Lukijan mielipide: Valtamedia hyssyttelee Suomen alamäkeä Pisa-tuloksissa

Screenshot_20191204_214340

Tiistaina 3.12.2019 julkaistiin uusimmat Pisa-tutkimuksen tulokset. Niiden anti oli juuri sitä, mistä monet asiantuntijat ovat jo pitkään varoitelleet ja mitä useat koulumaailmaa seuraavat tavalliset rivikansalaisetkin ovat osanneet pelätä: suomalaislasten oppimistulokset ovat jälleen huonontuneet.

Alamäki näkyy kaikilla mitatuilla aloilla:
– Luonnontieteet (Suomi nyt 6. sijalla.)
– Lukutaito (Suomi nyt jaetulla 6. sijalla.)
– Matematiikka (Suomi nyt 16. sijalla.)
Aletaan siis olla yhä kauempana niistä 10-15 vuoden takaisista huipputuloksista, joiden myötä Suomea hehkutettiin ”koulutuksen kärkimaana” koko maailmassa.
Tämä alamäki kertoo tietenkin siitä, että Suomen viimeaikaiset hallitukset sekä Opetusministeriön virkamiehet ovat epäonnistuneet tehtävissään. Resursseja on haaskattu johonkin ihan muuhun kuin opetuksen laatuun panostamiseen.
Vihervasemmistolaisen politiikan hedelmät näkyvät
On tuskin mikään sattuma, että tämä oppimistulosten heikkeneminen on tapahtunut samaan aikaan, kun koulujen työrauhaongelmat ovat pahentuneet alati kasvavan maahanmuuttajataustaisen aineksen lisääntyessä. Levottomasti käyttäytyvät oppilaat heikentävät työrauhaa ja pilaavat oppimismahdollisuuksia niiltäkin, jotka haluaisivat ottaa koulutyön ihan tosissaan.
Screenshot_20191204_214432
Edes suoranaisiin koulukiusaamistapauksiinkaan eivät opettajat pysty enää ”poliittisen korrektiuden” takia puuttumaan kuin hyvin rajoitetusti. Voidaankin todeta, että melkoinen osa siitä työstä, jota Suomen kouluissa viime vuosikymmeninä ehdittiin tehdä koulukiusaamisen vähentämiseksi, on nyt menetetty.
Oma osuutensa oppimistulosten heikkenemiseen on myös sillä, että opetussisältöjäkin on ruvettu muuttamaan huonompaan suuntaan.
Viime aikoina on viralliseen opetusohjelmaan ruvettu ujuttamaan yhä enemmän vihervasemmistolaisperäistä poliittista julistusta, ja tämän tieltä on todellinen tutkimustieto joutunut väistymään. Niinpä on päädytty tilanteeseen, jossa lapsille ja nuorille opetetaan pahimmillaan jopa täysin pseudotieteellistä humpuukia. (Oppikirjoissa esimerkiksi väitetään, että mieskin voi synnyttää, mikä on täysin paikkansa pitämätön väite ilman minkäänlaista tieteellistä pohjaa.)
Valtamedia pyrkii kaunistelemaan asiaa
Koska Suomen koululaitoksen saavuttamien Pisa-tulosten jatkuva alamäki on vihervasemmistolaisille poliitikoille ja viranomaisille nolo juttu, ei asiaa tohdittu valtamedian piirissä uutisoida enää suoraan, vaan sanomaa pyrittiin hämärtämään ja kaunistelemaan.
Niinpä varsinainen pääasia – eli siis suomalaisten oppimistulosten heikkeneminen – työnnettiin vasta uutisjuttujen loppupuolelle melko huomaamattomaan paikkaan, ja etusijalle nostettiin havainto siitä kuinka kirjojen lukeminen on poikien keskuudessa käynyt yhä harvinaisemmaksi.
Tätä kokonaisuuden kannalta sangen vähämerkityksellistä sivuseikkaa ruvettiin siten kovasti kauhistelemaan ja päivittelemään, ja pyrittiin kohdistamaan yleisön huomio juuri tähän yksityiskohtaan – pois varsinaisesta pääongelmasta ja vihervasemmistolaisten epäonnistumisesta.
Lähteet:
Nimim. Riippumaton lehtimies
Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Lukijan mielipide: Valtamedia hyssyttelee Suomen alamäkeä Pisa-tuloksissa

 1. keekkeri..ok? no learn no nothing..siinäpähän koulutteleeet keekkriiii..hahah

  25
  1
 2. Ruotsin PISA- tutkimuksessa jätettiin noin 11% testatuista pois kielitaidon puutteen takia. Eli jos olisivat olleet mukana olisi tulos ollut todella surkea. Nyt se oli ”vain” huono.

  Tänään tapasivat Sverigedemokraattien Jimmie Åkesson ja Moderaattien Ulf Kristersson virallisesti ja eikös Löpykkä mennyt heti antamaan lausuntoja ”siniruskeasta” tapaamisesta ja miten se on huono asia ”Ruotsin työläisille”.

  Parempihan se on Ruotsin työläisille kuin että koko maa tuhotaan vasemmistoliberalismin lipun alla?

  56
 3. Maamme koulujärjestelmä oli joku vuosi sitten koko maailman ihasteltavana, sitä käytiin katsomassa ja seuraamassa maailman joka kolkasta, nyt koko hoito syöksyyn kiihtyvällä vauhdilla suohon. Lukutaidottomia tomppeleita koulu sylkee ulos, liikkuminen monelle ylipääsemätön tehtävä, juosta ei osata jne.
  Tasa-arvon nimissä samaan luokkaan piti tunkea tomppelit ja ne jotka eivät edes halua oppia, myös räyhäjaakot ja maahanmuuttajat sekoittavat hyvin niiden opiskelun jotka hiukan halauavat opiskella. Opettajilta on riistettu mahdollisuus siirtää sivuun ne joille opiskelu ei kiinnosta, opettajia uhkaillaan, niin oppilaiden kuin vanhempienkin toimesta., Ruotsissa jopa opettajia raiskataan.

  14
 4. Yksi paha Suomen kouluja riivaava ongelma on, että kunnat eivät osaa hankkia niitä. Rakennusliikeet ovat keksineet sopimusmallin, jossa kunta maksaa mitä rakennusliike pyytää ja rakennusliike saa päättää minkälainen koulu rakennetaan. Tulos on luonnollisesti mahdollisimman nopeasti ja halvalla rakennettu koulu, jossa ei ole väliseiniä ollenkaan. Sitten rakennukseen tuodaan pari sohvaa ja sanotaan sitä avoimeksi oppimisympäristöksi, jossa tosin suuri osa oppilaista ei pysty keskittymään oppimiseen ollenkaan. Valtio on tässä näyttänyt hyvää esimerkkiä pakottamalla kaikki työntekijänsä niin virastoissa kuin laitoksissa ja yhtiöissä muuttamaan monitilatoimistoihin, joita suunnitellaan vaihtelevin kriteerein, jotka lähinnä riippuvat kunkin yhteisön tehtävään valitsemista henkilöistä. Kantava ajatus on ollut, että kellään muulla kuin ministereillä ei saa olla omaa työhuonetta. Työrauhan menetyksestä syntyvää tuottavuusvajetta yritetään sitten paikata kiky- ym. kikkakonsteilla. Tilakuluissa kyllä säästetään, mutta kun suuri osa työajasta rauhattomissa avotoimistoissa hukkaantuu keskittymisen katkaiseviin keskeytyksiin, tullaan tilanteeseen, että koko työpaikka on yhtä tyhjän kanssa eikä menetettyä työtuntimäärää voi korvata yhtään millään. Kouluja vaivaa toki myös se, että opetushallituksessa on lähdetty kokeilemaan, mitä kaikkia muutoksia sinänsä aikonaan toimivaksi todettuihin opetussuunnitelmiin voisi tehdä.

 5. Tulee mieleen Pirkkalan kommunistikoulut 70-luvulla, onko metodit otettu taas käyttöön. Koulussa ollaan vaan leikkimässä.
  Pitikö jotain opettaakin, ai ei me ollakaan kuultu sellaisesta, sanoo peruskoulun opettaja.
  Ilmiöitä vaan, leikkimistä ja opettajat opettajanhuoneessa kahvilla.

  1. Mielenkiintoista on huomata, kuinka tuota 1970-luvulla toteutettua Pirkkalan kokeilua on nyt jälkeenpäin kauhisteltu, ihan jopa valtamediankin piirissä. (Kyseisessä kokeilussa oli siis kyse siitä, että valittiin tietty joukko oppilaita, joille normaalien oppikirjojen sijaan jaettiin oppimateriaalia, joka oli toteutettu marxilaisen ideologian pohjalta ja julisti avoimesti marxilaista yhteiskuntanäkemystä.)

   Kuitenkin ihan vastaavanlaista vasemmistopropagandaa on nyt 2010-luvulla ruvettu ujuttamaan viralliseen opetusohjelmaan. Ja tätä ohjelmaa edellytetään noudatettavan kaikissa Suomen kouluissa, ei pelkästään Pirkkalassa.

   Ja tässä asiassa ei valtamedia suostu näkemään mitään ongelmaa. Päinvastoin, se on itsekin asettunut tukemaan kyseistä meininkiä.

 6. Jos Italialaista jalkapallojoukkuetta vahvistetaan suomalaisilla pelaajilla, niin kyllä se taso putoaa.

 7. Erityisoppilaiden ”integrointi” ja ”joustava oppimisympäristö” kuormittaa valtavasti opettajia ja oppilaita ja häiritsee oppimista. Vain selvästi keskitasoa fiksummat oppilaat pärjäävät kokeissa, keskitason oppilaat ovat ihan hukassa ja heikot oppilaat remuavat ja riehuvat.

Comments are closed.