Ulkomailla syntyneiden määrä Ruotsissa jo liki 2 miljoonaa eli 20 % väestöstä

Ruotsissa asuvien ulkomaalaisten määrä lisääntyy joka vuosi. Vuoden 2018 lopussa maassa asui ulkomailla syntyneitä henkilöitä 1 955 569 henkilöä. Se on prosentteina väestöstä 19,12 %. Ruotsin kokonaisväkimäärä on 10 230 185 henkeä.

Tuo 19,12 % tarkoittaa siis ulkomaalaisia, ulkomailla syntyneitä, jotka ovat muuttaneet Ruotsiin. Luku sisältää kaikki kansallisuudet. Ulkomaalaisten määrä on 2000 luvulla kasvanut vuoden 2000 ulkomaalaisten määrästä 1 003 798:sta siis liki miljoonalla.
Diagramina kehitys näyttää seuraavanlaiselta:
antal-utrikes-fodda-i-befolkningen-per-ar-fran-ar-2000
Kun vielä vuonna 2000 suomalaiset olivat liki 200 000 hengen vähemmistö niin tipahdusta on ollut sen 50 tuhatta 2000-luvun alusta. Syyrialaiset menivät heittämällä suomalaisten ohi jo 4 vuotta sitten ja irakilaisetkin ohittavat tänä vuonna suomalaiset. Myös iranilaisten määrä on nousussa. Diagramina se näyttää tältä:
de-vanligaste-landerna-for-utrikes-fodda-fran-ar-2000.jpeg
Ulkomaalaisten määrä on tosiasiassa moninkertainen, sillä taulukkoon on siis laskettu vain ulkomailla syntyneet, ei Ruotsissa syntyneet, joiden molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Oikeastaan tähän pitäisi laskea isovanhemmatkin, jotka ovat syntyneet ulkomailla, joiden lapsi on syntynyt Ruotsissa, jonka lapsi on syntynyt Ruotsissa.
Taulukkoja voi tarkastella täältä:
https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/utrikes-fodda/
LISÄYS: Löysin tilaston Ruotsissa syntyneistä henkilöistä, joiden molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Vuonna 2018 heitä oli: 587 581 henkeä.