Juha Mäenpää PS: Ilmastotoimilla ajetaan maaseutua alas

52823434_2365992096744497_3639346422370795520_n

Tiistaina 25.2.2020 eduskunta käsitteli vuoden 2019 ilmastokertomusta. Kaksi puheenvuoroa pitänyt perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää vaati Suomen taloutta hyödyttäviä ilmastoinvestointeja.

Mäenpää katsoi ilmastonmuutoksella pelottelemisen menneen järjettömyyksiin. Hän esimerkiksi viittasi Partio-lehden peliin, jossa suositeltiin lasten hankkimatta jättämistä ilmastotekona. Hän kritisoi etenkin ilmastoahdistuksen lietsomista lasten ja nuorten keskuuteen.
Mäenpää esitti epäilyn, että nykyhallitus jopa tietoisesti käyttää ilmastotoimia maaseudun autioittamiseen. Hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä perustellut polttoaineiden hinnankorotukset rokottavat enemmän maaseutua kuin suuria kaupunkeja, koska pitkien etäisyyksien maaseudulla auton tilalle ei useinkaan ole tarjolla vaihtoehtoista liikkumismuotoa.
Mäenpään kritisoidessa polttoaineen hinnannostoa, keskustan suunnasta tulleessa välihuudossa tätä pidettiin indeksikorotuksena. Tähän Mäenpää vastasi tyynesti, että tällä indeksikorotuksella ”te (hallitus) aiheutatte lakkoja”.
Mäenpään mukaan kehä III:n sisäpuolella asuvilla, ratikalla ja metrolla matkustavilla kaupunkilaisilla ei ole käsitystä liikkumisolosuhteista maaseudulla, jossa saattaa kulkea vain yksi bussivuoro päivässä
Maatalouden heikon kannattavuuden kanssa painivien maidon- ja lihantuottajien taakan kasvattamista punaisen lihan väitetyillä haitallisilla ilmastovaikutuksilla hän piti suoranaisena uhkana kotimaisen tuotannon jatkuvuudelle ja huoltovarmuudelle.
Mäenpää totesi, että tuulivoimaloiden vaikutukset ihmisten terveydelle tulisi selvittää ennen lisärakentamista. Mäenpää toivoi pitkäjänteisen terveysvaikutusselvityksen teettämistä uuden kokoluokan tuulivoimaloiden vaikutuksista. Tärkeimpänä ilmastoasianaan Mäenpää korosti Suomessa kehitetyn ”puhtaan teknologian”, eli ns. cleantech-innovaatioiden rahoituksen varmistamista kansallisen hyödyn maksimoimiseksi. Mäenpään kokemuksen mukaan tällä hetkellä on vaarana innovaatioiden, työpaikkojen ja voittojen valuminen Suomen sijasta ulkomaille.
Esimerkkeinä vaivattomasti toteutettavista ilmastotoimista hän nosti esiin puurakentamisen, biokaasun lannoitesivutuotteineen sekä kevyemmällä verotuksella kuluttajille edukkaammat biopohjaiset polttoaineratkaisut, joista MY-diesel -polttoaine esimerkkinä.
Mäenpää korostaa turpeen olevan tärkeä kotimainen uusiutuva luonnonvara, joka on myös tänä vuonna osoittautunut lämmöntuotannolle merkittäväksi. Meidän tulee pitää turvetuotantoa yllä, jotta huoltovarmuutemme säilyy mahdollisten kriisien aikana.
 
Juha Mäenpää
kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa
Aappa
28.2.2020 22:18

Ilmasto kulkee käsi kädessä huoltovajeen paikkaamisen kanssa – parhaat tulokset saadaan ilman muuta kolmansien maiden nimeltä mainitsematonta us*ontoa edustavien ”työperäisen riuskan miestyövoiman” lisäämisellä. Tästähän on jo runsaasti tutkimustietoa ja onnistuneita esimerkkejä, kuten 100% päästöttömänä luomutoteutettu kaarnalaivateollisuus.

Minä
Minä
29.2.2020 04:37
Vastaa...  Aappa

Ja eurooppalaisten vapaaehtoisella sukupuuttoonkuolemisella, jotta ahrikanlapsille riittäisi tilaa, kun lisääntyvät vimmatusti.

Anonymous
Anonymous
28.2.2020 22:20

Ilmastouksovaiset on hulluja.
Mutta tuosta uusituvasta turpeesta sen verran että.. kun suo kuivatetaan ja vedetää turpeet pois, kestää montakin tuhatta vuotta uusitumiseen, joten en kyllä paljoa alkaisi leuhkimaan uusituvalla luonnonvaralla.
Sama kun alettaisiin repimään jäkäliä metsikosta ja kehumaan kyllä niitä voi ottaa kun ne uusiutuu, juu.u.. sadoissa vuosissa noin pouolisenttiä.
Tai väittää että kyllä se öljykin uusiutuu eikä ikinä lopu, juu.. imetää loppuun ja uusiuttuu jopa miljardin vuoden päästä.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
28.2.2020 22:46
Vastaa...  Anonymous

öljystä nyt sen verran että 1973 kun alkoi energia kriisi. sanottiin että korkeintaan kymmenen vuotta ja ölkki olis finito de la musica, ja vi#ut, tänäpäinäkin on löytöjä enemmän kuin ikinä.. ihmisiä on aina peloiteltu ja valehdeltu, kun öljyn hinta paukahti yli 100 dollaria per barelli niin kiljuttiin kurkut käheänä ettei ikimaailmassa enään alle satkun sais, kesti 3 kuukautta ja hupsista putos alle 30 taalan. taas jymäytettiin….tätä saatanallista politiikka ja kauhua kylvetään hölmöille ja uskovaisille….kun nyt nykyaikana sekä itsekkin jo aika miehenä (63v) osaan hakea ja lukea muutakin kuin moista kuin ####laisten kirjoittamaa sceidaa…..no jäkälästä ja turpeista voi olla monen näköistä mieltä. mutta eikö porotkin ole vuosisatoja syöneet moista herkkua ja ei siellä tuntureilla ole paljastunut katastroofeja. enemmä tuhoa tuo nämä pecka perälän kaivokset ja päästöt mistä ei hiiskuta tänään lainkaan..kaikki on politiikkaa. aivoja käyttävä ei kirkuva ###nisti ole ihan samalla tasolla….ihan vaan tiedoksi..ja en usko sinun nimetön olevan tyhmä tyyppi, sen verran olen lukenut mukavia kommenttejasi.

Järjen ääni
Järjen ääni
28.2.2020 22:55

Juha Mäenpää – yksi harvoista KANSANedustajista.

Repe
Repe
29.2.2020 10:02

Metsätalous esim. on hyvin pitkäjänteistä toimintaa. Nyt, kun näytetään heti ensimmäisen kesän kuvia moton runnomalta aukealta, saadaan näyttävä kuva metsän raiskauksesta. Mutta jos sama aukea kuvataan 10 vuoden kuluttua, sitä ei tunnista edelliseksi paikaksi. Metsäkoneen myllertämä maa, johon on runsaasti tallautunut risuja ym. karikkoa, on kuin lannoitettua ja muokattua peltoa, joka räjähtää valtavaan ja monipuoliseen kasvustoon. Varsinkin, jos alue on istutettu jollekin puulajikkeen taimistolle. Useita vuosia saadaan runsaita puolukkasatoja. Nimittäin metsäkoneen jättämien ajourien reunamat ovat oikein herkullisia puolukan ja mustikan kasvualustoja. Ajourat säilyvät hengitysaukkoina ja valonantajina taimikon sisällä, eivätkä sinällään vähennä puuston määrää. Ainoa haitta näistä on, että marjastaja joutuu nostamaan jalkaa korkeammalle, mutta toisaalta tämä on erinomaista jumppaa selälle.
Vanha, kuoleva metsä ei mitään hiiltä niele. Siellä on kaikki aluskasvillisuus kuollut. Siellä on mädäntynen lahopuun haju. Vanhat puut eivät kasva juuri lainkaan ja varjostamalla estävät uuden synnyn.
Maaseudun mökkien puunpoltto tuntuu olevan kauhistus. Tulee hiiltä ja hiukkasia. Haja-asutus ripoteltuna ympäri metsäisiä maakuntia on yksikköä kohti tietysti laskettuna hirvittävän epäedullista, mutta kokonaiskuvassa yhtä tyhjän kanssa. Lisäksi kaupunkeihin pakatuista ihmisistä ei ole, eikä tule metsänhoitajia satojen kilometrien pituisten alueiden ylläpitoon. Ja ilman hoidettuja metsiä Suomessa loppuu eväät myös kaupungeissa.
Soiden perkaamista on kyllä syytä pitää säännösteltynä, mutta jo olemassa olevilta turvesoilta saadaan riittävästi varapolttoainetta, eikä nykyiset polttolaitokset saastuta tehoonsa nähden kovin radikaalisesti ison maailman hiililaitoksiin verrattuna. Yleensä ei huomioida, ettei napapiirin rajoilla asuminen ole järkeenkäyvää, mutta kummasti tänne vaan on tulijoita ja pelkästään hienosti kaupunkiin, jossa on kaikki palvelut. Ainoa huoli on, että sähkö, lämpö ja vesi riittää, mutta päästöjä ei saa tulla.

Juha
Juha
29.2.2020 13:24

Joo ei nuo persut nyt niin vaarallisia ole, kun on annettu ymmärtää.. Niiden puoliintumisaika on ungefäär about n. 2-3 vuotta..

Tuumaaja
Tuumaaja
29.2.2020 13:37

Maataloutta on ajettu jo vuosikymmeniä alas eri keinoin, pääasia on se mikä on merkitty hallitusohjelmaan -70 luvulla että suomen maaseutu pitää saada tyhjäksi.
Tehomaatalouden kustannukset ovat nousseet niin paljon (siitäkin syystä että vilja-/karjatilallisten määrä on vähentynyt), että ilman kieroutunutta tukijärjestelmää ei kannata viljellä.
Asiaa on edesauttanut sellaiset toimenpiteet kuin Kemiran myyminen taskurahalla norjalaiselle globalistiyhtiölle, sähkön siirron ulkoistaminen (tätä myötä hinnan nousu), sokrijuurikkaan viljelyn rajoittaminen (luonnollisesti kun suomea kiellettiin valmistamasta sokeria koska siitä on ylituotantoa ja Suomen sokerin myyminen tämän jälkeen “tuottamattomana” Dan Sukkerille) joka aikoinan oli syksyn boosti tallvea vasten etc.
Haavisto aikoinaan (suomen liityessä eurostoliittoon) kävi paasikivilinjalla neuvotteluja maataloustuista, muusta ei sitten keskusteltukaan koska pelimerkit oli annettu etukäteen jo pois.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
29.2.2020 18:47

Mies pastorin makuun.
Aamen…