Ville Tavio: Valtio opettaa maahanmuuttajille polkupyöräilyä

Suomi käyttää maahanmuuttajien polkupyöräopetukseen suuria summia. Pyöräliitolla on käynnissä Maahanmuuttajat pyörille -hanke, jonka kursseilla opetellaan polkupyöräilyn alkeita ja perushuoltoa.

Pyöräliitto on saanut hankkeelleen valtionapuviranomainen STEA:lta yhteensä 377 000 euroa avustuksia [ linkki: https://avustukset.stea.fi/organisation/1033 ] ja kursseille on osallistunut tähän mennessä alle 600 maahanmuuttajaa, joten kustannus on yhtä kurssitettavaa kohden yli 600 euroa. Kolmevuotinen hanke on edelleen käynnissä, mutta hankkeen hinta yhtä kurssitettavaa kohden pysyy korkeana.

Alkeiskursseja on järjestetty kymmenittäin eri puolilla Suomea. Kurssit on suunnattu erityisesti aikuisille maahanmuuttajanaisille. Suuri osa osallistuneista on kotoisin Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maista. Aloittelevia pyöräilijöitä autetaan kirjaimellisesti kädestä pitäen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää hanketta osoituksena maahanmuuton ympärille syntyneestä tuhlailusta. Samalla kyse on Tavion mielestä ristiriidasta maahanmuuttajien osaamistasoa ylistävien puheiden kanssa.

– Vihervasemmiston puheissa väitetään, että ulkomailta tulee Suomeen taitavia huippuosaajia, mutta samalla sadat maahanmuuttajat tarvitsevat apua jopa polkupyörällä ajamiseen, Tavio sanoo.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu

Onko olemassa jokin asia, jota ei tarvitse kehitysmaamuslimeille opettaa verorahoitteisesti? Onko vessakursseja olemassa? Tai hengitysopastuksia?

pöh

Vessassa käymistähän piti opettaa, he kun eivät osanneet istua vaan seisoivat pöntön reunalla. Siinä sitten pöntöt hajosi ja paskat oli pitkin lattioita.

Joppos123

Toinen juttu kehareiden kanssa on ettei ne osaa käyttää paskapaperia, siitäkin vissiin pitänyt järjestää oma kurssinsa. Sinänsä jonkun kerran ”ulkona ollut” ymmärrän hämmästyksen paskapaperin kanssa mutta kehari on kehari.
Ei pidä unohtaa hellan käyttöä. Huippukoodaajat saattavat ladata kiertoilmauunin täyteen naapurin tontilta väsättyjä klapeja ja laittaa tulet pystyyn.
Erikseen on se, että naapurin rouvaa ei saa nussia väkisin vaikka sillä ei ole huntua.
Kyllähän näitä kursseja riittää.
Mutta mitä emme tekisi kilpailussa 80 000 koodarin saadaksemme.

Ja Volvolla loput

No onhan näitä ollut. Esim leikkipuistoon keinumaan. Ja lastentarhaan tutustumaan pikkuisiin. Vanhempien tietämättä. Ja harrastus toimintaa 13 – 17 v tyttöjen kanssa. Ihan videoita ja kuvia on. Eli annettu viestiä että jees, tälläsiä neitsyitä täällä. Näin kärjistäen. Ja kuvat arabiaa. Että paratiisi on täällä.

Minä

Se minkä kanta-asukkaat oppivat omatoimisesti, ilman kustannuksia, halutaan antaa kalliilla kursseilla näille tulokkaille.

Aika erikoista, että kanta-asukkaille ei ole koskaan tullut edes mieleen, että polkupyörän ajamiseen voisi myydä kursseja, mutta kehitysmaalaisten kohdalla joku keksii tehdä siitä tuottoisan bisneksen.

Isolla rahalla saadaan aikaiseksi kursseja, joilla opitaan tekemään kaarnavene ja opitaan ajamaan polkupyörällä.

Kuinka olisi kurssi, jolla opitaan kuinka kaupungilla kävellään? Maaseudulla käveleminen ja metsässä käveleminen ovat tietysti lisäkursseja.

Tietysti kurssi, jolla opitaan käyttämään ostoskärryä kaupassa.

Monikulttuurisuus My ass

Juu. Ja kurssi kaupassa käydessä, miten se muovipussi avataan kun vaikkapa omenaa ostetaan. Ja kurssit paskalla käynnistä. Kun moniosaajien maissa on se pelkkä reikä siinä toiletissa. Se on vaikeata tajuta, että siihen pystyyn voi istua. Ja perseen voi pyyhkiä paperilla, jota ei kohta suomessa valmisteta.

Sherlokki suvakko

Siis mitä, mitä? Mitä rahan haaskausta! Opetetaanko kursilla myös, mikä on puusahan ja rautasahan ero ja niiden käytötarkoitus!

Minä

Pitäisi noin vaikean tiedon sijaan aloittaa siitä, että selvennettäisiin mikä on ruuvimeisseli ja mikä on ruuvi sekä mikä on niiden ero ja mitä niillä tehdään.

Kukavaan

Julkishallinnossa työskentelevien suomalaismielisten soisin vuotavan julkisuuteen tietoja matujen saamista etuisuuksista. Saavatko esimerkiksi autoja. Käytettyinä toki. Millaisia harkinnanvaraisia etuja saavat.

On tullut muutaman kerran näkökenttään vastatulleen oloisia plus 50 matuja perheineen, joilla on joku alle kymppitonnin parempi kulkupeli. Mikäs siinä. Ilmainen asunto, auto ja ensin tuilla elämään ja sitten eläkkeelle. Lapset tietysti jostain syystä läpäisevät kurssit ja koulut ja paperit saatuaan sijoittuvat julkiselle sektorille näennäistöihin.

Tällaisia ajatuksia.

Los6666

nissa qashqai ku tulee vastaan, nikn 90% ratissa moniosaaja ja ajaminen sitämyötä aivan päin vittua…. on varmaan sossulla nissanin kanssa hyvä diili, ja veronmaksajat kustantaa…

Janko

Ja auton lisäksi tarvitaan korttikin. Äitini oli kesälomien aikaan asioimassa Tampereella Hervannan Ajovarmalla korttiasioissa(ikä rutiineja).Edellinen asiakas, nuorehko Lähi-itäläinen oli ilmeisesti inssiin menossa, mutta raha kortilla ei riittänytkään. Sitten ässä hihasta, että sosiaalitoimisto on tän luvannut ja heidän vika, koska rahat tilillä ei nyt prosessin loppuvaiheessa riittänetkään ja siitä jonosta sitten soitto sossuun.

Pikamääräystä siinä tivattiin, mutta ei onnistunut. Ilmoitti, että Seija(tuttavallisesti) laittaa lisää rahaa, mutta menee huomiseen. Tämä tietysti hankaloitti inssin suorittamista 100%:lla ja edes lupaukset myöhemmin maksamisesta eivät tuottaneet tulosta. Onneksi kiitollisuus uuden kotimaan verorahoilla maksetusta ajokortista lievensi tuskaa, koska sai vaan pienen kohtauksen tästä iljettävästä syrjivästä toiminnasta. Ei anneta velaksi suorittaa inssiä, eikä saanut edes tietenkään rahapäivälle uutta aikaa.

Mikä voi olla edes peruste kustantaa ajokortteja matuille?! Ei pääse tuleviin töihin julkisilla;)

eläkevaari

Vankeinhoidosta eläköitynyt tuttava kertoili yhtä ja toista nykyisen vankiaineksen etnistymisestä. Vastaavia tarinoita on varmasti paljon, mutta tällaisilla kommenttipalstoilla näkee kummallisen vähän omakohtaisia anonyymejä avautumisia.

Ilmari

On ollut myös mustikanpoimintakursseja. Siis on viety aikuisia mamuja metsään oppimaan

Ja Volvolla loput

Väärät oppaat. Oikealla asialla ollut opas olisi vienyt ne suometsään. Ja ohjeistanut jotta siitä eteenpäin. Kilometrin päässä on kylpylä kaikkine herkkuineen. Mikä tietenkin olisi ollut paskapuhetta. Mutta valehteleehan ne meillekin.

Minä

Olisiko tuo lupaus kylpylästä kovin eroavainen islamin lupaamaan paratiisiin verrattuna?

Unelma Painajainen

Roskien lajittelu-kurssi olisi tarpeellinen. Aina on paperiroskat pahvien joukossa, muovipöniköitä lasin joukossa ja vaatteita isoissa jätesäkeissä roskakatoksessa. Kerran pengoin vähän papereita, kun olivat siinä tyrkyllä. 600 e oli myönnetty harkinnanvaraista muuttoa varten (pottunokka saisi korkeintaan 50 e) ja tiliotteesta näkyi kuinka työmarkkinatukea oli maksettu yhden kuukauden aikana kahteen otteeseen yhteensä noin 2400 euroa. No, nämä saattoivat olla jotain takautuvia tukia mutta niiden lisäksi kyseinen, lapseton henkilö oli saanut toimeentulotukea 350 euroa siinä kuussa. Suomitollolle ei tasan maksettaisi mitään tt-tukea noiden muiden tulojen päälle. Että kyllä heille myönnetään tukia hövelimmin kuin suomalaisille.

Piikki lihassa

Aika paha siinä burkhassa on pyöräillä.

Minä

Tässä pyöräilykurssissa on mitä ilmeisimmin kyse siitä, että joku keksi tavan lypsää veronmaksajien rahoja. Kurssien hinnatkin, mitä luin asiasta, ovat poskettomia – jotain 900 euroa siitä, että opetetaan ajamaan polkupyörällä ja vähen neuvotaan kuinka ajetaan liikenteessä.

2015 luvattiin kansalle, että sieltä tulee korkeasti koulutettuja ihmisiä roppakaupalla ja Suomi tienaa ottamalla ne vastaan. Todellisuudessa tuli pääosaltaan lähes tai täysin lukutaidottomia sosiaalipummeja. Niille jaetaan runsaita tukia ja niille järjestetään kalliita kursseja ihan yksinkertaisten perusasioiden opettamiseksi.

Suomalaisten tulisi tajuta, että kansaa huijattiin ja nytkin niille jaetaan salaa poskettomasti rahaa kaikenlaisin verukkein, mutta salaillen. Rikoksia tekevät urakalla ja niitä piilotellaan kansalta. Tämän tekevät media ja poliitikot yhteistuumin.

Kun noin toimitaan, on toiminta taatusti kansan harhaanjohtamista johonkin, mitä eivät kehtaa tunnustaa.

Anna-Maria Korhonen

Pääasiassahan nuo ajavat omilla autoilla tai julkisilla jopa yhden pysäkinvälinkin. Olisiko kurssi kohdennettu kuitenkin käsilaukkuvarkauksiin erikoistuville moniosaajille?

Ja Volvolla loput

Juu olen paljon seuraillut näiden kulkuneuvoja. Hienot on pelivehkeet. Mutta näin rasistina olen luultavasti ennakkoluuloinen. Pizzeria ja kela tuottaa niin hyvin huumekaupan ohella, että ehkä autokauppiaat ja pyöräkauppiaat sekä vuokranantajan ovat tyytyväisiä. Se on varma vuokra. Kun on oikea väri.

Ali Kessu

”Nuoriso” ei maksa mitään.

juha II

Kuullostaako Paavo yhtään tutulta sieltä Ruotsinmaalta?

Ali Kessu

Kai kulmunikin odottaa, että matut alkavat suunnitella kantoraketteja, koska heillä on räjähdeasiantuntemusta.( jos eivät osaa, niin koulutukseen)

Aappa

 Noo..kyllä meikeläisen vaisto sanoo, että tässä olisi erittäin hyvät tsäänssit saada erittäin kilpailukykyinen triathlon-joukkue pystyyn. Ensin opeteltaisiin uimaan, sitten pyöräilemään, ja lenkkeilyhän sujuu luonnostaan.

Särmääjä

Pitäähän sitä nyt tätien lahjottamalla tai itse varastamallaan pyörällä oppia ajamaan eikä se onnistu ilman valtion kotouttavaa pyöräilijäkoulutusta tai muuten se myydään serkun veljen pojalle tai heitetään järveen.

Saatana

Voi vitun vittu. Helsingistä se hulluus tulee, se ja koko uusimaa pitäsi eristää muusta Suomesta. Pitäkööt verotulonsa ja tulkoon niillä toimeen, niin katsottaisiin kuinka kauan näitä älyttömiä rahantuhlaus porjekteja riittää.

big l

hmm, siinä missä suomalaiset lapset oppii ajaan fillarilla noin 3 vuotiaana, aikuiset rullahuulet ja karvaranteet tarvii maksullista ammattiapua… kyllä on juu melkoisia huippuosaajia. ei muutakun ne hutisalon 80000 lisää opetteleen fillarilla ajoa ja vinkuun huoltomiehelle kun lamppu tai sulake kärähtää. täähän on vaan yksi niistä tuhansista älyvapaista kursseista mitä noiden kehitysmaalaisten imbesillien vuoksi järjestetään veronmaksajien piikkiin. esim wc:n käyttöön oma kurssi. ruoanlaittoon oma kurssi kun on sitä esim turussa varissuolla pistetty nuotio hellaan, nuotio olohuoneen lattialle, paisteltu safkaa ilman paistinpannua eli suoraan hellan levyllä, kämppää lämmitetty huudattamalla saunan kiuasta ympäri vuorokauden saunan ovi auki samalla kun juoksutetaan kuumaa vettä joka hanasta ja tietty hella kuumana kokoajan ja aika kalliiksi tuo kävi niin taloyhtiölle kuin vahingot korvaaville veronmaksajillekkin. eikä nuo keharit opi välttämättä vaikka kuinka kurssiteltaisiin kun kehitysmaalainen on kehitysmaalainen vaikka kuinka kurssitellaan

W.Palmu

No voi vitun vitun vittu taas!!

Monikulttuurisuus My ass

😂 no älä muuta sano!

TUHONTIE

Töitä näille pitäisi opettaa eikä polkupyöräilyä. Ostakoon sitten omalla palkallaan sitä koulutusta ja polkupyöriä. Näin ymmärtääkseni tämä maa toimii. Palkkoja tahdotaan polkea alas ja mutiaisille vaan kaikkea.

Ajetaan me tandemilla

Asun pääkaupunkiseudulla enkä koskaan ole nähnyt pyöräilevää aikuista matua. Jonkun tumman Woltin pyörälähetin silloin tällöin.

Juha 06

Kysynpä vain että missä helvetissä on köyhien työttömien ja lapsiperheiden polkupyörät?