Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sotarikos vai rikos ihmisyyttä vastaan

Se jäi epäselväksi minulle,että tuliko tuomio sotarikoksesta vai rikoksesta ihmisyyttä vastaan ?
Kiihotuksesta kansanryhmää vastaan on säädetty otsikon alla ( rikoslain 11 luvun otsikko):
“Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaa”.
Sotarikos on sodan tai siihen verrattavissa olevan konfliktin yhteydessä tapahtuva kansainvälisillä sopimuksilla rikokseksi määritelty teko, josta on Suomessa tarkemmin määritelty kansallisesti rikoslain 11. luvussa: ”Sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan”.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sotarikos
“Rikos ihmisyyttä vastaan” on nimenomaan kansainvälisen oikeuden käsite.
Esimerkiksi Suomen sanakirjasta ei edes löydy kyseistä käsitettä.
Syytettyjen toiminta ei täytä sotarikoksen eikä “rikos ihmisyyttä vastaan” määriltemän, joten syytteet ovat perustettomia.
Rikos ihmisyyttä vastaan määrillään kansainvälisessä kielenkäytössä jotenkin näin. Suomen sanakirjasta käsitettä ei edes löydy. Joten sitä pitää tulkita kansainvälisen kielenkäytön mukaan:
For the purpose of this Statute, “crime against humanity” means any of the following acts when committed as part of a widespread or systematic attack directed against any civilian population, with knowledge of the attack
HE 55/2007
Hallituksen esitys Eduskunnalle sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan koskevien rikoslain säännösten muuttamiseksi sekä eräiksi niihin liittyviksi laeiksi
Säännöksen soveltamisen edellytyksenä on hyökkäyksen laajamittaisuus tai järjestelmällisyys. Tällä halutaan korostaa, että hyökkäyksen toteuttajana tyyppitapauksissa on valtio tai muu julkisen vallan organisaatio. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä rikos ihmisyyttä vastaan voidaan toteuttaa myös esimerkiksi yksityisen armeijan tai muun vastaavan järjestön harjoittamassa politiikassa. Olennaista yksilön vastuun kannalta on se, että yksilö tietää olevansa laajassa tai järjestelmällisessä hyökkäyksessä siviiliväestöä vastaan.
Ehdotettu rikos ihmisyyttä vastaan vastaa pääosin Rooman perussäännön kyseistä rikosta koskevaa määritelmää. Kuitenkin ihmiskaupan ja vainon rangaistavuus ehdotetaan tarkoituksenmukaisuussyistä ulotettavaksi Rooman perussääntöä jonkin verran pitemmälle
https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2007/20070055
Suomi -englanti sanakirjassa käsite “rikos ihmisyyttä vastaan” on määritelty:
crime against humanity
https://www.sanakirja.org/search.php?id=1872425
Wikipedia
Crimes against humanity are certain acts that are deliberately committed as part of a widespread or systematic attack directed against any civilian or an identifiable part of a civilian population.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crimes_against_humanity
Hallituksen esitys Eduskunnalle sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan koskevien rikoslain säännösten muuttamisesta
3.2. Keskeiset ehdotukset Esityksessä ehdotetaan rikoslain 11 lukua muutettavaksi. Lukuun sijoitettaisiin joukkotuhontarikoksia, rikoksia ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksia koskevat rangaistussäännökset, jotka muutettaisiin Kansainvälisen rikostuomioistuimen Rooman perussääntöä vastaaviksi ja nykyistä täsmällisemmiksi. Rikos ihmisyyttä vastaan ja törkeä rikos ihmisyyttä vastaan olisivat uusia rangaistussäännöksiä, joilla yhdessä sotarikosten kanssa korvattaisiin nykyiset säännökset ihmisoikeuksien loukkaamisesta poikkeuksellisissa oloissa ja sodankäyntirikokset. Yksilöön kohdistuvat rikokset saisivat ihmisyyttä loukkaavan luonteensa siitä, että ne tehdään tietoisesti osana siviiliväestöön kohdistuvaa laajaa tai järjestelmällistä hyökkäystä.
Sen vuoksi ehdotetaan, että rikoslain 11 luvun otsikko vastaisuudessa olisi Rikoksista kansainvälistä oikeutta vastaan.
Rikokset kansainvälistä oikeutta vastaan ovat erittäin törkeitä ja laajamittaisia. Ne vaarantavat maailman rauhan, turvallisuuden ja hyvinvoinnin ja näin koskettavat koko kansainvälistä yhteisöä. Tämän vuoksi rikoksesta ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksesta ehdotetaan rangaistukseksi vankeutta vähintään yksi vuosi tai elinkausi.
https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/f0b349d9-f402-48b1-b344-1851f8a61a74/eb9f8110-959b-4ae8-a521-5eb10ac717ba/MIETINTO_20111014021513.pdf
Ei rikoslaissa saisi mitään ansoja olla.
Kotimaisten kielten keskus on kertonut otsikoista näin:
Otsikot ojennukseen
Otsikoilla on monenlaisia tehtäviä. Otsikon täytyy kertoa lyhyesti, mistä
tekstissä on kyse ja mikä on tekstin tarkoitus ja näkökulma. Sen täytyy
myös houkuttaa lukemaan. Otsikoiden avulla lukija saa nopeasti
yleiskuvan jutusta.
http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2483

pöh

IL kertoo
“Tuomittu jakoi, julkaisi ja tekstitti Youtube-videoita, joissa solvattiin muslimiväestöä ja vaadittiin heidän poistamistaan maasta. Puhuja väitti muslimeita julmiksi ja typeriksi sekä kutsui heitä muilla, panettelevammilla ilmauksilla. Käräjäoikeuden mukaan esiintyminen solvasi muslimeja heidän uskontonsa vuoksi.”
Miksi sitä puhujaa ei sitten ole syytetty mistään?

pöh

Olin siellä itsekin yleisössä mielenkiinnosta katsomassa.
Poliisi seisoi tumput suorina kun antifantit töni väärän näköisiä ihmisiä, ja somalit huusi megafonilla pooliseiden naamaan kytät, siat natsien kätyrit!
Joka tapauksessa on järjetöntä että poliisin valvoman ja hyväksymän mielenosoituksen kuvaus, tekstittäminen tai jako on laitonta?

Aappa

”Tuomittu jakoi, julkaisi ja tekstitti Youtube-videoita, joissa solvattiin muslimiväestöä ja vaadittiin heidän poistamistaan maasta. Puhuja väitti muslimeita julmiksi ja typeriksi sekä kutsui heitä muilla, panettelevammilla ilmauksilla.”
Alkuperäisessä uutisessa sanan ”puhuja” tilalla oli sana ”tuomittu”, joka on jälkeenpäin muutettu. Valtamedian vääristely on tietysti tapa näissä yhteyksissä, mutta selkeät asiavirheet nekin joutuvat välillä korjaamaan – vaikka muutenhan tämäkin oli silkkaa suvakkipaskaa, joka ei perustu mihinkään muuhun kuin matujen perseennuolentaan.

Pelle Hemppainen

Julmaa uskontoa ei saa kutsua julmaksi eikä julman uskonnon mukaisesti uskovaa, ja vastaavasti sen oppeja kannattavaa ja sen oppien mukaisesti elävää ei saa kutsua julmaksi, ei vaikka kyseisen uskon opit kumpuisivat sivistymättömästä tietämättömyydestä ja alkukantaisesta ymmärtämättömyydestä. Tuomio rapsahtaa siitäkin kun toteaa miten moinen uskonto on fanaattisen väkivaltainen ja sen integroimisyritykset eurooppalaiseen sivistysvaltioon ovat silkkaa typeryyttä – kas kun yhteistä arvopohjaa ei näillä ole.
Kuitenkin spåralogit tulisi välittömästi muiluttaa pakkolunastetuilla ruotsinlaivoilla Oolantiin.

PSn äänestäjä

TARJOLLA PARASTA AIKAA MYÖHEMMIN YOUTUBESSA KATSOTTAVANA ELI tänään. Torstaina. Kello 11. Menee jo. Marko Hamilo tiedetoimittaja esiintyy tänään kello 11. Hamilo on entinen monialakirjoittelija mm. Suomen kuvalehdessä joka nykyisin on puhavihreän kommunistityyppisen porukan käsissä, päätoimittaja lähti äsken, Hamilo osoitti aikanaan että psykologia ja sen kaltaiset ovat roskaa, koska sielua ei ole vaan biologia määrää ja Hamilo vastusti ilmastomuutoksen kieltäjiä. Hamilo on nykyisin Hahon neuvonantaja ja PS-puolueen ajatuspajan johtaja. Tänään torstaina kello 11 aiheena on mitä NE MAKSAA, kela maksaa, valhe, sinä maksat veroissa, jonojen kasvuna, etujen leikkauksena, eläkkeiden poistona, googlaa Suomen uutiset https://www.suomenuutiset.fi/tuumaustunnilla-torstaina-tutkittua-tietoa-maahanmuuton-rajusti-kasvaneista-kuluista/
https://www.youtube.com/watch?v=N291KcJdaPI