Mikä on oleellista tapaus Veijo Baltzarissa?

Veijo Baltzarin tapaus on nyt kaikkien medioiden sivuilla, mutta kaikkein oleellisinta ei ole sanottu ja se on jäänyt hieman epäselväksi miksi Baltzar istuu vangittuna. Rikosnimikkeenä vangitsemiselle on törkeä ihmiskauppa. Asiasta on vangittu myös Balzarin kanssa tiiviisti tekemisissä ollut Nina Castén.

250px-Cultural_Counsellor_Veijo_Baltzar.jpgEri medioiden tietojen mukaan Baltzarin asunnolla Tammisaaressa on liikkunut useita vuosia ”merkillisiä naisia”. Esimerkiksi Iltasanomien mukaan naiset ”ovat vältelleet ihmiskontakteja”. Luultavasti ihmiskauppa liittyy juuri tähän asiaan.
Useimmiten kun ihmiskaupasta on annettu tuomioita niin teon kuvaukset ovat olleet jotain sellaista kuin esimerkiksi, että nuoria naisia on rahdattu Itä-Euroopan maista seksiorjiksi. Tällaisia rikostapauksia on Pohjoismaissa useita. Esimerkiksi ukrainalaisia, romanialaisia, bulgarialaisia jne naisia on tuotu prostituoiduiksi Länsi-Eurooppaan.
Nyt kun on tullut selville, että Baltzar on kova panomies niin on ilmiselvää, että hän on tuonut nuoria romanialaisia naisia tilalleen panohommiin. Kaikkein helpoin reitti omaan haaremiin on ollut ”ostaa” nuoria köyhiä romanialaisnaisia. Nina Casténin osuus on ollut sitten eräänlainen sugar maman rooli, joka on pitänyt tytöistä hyvää huolta ja ikäänkuin esilämmittänyt tyttöjä Baltzarin sänkyyn. Hän on myös hoitanut mahdolliset sukupuolitaudit ja sen sellaiset ikävät asiat, joita tulee toisinaan esille kun kyse on kovista panomiehistä.
 
Mikä tässä tapauksessa on merkittävää?
Ensinnäkin pitää huomata, että Baltzar ei ole pedofiili. Perverssi hän voi olla, mutta mitään pedofiliaan liittyvää tapauksessa ei ole. Oleellinen seikka on se, miten Baltzar on vedättänyt johtavia politiikoita 100-0.
Baltzar on sen verran tuoreen tortun perään, että Liisa Jaakonsaaren ja muiden demarien ”ystävyys” on ollut pelkkää kulissia, jossa Baltzar on kylmän viileästi käyttänyt tolvanoita hyväkseen kupatessaan rahaa systeemiltä. Vai kuka oikeasti kuvittelee, että Baltzar on ollut hyvää kaveria Liisa Jaakonsaaren kanssa, jonka hengityksen näkee jo yksin kuvistakin haisevan kilometrin päähän.
Itse tykkään avanseeratuista rikoksista ja Baltzarin tapaus nousee eittämättä top kymppiin. Jäbä vedätti umpityperiä maailmanhalaajia ja käytti rasismikorttia siinä määrin taidokkaasti hyväkseen, että sai yksi pankkitililleen satoja tuhansia euroja. Välillä hän kävi rasisminvastusteluryhmä Rasmuksessa heittämässä husumaiseen tyyliin jonkun rasisti-jutun ja rasmuksen ämmät olivat housut märkinä. Taas yksi rodullistettu todisti rasismia.
 
Koko Baltzarin ura perustui siihen, että hän vedätti rasismilla.
Kuka tuntee Baltzarin muka jostain kulttuuri- ja teatteripyrkimyksistä tai kuka muka on lukenut Baltzarin kirjoja? Ei kertakaikkiaan yhtään kukaan. Baltzarin ”kulttuurilliset” näytteet ovat sitä, että hän on noussut askel askeleelta portaita ylöspäin rasismin avulla. Hän on todistanut rasismia, toisaalta hän on kiivennyt ylöspäin käsi povitaskussa. Ikäänkuin vetämässä asetta heti esiin jos joku sanoo eriävän mielipiteen. Aseen sijasta Baltzarilla on ollut povitaskussa rasismikortti, joka on vedetty heti esiin kun asiat eivät ole menneet kuten hän on halunnut.
Tämän jutun yhteydessä muistin erään tapauksen takavuosilta. Baltzar oli menossa seurueensa kanssa Savonlinnan oopperajuhlien aikaan täpötäyteen ravintolaan ilman pöytävarausta. Kun ovimies sanoi, että yhtään pöytää ei ole vapaana ja he joutuvat hetken odottamaan niin Baltzar loihe lausumaan taikasanan: Rasismia. Ovimies meni silminnähden paniikkiin, mutta yritti rauhoitella seuruetta, että tilaa kyllä löytyy. Asia järjestetään. Ja se järjestettiin.
Baltzarin tapaus ei siis todista itse Baltzarista paljon mitään, joka mies panee nuoria naisia jos sattuu sänkyyn pääsemään. Mutta tapaus todistaa mitä se rasismi oikeasti on. Se on jotain valkoisten rasisminvastustelijaidioottien kuvitelmaa sorrosta ja vainosta, jota taustaiset henkilöt käyttävät hyväkseen.

Subscribe
Notify of
guest
75 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sivusta seuraaja
Sivusta seuraaja
27.11.2019 17:14

Ei täsä ole muuta kuin vasemmiston, vihreiden, demareiden huippuun noussut monikulttuurinen kiima joka sai TAAS onnettoman lopun. Ei ole mannella enää ystäviä. Nettiin ilmestyy vielä monia mm. demari vaikuttajien kiimaisia videoita veijon kera jossa kehutaan mannekulttuurin glooriaa. Myönnä että itse jos olisin yhtä kiero epärehllinen mulkku, olisin käyttänyt idooteja poliitikoita samalla tavalla hyväksi.Meetoo sotki myös veijon panohommat nuorien kiimaisten pyrkyri naisten suhteen. Oliko tuo tekotaiteellinen paska verratavissa aivopesu uskonollisiin lahkoihin, mene ja tiedä. Kovin on nykyisessä demari leirissä hiljaista, tosin paskaa on lentänyt tuulettimeen muutenkin.

Jones
Jones
27.11.2019 17:31

Suomalaisia on kasvatettu ihailemaan etelämaalaisia ja heidän kulttuurejaan. Kun media on annettu väärien käsiin, niin siellähän tätä mantraa toistetaan jatkuvasti. Jos menee etelään ja alkaa katsomaan hommaa kriittisesti, niin ei heidän kulttuurinsa ole mitenkään parempaa kuin suomalaisillakaan. Yleensäottaen paljon huonompaa. Tästä taitaakin johtua se, että etelämaalaiset tulevat Suomeen, vaikka Suomessa on todella huono ilmasto. Median anama kuva romaneista, jonkinlaisina villeinä, vapaina, tunteellisina ja romanttisina henkilöinä, ei ole totuudenmukainen.

Jussi
Jussi
27.11.2019 17:32

Eiköhän Veijo ole uhrattu vain, jotta muut ei jäisi kiinni. Varmasti moni poliitikko ja muu silmäätekevä on käynyt höyläämässä Veijon järjestämää nuorta lihaa. Suomessa on näitä pedofiileja ja muita perverssejä ihan yhtä paljon kuin maailmalla.
Joku syöttää ja juottaa herroja ja tarjoaa nuorta lihaa pantavaksi. Sitten kaikki kuvataan salaa ja kyseisillä tallenteilla on helppo kiristää näitä hyödyllisiä idiootteja. Näin se menee.

Partalapsiasiainvaltuutettu
Partalapsiasiainvaltuutettu
27.11.2019 17:58
Vastaa...  Jussi

Kyllä nuori nainen on kelvannut myös vihervasuritaustaisille mummoille – siis aikaa ennen afgaanipalleroita. Näille kääkillehän suomalainen mies on pelkkää saastaa.

Tapiola
Tapiola
27.11.2019 18:06
Vastaa...  Jussi

Juu, olihan se lipponenkin tämän mustalaisoopperajohtajan ystävyyttä syntymäpäivillä kiitellyt. On voinut olla Putte-possujen bileet vaikka ihan demarikirjalla sisään win win yks euro sulle yks mulle äänestäjiltä kaks euroa pois tilit tasan, Böööööööööööööö sanoi Putte, ei ole mitään pelättävää kunhan persut eristetään. Tuntuu kaikki paska tulevan suht samasta tuutista koko ajan.

Tapiola
Tapiola
27.11.2019 18:54
Vastaa...  Tapiola

Panin kuule oman alapeukkuni kaveriksi sun alapeukulle. Sano ny jottai, anna vaik yks suolasilaka puolikas mul… määppärjä sil kaua

Ilmari
Ilmari
27.11.2019 20:07
Vastaa...  Jussi

Kyseessä ei todellakaan ole pedofilia eikä perverssiys.Tämähän on kuin feministin kirjoitus, jossa paheksutaan sitä, että vanhempi mies on kiinnostunut nuorista naisista.

Kaitsu
Kaitsu
27.11.2019 23:13
Vastaa...  Jussi

Tuohon ajatukseen minäkin kallistun,ja eräs asia mikä kiinnostaa nähdä,on se kenelle näistä lähipiiriläisistä jää ns.Musta Pekka?
Kanerva on liian kovaksikeitetty,joten selvinnee.Mutta Jaakonsaari tai Haavisto?No,Haavistollahan on ”Vapaudut vankilasta”kortti,joten ???

ilkka paju
ilkka paju
27.11.2019 18:04

Mahtaakohan herra baltazarilla ja herra eps teinillä olla yhteys?

#sipilän kommentti/ATC
#sipilän kommentti/ATC
27.11.2019 20:58
Vastaa...  ilkka paju

Tämä mustalaisrääpäle on Epsteinin rinnalla pelkkä aloitteleva rasismi kortin heiluttelija. Epstein oli sentään luonut sellaisen verkoston ettei rasismista puoleen eikä toiseen kukaan välittänyt paskaakaan. Batsar rääpäle Sörkän lipputankoon kaulasta roikkumaan loppuajaksi minkä se kestää, va mitä pate.

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 22:06

Epstein kai oli kuulemma ihan mukava ns.siviilissa kun Veijo taas on myrtsi ja naama norsunveella lahes joka kuvassa eika hanen olemisen miellyttavyydesta ole tietoa. No, toisaalta, mukava kaveri ei taida saada noin paljon rahhoo verorahoista…

JK
JK
27.11.2019 18:06

Ensimmäimen silmiini osunut oikea kuvaus tapauksen tiimoilta. Baltzar on toiminut kuten suurin osa miehistä ainakin haaveilee, nuoria naisia nussittavana kun tarve vaatii, ei se ole kuin biologiaa yksinkertaisimmillaan.
Moraalipuoli on sitten erikseen kuka ryhtyy ja kykenee vastaavaan nuoria tyttöjä naisia kohtaan. Sen sijaan tässä(kin) korostuu se kulttuuripiirien ja kaikkien tiedostavien sinisilmäisyys kuinka silmät ummessa lapataan rahaa pelkkään paskaan kun hakijalla on kantasuomalaisesta poikkeava tausta, kaikki on niin eksoottista ja erinomaista korkeakulttuuria.
Paavot ja muut suomalaiset huippupoliitiikot jotka ovat kainaloitaan myöden paskassa, pelkäävät nyt paljastuksia, kuka heistä jää kiinni vierailtuaan Veijon järjestämissä ”kulttuuri.illallisilla” nauttimassa nuorta lihaa.
Ja kyllä, suuri osa näistäkin tytöistä on ollut punttia pitkin ylöspäin kiipeäviä siipeilijöitä jotka ovat uskoneet saavuttavansa jotain suurta kun Baltzarin kulttuuriteoissa on mukana. Naiset käyttävät pilluaan hyväkseen oman asemansa parantamiseen, ovat aina käyttäneet ja tulevat käyttämään.

#ohmjj
#ohmjj
27.11.2019 21:22
Vastaa...  JK

Osuit naulankantaan!

Muhawat Limmot
Muhawat Limmot
27.11.2019 22:16
Vastaa...  JK

”Moraalipuoli on sitten erikseen kuka ryhtyy ja kykenee vastaavaan nuoria tyttöjä naisia kohtaan.”
Reilua peli olisi, jos äijänkäppyrä laittaisi lehteen ilmoituksen, että oon vanha kääkkä, mutta silti jonkinsortin sulttaani. Olen laittamassa haaremia pystyyn ja odottelen vastauksia nuorilta kauniilta naisilta, jotka ovat valmiita astumaan palvelemaan munaani haaremin jäseninä. Jos tuohon joku täysi-ikäinen tyttö olisi valmis liittymään, niin mikä ettei. Kuulostaa kuitenkin raskauttavalta tuo ihmiskauppa tämän Balturin vangitsemisasiassa.

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 22:25
Vastaa...  JK

Ja pillusta joutuu aina maksamaan tavalla tai toisella ja Baltsazille koitti nyt maksupaiva…

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
27.11.2019 18:31

Ylenmääräinen poliittinen korrektius johtaa ylenmääräisiin ylilyönteihin kun jokainen pyrkii olemaan korrektimpi kuin muut.
Samaa voi sanoa ylenmääräisestä hyveellisyydestä.
Rasismi, tai rasismisyytösten pelko aiheuttaa outoja asioita.
Kun ketään ei saa lain mukaan syrjiä ihonvärin perusteella, niin ihonväriään saa kuitenkin käyttää hyväkseen.
Vai uskooko joku tosissaan että vaaleaihoinen Jani Toivola olisi ikinä päässyt eduskuntaan?
Baltzar käytti hyväkseen sekä rasismisyytösten pelkoa että poliittista korrektiutta ja vei hölmöjä kuin kuoriämpäreitä. Mahtoi sillä olla naurussaan pitelemistä!

Särmääjä
Särmääjä
27.11.2019 18:40

Tottakai Veijon ympärillä pyöriny eliitti on ollu tietonen sen toimista, mutta kun ollaan poliittisia kavereita ja tyyppi havoittuvaa vähemmistöä niin hänhän on kuningas tommosille isoille poliitikoille. Oikeestaan naivia kuvitella että tommoset jaakonsaaret sun muut olisi aina jotenkin hölmöjä. Ei ne ole. Ne on äärimmäisen rutinoituneita kovan luokan poliitikkoja ja yksinkertasesti vaan ilkeitä ja korruptoituneita ihmisiä hyväveliverkostoissaan.

Onko kivaa olla tyhmä veronmaksaja?
Onko kivaa olla tyhmä veronmaksaja?
28.11.2019 08:40
Vastaa...  Särmääjä

Lainaus:
”Oikeestaan naivia kuvitella että tommoset jaakonsaaret sun muut olisi aina jotenkin hölmöjä. Ei ne ole. Ne on äärimmäisen rutinoituneita kovan luokan poliitikkoja ja yksinkertasesti vaan ilkeitä ja korruptoituneita ihmisiä hyväveliverkostoissaan.”
Tämä! Juuri näin.
Ainoa kuka on kaikista hölmöin on rehellisyyteen (lue: tyhmyyteen) kasvatettu tunnollinen, ahkerasti töitä tekevä tavallinen veronmaksaja joka äänestää Jaakonsaaria ja ihmettelee miksei asiat muutu kuin huonommiksi. Tällaiselle idiootille eliitti nauraa räkäistä naurua ja suorastaan ihmettelee sitä miten helposti ja moneen kertaan samaa kusetusta pystytään syöttämään kerta toisensa jälkeen.
Monikulttuurisessa yhteiskunnassa rehellinen ihminen on kaikista tyhmin idiootti mitä voi olla. Jopa alemman älykkyysosamäärän omaava somali on viisaampi kun se sentään tajuaa kusettaa rahaa sossusta kun taas tyhmä kunnonkansalainen maksaa kaiken ja ihmettelee miksi se saa kadulla puukosta.

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 18:45

Kohta poliisin tutkinta lopetetaan kun jäljet johtaa tarpeeksi korkealle voipa tuo veikka olla vielä niskan päällä kun on filmimatskua asiakkaista

Sivusta seuraaja
Sivusta seuraaja
28.11.2019 05:33
Vastaa...  Anonymous

Tässä käy kuin panama papereissa, juttu haudataan tutkijoiden, poliisviranomaisten ja syyttäjien toimesta hiljaiseksi ja tulee täysi uutispimento koska nalkkiin jäisi liian isoja kaloja. Juttuun on sotkeutunut vielä vaikuttavia kärkipoliitikoita ja suurin osa demarista ja heidän poliittiset rajat ylittävistä kollegoista jotka tykkäävät nuoresta lihasta. Mulkku ja se kiima kun on järkeä voimakkaampi vietti. Ei ajatella seurauksia kun nuoren pillun tuoksu tunkee nenään ja heppi ottaa vallan järjestä. Jopa wanhempi ”sivistynyt” poliitikko muuttuu viagran, viinan ja ties minkä aineen voimalla oikeaksi panomieheksi kun on oikea paikka toteuttaa pimeitä halujaan. Sitähän ei tiedä mitä veijolla on nauhoilla kun tuo rahan tulo valtion kassasta on ollut noin löysää.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
28.11.2019 16:05
Vastaa...  Anonymous

Totta kirjoitat joka sanan, tutkinta kummasti loppuu kun kyseessä on tiettyjen puolueiden taholta tuleva määräys 😡 tämähän on sitä ”demokratiaa” 🤔🤔🤔

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
28.11.2019 16:11

Sanovat maamme olevan oikeusvaltio, vitut on. Rippeetkin tästä nuo ”edustajamme” tulevat tuhoamaan…….

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 18:56

https://www.suomenuutiset.fi/sdp-baltzar-kertoi-kulttitekniikoistaan-avoimesti-virkamiehet-lappasivat-ihastuneina-lisaa-rahaa/
Törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä pidätetty kulttuurineuvos Veijo Baltzar kertoi varsin avoimesti käyttämistään nuoriin kohdistuvista kulttitekniikoistaan jo vuosia sitten. Opetus- ja kulttuuriministeriössä selvitys Baltzarin menetelmistä kuitenkin haudattiin 2012, ja rahan lappaamista Baltzarin kultin pyörittämiseen päätettiin jatkaa. Taikasanana oli monikulttuurisuus. Baltzarin toiminnan ympärillä pyöri merkittävä määrä erityisesti pääministeripuolue SDP:n poliitikkoja ja virkamiehiä.
Kulttuurineuvos Veijo Baltzar pidätettiin viime viikon torstaina todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Helsingin Sanomat julkaisi kolme päivää pidätyksen jälkeen laajan artikkelin, johon oltiin haastateltu useita Baltzarin epäiltyjen tekojen nuoria uhreja. Kyse on hänen toiminnastaan Integraatioteatteri Baltzarin ohjaajana. Teatteria kutsutaan myös Drom-teatterin nimellä.
Tapauksesta alkoi paljastua yhä oudompia piirteitä, kun kävi ilmi että Baltzarin toiminnan rahoittajana toimi Opetus- ja kulttuuriministeriö, ja että ministeriö oli saanut jo vuonna 2012 selvityksen Baltzarin opetuksessaan käyttämistä tekniikoista, joiden olisi pitänyt soittaa hälytyskelloja. Selvitys kuitenkin haudattiin. Ministeriö jatkoi rahan lappaamista Baltzarin kulttitoiminnan pyörittämiseen.
Rahaa ovista ja ikkunoista
Suomen Uutiset selvitti, miten rahaa on palanut. Selvityksen perusteella ministeriö antoi Baltzarin Drom Ry:lle ainakin 196 000 euroa, minkä lisäksi rahaa on tullut ainakin Helsingin kaupungilta, Raha-automaattiyhdistykseltä, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta sekä EU:lta. Loppusummaksi tuli 648 370 euroa. Tämän lisäksi ministeriö satsasi vielä 180 000 euroa Baltzarin pedagogiikan tutkimiseen. Ajatuksena oli tehdä Baltzarin opeista koulutusvientituote. Tämän lisäksi yhdistys sai rahaa mm. Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta, Koneen säätiöltä sekä Svenska kulturfondilta. Iltalehti on julkaissut tukijoista kattavan listan.
Nämä rahavirrat saattavat osittain selittää myös Baltzarin hulppean lukaalin, johon poliisi rynnäköi panssariautoin pidätystä edeltävänä tiistaina. Taloa kaupattiin hiljattain yli miljoonalla eurolla.
Poliisin mukaan Baltzarin tapauksessa on muitakin rikosnimikkeitä tutkinnassa. Myös toinen henkilö, joka on Baltzarin tavoin toiminut SDP:ssä, pidätettiin samassa yhteydessä. Avustajan mukaan Baltzar kiistää syyllistyneensä tekoon.
Raportti Baltzarin toiminnasta on absurdia luettavaa
Vuonna 2012 valmistunut ja OKM:n rahoittama Humanistisen ammattikorkeakoulun eli HUMAK:in lähes 200-sivuinen loppuraportti Baltzarista on kylmäävää ja samalla myös kafkamaisen absurdia luettavaa siitä todellisuudesta, jossa Baltzar sai vapain käsin toimia.
Raportin otsikkona on “Kulttuurienvälisen kokemuspohjaisen pedagogiikan tutkimus- ja mallinnushanke”. Toisin kuin julkisuudessa on sanottu, raportti ei ole pelkästään kriittinen katsaus Baltzarin toimintaan, vaikka on siinä sitäkin. Se on myös banaalin toteava akateeminen kuvaus siitä, mitä kaikkea voidaan myydä “monikulttuurisuuden” nimikkeen alla vailla minkäänlaista järjellistä substanssia. Lukija odottaa, milloin kirjoittajat viimein paljastavat koko jutun vitsiksi tai satiiriksi, mutta se vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu.
Esimerkkikappale raportista (s.150): “Filosofian tieteenalan varhaisimmissa tulkinnoissa eroottista rakkautta ei tarkastella vain seksuaalisena voimana vaan ihmisyydessä olevana energiana, joka vahvistaa itsensä toteuttamista. Kirjailija ja opettaja Bell Hooks allekirjoittaa eroksen opetustilanteessa toteamalla: ”Jos opettajat opettaessaan antautuvat intohimolle etsiä tietoa, joka sallii yhdistää teorian ja käytännön, ja intohimo nousee rakkaudesta inspiraatiota herättäviä ajatuksia kohtaan, opetustilanne muuttuu dynaamiseksi ja eläväksi. Hooksin ajatukset tulevat lähelle Baltzarin lausuntoja siitä, miten hänellä on tietynlainen rakkaussuhde jokaiseen opiskelijaan. Molemmat korostavat sitä, että tunteiden läsnäolo opetustilanteessa on sallittava ja neutraalia, pintapuolista pedagogiikkaa tulisi välttää (Hooks 2007, 289-290, emt.)”
Baltzar kuvaili avoimesti kulttimaista toimintaa – meni läpi monikulttuurisuutena
Kulttuurineuvos Baltzar ja kuvio hänen ympärillään kuulostaakin jo pelkän raportin perusteella lähinnä kuin joltain sketsiltä satiirikko Keijo Kaarisateen pimeimmistä painajaisista. Ministeriö kuitenkin jatkoi rahan upottamista Baltzarin syvyyksien ymmärtämiseen. Mitään akateemista ymmärrettävää ei kuitenkaan ollut.
Sana “monikulttuuri” tai “monikulttuurinen” toistuu raportissa 57 kertaa. Baltzar lyttää hengettömän suomalaisen “valtakulttuurin” ja suoltaa puppugeneraattorilla monumentaalista sanahelinää kulttuurienvälisestä kokemuspohjaisesta pedagogiikastaan sekä kaikesta muusta maan ja taivaan välillä.
Sana “auktoriteetti” vuorostaan toistuu raportissa 43 kertaa. Esimerkkejä:
– “Ohjaajan pitää olla henkinen johtaja ja ehdoton auktoriteetti.”
– “Vahva auktoriteetti on kaiken a ja o”
– “Baltzarille ohjaaja-opettajan auktoriteetti- ja jopa idolin asema on pedagogisesti tärkeä ajatus.”
– “… opetustilanteessa opettaja-ohjaajalle pitää jäädä ehdoton auktoriteetti niin, ettei hän jää altavastaajaksi oppijoihin nähden.”
– “Kulttuurienvälinen kokemuspohjainen pedagogiikka asettaa ohjaaja-opettajan merkittävään auktoriteettiasemaan ja häntä pidetään kyseisen pedagogiikan onnistuneena ilmentymänä.”
– “Kurssilaisilta odotettiin ehdotonta sitoutumista auktoriteettiin”
Ja niin edelleen. Raportissa Baltzarilta kysytään myös ajatuksia etiikasta: “Mikä on ohjausetiikka tässä pedagogiikassa, mitä on ne eettiset periaatteet?” Baltzar vastaa: ”Maaliin millä ehdolla hyvänsä, kaikki keinot pitää käyttää, kaikki keinot on luvallisia.”
Helsingin Sanomien haastattelemat asiantuntijat pitivät Baltzarin toimintaa kulttimaisena ja vaarallisena. Myös esimerkiksi Iltalehti ja Iltasanomat raportoivat kattavasti Baltzarin “pedagogiikasta”, jossa näkyy selkeitä manipuloinnin ja hyväksikäytön piirteitä.
Raportti päätyi puoluetoveri Lehikoisen pöydälle ja haudattiin
HUMAK:in raportti päätyi lopulta Baltzarin puoluetoverin, silloisen korkeakouluyksikön johtajan Anita Lehikoisen pöydälle. Lehikoinen hautasi raportin. Seuraavana vuonna silloinen SDP:n opetusministeri Jukka Gustafsson ylensi Lehikoisen kansliapäälliköksi. Lehikoinen on siis tällä hetkellä ministeriön ylin virkamies.
“Suomen opetusministeriön kansiapäällikkö Anita Lehikoinen on todennut Veijo Baltzarin kehittämän ohjaus- ja opetusmetodologian potentiaaliseksi suomalaiseksi koulutusvientituotteeksi”, kerrotaan Drom-yhdistyksen verkkosivuilla. “Baltzar-pedagogiikan jatkokehittäminen on todettu edelläkävijähankkeeksi, jolla on merkittävät mahdollisuudet uudistaa eurooppalaisia yhteiskuntia vastamaan nykyajan tuomiin haasteisiin.”
Kulttijohtajuudesta ei kuitenkaan tullut suomalaista vientituotetta ulkomaille. Joka tapauksessa ministeriö jatkoi rahan jakamista Baltzarille.
Läheiset suhteet useisiin poliitikkoihin ja virkamiehiin
Baltzar on vuosien varrella verkottunut läheisesti suomalaiseen vasemman laidan poliittiseen ja kulttuurieliittiin, joille hänen juttunsa ovat myyneet kuin häkä. Vuotta ennen HUMAK:in raporttia, 2011, SDP:n Tarja Halonen oli esimerkiksi myöntänyt presidenttinä Baltzarille harvinaisen kulttuurineuvoksen arvonimen. Baltzarilla oli jo tuolloin rikostuomioita alla. SDP:n pitkän linjan pääministeri Paavo Lipponen vuorostaan toimi Drom-yhdistyksen Kulttuurienvälisen Kokemuspohjaisen Kasvatuksen hankkeen suojelijana, ja nykyinen pääministeri Antti Rinne taas ylisti Baltzaria hänen hakiessaan eduskuntaan vuonna 2015 SDP:n riveistä.
Baltzarin tuttuihin kuuluu myös europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari, joka tosin hädin tuskin enää muistaa koko miestä, vaikka toimi Dromin strategisessa ohjausryhmässä yhdessä Lipposen, nykyisen ulkoministeri Pekka Haaviston ja kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanervan kanssa. Vihreiden riveistä Rinteen hallituksen ulkoministerinä toimiva Haavisto kertoi tuoreeltaan olevansa “järkyttynyt” Baltzariin kohdistuvista rikosepäilyistä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan eräs Baltzarin nuorista uhreista oli kuitenkin kertonut Haavistolle jo edellisenä vuonna Baltzarin toimintatavoista. Haavisto ehti toimia Drom-yhdistyksen ohjausryhmässä vuoteen 2013 asti.
SUOMEN UUTISET

Hähhähhäääääääää
Hähhähhäääääääää
27.11.2019 19:35

Kun kansa äänestää munattomia ja mitään mistään ymmärtämättömiä puoli-idiootteja vallan kahvoihin niin näinhän siinä käy.

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 20:36

Sanopa muuta! Just siitä on kyse monissa muissakin ihmeellisissä ja itkettävissä nykyilmiöissä.Silkkaa kouluttamattomuutta, sivistymättömyyttä, arvostelukyvyttömyyttä, ymmärtämättömyyttä, tolloutta, typeryyttä, vähämielisyyttä, heikkopäisyyttä, tylsämielisyyttä jne ad finitum.

Kulttimies
Kulttimies
27.11.2019 19:52

Analyysi osuu rasismivedätyskortin osalta oikeaan, mutta julkipannuissa teonkuvauksissa ei ole mainintaa ainoastakaan panokohtauksesta. Panomiestä herra B:sta ei juttujen perusteella saa tekemälläkään.
Ei tuollaisessa tyrkkyteinipilluparatiisissa tosin mustalainenkaan pelkkästään lestinheittoa viitsi harrastaa. Paavo Lipposen luomus koko kuplaukko. Onnittelut vittumaisesti virnottavalle Lipposelle, miten meni omasta mielestäsi?

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 19:56

Mutta kuka sen ihmiskauppailmiannon on poliisille tehnyt? Tästä ei ole mitään kerrottu, vai eikö ole lupaa kertoa?
sekin asia olisi hyvä olla kansalaisten tiedossa.

pöh
pöh
28.11.2019 02:00
Vastaa...  Anonymous

Joku rassisti tyttö joka ei innostunut seksiorjana olosta kulttuurineuvokselle.

peräpää
peräpää
27.11.2019 20:43

Oleellista Manne Balzarissa on se, että hän on määrittänyt SAKDP:n maahanmuuttopolitiikan. ”Hai, tule sie Suomeen. Täällä idiootti valkolainen maksaa kaiken.”.

K- märkt
K- märkt
27.11.2019 21:05
Vastaa...  peräpää

Kulttuurineuvos vai kullineuvos?

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 22:09
Vastaa...  K- märkt

Ihmiskauppaneuvos

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 21:16

Pieni surkea romaanimies ,normaaliakin kovempi valehtelemaan mikäli mahdollista(osaavat olla muuten todella päällekäypiä) Onko oikea pervo en ota kantaa ,mutta osasi vedättää hyvin ja taide häneltä on mielestäni niin kauheaa paskaa..,tulee mieleen että lukutaito riitti ennen nostamaan jo framille ,nyt löytyi mies joka osasi auttavasti kirjoittaa.. ,tehdäänpä tästä kulttuuri ikoni, ihan samalla tapaa tavallaan on noussut osa nostajista ,puhevika naisella sillä pisteitä silläkin, vaikka nuo on kyetty korjaamaan jo 60luvulta ,mutta polittikko naiset säilyttää vian jopa korostaa tuota,vrt. sinnemäki Halonen Jaakotsaari jne pieni maantierosvon näköinen romaani seon joka tapailee kirjoittaa ,tuo olisi sirkuksessa jos oltaisi 1700 luvulla ,mutta ollaan 2000 luvulla tuo on merkittävä kultuurihahmo ja käypäinen poliittisen sirkuksen pelle, kääntyi vaan vedättäjä isäntiään vastaan.

Aappa
Aappa
27.11.2019 21:37

Veijo ”The Bastard” Tuhannen ja Yhden Yön Satusetä.

Von Kullineuvos
Von Kullineuvos
28.11.2019 12:07
Vastaa...  Aappa

Entäs tuo sukunimi? Tämä kansaosahan on tunnettu siitä että se rakastaa hienoja ja/tai ruotsalaiselta kuullostavia nimiä. Kaikki ovat otettuja, mikään ei ole aitoa.
Esim. 1600-1700- luvulla ei tavallisilla pölliäisillä ollut varsinaisia sukunimiä vaan sukunimi määriytyi asuinpaikan mukaan tai sen kenen tyttäriä tai poikia oltiin. Sitten oli tietenkin sotilasnimet niillä jotka joutuivat sotimaan Ruotsin kuninkaan armeijassa kuten omat esi-isäni.

Aappa
Aappa
27.11.2019 21:44

” kuka oikeasti kuvittelee, että Baltzar on ollut hyvää kaveria Liisa Jaakonsaaren kanssa, jonka hengityksen näkee jo yksin kuvistakin…”
Fisherman’s Friend:in uusi mainoskasvo?

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
27.11.2019 21:57

Konnat kuuluu aina kiikkiin, eipä siinä kummempia mitiä.
Näin se oli ainakin sinnepäin ennenvanhaan kun pastorikin oli vasta pienimunainen nulikka ilman munakarvoja.
Mutta nykyisin juuri pahimmat konnat elävät rahalla rakennettun kulissin takana kuin pyhimys kyrpä ikitangossa.
Tuo spede ei pastorista siis pääse lähellekään sitä sakkia ”ketä” täällä telluksella aikuisen oikeasti kuuluisivat häkkiä hytkyttämään.
Aamen…

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
27.11.2019 22:21

Lisään. Toki tuokin nyt kortensa kekoonsa on kantanut ja ei syyttä putkaan niskaperseotteella heitetty
mutta pellehän tuo on pahimpien rikollisen ns. ”eliitin” rinnalla.
Aivan täysi pelle hermanni.
Amen ja öitä.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
28.11.2019 16:21

Pastorin tulkinta osuu jälleen oikeaan 👍👍👍

Anonymous
Anonymous
27.11.2019 23:13

Oleellista on se että veijo on mustalainen, manne ja matu joita kaikkien pitäisi osata varoa jo ennalta.
Jos ei osaa niin oma, vanhempien, koululaitoksen tai median vika.

RK
RK
27.11.2019 23:37

Onko tuolla lierolla jälkikasvua siunaantunut paljonkin,kun hirveä panomies kerran on,vai tuleeko tuubista näyttämölle pelkkää lämmintä ilmaa?

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 00:40

Siinä on kateellisilla naapureilla ollut ihmettelemistä kun veijo on harjoittanut SDPn arvopohjan mukaista punavihreää kansainvälisyyttä ja multikulttia parhaimmillaan.
Ilman kateellisia rasisteja koko juttu ei olisi varmaan koskaan tullut julki.

Realisti.
Realisti.
28.11.2019 00:48

Rahan saaminen varmasti se punainen lanka. Kun pääsi poliittisesti sopivien henkilöiden tutuksi, oli helppo juuri tuolla omalla etnisyydellä saada kaikki kuut taivaalta.
Tytöistä tulee mieleen, että juuri tuossa iässä tytöt ja nuoret naiset haluavat tulla tähdiksi. Hehän olivat musiikkiteatteriin
menossa hinnalla millä hyvänsä. Tytöt ovat sellaisia unelmineen ja keskinäisin kilpailuin.
Mutta, vielä tulee paljastumaan sellaista, mitä emme osaa nyt edes kuvitella. Me emme elä tuollaisessa maailmassa.

Debis
Debis
28.11.2019 01:08

Dr. Baltar sucks

Demarit yli kaikkien
Demarit yli kaikkien
28.11.2019 01:15

Veijo Balturista sanottua (lähde: https://www.veijobaltzar.fi/baltzarista-sanottua):
”Veijo Baltzar on suuri suomalainen ja eurooppalainen kulttuuripersoona. Monipuolisten kirjallisten ja taiteellisten ansioidensa ohella hän on dynaaminen kulttuurinen ja yhteiskunnallinen toimija. Baltzar on yksi harvoista suomalaisista, joilla on kantavuutta Euroopan kulttuuri-elämässä, erityisesti monikulttuurisuuden edistäjänä.”
– Entinen pääministeri Paavo Lipponen
”Tunnen Veijo Baltzarin pitkältä aikaa, hänen kirjoistaan ja taideteoksistaan. Olen aina ihaillut hänen historiantajuaan, tiettyä energisyyttä, ja sitä, että hän jaksaa inspiroida muita ihmisiä. Hän on loistava tyyppi!”
– MEP Liisa Jaakonsaari
”Emme hyödynnä riittävästi kulttuuria ennaltaehkäisevänä ja voimauttavana tekijänä, elämänlaadun mittarina. Monikulttuurinen yhteiskunta vaatii meitä kaikkia kasvamaan asenteissa, ja kulttuuri ja luovuus ovat siinä keskeisimmässä asemassa. On suuri etu, että meillä on riveissämme kulttuurin ja luovuuden moniottelija kulttuurineuvos, kirjailija, näytelmäkirjailija, runoilija, teatteriohjaaja, kuvataiteilija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Veijo Baltzar, joka nostaa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti arvokysymykset ja luovuuden esiin.”
– SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne
”Kulttuuri on ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, mutta siihen ei panosteta, eikä siitä puhuta – arvokeskusteluja ei käydä. Me tarvitsemme äänitorven, rohkean puolestapuhujan, kulttuurineuvos Veijo Baltzar eduskuntaan!”
– Seela Sella

pöh
pöh
28.11.2019 01:55

Tapaus todistaa vain sen että taas 99% pilaa sen kunnollisen 1% maineen.

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 03:03

Olipa poikkeuksellisen omituinen ja aggressiivinen kirjoitus. Eri kirjoittaja?
Vähän faktaa tai edes vinkkejä peliin romanialaisnaisten ihmiskaupasta. Vai onko mutulla huulesta vedetty?

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 05:27
Vastaa...  Anonymous

Kylla Veijo on ainakin kerran ainakin kostuttanut romani… siis romanialaisnaisen puutarhaa…

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 05:30
Vastaa...  Anonymous

Kylla totuuden saa kirjoittaa, jos Jaakonsaaren hengitys haisee kilometrin paahan niin se on hyva tietaa, osaa varoa.

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 05:07

Enpä edes muista kuulleeni aikaisemminkaan tästä sankarista, kun vasta nyt kun uutisoitiin. Että ihan totta tuo on että tätä ei kukaan tuntenut kirjoista eikä muustakaan hevonpaskastaan, jota oli tehnyt.

Niin
Niin
28.11.2019 06:43

”merkillisiä naisia”. Esimerkiksi Iltasanomien mukaan naiset ”ovat vältelleet ihmiskontakteja”
Taisit juuri kuvailla aivan normaalin ns. muslimi-vauvakoneen joita on maassamme sisäänlukittuina kymmeniä tuhansia. heidän funktionsa on pitää turpansa kiinni, nostaa tukia, tehdä mieletön määrä lapsia sekä olla raiskattavina ja hakattavina 24/7. Miksi heidän orjuuttajat eivät istu tällä hetkellä vankilassa? Kysytäänpä sitä vasemmistolta jotka ovat tähänkin syyllisiä.

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 10:00

Missäs meetoo vai onko se niin last season?

jippos123
jippos123
28.11.2019 12:07
Vastaa...  Anonymous

Meetookalkkunat saivat pikaisten jälkeen Mohammedilta turpiin ja käskyn painua keittiöön keittämään vuohenpäästä huttua isännälle.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
28.11.2019 10:02

Aivan oikein. Sanat rasismi ja rasisti on luotu vain ja ainoastaan sosiaalista manipulointia varten. Ne on juonnettu hivuttamalla sanoista rotu ja erottelukyky. Rotu tai rodut, tarkoittavat pääasiallisia ihmiskuntaan kuuluvia ihmisryhmiä jotka eroavat niin merkittävästi toisistaan että ne voidaan erotella omiksi ryhmikseen. Erottelukyky tarkoittaa kykyä havaita ja ymmärtää eroja kahden tai useamman eri asian välillä.
Ensin ilmiötä kutsuttiin rotuerotteluksi, samalla tahallisesti jättämällä mainitsematta ihmisille mitä erottelu tarkoittaa ja syyllistämällä heitä erottelusta. Sen jälkeen erottelu tiputettiin termistä pois ja väännettiin sana rotu sanoiksi rasismi ja rasisti johtamalla ne sanasta race ja lisäämällä siihen perään ism tai ist ja lopuksi liittämällä ne suomenkieleen pienin muutoksin. Näin syntyivät sana rasisti ja rasismi. Ne ovat täysin teennäisiä eikä niille löydy mitään loogista saatikaan järjellistä vastinetta todellisuudesta.
Fakta on se että on täysin luonnollista havaita ja ymmärtää eroja ihmisten ja ihmisryhmien välillä. Se on elintärkeä osa yhteenkuuluvuuden eli koheesion arviointia ja kiinteä osa ihmisluonnetta jonka vuosituhansien kehitys on sisällyttänyt meihin. Ihmiset ovat erillaisia, joten olisi luonnotonta jos emme näkisi eroja ihmisten välillä. Hakeudumme luonnostaan sellaisten ihmisten seuraan joiden kanssa meillä on suuri määrä jaettuja käytöspiirteitä. Vastaavasti taas vältämme luonnostaan sellaisten ihmisten seuraa joiden kanssa meillä on hyvin vähän jaettuja käytöspiirteitä. Sillä tavoin kitka minimoituu ja koheesio maksimoituu, joka edistää selviytymistä. Tästä syystä koheesiota ei voida luoda pakottamalla ja jos epäyhteensopivat väestöt ajetaan väkisin toistensa seuraan saadaan koheesion sijasta kitkaa, joka johtaa konflikteihin pirstoutuneeseen yhteiskuntaan jossa eri ihmisryhmät elävät erillään toisistaan eri alueilla, eli segregaatioon. Jos emme kykenisi erottelemaan, emme olisi eliölajina selviytyneet tähän päivään asti.

Juupeli
Juupeli
28.11.2019 11:31

Mahtaako myös artikkelin avauksessa mainittu Nina Casten olla syntyjään romanitaustainen.? Vai onko tavallinen arjalainen vappu viuhkan heiluttaja.?

Suomi Finland
Suomi Finland
28.11.2019 13:05
Vastaa...  Juupeli

Löytyy googlen kuvahaulla helposti. Ei näytä ’taustaiselta’ ulkoisen olemuksensa perusteella. Ja on erittäin todennäköisesti oikea hlö, koska on ollut SDP:n ehdokkaanakin.

jippos123
jippos123
28.11.2019 13:07
Vastaa...  Suomi Finland

Jep, sama kalkkuna kysymyksessä.

Rikkautta tämäkin
Rikkautta tämäkin
28.11.2019 14:39
Vastaa...  Juupeli

Youtubesta edelleen löytyvällä vaalivideolla hän kertoo olevansa taustastaan: ”Mussa on suomalaisuutta, venäläisyyttä, inkeriläisyyttä, mustalaisuutta ja myös karjalaisuutta ihan vain taustan ja mentaliteetin suhteen. Siinä mielessä olen erittäin monikulttuurinen ihminen.” Videolla rullaavan tekstin mukaan hänen juurensa ovat Petroskoissa Äänisen rannalla. Kuinka tuoreet juuret ovat, sitä ei kerrota, mutta ei Petroskoista Suomeen ole juuri muutettu kuin Neuvostoliiton sortumisen jälkeen kun presidentti Koivisto avasi harkitsemattomalla kommentillaan inkeriläisten Suomeen muuton. Suurin osa heistä oli ummikkovenäläisiä, joiden esivanhemmat olivat asettuneet satoja vuosia aikaisemmin Inkerinmaalle ja venäläistyneet viimeistään kommunistihallinnon aikana. Inkeriläisten muuttoa seurasi somalien tulo Venäjältä, jolloin Koivistokin mukamas havahtui.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
29.11.2019 00:23

Koivisto kumppaneineen teki maanpetoksen, osa heistä on vielä jäljellä vaan missä on syyttäjä?

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
29.11.2019 00:32

Käsitykseni mukaan maanpetos on erittäin vakava rikos? Tähän rikokseen syyllistyneet ovat ja vaikuttavat vieläkin maassamme, on helppoa päätellä keitä he ovat…..

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
29.11.2019 00:41

Tätä voidaan kutsua myös valtionpetokseksi….

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
29.11.2019 01:00

Kaveriltani vietiin menestyvä ja useita henkilöitä työllistävä yritys pankkien pelastamiseksi, häneltä vietiin kaikki jotta isänmaamme voitiin junailla eurostoliittoon ja istuva presidenttimme on yksi niistä jotka ovat tähän osallisia. Historiaan perehtyneet tietävät menneisyyden ja tietävät myöskin itsemurhaluvut jotka aiheutuivat näiden viisaiden juonittelujen seurauksista.

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
29.11.2019 16:42

Tuleeko mieleen ysikytluvun lama ja henkilöt jotka ”pelastivat” pankkimme” kyseenalaisin keinoin? Jos tule niin tiedät, samoin tiedät henkilöt jotka ajoivat kansamme rahaliittoon ja sitä myötä tilanteeseen jossa olemme…….

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
29.11.2019 16:50

Monelta ihmiseltä vietiin kaikki, tosin itselleni töitä kyllä riitti vaan pihän silloin pankit saada eurokuntoon, kerroin ystäväni tarinan jolla kaikki dokumenttaarinen aineisto on tallella vaan eihän se kiinnosta enää ketään……

totuus ennenkaikkea
totuus ennenkaikkea
2.12.2019 00:44

Mietippä sitä🤔🎱🎱🎱

kanander
kanander
28.11.2019 13:41

Veijon sihteeriköllä taitaa olla juuret Neuvosto-Karjalassa. Jos Baltzar saa tuomion ”törkeästä ihmiskaupasta”, se mahdollistaa myös kulttuurineuvoksen arvonimen poisottamisen.

Suomi Finland
Suomi Finland
28.11.2019 13:50
Vastaa...  kanander

Se vain vaihtuu ’kauppa’neuvokseksi.

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 15:23
Vastaa...  Suomi Finland

Voi se vaihtua myos esim. Vankilaneuvos tai Liskollaneuvos…

Suomi Finland
Suomi Finland
28.11.2019 19:39
Vastaa...  kanander

Tarkemmin ajatellen olisin valmis maksamaan muutaman euron minuuttiveloituksen, jos saisin katsella nettikameran livekuvaa tuon Nina Castenin sellistä. Kuulustelut vasta jänskä tositv olisikin. Kuulustelijat kun vielä pistäisivät oikein kunnon hiillostuksen päälle, niin show olisi täydellinen. Jotenkin tuon sihteerikön kuvia kun katselee, tulee mieleen, että kyynel toisensa jälkeen taitaa olla nyt vosun linssissä.

Räppimannen
Räppimannen
28.11.2019 14:04

Ruotsalainen manne(n) Timbuktu haastoi Sverigedemokraatit oikeuteen plagioinnista mutta hävisi koska oli ITSE plagioinut jutun englanninkielisestä alkuperäisestä.
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/sd-far-ratt-mot-artisten-timbuktu

Anonymous
Anonymous
28.11.2019 14:53

V B on varmasti joskus ymmärtänyt olevansa vain ruma ja tyhmä mustalainen. On kuitenkin oppinut heiluttamaan rasimikorttia sopivissa kohdissa, niin että on päässyt arvostelukyvyttömien poliitikkojen suosioon.
Veijon pilluhimo on vain pyrkimys kompensoida puutteita. Tärkeintä siinäkin, että MUUT pitävät Veijoa panomiehenä.

Samasta putkesta
Samasta putkesta
29.11.2019 14:40

On se kumma että oli sitten mikä hyvänsä eksoottinen eliö niin tyyli on sama:
-rassekortti heiluu 24/7
-yritetään esittää jotakin hienompaa, parempaa ja suurempaa kuin muut, grandiös omakuva
-sossurahojen ja etujen kuppaaminen on elämäntapa, varastaminen normaalia
-akoille pitkä hame, sijoitus hellan ja nyrkin väliin ja turpa kiinni
-verollinen, tavallinen työnteko kauhistus
-luonteen aggressiivisuus, ailahtelevaisuus, yksinkertaisuus, kyky ja halu ennakoida tekojensa seurauksia puuttuu
Jne jne jne…