Ilmastoahdistus ennen ja nyt

saas-fee-2649010_960_720

Ilmastonmuutoksesta on ahdistuttu ennenkin. Satakuntavuotta sitten ihmeteltiin lauhoja talvia ja niihin etsittiin monenlaisia selityksiä. Tuolloin puhuttiin ilmanalan muutoksesta.

Satunnaisia poimintoja Kansalliskirjastosta, jossa on lehtiä alkaen 1800-luvun loppupuolelta.
12.6.1902 Uusi Suometar kirjoitti, että ilmantuntijat ovat alkaneet pohtia asiaa, että talvet ovat Englannissa käyneet yhä lämpimämmäksi. Pitkän aikavälin havainnot ovat osoottaneet, että talvikuukausien lämpö on lisääntymään päin.
Skärmbild (17)
 
17.5.1903 Uusi Suometar julkaisi samantapaisen kuin vuotta aiemmin. Artikkelin mukaan useat meteoroloogit ennustavat ilmastoalassamme tapahtuvan vähitellen sellaisen muutoksen, että talvet tulevat yhä lauhemmiksi. On pantu merkille, että sitten vuoden 1744 on kylmien päivien määrä vähenemään päin ja vuodesta 1828 kylmät päivät ovat peräti harvinaisia Englannissa.
Lisäksi mainitaan, että onneksi ilmanalan muutokset ovat hitaita, joten ihminen ennättää keksiä keinot sopeutua vaihteluihin.
Skärmbild (15)
 
Iltasanomat kirjoitti 4.10.1912 auringon vaikutuksesta maapallon sääoloihin. Jutussa viitataan useisiin tutkijoihin ja ilmastonmuutospohdinta on kuin se käytäisiin tänä päivänä. Tosin selitykseksi ei tarjoilla ihmisten hiilidioksiidipäästöjä vaan erilaisia luonnon omia ilmiöitä.
Skärmbild (19)
 
12.11.1927 kysletiin Karjalan Maa-lehdessä “Katoaako talvi vähitellen Pohjolasta“. Artikkelissa kerrottiin “tiedemiesten mielenkiintoisia käsityksiä tästä kiintoisasta kysymyksestä”. Artikkelissa kysellään, että mitä tapahtuu jos vanhojen aikojen ankarat talvet eivät tule takaisin.
Skärmbild (20)
 
Uusimaa pohti 2.2.1925 lauhaa talvea. Artikkelissa mainitaan mm, että aikakirjat kertovat monista poikkeuksellisen lämpimistä talvista, jolloin luonto on näyttänyt suistuneen säännölliseltä radaltaan. Mainitaan mm. talvi 1696 ja 1776 talvi, jolloin tuli hyvin aikainen kevät.
Artikkelissa kerrotaan edelleen, että viimeisen puolivuosisadan aikana sattuneet lauhat talvet antavat tuloksen, että toukokuu on tullut lämpimämmäksi ja siten kesä aikaisemmaksi.
Skärmbild (26)
 
Käkisalmen Sanomat toteaa 11.1.1936, että lauha talvi jatkuu. Ko. vuoden talven kerrotaan kuuluvan samaan ryhmään kuin viime vuosien lauhat talvet.
Skärmbild (28)
 
Sisä-Suomi-lehti pohti 15.2.1925 lumetonta talvea, jolloin lunta oli suurinpiirtein yhtä vähän kun tänä talvena. Keski-Suomessa oli vain joitakin senttejä lunta eikä Perämeren perukoilla sen enempää.
Artikkelissa kerrotaan, että myös aiemminkin on ollut erittäin leutoja talvia, kuten talvi 1920- 21. Mainitaan se, että lumet katoavat monina talvina eteläisessä Suomessa sydäntalvellakin. Tällaista voi tapahtua ihan jopa Oulun korkeudella. Jutussa ihmetellään talvea 1896, jolloin talvi oli niin lämmin, että kevät teki tuloaan jo helmikuussa.
Poikkeuksellisiin lämpimiin talviin arveltiin olevan syynä mm. maan radan muuttuminen, akselin siirtyminen ja tähtitieteestäkin etsittiin selityksiä. Mitään varmaa selitystä ei kuitenkaan osattu lauhoille talville antaa.
Skärmbild (30)
 
Aamulehdessä oli mielipidekirjoitus ikävästä talvesta 30.11.1928. Talvi oli kuulemma ikävänpuoleinen ja samanlainen kuin neljä vuotta aiempi talvi. Nyt talvi oli kuulemma aiempaakin vetisempää. Vettä, vettä ja lisää vettä. Lukija toivoi, että pian tulisi kunnollinen talvi, lunta ja kipakka pakkanen.
Skärmbild (33)
 
Meikä kilauttaa nyt Greta Thunbergille.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL

Olkaamme iloisia lämpimistä säistä sekä kohoavista hiilidioksiditasoista, sillä ne suovat runsaammat viljasadot.

M

Lämpimät, harmaat ja vesisateiset talvet, keväät ja syksyt kelpaavat kyllä minulle. Kesät voisivat olla vähän viileämmät tosin, näitä kesiä, joina sekä ulkona että sisällä on 33 astetta, en halua enää ainuttakaan nähdä. Viljasadot tosin jäävät huonoiksi, koska vettyneet pellot eivät kanna puintikalustoa sen yrittäessä puida sateiden märännyttämää ja lakoamaa viljaa. Tasaisilla mailla kannattaa pitää vene lähellä.

Särmääjä

Eiköhän ilmastokultti ja tähtien asennot anna selityksen tähän aikaamme uhkaavaan ilmastolliseen muutoksellisuuteen. Onhan siihen jo koko maailman tietelijäin yksinmielisyys oleva olemassa.

Totuuden mittari

Globaalia lämpötilaa seuraava tarkka mittari on meriveden pinnankorkeus. Kun globaali lämpötila kohoaa seuraa välittömästi merenpinnan kohoaminen koska mannerjäätiköt alkavat sulamaan nopeammassa tahdissa.
Meriveden pinnankorkeutta mitataan monissa paikoissa ja esim. ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyy käyrää.
Tuota pinnankorkeutta seuraamalla ei tarvitse olla v-median luomassa kuplassa vaan tietää asian oikean laidan.
Merivesi on jo pitkään kohonnut muutamia millimetrejä vuodessa joten elämme hyvin tyyntä globaalin ilmaston vaihetta. Paikallisestihan ilmanalat voivat vaihdella hyvinkin suuresti kuten tiedämme.
Ilmastoahdistukseen ei siis ole syytä, ennemmin kannattaa potea muoviroska-ahdistusta !

Johan

Merien keskimääräistä pintaa ei kuitenkaan pysty niin tarkasti mittaamaan.
Lämpötiloja tasaisen luotettavasti mittaavaa satelliittijärjestelmää ei ole ollut kuin 70-luvulta.
Mittaritilastoja muovataan rajaamalla pois toisia tietoja(raakadataa) ja kuitenkin säilyttämällä toisia tietoja vaikka molemmilla ääripäillä olisi vastaavat perusteet säilyttää tai poistaa käytetyssä datassa.
Sitten “adjustoidaan” eri menetelmin ja niitä käppyröitä käytetään luomaan seuraavia yhdistettyjä käppyröitä.
Proxydata on puolestaan joko suuntaa antavaa, suurpiirteistä tai epäluotettavaa.
Totta tosiaan on kolmenlaista valhetta. Valhe, kirottu valhe ja tilasto,
sillä rehellisyys asuu vain siellä missä elanto, menestys tai ego ei ole riippuvuussuhteessa kohteeseen.

El Comandante Cero

Mikäli olen oikein ymmärtänyt pikku Gretojen ja muiden huuhaaporukoiden normaalitila olisi 3km:n paksuudelta mannerjäätä merenkurkussa.

karri

Niin kun ne ei ymmärrä (tai haluaa ymmärtää väärin) että keväällä/kesällä sulaa jää ja sitten se taas talvella tuppaa vesi jäätymään. Jos nuo suuret jää-alueet eivät koskaan sulaisi vaan aina jäätyisivät lisää niin mitä sitten?
Niinkuin eräs fyysikko aikoinaan totesi:
“Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea”

M

Koska Paavo rakastaa whataboutismia: no mutta kyllähän Rodney and Otamatea Times, Waitemata and Kaipara Gazette kirjoitti vuonna 1912 hiilen polttamisen lämmittävästä vaikutuksesta. Hiilidioksidin aiheuttaman absorption arveltiin jo 1800-luvulla lämmittävän maapalloa eli Rodney and Otamatea Times, Waitemata and Kaipara Gazette ei ollut mitään varsinaista uutista keksinyt.
Kuluvana talvena eivät ole lumiaurat juuri kuluneet näillä leveyksillä. Oliskohan kerran piha aurattu? Huomisaamu on kylmä, jopa 5 astetta pakkasta, mutta jo iltapäivällä lämpö palaa. Ensi tiistaina saadaan nauttia neljän asteen lämmöstä ja vesisateesta. Sitä kaivataankin todennäköisesti vähintään harvinaisen varhain eli eilen alkaneen katupölykauden taltuttamiseksi. Seuraavaksi neljäksi viikoksikin ennustetaan tavanomaista leudompaa, samoin huhtikuuhun asti 1…2 astetta tavanomaista lämpimämpää. Tosin kyllähän se talvi voi vielä tulla, huhtikuussakin voi rysähtää yhdessä yössä 20 senttiä lunta.

Tapiola

Ainakin hiiltä poltettiin Lontoossa ennen paljon talokohtaisesti. Sitten rannikkojen ja vaikka Thamesin synnyttämät kosteat sumut, niin kuka siitä otti selvän mikä on mitäkin.

Fatwantarkistaja

Luin lapsena superjousiteoriasta. Kuulosti hienolta. Aion pakottaa kaiken elollisen uskomaan siihen ja UFOihin. Muut vaiennetaan ja suljetaan vaikka työleireille oppimaan todellista ruumiin sivistystä.
En tiedä, miten tuo liittyy mihinkään, ehkä Greta Thuunbäri saa teidät tietämään.

Anonymous

Ja vuosi -77 oli kylmin, silloin talvi tuli jo lokakuun 4 päivä, ei enää lumi sulanut ja talvi kesti lähes kesäkuuhun asti, parhaimmillaan tammikuussa pakkasta oli 2 viikko putkeen yli -40 astetta, kovin mitattu oli -43 astetta.
Mennäämpä vieläkin kauemmas, 6000 miljoonaa vuotta sitten maapallon ilmakehässä oli hiilidiksiidia sata kertaa enemmän kun nykyään vaikka íhmisestä ei ollut tietoakaan.
Silti ilmastohullut jaksaa väittää että ihminen lämmittää maapallon ilmakehän pilalle.
Ei voi kun nauraa noille Aö 40 omaaville ilmastohihhuleille.

ike

Olet aivan oikeassa. On kaikenlaisia “asiantuntijoita” joilta kysytään ilmastonmuutoksesta. Ajanjaksot kuitenkin ilmastosta puhuttaessa ovat niin pitkiä että ainoat oikeat asiantuntijat ovat geologit. Maaperä- ja jääkairaukset asettavat asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Tätä ei ymmärretä, vaan asiasta kysytään milloin miltäkin “asiantuntijoilta” joilla aika monella on poliitiset syyt vastauksiinsa. Tähän meidät on pitkälti saattanut valtamedia jonka uutisointi on vähintäänkin virheellistä (vrt. esim. että suurin osa tiedemiehistä on tätä ja tätä mieltä). Olisi jo aika valtamediankin, joka aina toitottaa olevansa vastuulinen ja oikea media, todistaa se eikä suoltaa pelkkää propagandaa. Ihmisten pitäisi suhtautua valtamediaan yhtä suurella varovaisuudella kuin valtamedia aina sanoo että nk. vaihtoehtomediaan tulee suhtautua.

Tapiola

Pitäis laittaa PT:lle lukumaksua, mutta tää artikkeli kertoo, että sukuni on yli sata vuotta jo laiminlyönyt vastuunsa, joten raha pitänee maksaa Gretalle heti kun tilinumero ilmestyy tänne sivuille. maksamme velkaa… maksamme velkaa.. veisaan tätä aamuun saakka, jolloin evoluutio on muuttanut minut Gretamammaksi.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tapiola, kuten huomaat, sarkasmi on vaikea laji. Kaikki ei ymmärrä.

h44

Sinänsä tässä on totuuden siemen mukana, Suomessa on aina ollut hyvin vaihtelevat säät ja pienikin muutos vallitsevissa ilmavirtauksissa saa aikaan dramaattisen oloisia ilmiötä kuten lumettoman joulun Oulussa tai lokakuussa 50 cm lunta Tampereella. Vuodet eivät ole veljeksiä.
Kuitenkin kun katsotaan näiden ääripäiden ilmenemissykliä, voidaan nähdä että viimeiset 150 vuotta vallinnut normaali, n, 11-14 vuoden sykli ei enää viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ole pätenyt varsinkaan lämpimien talvien osalta.
Maapallon väkiluku on kasvanut valtavasti ja siksi metsiä on raivattu viljelysmaaksi. Jopa valtavia järviä on kuivunut ja aavikot ovat levinneet. Kaikella tälläkin on vaikutuksensa ilmastoon, varsinkin sateisiin ja vallitseviin tuulensuuntiin.
Jotain on ihan havaittavasti tapahtunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana, mutta pelkkä hiilidioksidiin keskittyminen estää kokonaisuuden hahmottamista. Veikkaan että ihmisen toiminta on kuin liipasin joka laittaa käyntiin prosesseja joita ei ennen ole nähty ja joiden lopputulosta on mahdoton ennustaa. Ihminen toki sopeutuu muutokseen, mutta ei voi siihen paljonkaan vaikuttaa.

Anonyymi

Olen monesta paikasta lukenut, että ilmasto lämpenee ensin ja vasta sitten nousee hiilidioksidin määrä ilmakehässä. Nythän meille opetetaan asia päinvastoin. Paremmin fysiikkaa ja luonnontieteitä osaavat voisivat vastata.

PastoriNikulainen

Antaa aivopestyiden harhaoppisten ahdistua, jos valtamediaan uskovat ja sieltä tietonsa haluavat purematta niellä.
Vuosisadat ovat herramme kelit muuttuneet. Kuka älykääpiö uskoo,-
että pysyvä muutos, eli ns. nykyiseltään ilmaston loputon suunta vain lämpöiseen päin olisi 100% “faktaa”?
Hallelujaa ja lehmätkin kohta lentää tätä menoa…
Laittakaa jalat maahan ja unohtakaa huoli tulevista kelimuutoksista.
Vain herra tietää, miten kylmä ja vittumainen seuraava talvi taas tulee oleman.
Pastori uskoo, että näin mukava ja harvaluminen talvi ei ehkä koskaan enää toistu. Harmi.
Joten nautitaan nyt mukavista keleistä kun siihen on jokaisella aivopesettömällä sielulla kerrankin oiva mahdollisuus.
Aamen…

Anonymous

Kyllähän tuo lento- ja laivaliikenne vaikuttaa pienilmastoon. Kun kesäaamuna ajaa suhauttaa peilityyneen merenlahteen moottoriveneellä ja alkaa virvelöimään, niin hetkessä koko tyynen pinnan rikkoo tuuli, joka sitten nopeasti voimistuu. Kelpaa hyvin siihen kaos teoriaan, että myrskyn voi aloittaa perhosen siiven iskut. Tämä ilmiö on nähty lukemattomia kertoja aamukalaan mennessä.

Fatwantarkistaja

Mene joskus eri aikaan. Ennen vitutti, kun “aina” 15:30 loppui sade. Työpäivän kyllä jaksoi sataa, kun ulkohommissa. Saattoi Auringon kulku taivaalla tuohon vaikuttaa hiekkapuhallustani enemmän, vaikka melkoinen pöly siitä seurasikin.

Anonymous

Tänä päivänä se onkin ilmastokultti, jolla ei ole järjen kanssa mitään tekemistä. Ollaan niin hallituksen ohjelmalla pelastamassa maailman ilmastoa. Järjettömyyden kertoo myös, että hallitusohjelmassa lukee sana “ilmasto”-108 kertaa 😂🤦‍♂️💋
Eikä siinä kaikki. Vaan ollaan myös nostamassa polttoaineveroja tekaistulla ilmastoverukkeella.
Perse edellä puuhun tässä oikeasti suomikin on menossa.

Valitettavasti

En tiedä kuka tai mikä lämpenemisen aiheuttaa mutta sivstyneiden länsimaiden pitäsi keskittyä maapallon liikakansoitukseen ja väestöräjähdykseen kehitysmaissa, saastumiseen, ylikulutukseen ja yleensä kulutustavaroiden kertakäyttöisyyteen ym. YK on aiheuttanut osin nykyisen väestönräjähdyksen kehitysmaissa ja vanha sanonta, luonto kyllä hoitaa viimekädessä ongelmat jos ihminen ei sorki sitä liikaa pitää paikkansa. Kehitysmaiden väestönräjähdys on suurin uhka maapallon tulevaisuudelle siinä että ihmiskunta taantuu ja tuhotuu lopulta, no luonto kyllä selviää loppupeleissä kunhan aikaa kuluu.

Sirpa-Tuula

Mielestäni kunnon talvet saadaan takaisin tuomalla Suomeen pari miljoonaa muslimia verorahoilla elätettäviksi. Aurinkoiset ihanat kylmät talvipäivät voidaan myöskin taata kieltämällä isänmaallinen ajattelutapa sekä kehittämällä ja tukemalla monia uusia sukupuolia. Lumi myös pysyy maassa kauemmin jos kaikki maassa asuvat pakotetaan kasvissyöjiksi ja kääntymään muslimeiksi, sillä islam on rakkaus ja islam on vastaus kaikkeen. Näillä pienillä muutoksilla saamme myös takuuvarmat pitkät kuumat kesät, ilman sateita ja ilman hyttysiä. Näitä faktoja ei ennen tiedetty, kuten tänä päivänä jumalaisen vasemmiston kautta olemme saaneet tietää. Meillä on vielä toivoa!

Arska

Samaa sumutusta kautta vuosisamoisten

Pera,Lahti

Hyvät tämän verkkomedian vastuulliset vaikuttajat! Toimittakaa tämä artikkelinne Halla-Ahon tietoon, sillä “ Perussuomalaiset hyväksyvät sen lähtökohdan, että ilmasto lämpenee, ja että tämä liittyy ihmisen toimintaan”.
Kuinkahan moni meistä rivijäsenistä hyväksyy tuon lainatun kannanoton???

Jones

Ilmastonmuutos on median ja medianomistajien huijausta, jolla oikeutetaan siirtolaisuus, syyttämällä meitä Afrikan kuivuudesta. Tosiasiassa Afrikan kuivuus johtuu heistä itsestään, koska he hakkaavat metsät polttopuiksi.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005607552.html
Huijaus on aivan varmaa, sillä samaan aikaan meitä pakotetaan ottamaan ilmastonmuutos pakolaisia. Tämä ei ole lainkaan järjellistä, sillä jos otamme miljoonia siirtolaisia, joille pitää taata samanlainen elintaso kuin meillekkin, niin sehän lisäisi ilmastonmuutosta. Jos se olisi totta.