommaksi.

Ruotsin poliisi julkaisi taas muutaman vuoden työn jälkeen uuden “no-go-zone”-raporttinsa moniongelmaisista lähiöistä; “Rikollisuuden vaikutus paikallisyhteiskuntaan – Tilannekatsaus ongelmalähiöiden kehityksessä”.

Poliisin mukaan jotain pientä parannusta on tapahtunut. Joissakin lähiöissä ongelmallisuus on pienentynyt, toisaalta listalle on tullut uusia lähiöitä. Kärkisijoja pitävät kuitenkin ne perinteisesti tunnetut maahanmuuttajalähiöt.
Poliisi on jakanut alueet kolmeen kategoriaan:
Ongelmallinen alue, jossa poliisin mukaan on matala sosioekonominen status ja rikollisisilla on vaikutusta paikallisyhteisöön. Rikolliset saattavat harjoittaa suoraa kiristystä/ painostusta eri toimijoita kohtaan. Väkivaltaa käytetään. Alueella ilmenee avointa huumekauppaa sekä ihmisten avointa tyytymättömyyttä yhteiskuntaa kohtaan.
Asukkaat kokevat suoraa turvattomuutta, joka taas johtaa siihen, että rikoksista ei uskalleta ilmoittaa poliisille eikä muutenkaan olla mukana oikeusprosesseissa esimerkiksi silminnäkijätodistajana. Tilanteen kerrotaan olevan vakava.
Erittäin ongelmallinen alue on astetta ongelmallisempi. Oikeusprosesseihin ei uskalleta osallistua ollenkaan. Alueella esiintyy systemaattista uhkailua ja väkivaltaa todistajia, asianomistajia tai muita rikos- tms asiaan osallistuvia kohtaan. Tästä seuraa, että poliisin on vaikea tai lähes mahdoton suorittaa toimeksiantoja ja rikostutkintoja. Tästä on tullut monissa ongelmalähiöissä normaalia eivätkä alueen asukkaat odota muuta.
Erittäin ongelmallisen alueen muita tunnusmerkkejä on

  • sinne syntynyt oma rinnakkaisyhteiskunta,
  • ääriuskonnollisuus ja systemaattinen uskonnonvapauden loukkaaminen, joka rajoittaa ihmisten erilaisia vapauksia ja vapautta,
  • alueelta matkustetaan maailman eri konfliktialueille sotimaan,
  • rikollisten suuri keskittyminen alueelle.

Edelleen erittäin ongelmallista aluetta kuvaa se, että sen ympärillä on toisia samankaltaisia ongelma-alueita. Vierekkäisten ongelma-alueiden rikollisilla on keskinäisiä verkostoja. Tilanteen kerrotaan olevan akuutti.
Toim. huom! Olen suomentanut näissä kahdessa ensimmäisessä käsitteet “Ett utsatt område” ongelmalliseksi alueeksi ja “Ett särskilt utsatt område” erittäin ongelmalliseksi alueeksi. Ne kuvaavat asiaa parhaiten, vaikka ruotsalaisella utsatt-sanalla yritetään hakea jotain haavoittuvaa, herkkää, koviakokenutta tms.
Näiden kahden ongelmaluokituksen lisäksi poliisilla on kategoria “riskialue” (riskområde). Riskialueella käsitetään alue, joka täyttää ongelma-alueen kriteerit, mutta ei vielä erittäin ongelma-alueen kriteeriä. Tilanteen kerrotaan olevan sen verran  hälyttävä, että on olemassa suuri riski, että alue muuttuu erittäin ongelmalliseksi alueeksi jos mihinkään toimiin ei ryhdytä.
Poliisin viimeisin vastaava raportti on vuodelta 2017 ja muutosta siihen on sen verran, että yhteensä kaikkien no-go-alueiden määrä on tippunut 61:stä 60:een. Erittäin ongelmallisten alueiden määrä on pienentynyt yhdellä, riskialueiden määrä noussut neljällä ja ongelmallisten alueiden määrä pienentynyt neljällä.
Listaan merkityt alueet ovat: (kaupunki: kaupunginosa)
Ongelma-alueet
Eskilstuna: Fröslunda, Lagersberg, Skiftinge.
Norrköping: Klockaretorpet, Navestad.
Göteborg: Rannebergen, Hisings Backa.
Huddinge: Skogås, Vårby.
Tukholma: Älvsö, Solberga, Bredäng, Hagsätra, Rågsved, Hässelby, Vällingby, Vårberg, österberga.
Halmstad: Andersberg.
Haninge: Brandenbergen, Jordbro.
Kristianstad: Charlottesborg, Gamlegården.
Sollentuna: Edsberg.
Upplands Bro: Finnsta.
Jönköping: Råslätt.
Järfälla: Sångvägen, Termovägen.
Botkyrka: Storvreten, Tumba.
Bäckby, Västerås.
Trollhättan: Kronogården, Lextorp, Sylte.
Riskialueet
Göteborg: Gårdsten.
Malmö: Holma, Kroksbäck, Bellevuegården.
Örebro: Oxhagen, Varberga.
Helsingborg: Söder, Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal.
Borlänge: Tjärna Ängar.
Sollentuna: Tureberg.
Södertälje: Fornhöjden, Hovsjö.
Sundbyberg: Rissne, Hallonbergen.
Erittäin ongelmalliset alueet
Vaxjö: Araby.
Göteborg: Bergsjön, Biskopsgården, Hammarkullen, Hjällbo, Lövgärdet, Tynnered, Grevegården, Opaltorget, Västra Frölunda.
Tukholma: Husby, Rinkeby, Tensta.
Linköping: Skäggetorp.
Malmö: Södra Sofielund, Nydala, Hermodsdal, Lindängen, Rosengård.
Botkyrka: Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg.
Borås: Hässleholmen, Hulta, Norrby.
Örebro: Vivalla.
Södertälje: Ronna, Geneta, Lina.
Uppsala: Gottsunda.
Landskrona: Karlslund.
Pahimmilla alueilla kerrotaan olevan hieman parannusta, kuten nyt esimerkiksi Rinkeby/ Tenstassa. Kun taas Södertäljessä kaikilla erittäin ongelmallisilla alueilla tilanne vain pahenee.  Niin ikään Tukholman naapurissa (ja samalla Rinkebyn) Rissne ja Hallonberg vain pahenevat. Oman arvioni mukaan ne ovat jo reippaasti ajaneet ongelmallisudellaan Rinkebyn ohi, vaikka poliisin näkökulmasta ei olla vielä menty erittäin ongelmallisten alueiden puolelle. Rissnen ongelmallisuus on erilaista kuin Rinkebyn. Rinkebyssä on jo “pitkä kulttuuri” ongelmallisuudessa, jossa gangsterit pyrkivät jollain tasolla pitämään kauhun tasapainoa yllä ja tienaamaan rahaa kun taas Rissnessä mennää aset edellä kun vähänkin risahtaa. Eli haetaan sitä kuka on kukkulan kuningas.
Itse lisäisin listaan Tukholmassa joitakin alueita. Kevytongelmaisiin lisäisin ainaki Kistan ja Akallan. Sekä Tukholman eteläpuolelta Tyresösta joitakin alueita.
Koko raportin voi ladata linkistä:
kriminell-paverkan-i-lokalsamhallet

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
3.6.2019 17:16

Eriarvoistaminen on lopetettava keinolla millä hyvänsä. Parhaiten se onnistuu rakentamalla koko Ruotsista Persestan. Homma on hyvällä alulla, eikä vaadi mitään toimenpiteitä.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
3.6.2019 18:00

Tilanne paranee kun dialogpolisen tulee pitämään vakava puhuttelun. Poliisin pitää varoa ettei uusioruotsalaiset saa tyrää nauraessan tai tukehdu sahramipullaan.

Anonymous
Anonymous
3.6.2019 18:23

Kun tämä kehitys on valloiilaan, on ihan selvää että menossa on ns väestönvaihdos. Kuten nykyisen toistaiseksi vielä virkaa/presidentin vahvistustta vailla oleva hallitus, tulee entisestään kehittämään jallitussuunnitelman mukaisesti suuntaa, että afrikka on naapurimme. Järkyttäviä summia ollaan laittamassa siihen, että yes we kiss and hag all off you. And yes. You’ll are all wellcome!! No matter about your history. What?! Havw been part of isis? Hahahahhaa. Don’t worry. In finland. We understand everything. Hehehhe. By the way! We can pay living on finland to your entire family. What? How meny? 20? No problem at all. Hahhaahaa. Wellcome!!

Aappa
Aappa
3.6.2019 19:40
Vastaa...  Anonymous

Our prime minister promised to give you a mansion. Yes, yes it’s really true! You are wellcome, just come in! Everything is free (just) for you! Finnish army and police are ready to help you with your luggage and escort you. All your needs and desires will be taken care of. Your personal contact person is Päivi Nerg in case you have any special wishes for menu etc.

Acc358
Acc358
3.6.2019 19:16

Ehkä “erittäin ongelmalliset alueet” ovat sellaisia, joissa Ruotsin lait eivät nyt tai ainakaan lähitulevisuudessa päde, koska niitä ei siellä pystytä pitämään voimassa. Alueet ovat ikäänkuin ulkomaita.
Katsaus tulevaisuuteen:
Ei siis Ruotsin lakien mukaista kirjapitovelvollisuutta, ei verojen maksua Ruotsiin. Jos on Ruotsissa etsintäkuulutettu, niin alueilla voisi elää ilman kiinnioton vaaraa. Voi ajella Ruotsissa varastetulla autolla. Voi varastoida ryöstösaalista. Voi perustaa bordelleja, jossa on Ruotsista kaapattuja naisia. Orjuuskin ollsi sallittua. Siis Ruotsin lait eivät olekaan voimassa alueilla. Ja tiistaisi voisi käydä katsomassa mestauksia ja muulloin kivityksiä. Voisiko käydä näin?
Jos alueella on merenrantaa, niin silloinhan alueen satamissa ei ole Ruotsin tai edes EU:n rajaviranomaisten toimintaa. Alueelle siis voi meriteitse tuoda rauhanmaista rauhansotilaita ja rauhanaseita. Malmö ja Göteborg voisivat satamineen olla rauhankulttuurin sillanpääasemia Ruotsissa. Ehkä tämä skenaario on totetunut 2060.
Edellytys rauhanalueiden synnylle on, että rauhanihmiset pistävät kuriin omat mölisijänsä. Se onnistuu paskastanioista tutuilla otteilla.

Katri
Katri
3.6.2019 19:26

On ne vekkulisti keksineet tuon “utsatta områden”. Eikö esim. luonnonkatastrofien tai saastepilvien yhteydessä puhuta tällaisista alueista? Itse asukkaathan on tilanteeseensa viattomia kuin taivahan linnut.

Minä
Minä
4.6.2019 03:05
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Eivätkös ne ole suvakkiuskonnon mukaan valkoisen miehen uhreja? Tauti on siis valkoisen miehen olemassaolo, jota nyt innokkaasti ollaan hoitamassa.

toni lajos
toni lajos
3.6.2019 19:36

Rinne on aloittanut toimet kansalaisten rauhoittelemiseksi, turhaa paniikkia tulee välttää, elämme turvalliseksi luokitellussa maassa, tai sillei. Naiset älkää kuitenkaan menkö ulos yksi klo. 21 jälkeen, jos menette, pyytäkään kavereiksi paikallisen karatekerhon sekä moottoripyöräkerhosta muutamia miehiä, ei kannata panikoida, mikäli outoa kieltä puhuva henkiö puhuttelee sinua, vältä katsekontaktia, älä missään nimessä vastaa, jos mahdollista pinkaise juoksuun, älä panikoi. Olemme maailman onnellisin kansa…ehkä.

Aappa
Aappa
3.6.2019 19:46
Vastaa...  toni lajos

Jos tilanne kuitenkin muuttuu jotenkin tukalaksi, niin sitten voi ihan viimeisenä keinona näyttää kädellä ja sanoa reippaasti, että STOP – sehän on kansainvälisesti tunnettu ilmaisu, jolla voi hätätilanteessa esim. pysäyttää epätoivotun lähestymisen.

Pottunokka
Pottunokka
3.6.2019 19:52
Vastaa...  toni lajos

Lisäksi. Muistakaa. Helistelkää avaimia jos olette hädässä noin 4 – 5 ahdistelijan kohdatessanne. Jos se ei auta, soittakaa yleisradioon tai virheiden toimistoon lisäohjeiden saamiseksi.

Anonymous
Anonymous
3.6.2019 20:11
Vastaa...  Pottunokka

Ai niin. Jos äläbävölääbäbä kiistää, minkä tietenkin tekee, älä luovuta. Vaikka saisi tuomion suomen vankilahotellissa, antakaa mennä. Siis tämä viesti kaikille niille jotka EIVÄT ole tehneet ilmoitusta häpeän vuoksi.

Anonymous
Anonymous
3.6.2019 20:24
Vastaa...  Anonymous

Ja jos oikein tiukka paikka tulee, niin laula että : pää, olkapää, peppu, polvet jne. Siinä samalla lievahda karkuun.

Anonymous
Anonymous
3.6.2019 21:21
Vastaa...  Anonymous

Älkää unohtako myös taikalapasen voimaa. Siihen lisäksi jyrkkä ei.

Suomi korruptio vapaa vitsi
Suomi korruptio vapaa vitsi
3.6.2019 19:46

Kaikihan sen nyt tajuaa että kun jallitus ohjelma ulkopoliitikan suhteen noudattaa tavja halosen via ahtisaaren cmi via soros politiikkaa via haavisto via afrikka jne sitä olette saaneet/saatte äänestäjät. Tosin kyynisenä en usko tuota hallitusta muodostetun mitenkään muuten kuin korruptiolla.

Jakob Post
Jakob Post
3.6.2019 21:11

Ahtisaarihan sai aikanaan jotain suurikokoisia salkkuja palkkioksi kun veteli CMIn hommissa Bosnian rajat oikealla tavalla, ja kevytkenkäistä naisseuraa toimitettuna hotellihuoneeseen yön pikkutunneilla.
Tätähän siellä paikalliset viranomaiset tutkivat silloin.
Salkuthan varmaankin olivat tyhjiä ja naisetkin vain auttelivat konekirjoituksessa, eikös vaan. Ainakaan kotimaisten medioiden mielestä asiasta ei ollut syytä juurikaan raportoida.

JuhoL
JuhoL
3.6.2019 21:03

Hyvää työtä jälleen kerran, Paavo!
Tuli muuten mieleen, että onko tuo ruotsalaisten “Ett utsatt område” kuvaus ottanut mallia ranskalaisten lanseeraamasta kuvailusta “zones urbaines sensibles” = “herkät kaupunkialueet”. Tuo ZUS -akronyymi on kuulunut jo pitkät ajat ranskalaisen median sanavarastoon.
Ranskan tilanne on jo täysin toivoton ja siellä poliisit ovat tehneet epävirallisia sopimuksia paikallisten rikollisten tai islamistien kanssa, että nämä saavat pitää alueita hallussaan eivätkä tasavallan lait päde. Ranskan nuorisosta jopa 30% on muslimeita.

Anonymous
Anonymous
3.6.2019 21:12

Älkää huoliko kyllä näitä alkaa tulla Suomeenkin lisää, tämän uuden hallituksen toimesta. Kädet toisten taskuilla oleva antti pitää asiasta huolen vihreiden kanssa.

ike
ike
3.6.2019 21:12

Tästä ruotsin poliisin julkaisusta valtamedia vaikenee visusti, että se siitä objektiivisesta tiedonvälityksestä.

Hd
Hd
3.6.2019 21:49

On täällä niin turvallista yksinäisten naisten liikkua. Viikonloppuna oltiin prätkillä keskustassa niin 2 tuntematonta suomalaista naista tuli kysyyn voidaanko jäädä hetkeksi tähän kun ei uskalleta jatkaa matkaa kävellen kotiin. Ei ennen naisilla ollut ongelmia liikkua valomerkin jäleen kaupungilla.