Opettaja kertoo millaista koulussa on ramadanin aikaan

Keväinen islamilainen ramadan, ja siihen kuuluva paasto on aiheuttanut Suomessakin keskustelua, jota käytiin Ruotsissa jo 15 vuotta sitten. On tullut ilmi, että jopa pikkulapset paastoavat islamilaiseen tapaan. Syömättömyys näkyy levottomuutena kouluissa.

Ruotsissa, jossa islamilaisista maista tulleita maahantulijoita on moninkertaisesti enemmän, tämä sama keskustelu on käyty jo vuosia sitten. Aluksi asiasta kiisteltiin puolesta ja vastaan. Vähän samaan tapaan kuin jokin aika sitten Ylen uutisessa, jossa oli haastateltu islam-tutkija Jaakko Hämeen-Anttilaa. Hämeen-Anttilan mukaan on kummallista, jos lapset eivät saa paastota. On selvää, että lapsia ei voi pakkoruokkia. Sen jälkeen asia unohdettiin Ruotsissa. Syy miksi näin, jutun lopussa.

Kun tästä asiasta kinasteltiin Ruotsissa 10-15 vuotta sitten, niin argumentit olivat samoja. Islam on uskonto siinä missä muutkin eikä lapsia ei voi pakottaa syömään. Vanhemmat päättävät lastensa paastosta tai paastottomuudesta. Näin koko ramadan ikään kuin unohdettiin eikä kukaan enää puuttunut enää lasten syömättömyyteen. Lopulta kukaan ei enää jaksanut vaivata päätään sillä, että paastolla on kolikon toinenkin puoli. Opettajapuolella asiasta puhuminen olisi yhtä kuin rasismia ja sitä myöten potkut opettajan toimesta.

 

Ollaan siirrytty uudelle tasolle.

Nimittäin, koululaisten harjoittamassa ramadanin paastossa ei ole kyse mistään köyhien muistamisesta, hyväntahtoisuudesta tai itsensä kanssa kilvoittelusta, niin kuin monet imaamit kertovat meille länsimaalaisille, vaan sillä puhtaasti merkitään reviiriä. Koululaisten keskuudessa ramadan tekee jaon meihin ja heihin. Ja mitä suurempi osuus koulun oppilaista on muslimilapsia, sitä suurempi on terrori ei-muslimeja eli kuffareita kohtaan.

Muuan ruotsinsuomalainen entinen  opettaja, joka toimi eräässä tukholmalaisessa monikulttuurisessa koulussa opettajana, ja on kertonut aiemminkin Pt-medialle kokemuksiaan, kertoo ramadanista:

– Ramadanin alun huomaan levottomuutena. Ennen kuin itse paastojuhla alkaa, niin muslimilapset ovat jonkinlaisessa käymistilassa. He käyvät ylikierroksilla. Ovat siis täpinöissään. Ruotsalaisten lasten joulunodotusta ei voi verrata tähän. Jos keskittyminen opiskeluun on heikonpuoleista ennen ramadania, niin ramadanin alettua opiskelumotivaatio loppuu täysin kokonaan, opettaja kertoo.

– Alkaa uusi vaihe. Ramadanin alettua muslimipojat patsastelevat koulun käytävillä kuin maailman omistajat. He pitävät ilmiselvästi itseään parempina ihmisinä. He tölvivät ei-muslimeja; ”vääräuskoinen”, ”kafir”, ja nauravat ivallista naurua ruotsalaisille lapsille, jotka eivät paastoa. Muslimipojat näyttävät hyvin selkeästi kuka on kukkulan kuningas. Ruokailun aikaan muslimilapset kokoontuvat koulun ruokalan ulkopuolelle pieniin ryhmiin. Tällä tavalla erotellaan muslimi ja ei-muslimi. Ne, jotka menevät ruokalaan syömään ovat tietenkin vääräuskoisia. Monet ei-muslimilapset, jotka eivät osaa puolustaa itseään, jättävät kouluruokailun väliin ramadanin aikaan ihan vain sen takia, että he välttävät konfliktia, joka syntyy ruokailun yhteydessä muslimilasten kanssa. Pitää olla todella rohkea lapsi, varsinkin jos sosiaalinen status ei ole suuri, että uskaltaa mennä koulun ruokalaan sen prässin läpi, joka syntyy muslimilasten pilkatessa.

– Jos ovat pojat ilkeitä, niin niin ovat tytötkin. He tuovat aivan avoimesti esille halveksuntansa huivittomia tyttöjä kohtaan varsinkin ramadanin aikaan. Tavallisena arkena tämä ei tule ihan niin selvästi esille, mutta ramadanin aikaan se korostuu. Huivittomia tyttöjä huoritellaan, heitä saatetaan pöngätä vessaan tai mitä sitä nyt maailmassa pieni pää voi keksiä ilkeyttä. Ruotsalaiset tytöt, tai yleisesti huivittomat tytöt, ovat puhtaasti vääriä ihmisiä, he ovat koulun alinta kastia ramadanin aikaan, opettaja kertoo monivuotisen kokemuksen perusteella.

– Ramadanin alkuaikojen ylimielisyys ja itsevarmuus muuttuu viikon jälkeen kärttyisyydeksi, jonka aste vain kohoaa loppua kohden. Lapset ovat väsyneitä ja ”silmät lommolla”. He eivät jaksa keskittyä yhtään mihinkään. Koko koulunkäynti on sen jälkeen ramadanin loppuun asti muiden nuorten sopeutumista musliminuorten paastoamiseen. Kaikki muut lapset vain odottavat, että ramadan loppuu ja heidän piina siinä samalla.

Opettaja kertoo, että yritti alkuaikoina keskustella asioista nuorten kanssa, mutta se ei johtanut mihinkään.

– Kun olin nuori kokematon ja naiivi opettajan planttu, niin yritin keskustella nuorten kanssa. Kuvittelin, että kun heidän kanssaan keskustelee asiallisesti he ymmärtävät sen, että eihän kristitytkään pilkkaa joulu- tai pääsiäisen aikaan muslimeja, jotka eivät vietä kristillisiä juhlia. Että kyllä ihmiset lopulta kunnioittavat toisiaan. Mutta se oli tuuleen huutamista. Jos saan sanoa suoraan, niin nykyään mieluummin söisin paskaa kuin yrittäisin keskustella niiden kanssa. Musliminuorukaiset näkevät tuollaiset keskustelut heikkoutena ja jos kuvittelee, että saa vastakaikua, niin sitä saa todellakin: minäkin olin heidän silmissään vain pahainen huiviton huora. Se opetetaan niille kotona eikä ne pääse siitä eroon jonkun naisopettajan ”opetuksen” tuloksena

Opettaja kertoo, että ilmiö keskittyy yläasteikäisten nuorukaisten piiriin. Ala-asteikäisillä ei ole vielä niin selvää muslimi-identiteettiä, joten lapset voivat leikkiä keskenään toistensa kanssa yli uskontorajojen sulassa sovussa. Mutta sitä mukaa kun ikää tulee niin tulee myös sitä uhma-asennetta ruotsalaisia kohtaan. Kun taas sitten jossain vaiheessa 20 ikävuoden jälkeen tilanne hieman tasaantuu.

 

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ei kuulu länsimaihin
Ei kuulu länsimaihin
19.7.2020 02:20

Kun tuo ei ole mikään paasto vaan taikauskoon perustuvaa potaskaa. Eli käännetään vuorokausirytmi päälaelle. Mässätään yöllä ja ei syödä päivällä kuten täyspäiset ihmiset ja haitataan normaalien ihmisten elämää.

Helena
Helena
19.7.2020 08:38

Islam ei ole uskonto vaan poliittinen liike.

irmeli
irmeli
19.7.2020 03:07

Tuossa kuvassa etualalla istuu ”ruotsitar” ja ottaa aurinkoa, toki hän varoo ettei silmät pala…

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
19.7.2020 14:32
Vastaa...  irmeli

Voin todistaa siinä istuvan aidon **oran! Kädet paljaina ja niitä totisesti voidaan käyttää sukupuolieliminä. Eli sama olla perse paljaana. Paremmassa maassa tuo ansaitsisi kivityksen.

Jos tuommoinen tulee vastaan, aion piruuttani kysyä persepanon hintaa, saattaa ukko hivenen loukkkaantua, ei haittaa.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
19.7.2020 04:50

Mitenkähän kesällä lapissa, kun aurinko ei laske ollenkaan? Ai ni, musuilla on varmaan selityksensä, vetää vaikka verhot kiinni ja kuvittelee, että aurinko on jo maillaan.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
19.7.2020 14:37

Joku rändöm imaami on luonnollisesti Allahia suurempi ja sammuttaa Auringon tiettyyn kellon aikaan. Allah ei näe, koska imaami määrää sitä. Sitten tehdään kaikkea pahaa ja rienataan jumalaa oikein huolella! Ollaan jumalaa suurempia ihan kaikki. Tietty tuollaiset ihmiset sopeutuvat meidän kulttuuriimme, jossa Jumala näkee aivan kaiken ja tietää ajatusesi…

Tuumailija
Tuumailija
19.7.2020 06:43

Kuten kaikki ”uskonnot”, sama ideologia taustalla, suurten joukkojen hallitseminen mielikuvilla ja peloilla tulevasta/ toteutumattomasta/ tavoiteltavasta.
Tällaisen varjolla sitten säädetään jopa lakeja jotka ajavat vain ”eliitin” etua ja sivussa hyvän siivun saa papisto yms. kätyrilauma, heitähän ne säännöt eivät koske.
Sinällään päivällä syömisessä ei ole järkeä, koska elimistö on aktiivisessa tilassa ts. polttaa edellisiä energioita, kevyet välipalat ovat parempia koska tukeva ateria sekoittaa elimistön ja vie ns. terän moneksi tunniksi, mutta se onkin oma juttunsa se.
Totaalisyömättömyys ei ole mitenkään perusteltua, ellei kärsi jostain sairaudesta, ja uskontoon liitettynä se on puhtaasti mielenhallinta-/alistamiskeino.

Bortzum
Bortzum
19.7.2020 08:22

Turha näistä enää mussuttaa kun Ruotsi on jo muslimeille menetetty, viimeistä silausta vailla sisällissodassa. Jutellaan sitten lisää kun näitä loisia saa avoimesti deletoida. Sossurahat niiltä pois niin johan kummallisesti asiat loksahtavat takaisin omille paikoilleen.

Prozac
Prozac
19.7.2020 09:03
Vastaa...  Bortzum

Mutta onko perushurreista sisällissotijoiksi? Vai menevätkö teuraalle kuin lampaat? Ja kun invaasio tapahtuu pikkuhiljaa…”sammakko kattilassa”-ilmiö.

Woah
Woah
19.7.2020 14:25
Vastaa...  Prozac

Ei, he nuolevat vihollisten saappaita nöyrinä, kun muslimit panevat heidän naisiaan, tarkoituksena saattaa heidät tiineiksi, kuten muhamed opetti.

Ihmettelijä
Ihmettelijä
19.7.2020 12:25
Vastaa...  Bortzum

Tässä tullaankin mielenkiintoiseen kysymykseen:
Kun kanta-asukkaiden mahdollisuudet ja motivaatio pitää yllä toimivaa yhteiskuntaa romahtaa, kuinka käy ylläpidettävän kehitysmaaväestön? Kuinka kauan ylimielinen maahan tullut väestö pystyy pakottamaan vähenevää kantaväestöä yhä kovempaan orjatyöhön? Zimbabwe ja Etelä-Afrikka ovat syöksykierteessä jopa Ruotsia edellä, joten Löfven voi halutessaan käydä niissä opintomatkalla katsomassa Ruotsin tulevaisuutta.

Afrikkaan ja Lähi-Itään verrattuna Pohjoismaissa ilmasto on sellainen, että talvella paleltuu. Pohjoismaissa asuminen nykyisellä väestömäärällä vaatii paljon energiaa ja korkeaa teknologiaa. Niiden ylläpitäminen ei onnistu, jos koulussa ei viitsitä edes oppia lukemaan. Kehitysmaalaisten perinteet liittyvät paimentolaisuus- ja kauppiasammatteihin. Paimentolaisuutta on Lapissa jonkun verran porotalouden muodossa, mutta sekin on nykyään pitkälti tekniikan avustamaa. Sitä paitsi porotalouden kyky ylläpitää väestöä ei riitä kuin tuhansille ihmisille. Sitä paitsi porotalous on kovaa ja pitkäjänteistä työtä ankarissa olosuhteissa, joten se tuskin kiinnostaa urbaanimuslimeita, vaikka he tietysti voisivat hävittää saamelaisetkin tieltään intersektionaalisten nuorten älykkäiden feministien kiljuessa ihastuneina.

Moonman
Moonman
19.7.2020 19:32
Vastaa...  Ihmettelijä

Heinäsirkkalauma siirtyy tietenkin suomeen ja muihin maihin joissa vielä siinä vaiheessa harrastetaan sosiaalidemokratiaa ja jaetaan vastikkeetonta rahaa. Toinen mielenkiintoinen kysymys voisi olla, kuka tai mikä täyttää valtatyhjiön, kun ei ole enää mitään tunnustettua ruotsin hallitusta? Tai sellainen voi olla paperilla, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, jos ei ole väkivaltamonopolia. vähän kuin Vichyn ranska toisessa maailmansodassa. Muslimit voivat julistaa kalifaattia yms. sontaa mutta eivät he mitään legitiimiä toimivaa hallitusta pysty luomaan ruotsiin.

Ihmettelijä
Ihmettelijä
19.7.2020 20:34
Vastaa...  Moonman

Tällä hetkellä Ruotsin väkivaltamonopoli on kehitysmaalaisten palveluksessa. Lukemattomista tuhopoltoista ja muista sotarikoksista ei ”saada” juuri koskaan ketään kiinni. Sen sijaan mielipiteensä ilmaisevaa kantaväestöä valvotaan ja pamputetaan sitäkin raivokkaammin. Täytyyhän maanpetturuuden, kyvyttömyyden ja häpeän aiheuttamat paineet johonkin purkaa. Isänmaallisten veronmaksajien vaaleassa ihossa näkyy poliisien hakkuutyön jälki kauniina mustelmien värileikkinä, joten suikkalakit näkevät heti työnsä tuloksen. Nyrkkeilysäkkiä hakkaamalla tuntuisi työ menevän hukkaan. Samalla poliisit toivovat saavansa rispektiä vieraiden taholta, sillä ilman tunnustusta elämä on ankeaa.

Perkele
Perkele
19.7.2020 09:25

Tulis nytte ekat vihapuhe kuulustelut mullekkin kaikesta mitä oon täällä ja juutubessa sanonu islamista ja neekereistä.ei oo vielä valitettavasti kytät soitellu

SFI- opiskelijat kuristushippasilla pesutuvassa
SFI- opiskelijat kuristushippasilla pesutuvassa
19.7.2020 09:53

Matu-SFI- opiskelijamies yritti kuristaa kurssilta tuntemansa matu-SFI- opiskelijanaisen johdolla pesutuvassa koska ”(Allanin?) ääni käski”. Lieneekö ollut alhaisen verensokerin aiheuttama raivari?

https://www.expressen.se/nyheter/kvinna-overfallen-med-sladd-i-tvattstugan/

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
19.7.2020 14:53

Jos molemmat ovat muslimeja, ukko kuuluu monikulttuurisessa maassa kait kivittää. Toista muslimia kun ei saa tappaa, kaikki muut kuuluu, elleivät alistu. Vai pitääköhän se yrittää kivittää hengiltä, kun ei ihan onnistunut.

Joppos123
Joppos123
19.7.2020 10:40

Aikoinaan Balkkanilla Turkkilaisista noin puolet paastosi. Ei niistä ollut kuin makamaan ja vinkumaan kuukauden ajan. Lämpötilat huiteli yli 40 ja nämä paviaanit eivät juoneet mitään koko päivänä. Muut sai hoidella niiden hommat.

Juha
Juha
19.7.2020 10:56

Onhan se selvää että joka kulttuureilla on eri tavat. Sitä en ymmärrä että nämä isänmaan viholliset, kommunistipoliitikot kuten mm orpo ja stubb, haluavat ”rikastuttaa” kulttuuriamme aiheuttamalla tieten tahtoen ja suunnitelmallisesti tällaisia konfliktitilanteita.

Huomatkaa että kommunismin aivisyöpä on levinnyt yli puoluerajojen. Senhän taannoinen sananvapausäännestys (vieraslaji jupakka.. siis valtakunnanpellen kesäteatteri) osoitti. Kommunistisen totalitarismin kannattajia on lähes joka puolueessa.

Juha II
Juha II
19.7.2020 11:51

Näin sitä mennään kohti helvettiä Suomessakin, jossa kantasuomalaisia sorretaan tavalla joka saa heidät tosi asiassa asemoitumaan vähemmistöön omassa maassaan.

Tällainen on henkisesti paljon raskaamppa kuten jopa fyysisestikin kuin asua jossain vieraassa maassa samanlaisen kohtelun armoilla. Sen jopa voi käsittää terveellä järjellä eri ”heimoa” kun on kuin sikäläiset.
Kehota jokaista harkitsemaan lähtemistä tästä tulevasta paskastanistanista muualle kun täältä vielä pääsee. Sillä EU tulee kieltämään fvalkoisia kanta-sukkailta poistumisen maasta aivan kuten Neuvostoliitosta ja muista itä-blokin maissa. EU haluaa vain sairaassa mielessän estää yhtä mädän YK:n kanssa sen valkoisen kansanmurhan tappamisen ilon, koska valkoinen rotu on liian älykästä ja näin erittäin vaarallinen uhka.
Neuvostoliitossakin käytiin älymystön ja pappien kimppuun puhumattakaan Pol Potin Kamputsean hirmuhallinto 1970-luvulla, jota Kiina tuki ja Vietnam sen suisti vallasta.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
19.7.2020 16:25

”…ilmiö keskittyy yläasteikäisten nuorukaisten piiriin. Ala-asteikäisillä ei ole vielä niin selvää muslimi-identiteettiä, joten lapset voivat leikkiä keskenään toistensa kanssa yli uskontorajojen sulassa sovussa. ”

Kas kummaa, Kreikasta rahdataan parhaillaan juuri näitä yläasteikäisiä Suomeenkin. Halutaanko varmistaa, että tulee lisää joukkotappeluita ja kouluista entistä levottomampia.

Kilttimies
Kilttimies
19.7.2020 18:09

Tästä ON kysymys:

”Koska islaam on kunnian ja arvovallan uskonto, on mahdotonta ajatella, että kukaan muslimi alistuisi epäuskovaisille; totisesti muslimin on kiellettyä asua heidän keskuudessaan ja tunnustaa heidän valtansa hänen ylitseen, sillä hänen läsnäolonsa heidän keskuudessaan saisi hänet tuntemaan itsensä heikoksi ja eristyneeksi, ja sitten hänestä tulisi taipuisa ja anteeksipyyteleväinen heidän edessään. Ensin häntä kutsuttaisiin hyväksymään heidät, ja sitten seuraamaan heitä. Mutta muslimien tulee olla täynnä moraalia ja itsevarmuutta; heidän tulee olla johtajia, ei seuraajia. Heidän tulee pidellä vallan ohjaksia; minkään vallan ei tule olla heidän yläpuolellaan, paitsi Allahin vallan…”

LÄHDE: http://web.archive.org/web/20170406121602/https:/muwahhiduun.files.wordpress.com/2010/06/hijrah.pdf

PS. tiedosto oli helsinkiläisen muslimiyhteisön verkkosivuilla, mutta siivottiin sieltä veks, kun jaoin sitä osoitteineen muutamissa julkaisuissa PT mukaan luettuna.

GEENIT
GEENIT
19.7.2020 18:20

Mustatukkainen polkupyörävaras ajaa pokkana pyörän ulos liikkeestä:

https://mitti.se/