Jari Aarnio, Suomen syyttömin poliisi?

Jari-Aarnio-29122016-AOP-825x433

Jari Aarnion tapaus on kyllä kaiken kaikkiaan hyvin kiehtova tapaus. Palkitusta poliisista paljastui pikkuhiljaa kovan luokan rikollinen, joka veti kaikki rajat suoriksi.

Alamaailmassa Aarnio on tunnettu jo ainakin parikymmentä vuotta. Nyt Aarniota vastaan kaikkien muiden aiempien juttujen lisäksi nostetaan syyte murhasta. Kyse on turkkilais-ruotsalaisen Volkan Ünsalin murhasta. Aarnion kohdalla kyse on jonkinlaisesta virkavirheestä, eli Aarnio tiesi, että Ünsal tullaan murhaamaan. Ikävää Aarnion kannalta on se, että yksi murhasta tuomittu tekijä, Janne Raninen, vapautuu lähiaikoina istuttuaan Ünsalin murhasta 17 vuotta. Kun muut ovat lusineet elinkautisensa niin Aarnio vasta aloittelee.
Aarnio tunnettiin myös Ruotsissa. Itse istuin eräässä tukholmalaisessa baarissa joskus 2000-luvun alussa. Samassa pöydässä oli henkilöitä, joilla on tekemistä Ünsalin kanssa. Tällöin tuli esille, että ”joku helsinkiläinen huumekyttä” toi maahan huumeita. En muista mainittiinko nimeä, mutta itsellä on ollut käsitys, että Aarniosta puhuttiin.
Ünsal itse kirjoitti itselleen kuolemantuomion. Vuona 2002 tehtiin Arlandan lentokentällä Ruotsin historian suurin ryöstö. Saaliiksi saatiin 44 miljoonaa kruunua eli noin 4,1 miljoonaa euroa. Tapaus on siinä mielessä merkittävä, että latin latia rahoista ei ole saatu takaisin eikä tapauksesta ole tuomittu ketään.
Tapahtuman jälkeen tutkinta ei edennyt mihinkään suuntaan. Kunnes Volkan Ünsal otti yhteyttä poliisiin. Ünsal kertoi poliisille mitä tiesi, ja vähän muutakin. Vasikka siis. Eikä siinä vielä kaikki. Ünsal oli saanut tehtäväksi piilottaa jemmaan osan ryöstösaaliista, mutta rohkeana miehenä Ünsal varasti nämä rahat.
Ünsal siis varasti varkailta, jota ei saa anteeksi. Varsinkin kun rahojen viemisen jälkeen Ünsal muutti muutamaksi kuukaudeksi Turkkiin, jossa eleli rahoilla luksuselämää. Oli kalliita asuntoja, huoria, kokaiinia, autoja ja sen sellaista jetset-elämää.
Tyhmemmänkin pitäisi tajuta, että tuollaisesta ei selviä hengissä ja Ünsalin päästä luvattiinkin 3,5 miljoonan kruunun palkkio. Tapahtumat etenivät siihen, että Raninen, joka oli Ünsalin lapsuuden kaveri, sai houkuteltua Ünsalin Suomeen, jossa Ünsal sitten murhattiin Vuosaaressa kuristamalla syksyllä 2003. Ruumista ei ole löytynyt, mutta Ranisen lisäksi teosta on tuomittu elinkautiseen kolme muuta miestä; suomalaiset Raimo Andersson ja Ilkka Leinonen sekä murhan tilannut ruotsalainen Leopoldo Carmona. Carmona oli myös Arlanda-ryöstön aivot.
Mikä on Jari Aarnion osuus? Tietojen mukaan Aarnio siis tiesi etukäteen, että murha on tapahtumassa. Aarniohan ei poliisina voinut olla tietämättä kuka oli Volkan Ünsal. Ranisen lisäksi soppaan kuuluu United Brotherhoodin entinen pomo Keijo Vihunen, joka sai oman tuomion Aarnion huumejutun yhteydessä. Vihunen on nyt Aarnion rinnalla toinen syyttetty Ünsalin murhajutussa. Aarnion olisi poliisina siis pitänyt estää murhan tekeminen, sillä nyt uusien epäilyjen mukaan Aarniolla oli tarkat tiedot murhasta; kuka, mitä, missä ja milloin.
Luultavasti Aarnion tietolähteenä on ollut… no en ala tässä sanomaan nimiä. Mutta koska Aarnio oli ”meidän miehiä” ja siten luottohenkilö, niin joko ei välitetty, että Aarnio tiesi tai sitten Aarniolle kerrottiin suunnitelmista jostain muusta syystä. Annettiinko Aarniolle tehtäväksi hämmentää asioita Pasilan päässä sen verran, että murha ikään kuin painuisi unholaan.
Joka tapauksessa mielenkiintoinen oikeudenkäynti tulossa. Ja veikkaanpa, että Aarnion kontolta löytyy lähivuosina vielä lisää juttuja.
______
Aarnion tapauksessa on olemassa vielä yksi huvittava sivujuoni. Nimittäin jotkut uskovat, että Aarnio olisi jollain tapaa lavastettu rikollinen ja siten uhri. Eli Aarnio olisi syytön niin huumejuttuihin kuin Trevoc-juttuun. Aarnio mukamas tiesi jotain suurta (joka ei ole koskaan tullut esille mikä oli tämä tieto) ja sen takia hänet lavastettiin rikolliseksi kera linnatuomion. Lavastuksen takana on kuka milloinkin, ”deep state” (mitä sitten tarkoittaakin). Kas kun ei siionistien ja vapaamuurarien salaliitto.
Jos on salaliitto niin aika kaukaa ovat lähteneet viemään asiaa eteenpäin kun ovat syöttäneet alamaailmallekin valetietoja Aarnion olevan rikollinen.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
27.2.2020 21:23

Tuo ei syytön ole.
Oikea termi: Suomen korrupteitunein poliisi.

Rååni ku rååni
Rååni ku rååni
28.2.2020 02:47
Vastaa...  Anonymous

Oikeinkirjoitettuna ” korruptoitunein”.
Se Leo ”Kinesen” Carmona oli rappikollektiivi Kartellissa jonka fronttimies Sebbe Stax tuli uskoon, väittää Sebbe itse.
https://m.youtube.com/watch?v=za_vG7CgBSs

Luusalmi Q
Luusalmi Q
27.2.2020 21:49

Noh noh.. En tiedä onko syytön vai syyllinen mut epäilen jälkinmäistä.. Mut aika hauskaa että tähän sekoitetaan Deep State, Tosin nyt hetken sekunnin miettineenä totean vaan että sinähän sen sanoit ja loit ajatuksen vaikka varmasti kaukana totuudesta.. Mutta joo, Aarnio vetelee omia narujaan ja varmaan tuomitaankin tästä murhasta elinkautiseen, mutta sillä tuskin on todellisuuden kanssa kauheesti tekemistä, sillä täytyy muistaa että Jari sai 13v tuomion josta istuu max sen 6v ja vapautuu ikövökyllä. Mutta tästä saatais se elinkautinen mitä varmaankin halutaankin.. Mä en yksinkertaisesti voi olla epäilemättä suomen oikeusjärjestelmää, syyttäjiä tai poliisia, en ole luottanut heihin ennen enkä nytkään.. Minuklle itselle on tehty neljä kotietsintää ja kaikki laittomasti mitään ikinä löytämättä ja kun olen näitä papereita pyydelly minulle on ilmoitettu ettei minulle ole ikinä tehty yhtään kotietsintää.. Poliisivaltio mikä poliisiisivaltio ei se siitä mihkä muutu ilman rajua yhteenottoa..

Puolueeton
Puolueeton
28.2.2020 10:40
Vastaa...  Luusalmi Q

Yhtä asiaa en ymmärrä. Kätkisikö korruptoitunut taitavaksi osoittautunut poliisi rikoksista saamiaan rahoja omaan pihaansa riittävän helposti löydettävään paikkaan edes kovassa kiireessä?

Kainuunkonkari
Kainuunkonkari
28.2.2020 18:21

Huumepoliisilla on niin Suomessa, kuin maailmallakin tapa tilittää käteiskaupalla käytävästä huumekaupasta napatut käteiset ”omaan käyttöön”. Se, että käytännössä kaikki isompiin käteistakavarikoihin johtaneet operaatiot ovat suoritettu järjestyspoliisin tuella kertoo paljon.
Aarnio nuijitaan, koska tälläinen käytäntö on liian hyödyllinen ”valvojillemme” ja eihän poliisia saa epäillä, mitä siitä Koiviston konklaavistakaan olisi tullut ilman ”hyviä poliiseja”.

Luusalmi Q
Luusalmi Q
28.2.2020 23:52
Vastaa...  Kainuunkonkari

Karuin tosiasia on se että vaikka joku normaali pulliainen tietäs jonkun poliisin liityneen johonkin vaikka nyt huume kauppaan tai johonki tappoon tai johonki muuhun vakavaan rikokseen syyllistyneen, niin voin vain ajatella että en kyllä itse ainakaan kävelis Tampereen poliisi asemalle kertoon tälllaista, se laitos on ihan vakavasti tosi sekanen paikka ja sielä varmasti tapahtuu erittäin paljon laittomuuksia, sielä veli on jokainen jolla on vastaava status! Yksinkertaisesti tämä maa on annettu valtamedian toimesta korruptoitua täysin vapaasti ja se sama jatkuu edelleen!!

Luusalmi Q
Luusalmi Q
27.2.2020 21:55

Mihn helvettiin se yks jonkun kommentti katos? Tulee vähä hölmö olo lukiessaan tota mun edellistä kommenttia jos sen alustava viesti on poistettu!!

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
27.2.2020 21:55

Minulla ei ole tietoa Aarnion syyttömyydestä, mutta takavuosina oli jokin juttu, jossa poliisit joutuivat luopumaan jutustaan kun kalat alkoivat olla liian isoja. Taisivat poliisit vielä joutua syytetyiksikin sikäli kuin muistan. Helsingin seudulla taisi tapahtua. Tässä maailmassa ei ole tavatonta että syytön tuomitaan.

Luusalmi Q
Luusalmi Q
27.2.2020 22:01
Vastaa...  Pelle Hemppainen

Poliisit välittää paljonkin tavaraa suomessa jopa virka aikaan, mikä tietenkin tekee entistä rajumpaa teoista.. On omalla kohalla tapaus kun poliisit on toimittanut isoa subu lastia virka autolla luotiiveihin täytettyinä, ei mitään uutta niinkun kaverit on kertonut.. PS: Jatkuu muuten edelleen ikäväkyllä entistä kiivaampana!!

Mikä pykii?
Mikä pykii?
27.2.2020 22:15
Vastaa...  Luusalmi Q

Joo, uskon täysin, sillä tossahan ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä. On kytät koettanut ampua minuakin. Peloissaan saatanan paskahousut ja porukalla vielä.

Aappa
Aappa
27.2.2020 21:55

Jos ei syyttömin, niin ainakin rehellisimmän näköinen – kysy vaikka keneltä

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
27.2.2020 22:02

Aarniolle kasataan lisää syytteitä hela tiden sen takia, ettei hän pääsisi koskaan vahingossakaan vapaaksi!
Tämähän tässä uusimmassakin syytteessä paistaa läpi. Ja tuomareita näkyy olevan joka kaljakuppila täynnä, niin että tuomio tulee jo silläkin perusteella…-

Mikä pykii?
Mikä pykii?
27.2.2020 22:16

Pate. Juuri näin.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
27.2.2020 22:23

Yks juttu vielä tähän päälle. Mitäs luulet Pate, ett oliko Aarnio Suomen ainoa epärehellinen kyttä ja tolla asteikolla vielä? Siis, hänhän toimi tod.näk. yksin? Voihan ”ruunepäri”.

Anonymous
Anonymous
28.2.2020 00:52

Eihän Deep State nyt Aarnioon tuhlaa energiaa, Aarnion touhut ovat Deep Staten mieleen. Deep State käyttää energiaansa sellaisiin isoihin uhkiin kuten J.F.Kennedy ja Jeffrey Epstein. Saa nähdä liukastuuko Peter Nygård kohtapuoliin niin isoon banaaninkuoreen että vähintään niska katkeaa….

Ilmari
Ilmari
28.2.2020 10:14

En tunne alamaailmaa, mutta olen lukenut hovioikeuden pöytäkirjat. Niissä on erittäin hyvin perusteltu Aarnion saama tuomio. On myös muistettava, että tapaushan on käsitelty kahdessa oikeusasteessa ja molemmat ovat tuominneet Aarnion. Korkein oikeus ei antanut valituslupaa.
On kehitelty salaliittoteorioita, joiden mukaan Aarnio olisi lavastettu syylliseksi. Tällaisiin uskovan kannattaisi miettiä, että lavastuksen onnistumiseksi siinä pitäisi olla mukana kymmeniä ihmisiä eikä se ole mahdollista. Sitten on vielä kysymys : miksi kukaan lavastaisi Aarnion syylliseksi? Kukaan ei hyötyisi siitä millään tavalla.

Luusalmi Q
Luusalmi Q
27.2.2020 22:11

Jep, sen takia tuo 13v ei piisaa kun tietävät että pääsee ulos 6v tai alle, nyt haetaan sitä oikeaa tuomioo joka olisi elinkautinen, sillon saatas istutettua se vähintään se 13v.. Mikä tietenkin on erittäin kohtuullista poliisille, mielestäni tuomiot varsinkin Aarnion tapauksessa pitäs kaksin kertaistaa sen takia kun on poliisi ja elää kansan luottamuksessa ja ammatti mahdollistaa hyvinkin helposti tälläiset toimet.. Niinkun nyt nättäs siltä että Aarnio on pyörittänyt tätä rinkiä sen 20-30v ni tuomiokin pitäis olla sen mukainen tosin kun olemme suomessa niin tehän tiedätte lopputuloksen!!

T
T
27.2.2020 23:22

Asia jota ihmettelen niin eikö Aarnio oivaltanut että kolttosista jää kyllä ennen pitkää kiinni. Huumebisneksiin osallistumalla voi kyllä tienata, mutta kun jää kiinni niin elämä on pilalla, kuten Aarniolla nyt on.

Ilmari
Ilmari
28.2.2020 10:19
Vastaa...  T

Aarnio ei koskaan enää pääse töihin ja onkin kohta eläkeiässä. Kaikki omaisuus on mennyt rikoshyötyjen valtiolle korvaamiseen eikä edes riitä. Hän sanoi haastattelussa, että pitää vapaaksi päästyään pystyä edes vuokransa maksamaan. Hän tietää, ettei hän voi koskaan enää ostaa asuntoa tai hankkia omaisuutta, koska kaikki menisi suoraan ulosottoon.

Luusalmi Q
Luusalmi Q
28.2.2020 15:06
Vastaa...  Ilmari

Mitä suuremmalla todennäköisyydellä Aarniolla on useita miljoonia rahaa jemmassa.. Ajattele nyt ejos se on ollut 90 luvulta asti mukana tässä paljoko sitä rahaa on kertynyt.. Se että rakentaa omakotitalon ja piilottaa jokusen kymppitonnin ei ole kuin murto osa rahoista.. Aarnion kohdistunut kranaatti isku oli täydellinen suunnitelma ja toteutus..

Anonymous
Anonymous
28.2.2020 00:40

Tukholmassa tiedettiin jo 2000-luvun alussa että Aarnio tuo maahan huumeita?
Meidän poliisi ja syyttäjä antoivat Aarnion häärätä yli 10 vuotta ennen kuin nostvat syytteen?
Mistä moinen?

Nike Lauta
Nike Lauta
28.2.2020 01:27

Suomen oma Soprano. 🤣 Teki samanlaisia rahakätköjäkin, kuin James Gandolfini sarjassa Sopranos.

Särmääjä
Särmääjä
28.2.2020 04:13

Se iso kysymys tässä on että miksi Suomen poliittinen hyvävelipoliisi on halunnu heittää juuri Aarnion bussin alle keskuudestaan?

Maailma muuttuu eskoseni
Maailma muuttuu eskoseni
28.2.2020 04:21

Osa Suomalaisista ei vieläkään usko Aarnion syyllisyyteen, koska poliisi instituutio oli aikanaan, enne kivi ja kirves niin korruptoitumaton, että luotto poliisiin oli lähes 100 % tavallisten ihmisten keskuudessa. Aika on muuttunut kun kuvioihin on tullut myös virkamiesten ahneus ja rahan himo. Se on levinnyt tehokkaasti myös poliitikkojen keskuudessa ja antaneet suuntaa kehitykselle, mitä isot edellä, sitä myös pikku nilkit perässä. Ja myös poliisit ovat tavallisia ihmisiä joista tulee helposti myös rikollisia kun rahaa on tarjolla mm. huumepiireissä. Vituttaahan sitä pienillä palkoilla kituuttaa, kun ympärillä pyörii sikarikkaita rikollisia, ainakin tutkija ja rikospoliisien keskuudessa.Tilaisuus tekee varkaan sanotaan pätee tässäkin.

M
M
28.2.2020 08:36

Mitenkäs Ünsalin murhaajat tuomittiin jos ruumistakaan ei löytynyt? Mosaiikkinäytöllä kuten Aarnion oikeudenkäynneissäkin?

Ilmari
Ilmari
28.2.2020 14:58

Mosaiikkinäyttö on sitä, että selvitetään eri faktoja, joista ei heti tiedä, että ne edes liittyvät toisiinsa. Kun faktat pannaan rinnakkain, ne yhdessä antavat riittävän näytön. Näyttö siis rakennetaan palasista.
Kun Aarniota tutkittiin, havaittiin, että hän oli käyttänyt S-etukorttia sellaisen summan edestä, joka ylitti hänen palkkatulonsa. Silloin voitiin vasta aavistella, mistä nämä rahat saattoivat olla peräisin. Aarnio teki sen virheen, että jätti jälkiä ostotapahtumista sen sijaan että olisi kassalla sanonut, ettei ole korttia.

JoodeJoode
JoodeJoode
28.2.2020 09:03

Poliisipäällikkö kysyi alemmalta päälliköltään; Joko se rosvo on saatu kiinni? Ei vielä vastasi alempi komisario mutta rengas hänen ympärillään kiristyy, ollaan nimittäin saatu kaksikymmentä täysin syytöntä jo kiinni. 🙂

Jussi
Jussi
28.2.2020 12:29

Kirjoita nyt edes tuon syntipukin nimi otsikkoon oikein – hönö.

Jussi
Jussi
28.2.2020 16:12
Vastaa...  Jussi

Kato, hönö sai omille sivuilleen korjattua otsikkoon nimen oikein. Aarni–>Aarnio.
Murkut-sivustolla yhä kirjoitusvirhe.
Oliko niin kuumottava juttu, että kädet täristen laitoit menemään tsekkaamatta kirjoitusvirheitä?
Vedä vaan lisää kamaa, niin tärinä lakkaa.

Totuus tulee lopulta aina julki
Totuus tulee lopulta aina julki
28.2.2020 12:48

Aarnio on lavastettu. Aarnio ei ole koko prosessin aikana saanut antaa yhtään haastattelua. Pelätään liikaa, että kertoo suorassa lähetyksessä totuuksia.
Lukekaa aluksi tuo alla oleva, niin saatte jonkinlaisen kuvan siitä miten rehellinen ylin poliisijohto on. Ollaan valmiita tappamaan kollegoja, ettei omat bisnekset (huume) tule ilmi.
https://www.alpoylitalo.com/123
Aarnion entinen esimies, Torsti Koskinen, oli yksi noista tapetuista. Samaa sarjaa tämäkin:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005854777.html
Kuinkas sattuikin sopivasti että poliisin korruptiota tutkinut kollega tekee itsemurhan poliisien pikkujouluissa…
Tämä Aarnion mustamaalaus menee tutun kaavan mukaan. Uutisoidaan koko ajan niin että kaikki uskoo valheen. Tehdään jopa tv-sarja ja kirja. Ihan täyttä sontaa kaikki. Liian rehellinen poliisi uhrataan,
Miksi moottoripyöräjengit saa jatkaa toimintaansa Suomessa, vaikka kaikki tietää, että ne on rikollisjärjestöjä? Siksi että niiden kautta pyöritetään tätä huumekauppaa, jossa poliisijohtokin on mukana. Välillä näön vuoksi tehdään ratsioita ja takavarikoidaan vähän aseita, rahaa ja kamaa. Ja sama homma taas jatkuu… Ja sitten kielletään lailla järjestö (PVL), joka ei salli tätä globalisaatiota ja islamisaatiota mikä meneillään, vaikka ko. järjestö ei ole edes tehnyt mitään rikollista???
Ja tuo rahojen kätkeminen oman pihan kivimuuriin oli kyllä aivan naurettava lavastus.
Miten voi ns. vaihtoehtomedian toimittelija olla noin pihalla asioista?

Luusalmi Q
Luusalmi Q
28.2.2020 15:18

Perkeleen hienosti kirjoitettu ja laitto kelaileen asioita.. Saat 10 pistettä ja papukaijan merkin..

Totuus tulee lopulta aina julki
Totuus tulee lopulta aina julki
29.2.2020 15:57

Itse asiassa vuosien 2008-09 vaihteessa kuoli neljä poliisijohtajaa neljän kk:n sisällä:
Jouni Välkki, poliisiylitarkastaja, k. 2.10.2008, 52v., itsemurha
Seppo Nevala, SuPon päällikkö, k. 4.12.2008, 61v., sairaskohtaus
Markku Salminen, poliisiylijohtaja, k. 12.2.2009, 61v., sairaskohtaus?
Torsti Koskinen, Hgin huumepoliisin perustaja ja päällikkö, k. 17.2.2009, 75v., sairaskohtaus
Aikamoinen yhteensattuma x 4…

Ö
Ö
28.2.2020 16:37

Uskomattoman PASKA mutu-artikkeli. Oli asia miten oli; alkuperäinen artikkeli olisi enemmän kotonaan näiden muiden MIELIPITEIDEN kanssa, kommentti osiossa. Kirjoittajalla saattaisi olla uramahdollisuus IL-, tai HS-saasteen toimittelijana. Laita faktoja pöytään lähteineen tai tyydy RAPORTOIMAAN ilman omia kommenttejasi. Amatööritason pakinointia. Ei jatkoon.

Orwell
Orwell
28.2.2020 18:13

War is peace
Freedom is slavery
….. Rikolliset ovat eduskunnassa, ja oikeuslaitoksessa, rehellisesti kansalaiset lukkojen takana

Rikastaja
Rikastaja
28.2.2020 20:54

Suomen perus politiikka on perustunut Neovostoajoilta asti siihen,että jos minä otan tai annan sinulle jotain,vastavuoroisuudenkin pitää pelata,muuten lähdet ringistä ulos ja olet tuhoon tuomittu.Kukapa se ilmaiseksi tekee näitä kansan vastaisia tekoja,oli kyse sitten ns.siirtolais pakolaisten rahtaamisesta elätettäviksi,tai kansan omaisuuden myynnistä alihintaan,aina joku maksaa verirahat kansan piikkiin.

Baron OF Höga-Kusten
Baron OF Höga-Kusten
28.2.2020 21:22

Vanhuus ei tule yksin! kun luin jutun, niin ajattelin, että Pate on nyt pienessä sievässä ollut ja tarkistanut faktat huonosti Arlandaryöstön suhteen. Itse sekoitin tämän ryöstön ”Helikopter rånet” tapaukseen, joka tapahtui v.2009
Kaivoin onneksi kirjahyllystäni kirjan Helikopter-piloten Berättelsen om rån-Håkan Langer ja helpotti kun tajusin olleeni väärässä, ennen kuin ehdin kommentoida (oppia ikä kaikki ja varsinkin muistutus itselleni, että tarkista aina faktat) Suositten edellä mainittua kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruotsin lähihistorian rikollisten/poliisin/oikeuslaitoksen jne… toimista osv..
Aarnion tapaus on myös kiinnostava ja oli hänestä, mitä tahansa mieltä, niin kannattaa lukea myös hänen kirjansa MYRKKY!