Nykyajan noitavainot, onko niitä?

Black+Sabbath

Moni nuori jolli ei tiedä aikaa 1980-luvun alkupuoliskolta jonnekin vuosikymmenen puoleen väliin asti, jolloin Suomessa oli päällänsä kunnon noitavainot.

Tai tässä tapauksessa heavy metalli-vainot. Nimittäin kun hevimetalli alkoi saada suurempaa jalansijaa nuorison keskuudessa niin tietyt uskovaiset pillastuivat tästä. Tämä pillastujien joukko ei ollut iso, siihen kuului lähinnä joitakin lahkolaisia ja mitä eriskummallisimpia maailmanlopun saarnaajia. Sanoma oli kuitenkin yhteinen ja selvä: hevimetalli tulee ja tappaa nuorison!
Itse muistan ajan vuoden 1984 molemmin puolin, jolloin jeesustelu oli hurjimmillaan. Tämän uskovaisten poppoo yksissä tuumin etsi hevibändien nimistä, sanoituksista ja albumien kuvituksista erilaisia viestejä, joissa kehotettiin milloin itsemurhiin, milloin ihan jopa murhiin. Framilla oli tietenkin ainakin Black Sabbath. Ronnie James Dio aiheutti satanismiin viittaavilla vuohenpääsymboleilla ja sen sellaisilla sydämentykytyksiä uskovaisille. Vuonna 1983 Helsingin jäähallikeikka (solistina Ian Gillan) Black Sabbath veti Suomen hörhöporukan koomaan.
Jäähallin ympäristö parveili monenlaista uskovaista ja maailmanlopun ennustajaa, jotka halusivat pelastaa nuorison kadotukselta. Maakunnista oli tullut oikea linja-autoarmeija pelastamaan Sabbathia katsomaan mennyttä nuorisoa.
Myös AC/DC:n Hells Bells sai kiitettävästi harhaisuutta maailmanlopunennustajiin.  Kuten myös Kiss, Scorpions, Deep Purple jne.
Käytännössä kaikki tuon ajan ja 70-luvun hevibändit olivat tämän jeesuspoppoon mustalla listalla. Suomalaisista listalle pääsi ainakin J. Karjalainen Mustat Lasit-bändinsä kanssa. Muistaakseni juuri tämän mustien lasien takia.

Ian-Gillan-deep-purple-1069863_537_373
Ian Gillan.
80-luvulla ei ollut nettiä eikä somea, mutta tätä jeesustelua tapahtui tv:n ajankohtaisohjelmissa. Vaahtoavat uskovaiset kertoivat erilaisista mielleyhtymistä, joita olivat saaneet kuunnellessaan tuota paholaisen musiikkia, heviä. Lehtien yleisönosastoilla oli kirjoituksia ja radio-ohjelmissa uskovaiset saivat äänensä kuuluviin.
Sen ajan nuorten ”some” Suosikki-lehti kertoi sitten lisää näiden tollojen edesottamuksista. Jos en väärin muista niin jopa Päivi Räsänen taisi olla saarnaamassa nuorisoa pois paholaisen sylistä. Tästä tosin en ole ihan varma, mutta muistikuva olisi sinne suuntaan.
Homma meni niin pitkälle, että poppoo alkoi kuuntelemaan LP-levyjä väärinpäin. Eli kappaleen lopusta alkuun. Tämä onnistui tuon ajan levysoittimilla. Näin etsittiin sanoituksien joukosta takaperin ”kirjoitettuja sanoja” ikään kuin piiloviestejä, tyyliin live = evil. Mitä sieltä nyt ikinä sattuikaan löytymään. Varsinkin suomalaisia, nykymittapuussa lähinnä iskelmiä, kuunneltiin takaperin, koska paholaisen kuiskintaa oli helpompi löytää suomeksi kuin lontoon murteella. Porukka vaati, että joitakin LP-levyjä olisi pitänyt vetää myynnistä.
Kaiken kaikkiaan homma nauratti nuorisoa tuolloin aivan vitusti. Kaveriporukalla keksimme kaikenlaisia mielleyhtymiä saatananpalvontaan. Joka perjantai kävimme kertomassa löydöistämme paikallisen piruntorjuntakerhon teetupa-illassa, jossa nuorisoa houkuteltiin pois saatanan kainalosta ja kuuntelemasta hevimetallia. Ja nauroimme partaamme.
Jälkikäteen homma näyttää yhtä koomiselta kuin tuolloin oikeasti olikin. Tv- ja radio-ohjelmien juontajat eivät itse ihan täysillä lähteneet pököpäiden kelkkaan, mutta jonkinlaista pohdiskelevaa hyväksyntää oli olemassa. Että entä jos… olihan nimi Black Sabbath kuitenkin vihjaileva. ”Vahingoittaako heavy-musiikki nuorta?”, kyseltiin. ”Voiko nuori saada traumoja kuunnellessaan saatananpalvontamusiikkia?”
Omat vanhempani olivat sen verran täyspäisiä, että eivät uskoneet hullujen horinoita. Mutta uskovaisella Pohjanmaalla ei ollut niin itsestään selvää, että kotona saattoi täräyttää Hells Bellsin volyymit kaakkoon.
SP2829


 
Tämä kaikki tuli tänään mieleeni kun luin erääseen levykauppaan tehdystä äärivasemmistolaisten iskusta. Antifantit ovat saaneet päähänsä, että joku levykaupan työntekijä, joka soittaa jossain metallibändissä, niin laulaa sanoituksissaan islamfobiasta = nykypäivänä rasismia.
Hei haloo, metallibändi laulaa islamfobiasta? Kuuntelisitte kerran läpi Black Sabbathit ja Rainbowit ja Iron Maidenit. Tätä asiaa paheksuttiin jo 80-luvulla. Ettekö voisi paheksua jotain 2020-luvun asioita eikä niitä samoja pliisuja juttuja kuin yli 30 vuotta sitten?
Viheräärivassarit ovat niitä nykypäivän jeesustelijoita, jotka haluavat kieltää ihmisiltä metallin.
Mutta, sain tästä idean loppuelämäkseni. Aion hankkia oman pienen kotistudion ja herättää henkiin vanhan hevibändini teiniajoilta vuodelta 1985. Onneksi aikoinaan tuli opeteltua kitara, basso, rummut ja koskettimet. Ei tarvi kuin ottaa kertaus ja kasvattaa pitkä tukka. Tatuointeja on jo kädet täynnä ja viinaa osaan juoda kuin hevijätkä.
Sen jälkeen alan säveltämään ja sanoittamaan aivan saatanan rasistista ja islamofobista hevimetallia. Minulla on jo periaatteessa valmiina pari biisiäkin hahmoteltuna suomeksi. Yhdessä ”Ahmed kävelee aavikolle kamelinsa kanssa/ Kaverinsa Mohammed lampaan otti inshallah ja hanska”. Sitten on kaihoisa ruotsinkielinen heviballadi miehestä, joka aikoo hirttää itsenä poppeliin, mutta oksa katkeaa ja miehen nilkka murtuu maahan tippuessa.
Rienaan biiseissäni kaikkia ja kaikkeja arvoja. Mitä pyhempi arvo, sitä tyhmpempi biisi. Lanseeraan uuden metallityylin: suvakkimetalli. In London ”Suvack-metall”.
Bändin nimeksi tulee: Paavo ja Siionistit. 
Aika vetävä nimi? Alla bändin logo.
Kuvakaappaus 2020-01-09 03-28-32.png

Subscribe
Notify of
guest
66 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sleepy
Sleepy
9.1.2020 03:44

Kukaan ei soita enää Abbaa, hevi tulee ja hevi tappaa!

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.1.2020 06:03
Vastaa...  Sleepy
IsoMyy
IsoMyy
9.1.2020 04:56

Oikea asenne! Räyhähenki-nimistä tekelettä suunnittelen vihapuhe-ilmaisuun. Allahu fubar sentääs!

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 05:06

Black Sabbathin vuoden 1983 albumin Born Again levyn kansi on sita ihteaan…

Tuskanhiki
Tuskanhiki
9.1.2020 09:49
Vastaa...  Anonymous

Kävin työkeikalla Hgin jäähallissa joskus ehkä 1984. Sikäläinen työntekijä kertoi, että kun joku jenkkiläinen hevaribändi oli ollut siellä keikalla, oli aktiivinen kuulijakunta innostunut rikkomaan hallin vessoista kymmeniä lavuaareja ja muita kalusteita.
Se oli sen sen ajan hevari-iloittelua.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
9.1.2020 21:03
Vastaa...  Anonymous

Juuh. Ihan sitä itseään on koko bändikin lähinnä pakkorenkutuksen tähden radiossa.
20 VUOTTA sitten pastori antoi ozzylle pienen ja pyhän mahdollisuuden,-
ja kyllähän sitä silloin jaksoikin sen pienen ohikiitävän ja silmiissä vilisevän hetken.
Ei enää. No more mr ”nice” guy. Puhki nussittua paskaa perseestä.
Aamen ja halleluujaa!

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 05:45

Meinaatkohann kuitenkin Päivi Niemeä? Ex punkkari joka tienasi esiintymällä erilaisissa paskaohjelmissa ja lehdissä ”ex saatananpalvojana”. Tämä siis 90 lukua.

Morty
Morty
9.1.2020 19:32
Vastaa...  Anonymous

Päivi niemi? Eikö Niemi perustanut edesmenneen miehensä kanssa ”Maanalaisen levykaupan”, joka oli kristillistä metallimusiikkia (etupäässä) myyvä levykauppa? En itse muista hänen olleen hevikielteinen, pikemminkin päinvastoin. Vai oliko hän sitä joskus aikaisemmin?
En näe Niemeä missään määrin ”avohoitotapauksena”, paitsi jos lähtee siitä liikkeelle että uskovaisuus itsessään tekee ihmisestä hullun, ja silloin ei enää liikuta lääketieteen käsitteiden alueella, vaan kokonaan omissa määritelmissä.
Silloin oli toki tuota artikkelissa kuvattua ylireagointia ja pelkoja metallimusiikkia kohtaan, mutta en kutsuisi sitä noitavainoksi. Se oli niin pienen piirin juttu. Evl. kirkkokaan ei koskaan lähtenyt mukaan siihen. Eikä ketään edes vainottu sanan varsinaisessa merkityksessä. Ketään ei vedetty oikeuteen musiikin takia tai kukaan ei menettänyt työtään sen takia. Jos jokin on nykypäivän noitavainoa niin rasismijahti ja rasismin näkeminen kaikkialla.
Mutta oli metallimusiikkiskenessä 80-luvulla paljon kielteisiäkin piirteitä. Nykyäänhän metallisfestarit ovat rauhallisimpia, kaikkein vähiten väkivaltaa. Silloin 80-luvulla sai turpaansa väärän musiikin kuuntelemisesta. Metalliskene oli silloin se mikä veti puoleensa väkivallasta ja vandalismista kiinnostuneet nuoret. 90-luvulle mentäessä asia oli kääntynyt päälaelleen ja sama aines joka 80-luvulla olisi tunnustanut metallia, oli silloin myssypäistä, skeittari hip-hop spraymaalijengiä.
Voisi sanoa että 80-luvulla metallimusiikin ansaitsemattoman huono maine keräsi maineen veroista ainesta. Minä en muista 80-luvulta yhtään ainoaa häirikköä tai väkivallantekijää joka ei silloin olisi ollut hevari.

Fannari
Fannari
9.1.2020 05:53

Voiko levyn ennakko tilaa?

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 07:18
Vastaa...  Fannari

Itse muistan bändien nimistä tehdyt selitykset. W. A. S. P. tarkoitti We Are Satan’s People ja KISS Kings In Satan’s Service. Oli sellainen c-kasettijulkaisu, joissa näitä asioita käsiteltiin. Biisejä soitettiin takaperin. No, joku bändi oli oikeastikin kätkenyt jotain salasanomia kappaleisiinsa. Kyllähän niissä myös flirttailtiin pahuuden symboleilla.
Sitten oli myös kristillistä heavya, josta siitäkään eivät saarnaajat tykänneet. Styper ja Bloodgood. Youtubessa on mm. Bloodgoodin biisejä kuten Out of Darkness ja Alone In Suicide. Styper oli sellaista sukkahousuheavya. Mm. Soldiers under Command ja To Hell With the Devil olivat heidän levyjään. Hyvin soittivat ja lauloivat. Ruotsissa oli Jerusalem-niminen bändi. Näitäkään ei olisi saanut kuunnella.

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 09:33
Vastaa...  Anonymous

AC/DC tarkoitti Anti-Christ / Devil’s Child.

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 09:37
Vastaa...  Anonymous

Bloodgoodin Out of Darknessissakin oli tätä outoa takaperinmölinää alussa
https://www.youtube.com/watch?v=i2WjMk0IefU

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 13:20
Vastaa...  Anonymous

Leo Mellerin c-kasetti v 1983, myös kirja ”Rock”, jossa mm Kirja määriteltiin paholaisen palvojaksi.
https://www.youtube.com/watch?v=NIlkyIJ7Hlw

Rock
Rock
9.1.2020 20:20
Vastaa...  Anonymous

Tämä se vasta on jautaa!

pensavero ylös vihreät yhteydet
pensavero ylös vihreät yhteydet
9.1.2020 20:12

Minäkin tilaan, jos soitatte kappaleet takaperin!

Anonymous
Anonymous
10.1.2020 15:14

Muslimeista uskallat tehdä pilkkalauluja mutta et juutalaisista. Pelkuri.

Anonymous
Anonymous
10.1.2020 16:10

Hyvä, tilaan levyn välittömästi.

Janis Petke
Janis Petke
9.1.2020 07:02

Tässä on asennetta, prkl!

Keke
Keke
9.1.2020 07:09

Tästä ilmeisesti kyse: Esa, Mika ja Petteri öyhöttävät, persut sitä ja persut tätä ym…
Ovat niin tosissaan, että ei voi kun nauraa :):):)
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/valpperi/levykauppa-ax-ei-uusnatseja-sieda/

Turhautunut Kansalainen
Turhautunut Kansalainen
9.1.2020 16:40
Vastaa...  Keke

Usarin päätoimittelijaoletetun suosikit siellä meuhaamassa! 🤣

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 07:22

” Te epäuskoiset etsitte saatanan viestiä, mutta minä olen Sundqvist ”
Juicen heavydiggarin vuorisaarna. 😁

Hikinoro Takanasi
Hikinoro Takanasi
9.1.2020 09:56

Per Ohlin tappoi hevarin, itsensä.
Varg Vikerness tappoi hevari Oystein Aarsethin.
Hevarit flirttailevat erilaisten pahuuden teemojen kanssa. Välillä sitten kolahtaa.

Puolueeton
Puolueeton
9.1.2020 10:14

Ei hevi tappanut, mutta teki nuorisosta typeryksiä. Nyt sen ajan nuoriso on vihreitä ja vassareita, variksia ja silakoita. Kiinnitettiin vääriin asioihin huomiota, hevi muka tappaa. Ei tappanut, mutta pilasi terveen järjen, jota nyt on kovin vähän maailmassa. Vai näkeekö, joku hevissä mitään järkevää. Se ei ole musiikkia, ei ole sivistystä, ei ole viihdyttävää, se on sähköenergian avulla tehtyä tylsää melua.

Ilmari
Ilmari
9.1.2020 10:22

Yritin noudattaa Paavon neuvovana kuuntelin Black Sabbathia. Kestin mölinää lähes minuutin. Ennemmin kuuntelen vaikka Palefacen karjuntaa.

T
T
9.1.2020 10:31

Hienoa. Jään odottelemaan live-esiintymistä Hartwal -areenalle 🙂

Pave
Pave
9.1.2020 10:41

Verrattuna Paavoon, suvakit ovat välkkyjä, fiksuja. Pif on valaistuneisuuden kehto, siellä ei sensuroida ollenkaan niin paljon kuin Paavo tai perussionistit ja sionistien hommaforum

Tonttu
Tonttu
9.1.2020 12:03

Sen huomaa ettet ainakaan ole nationalisti, nationalisti ja sionismi ovat vastakohtia
https://laitonlehti.net/2020/01/07/persujen-hommafoorumi-demonisoi-isisen-vastustajia/

Heses
Heses
9.1.2020 13:10

Voihan kaljaa juoda kiakkomatsissa, mutta Ei se ole nationalismia.
Joku voi virheellisesti luulla sun olevan nationalisti, mutta nationalistit Ei kannata usata (imperialismia) tai pikemminkin Usa on sionistinen Valtio, ainakin johto, ja sitten ne alhaisimmat kristilliset Sionistit jotka Ei oikeastaan ole jeesuksen oikeita seuraajia kannattavat Trumppiakin. Mutta..
Jos olet rehellinen, kerro kaikille arvopohjastasi, se Ei ole kansallismielinen, niinkuin se ei ole kansallismielinen persuillakaan. Halla-aho ajoi ainakin europarlamentissa sionistista globalismia, ja suomalaisvastaista agendaa. Ttippeineneen,. Poliisivaltiopaketti jne

Ruuno
Ruuno
9.1.2020 13:38

Magneetti, vastavalkea, mv, sande parkkonen ja laitonlehti ovat kaikki tuoneet esiin miten Halla-aho kannattaa islamisteja, mutta silti persufanit kannattavat Halla-ahoa.
Kannatat ilmeisesti itsekin mestarin lailla isis organisaatiota, eli kurkunleikkaajia. Se mainittiin laiton lehden artikkelissa.

Abdullah Halla-aho
Abdullah Halla-aho
9.1.2020 16:41

Olet Paavo out of order. Halla-aho kannatti islamistien aseistamista europarlamentissa, sellaista nappia se painoi. Aikaisemmin se vastusti islamia kuolemankulttia.
Lue se linkki, sama info tuostakin.
http://www.magneettimedia.com/halla-aho-vahvisti-tukevansa-aari-islamistista-saudi-arabiaa/
http://www.magneettimedia.com/miksi-perussuomalaiset-tukevat-aari-islamisteja/

#jerusaleminsuutari
#jerusaleminsuutari
9.1.2020 12:49

Eikö ole muuten vekkua että virttä ”Riemuitse tytär Siionin” lauletaan myös Englannissa, mm aina konsertissa ”Last Night of the Proms” (jossa suomalaisetkin ovat dirigeeranneet):
Kappaleen englantilainen nimi on ”JERUSALEM”!

#musutraböl
#musutraböl
9.1.2020 12:55
Hienoa seuraa
Hienoa seuraa
9.1.2020 12:57

Älä sure, Trumppikin on siionisti.

Runotyttö
Runotyttö
9.1.2020 19:46

Hyvä ettet kumminkaan soinisti:)

h44
h44
9.1.2020 11:03

Heavy on vaarallista ainakin Iranissa, muistaakseni joku bändi on siellä nytkin telkien takana paholaisen musiikin soittamisesta.

Lemminkäinen
Lemminkäinen
9.1.2020 11:57

Oikeastaan voisi sanoa että ”järjettömät luontokappaleet” ovat historiallisesti aina olleet kaikenlaisien noitavainojen takana. Kun järki ei riitä ymmärtämään ja käsittelemään jotakin ilmiötä loogisesti niin silloin tämä ilmiö tulee tuomita. Nykyajan ”järjettömät luontokappaleet” käsittävät esimerkiksi kritiikin erilaisista kulttuureista rasismifasisminatsismiksi ja rovioiden sijalta kritiikkiä yritetään saada lainvastaiseksi ja ”vihapuhujanoidat” telkien taakse.

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 12:05

Aah, nostalgiaa. Itellä tuli mieleen tämä legendaarinen S.O.D 80-luvulta, biiseinä mm. ’Speak english or die’, ’Kill yourself’ ja tietenkin ’Fuck the middle east’…
Kannattaa kuunnella sanat hartaudella 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=EldYeiBSeq0

Ilmari
Ilmari
9.1.2020 12:30

En tiedä noita muita mutta Black Sabbath on suomeksi noitasapatti joka tarkoittaa saatananpalvojien mustaa messua. Hells bells on helvetin kellot. Iron Maiden on rautaneito, jolla viitataan keskiaikaiseen kidutusvälineeseen.
Niin että kun ne ihan itse kertovat mistä on kysymys, mikä tarve on sellitellä niitä pois? Symbolit myös kertovat saman asian.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
9.1.2020 13:15

Anna palaa, Paavo ! Insallah ja muita perkeleen taikasanoja, hulluallah ja paskaa täynnä.

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 13:48

Ai prkl! Mahtavaa settiä! Jos tarvitsee live esiintymiseen tiukkaa rumpalia, niin täällä 30 v kokemuksella lähtee! Ja tuo logo bassariin. Tupliin sellaisiin. 100 lasissa takuu. Tatuointeja ei ole, mutta kyllä nekin järjestyy oikealla teemalla höystettynä.

Aappa
Aappa
9.1.2020 14:34

Sitten olisikin aineksia melko räjähdysalttiille keikalle, kun pistettäisiin samassa konsertissa lavalle Zion Metal bändi Paavo ja Siionistit SEKÄ Greta Thunbergs YBRML (you bastards ruined my life)!!

Anonymous
Anonymous
9.1.2020 15:02

Jenkeissä Wasp oli noitavainon kärjessä. Levyihin laitettiin varoitustarrat yms.
Mukana vainoissa oli mm. presidentin vaimo Nancy Reagan.

Catilina
9.1.2020 15:17

Tuo on tehty. Joku Red Star niminen bändi nousi Kiinassa valtavaan suosioon, ja sen musakin oli minusta ihan hyvää. Sitä kuunteli mielellään. Bändillä oli upeat nettisivut ja kiertuita suunniteltiin ympäri maailman. Faneja oli kymmeniä miljoonia. Sitten pokka petti, ja nörtti vähän anteeksipyydellen kertoi olevansa koko bändi ja kaiken upean musan olleen kotistudiossa tehtyä.

Samuli Matilainen
Samuli Matilainen
9.1.2020 16:24

Porukka luulee että musiikki on ”so what”? Miksi sitä sitten tehdään? Ja miksi kaikista lukemattomista teemoista valitaan kumouksellisuus? Käytännössä hevimusiikki velloo masokistisen siis vasemmistolaisen melankolian ja toisaalta juutalaismediasta saadun aggressiivisen miesmallin välillä, ja koko ilmiö on vain seurausta aidon kulttuurin ja kasvatuksen puutteesta. Näitä ”singlejä”, ”keikkoja” ja ”fanipaitojako” kutsutaan nykyään kulttuuriksi? Islam saa minun puolestani tulla, jos Suomi on todella näin keskenkasvuinen.
Suomalaiset ovat sisäistäneet punkkarimaisen background-eksistentialismin, jossa vapauden luullaan olevan sitä että saa tehdä typeriä asioita — ja usein pilkan tai ”läpändeerin” varjolla käytännössä paskotaan paikkoja ja itseä. Se että jotkut uskovaiset hörhöt ymmärtävät edes jotain oikeasta vapaudesta kertoo jo kaiken tarvittavan Suomen henkisestä tilasta. Muinaisilla ihmisillä oli sana sille kun tehdään asioita ilman syytä: taikausko. (Superstere = se mikä on jäljellä vaikka ei tiedetä syytä). Koko moderni ”viihde” on pelkkää taikauskoa, vaikka jotkut sitä ”rentoutumisella” tms. rationalisoivat. Mikä ironia, että modernin kulttuurin ”vapaa-ajattelijat” ja ”ateistit” ovat usein pahemmin taikauskoisia kuin hörhöimmätkään fundamentalistit.

Acc358
Acc358
9.1.2020 22:03

”Nykyajan noitavainot, onko niitä?”
Onhan nykyään rasistivainot. Pelkkä epäilys riittää todistamaan rasismin. Todistustaakka on käänteinen. Syytetyn on osoitettava syyttömyytensä. Paras tapa suojautua rasismisyytöksiltä on syyttää muita rasismista.
Hieman lievempi versio on vihapuhujien vainoaminen.
Lajitoveriensa vainoaminen lienee ihmiselle lajityypillinen ominaisuus. Ihmiset ryhtyvät vainoamaan toisiaan omaa asemaansa parantaakseen. Liitetään muihin pahoina pidettyjä asioita, joiden vastustamisesta saadaan oikeutus vainottujen rankaisemiseen. Suomessa rangaistus on sakot ja työpaikan menetys. Neuvostoliitossa pääsi leirille tai mielisairaalaan. Ja varhaisempina aikoina poltettiin roviolla. Onnekas saattoi välttyä kidutukselta ennen roviota.
Vainottu saattaa olla täysin tietämätön syyllisyydestään. Vainoajat tulkitsevat sellaisen äärimmäiseksi paatuneisuudeksi ja siten oikeuttavan ankarampaan rangastukseen.
Neuvostoliitto ei ideologiansa vuoksi toiminut. Koska ideologia oli kannattajiensa mielestä oikeassa, niin syy ideologiasta johtuviin ongelmiin oli sabotööreissä. Ja heitähän löydettiin. Oli suotavaa löytää, koska muutoin saattoi itse joutua epäillyksi järjestelmän vastustajaksi. – Nyt meillä on vallitsevana ideologiana monikulttuuri.
Kevyt versio vainoamaisesta löytynee ehkä naisvaltaisilta työpaikoilta. Ryhmä yhteenkuuluvuuttaan vahvistaakseen alkaa eristämään jotain yksilöä. Hysteerisyyteen taipuva henkilö A kertoo syyllistä koskevan perättömän juorun henkilölle B, joka kertoo sen henkilölle C. Tämä puolestaan kertoo hieman parannellun version henkilölle D. Lopulta D kertoo asian A:lle. Tämä innostuu, koska saa vahvistusta luulotteluilleen. Niinpä ryhmä A, B, C ja D menevät syyllisen esimiehen luokse valittamaan. Esimies laskee mielessään voimasuhteet, neljä vastaan yksi. Syyllinen saa lähteä.

KJ
KJ
10.1.2020 00:57

TULI tämä viesti, mutta ei tullut teidän ”sionistiketjuun”. Miksi liebe Paavo? Ei kai Israelin parliarmentin – eli Knessetin kutsuminen ollut sääntöjen vastaista. Käytin vieläpä kiertoilmaisuja.
Kuitenkin. Tämä oli tosi hauska uutinen. Muistan itsekin ne ajat – vaikken hevari ollutkaan. Rockabilly oli meidän possen uskonto.

GLGL
GLGL
10.1.2020 01:37

”Suvack-metal”
🙂 hyvä genre.
Laitatko sitten ainakin yhden biisin Youtubeen, niin voi genreä levittää maailmalle.
Tuomas Saukkonen (Wolfheart et.al.) on hyvä esimerkki siitä, että loistavaa settiä voi tuottaa yksinkin. Sinne vaan jalanjälkiä seuraamaan.

sepi
sepi
10.1.2020 14:26

https://www.youtube.com/watch?v=g4ouPGGLI6Q
Oliskohan tässäkin pirulla sormet pelissä?
Parhautta edusti aikoinaan etelä-pohjalaasen herran kommentti, ”rikollisten musiikkia” no erkki on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, tiedä sitten kumpaan osastoon? helvettiin vai taivaaseen,,

s
s
10.1.2020 15:01

https://www.youtube.com/watch?v=Nvmkaw_ZQxM
Hyviähän nämä ovat, ei pääse yli eikä ympäri, aikoinaan kasetti mankka autossa joutu koville, vieläkin putoo vuosikymmenten jälkeen,,,oliks tää muuten heviä?

KJ
KJ
10.1.2020 17:07

PAAVO VOISI VASTATA MIKSI EN VOI KOMMENTOIDA TÄNNE.
Nyt laitan sähköpostiosoitteen paikalle Protonmailin. Tässä teksti, mikä on lähetetty Gmail-osoitteellani, mikä ei toimi mitenkään täällä.
”Trump ei vain ymmärrä tekevänsä siionisteille palveluksia. Kyllä se teille joskus selviää. Eräässä jutkuketjussa itse israelilaiset tuumivat siionismin olevan pahast ja tekevän hallaa normaaleille issuille. Silloin ymmärsin että he [sionistit] ovat Knessettiin kuuluvia NWO-hörhöjä. Eli KAIKKI jtkut eivät ole siionisteja. Kuitenkin…”

KJ
KJ
10.1.2020 17:36

Okei. Mä en kirjoittanut juuri sen takia silleen. Mutta eilen ei tullut mikään viesti gmailin avulla. Tutkin asiaa itse.