Joka neljäs Ruotsin kunta kasvoi maahanmuuton myötä

25 % Ruotsin kunnista olisi muuttotappiokuntia ilman maahanmuuttoa. SVT:n uutiset nostaa esille skoonelaisen kunnan Östra Göingen, jossa kehitysmaista tullut väestönkasvu aiheuttaa tulevaisuudenuskoa, toisaalta haasteita.

Vuodesta 2000 on Ruotsin väestö kasvanut vuoteen 2018 reilulla 1,3 miljoonalla ihmisellä. Maan 290 kunnasta väestö väheni 103 kunnassa ja 187 väestö kasvoi. Näistä 72 kunnassa väkimäärä kasvoi maahanmuuton seurauksena.

Östra Göingessa maahanmuuton lisäävä väestönkasvu nähdään sekä että. Kyläkouluja on saatu uuteen eloon ja tyhjiin vuokra-asntoihin asukkaita. Samaan aikaan moni näkee väestöpohjan muutoksen turvattomuutta tuottavana tekijänä.

Väestönkasvu nähdään hyvänä kaikenkaikkiaan, mutta sosiaalitoimen kustannukset näyttävät riistäytyvän käsistä. Kaupungin sosiaalikulut ovat kasvaneet 10 miljoonasta kruunusta (1 miljoona euroa) 17 miljoonaan kruunuun (1,7 miljoonaa euroa)

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

4 thoughts on “Joka neljäs Ruotsin kunta kasvoi maahanmuuton myötä

 1. Samaa aivottomuutta kun suomessa, ei muuta kun ulistaan etä väki vähenee ja pitää saada kehitysmaista lisää väkeä, ai kun sitten kivaa, maksaa verovaroista noiden mokkien kaikki asumiskustannukset, sosiaalituet ynnä muut tuhannet asiat, sillähän se kunta nousee.
  Jokainen pienetkin aivot omaava tajuaa että mieluummin vähemmän ihmisiä kunnassa vaikka talous hiukka kurastuu, kun ottaa menetettyjen tilalle väkeä jotka on mustaruttoa pahempi ja tuhoaa kunnat lopullisesti.

  27
 2. VMP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kyllä hurrit on sekaisin kuin seinäkellot.
  Niin vain aivopesu osuu ja uppoo noihin hurreihin.
  Valitettavasti samaa paskaa tänne odotellessa…
  Aamen…

  26
 3. Ei jääkaappiakaan kannata täyttää p..askalla, jos se tyhjenee ja rahat loppuu. Noi loiset vaan kiihdyttää kuntien romahdusta.

  19
 4. niin, lisää menoja nuo vain aiheuttavt ja yleistä paskuutta, tuloja eivät tietenkään lainkaan. Niin..jos kaivo on tyhjä juomavedestä, niin PUMPATAAN SE PASKAA TÄYTEEN!!!!!! kas kaivo toimii!!!!!!

  12

Comments are closed.