Ullenhag: Monikulttuurisuus teki Ruotsista jännittävämmän maan

0275724540919_max.jpg

Ruotsin ehkä tunnetuin monikulttuurisuuden ja maahanmuuton puolestapuhuja Erik Ullenhag oli pitkästä aikaa esille julkisuudessa ja antoi Expressenille haastattelun. ”Monikulttuurisuus ja monimuotoisuus tekee Ruotsista paremman maan”.

Liberaalipuolueen Erik Ullenhag tuli tunnetuksi Reinfeldtin hallituksen integraatioministerinä, jolloin luotiin hyvät pohjat jättimäisille maahantulijoiden määrille koko 10-luvun aikana. Ullenhag on ollut politiikasta ulkona jo muutaman vuoden, mutta nyt kertoo Expressenille, että ilman maahanmuuttoa Ruotsi yksinkertaisesti ei selviäisi.
– Ruotsi ei olisi selvinnyt ilman suomalaisia, turkkilaisia ja jugoslavialaisia, jotka olivat mukana rakentamassa Ruotsia. Älkäämme unohtako sitä osaa historiastamme. Älkäämme myöskään unohtako, että Tukholman maakäräjät eivät olisi selvinneet ilman niitä ihmisiä, jotka ovat tulleet maahamme ja nousevat ylös joka aamu työhön ja veroja maksamaan, Ullenhag maalailee Expressenissä.
Kun Ullenhag pääsee vauhtiin niin sieltä tulee takuuvarmaa monikulttuurisuutta.
Esimerkiksi perheenyhdistäminen on Ullenhagille selvästi rakas lapsi.
– Meillä on Ruotsissa vanhempia, joiden lapset ovat jossain muualla ja perheet ovat hajonneet. Heidän kannalta on parempi, että perheet yhdistetään, joka on pitkässä juoksussa myös Ruotsin etu.
Ullenhag tässä siis tarkoittaa miesturvapaikanhakijoita, jotka ovat jättäneet perheensä sotatantereelle ja nyt miehillä on vaikeaa kun perhe on siellä jossain.
– Ei ole mitenkään helppo opetella ruotsin kieltä ja etsiä työtä kun on alituinen huoli alaikäisistä lapsistaaan siellä jossain, Ullenhag kuvailee.
Panokset kovenevat. Ullenhag kertoo, että esimerkiksi kunniakulttuurin vaikutuksia ei ehkä ole otettu tarpeeksi tosissan kun tyttöjä naitetaan kotimaihin. Ullenhagin mukaan lasta ei pidä kuitenkaan heittää pesuveden mukana.
– Meidän pitää nähdä se arvo, mitä enempi monikulttuurisuutta sitä jännittävämpi maa, Ullenhag tykittelee.

”Mitä enempi monikulttuurisuutta sitä jännittävämpi maa.”  – Eric Ullenhag

Kaiken kaikkiaan Erik on sama Erik, joka opittiin aiemmin tuntemaan. Mikään ei ole muuttunut. Erik kertoo Expressenille:
– Voimme olla ylpeitä mitä silloin teimme.