Löfven ei sanonut tänään mitään uutta, samaa vanhaa jargonia

Tämän päivän iso ja tulkinnanvarainen uutinen on ollut Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin lausunnot, joita on tulkittu jonkinlaisiksi kelkan käännöksi.

Löfven on aikaisemmin kiistänyt päättäväisesti jengirikollisuuden ja maahanmuuton yhteyden. Löfven on mm. kertonut, että jengirikollisuus johtuu segregaatiosta (eli eräänlaisesta eri sosiaalisten ryhmien tai etnisyyksien eriytymisestä toisistaan), yhteiskunnallisista kuiluista ja kaupunkien ongelmalähiöistä.

Selitys on hyvin klassinen ja sitä suositaan oikealta vasemmalle.

Löfveniltä kysyttiin päivällä eduskunnassa, että miksi hän ei näe yhtäläisyyttä suuren maahanmuuton ja lisääntyvän rikollisuuden välillä. Löfven vastasi sanatarkasti:

– Suuri maahanmuutto, jossa emme selviä integraatiosta, siitä seuraa suurempi riski niille ongelmille, joita nyt näemme. Se on kristallin kirkasta. Rikollisuus ei kuitenkaan ole automaattisesti yhteydessä ihonväriin tai uskontoon ja sen kanssa tulee olla tarkka.

Keskustelu jatkui illalla ajankohtaisohjelma Aktuelltissa, jossa toimittaja kysyi Löfveniltä haluaako hän tarkentaa lausumaansa. Nyt Löfven sanoi:

– Jos meillä on sen suuruusluokan maahanmuuttoa, jossa ei selvitä integraatiosta, niin siitä aiheutuu sosiaalisia yhteiskunnallisia jännitteitä ja se ei ole hyvä.

Löfven jatkaa, että hänen johtamansa hallitus aikoo muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Mitä Stefan Löfven nyt sitten tarkasti ottaen oikein sanoo?

Ensinnäkin pitää ymmärtää se, että kukaan ruotsalainen johtava poliitikko ei voi ikinä ottaa kantaa maahanmuuttoon jotenkin siten, että se massiivinen turvapaikka-aktivistien siipi pääsisi edes vihjailemaan henkilöä rasistiksi. Tai ei välttämättä edes rasistiksi, vaan että henkilö ui syvissä vesissä.

Toiseksi, jotta ymmärtää ruotsalaista maahanmuuttokeskustelua ja siihen sisältyvää kritiikkiä, pitää ymmärtää mitä sanotaan.

Ruotsalainen ei siis voi kritisoida itse maahanmuuttoa. Löfvenkään ei nyt kritisoinut itse maahanmuuttoa vaan integraatiota. Tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajissa ei ole mitään vikaa eikä kritiikin sanaa voi osoittaa siihen suuntaan, vaan kritiikki pitää osoittaa integraatioon. ”Me ruotsalaiset emme ole osanneet hoitaa integraatiota siten, että ei olisi tullut ongelmia. Jos integraatio olisi ollut hyvää, ei olisi jengisotia eikä ongelmalähiöitä. Niinpä meidän on parannettava integraatiota, jotta vältytään suuremmilta ongelmilta.”

Löfven ei toisin sanoen ole kääntänyt mitään kelkkaa. Hän ei esimerkiksi aio vähentää maahantulijoiden määrää tai vaikkapa heittää laittomasti maassaolevia henkilöitä ulos kovin ottein. Löfven aikoo ainoastaan parantaa integraatiota.

Käytännössä integraation parantaminen tarkoittaa jotain sellaista, että erilaisille järjestöille ja yhdistyksille pumpataan entistä enemmän veronmaksajien rahaa. Sitä samaa turhuutta vain lisätään entisestään. Volyymi nostetaan pykälää korkeammalle ja maahantulijat saavat entistä lämpimämpiä halauksia.

Mikään ei ole muuttunut eikä Löfven ole kääntänyt kelkkaansa.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen Gripen

”…Rikollisuus ei kuitenkaan ole automaattisesti yhteydessä ihonväriin tai uskontoon ja sen kanssa tulee olla tarkka…”

No ei tietenkään ole automaattisesti, mutta kuitenkin niin suurella todennäköisyydellä että sen kanssa ei tule olla mitenkään ”tarkka”, vaan hyväksyä tosiasiat.

Puolueeton

Löfgren taitaa sittenkin olla hieman rasistinen, kun ottaa puheeksi rikollisuuden liittämisen ihonväriin. Ihonvärillä ei ole mitään yhteyttä rikollisuuteen, mutta ihonväriin liittyvillä kultuurieroilla on selvä yhteys. Pohjoisen kulttuurit ovat mutaation johdosta vaaleampi-ihoisia, jotta ihossa syntyy vähäisessäkin valossa riittävät määrät D-vitamiinia. Ovat myös kehittyneempiä, koska epäedullinen ilmasto on sitä vuosisatoja vaatinut.
Tiedon levitessä pohjoisen asukkaiden elämäntyyli houkuttelee etelän kulttuurien asukkaita muuttamaan pohjoisemmaksi. Ei se kuitenkaan ole helppoa, koska maahanmuutto houkuttelee erityisesti etelän rikollisuuteen liityvää ainesta.

Ingen Gripen

touche !

Aappa

Poliitikot ovat poliitikkoja: niiden motiivit perustuvat järjestään johonkin muuhun kuin järkevyyteen tavallisten, oman maan kansalaisten kannalta.

Woah

Tulee mieleen Nokian viimeiset vaiheet josta Risto Siilasmaa kertoi kirjassaan Paranoidi. ”Ylin johto ei tiennyt, että tosiasiassa koko talo palaa” Jossain vitun kuplassa tuon hitsarin täytyy asua, vai onko se niin idiootti ettei halua enää mentää ”kasvojaan”myöntämällä että metsään mennään ja lujaa. Jossain vaiheessa töksähtää oikein kunnolla. Olisko iso pommi isku valtion ylintä hallintoa vastaan tai jonkun poliitikon salamurha se herätys.

Minä

Kymmeniä vuosia on ”parannettu integraatiota”, eikä mikään ole tullut paremmaksi, pelkästään huonommaksi. Suvakkihysteerikkojen mukaan vika on tietysti ruotsalaisissa, jotka eivät ole osanneet integroida maahan kutsuttuja ongelmatapauksia, joilla ei ole aikomustakaan integroitua, ikinä.

Kusitupsu

Hupaisaa että olemme suomessa kohta tuossa samassa tilanteessa ..siis todella hupaisaa…..vanha vitsi veneestä länsi/rannikolla kun suomessa rupeaa rytisemään muuttumassa Ladaksi itärajalla ..ei kehveli

Musta makkara

Innostuin myös eilen luettuani valtamediasta otsikon. Mutta jutun luettuani tulin täsmälleen samaan tulokseen kuin Paavo.

Suomi, pohjolan pakopaikka

Pauli Vahterakin on jo sen huomannut mitä ruotsalaiset eivät:

Ruotsi on sekasortoisessa tilassa maahanmuuttajien rikollisuuden, rettelöinnin ja terrorisoinnin takia. Ruotsi on jo menetetty valtio, eikä sen tekemiä virheitä voida enää korjata. Suomessa päättäjät haluavat samaa – toki korulauseita esitetään, kuinka Suomi pystyy estämään Ruotsissa tehtyjen virheiden toistamisen. Näkisi vaan.”

Ja samaa minä olen sanonut myös kohta viisi vuotta. Ruotsia ei pelasta islamisaatiolta enää mikään. Siksi pohjoismaalaisten perintötekijöiden omaavien ihmisten tulisi ymmärtää tilanne ja muuttaa sieltä pois. Ollakseen osa sitä joukkoa joka jatkaa oman rodun jatkumista maapallolla.

Ja kun tätä tarkastellaan laajemmin, niin Norja on vielä pahemmassa jamassa kun Ruotsi. Ja Tanska kipuilee jo maantieteellisen paikkansa kanssa. Suomi on siis ainoa vaihtoehto pohjolassa ja viimeinen valkoisen rodun pesäpaikka. Sillä keskieurooppaan ei kannata muuttaa. Sieläkään tilanne ei parane.

Suomi Finland

”Suomi voi omilla toimillaan välttää Ruotsin tekemät virheet maahanmuuttajien kohtelussa”

Mitä helvettiä minä juuri luin? Ettäkö oikein kohtelussa? Kun porukkaa on laskettu maahan, jotta nämä pääsevät pakoon sotaa ja vainoa, niin sekö on niin huonoa kohtelua, että tietenkin sitä pitää alkaa riehuminen muitta mutkitta?

Ruotsi voisi vuokrata Venäjältä Omon joukkoja järjestyksenpitoon ja kurinpalautukseen. Siinähän hyytyisi pahemmankin gansterin virnistys.

Kukavaan

Ruotsi on tehnyt virheitä maahanmuuttajien kohtelussa?

Totisesti on tehnyt virheitä. Olisivat voineet kohdella kylmäkiskoisesti. Olisivat voineet käännyttää. Olisivat voineet leirittää.

Kohtelua on monenlaista. Toivottavasti Suomi kohtelee jatkossa maahantunkeutujia siten, että tunkeutuminen loppuu. Tunkeutumisella tarkoitan laitonta ja kutsumatonta maahan asumaan saapumista.

Tämä edellyttää ulkomaalaispolitiikan täysmuutosta. Viisumit kaikilta, jotta voidaan tarkistaa maahantulijan taustat. Pysyvästi asumaan pääsisi vain, kun on siihen saanut luvan. Ja sen luvan saamisen ei tule olla helppoa.

Valittaa käännytyksistä ja maastapoistoista tietysti saisi, mutta vain ulkomailta käsin ja valituksen jättäminen maksaisi.

Hommanmaksaja

Olin vastaavana maaurakoissa parisenkymmentä vuotta Etelä-Suomen alueella, Kirkkonummellakin kaapu akkoja näkyi ja paljon. Asun Tampereen pohjoispuolella about 50-60 km, eilenkin kun olin fillarilenkillä kylän raitilla pari afgaanoa tuli kikattavien pikkuritsojen kera vastaan. Ryyppytouhuja marketin kulmilla jne. En luottaisi Suomen tilanteeseen paljonkaan, nyt varsinkin kun valtakunnan turvallisuuden kannalta tärkeimmä tuolit on viheriöillä. Nämä myös tiedostavat sen, etteivät varmaankaan pitkään vallassa kuku, joten kiihdyttävät äärimilleen touhujansa…

Kaikki on meistä itsestä kiinni

Niin, kysehän on meistä ja siitä miten toimimme. Nämä islamistit ovat niitä jotka rupeavat vaatimaan että muut ottavat ne huomioon kun niiden lukumäärä ylittää 5% väestöstä. Sitten ne vaativat että muiden tulee elää niiden normien mukaan kun niiden määrä ylittää 13%. Ja kun niiden määrä ylittää 17% niin ne radikalisoituvat.

Mitä enemmän valkoisia kaduilla, sitä vähemmän muita näkyvissä. Jos pelkkä kaduilla olo saa ne rauhoittumaan kun ne näkee että ovat vähemmistönä.

Tuo pikkuritsojen ongelma on yleinen. Vanhemmat eivät varoita konkreettisesta raiskaus- ja kuolemanvaartasta teinejään. Ja sitten käy kuin Hämeenlinnassa tai Saksassa. Jossa raiskattu teini jonka raiskausvideo levisi netissä kulovalkean tavoin, tappoi itsensä.

Kanssaihmistenkin tulisi valistaa teinejä näistä vaaroista, eikä vaan katsoa vierestä. Muistakaa että politikot voi vaihtaa, kansaa ei voi vaihtaa.

Hommanmaksaja

Nuo on sotaa nähneitä raakoja ukkoja, ei välitä tippaakaan vaikka kuinka marssisit kaduilla edes takaisin. Naivia ajatellakin noin. Kohtahan niillä on täälläkin tiesulut niinkuin Ruotsissa. On tuttuja poliisista jotka olivat Torniossa näitä vastaanottamassa, uskomattomia juttuja kuulee. Näin itsekin miten tätä touhua suojellaan mm. seurakuntien taholta. Ohisaloa vihataan poliisin piirissä paljon ja ihan syystä. Vaan minkäs teet, ei meidän toimillamme ole vaikutusta niinkauan kuin nuo matuttajat valtaan äänestellään. He istuu kuin tatti ja taatusti vaihtaa tätä kansaa.

Sam Colt

Löffe ei mahda mitään matujen ajattelutavalle. Eikä hän edes tunne sitä. Löffen pitäisi lukea koraani. Siellä sanotaan selvästi, että kunnon muslimin tulee ottaa maailma haltuunsa ja tappaa ne ihmiset, jotka eivät suostu kääntymään islamiin.

Koraani ei tunne käsitettä ”monikulttuurisuus” eikä salli pysyvää rauhaa vääräuskoisten kanssa.

Koraani lupaa uskoville ihanat asuinsijat solisevien purojen äärellä.
Uskoville luvatut purot ovat Euroopassa, missä tällä hetkellä asuu eurooppalaisia.
Ei asu kauan jos se on Löveenistä kiinni.

6000kr/lapsi/kk- ei kannata mennä työhön

On hyvin vaikeaa, jokseenkin mahdotonta, integroida ihmisiä jotka eivät halua integroitua. He tulevat länsimaisiin, demokraattisiin hyvinvointiyhdiskuntiin ja saavat rahaa vaikka eivät tee työtä eikä rikoksistakaan saa rangaistusta. Paratiisi!

Menee korkeintaan viikko niin jo pääkopassa alkaa raksuttaa miten tolloa systeemiä ja tolloja ihmisiä voisi lypsätä lisää. Sen jälkeen ahneus senkun kasvaa.

Eilen puoluejohtajadebatissa (Lövin-Busch) kävi ilmi että matumatamit saavat 6000kr/lapsi/kk kun ovat kotona eivätkä vie lasta päiväkotiin ja mene itse töihin.
Viisi lasta tuottaa siis 30.000kr kuussa perheelle puhtaana käteen. Kymmenen lasta 60.000kr. Sillä elää koko perhe, ei ukonkaan tarvitse mennä töihin!

Kantis saa syyn niskaansa matun huonosta integroitumisesta ja onhan se totta. Kantis ei ole laiskuuttaan joko äänestänyt tai sitten on äänestänyt paskapuolueita jotka haluavat lahjoittaa valtion verorahat matujen laiskotteluun ja lapsitehtailuun.

p.k.

yksipuoluejärjestelmäinen Ruotsi on kriisissä

Huolestunut

Asian pyörittely ei tilannetta muuta.Jos tulija ei halua olla osa yhteiskuntaa sen velvoitteineen ja oikeuksineen,se on tekemätön paikka.
Mikään rahan pumppaaminen ei auta tälläisessä tilanteessa se on pelkkää politikon höpinää jolla peitellään epäonnistumistaan.
Kannattaisiko joskus yrittää kertoa totuus,ai eihän se nykyilmapiirissä voi tapahtua.

juha II

Niin, alastomalla Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenllä on vaatteet ja sillä hyvä!

unto

Heh heh. Hesari on poistanut kokonaan kommentoinnin Löfvenin juttujen osalta. Minun havaintoni mukaan eka kerta, ennen hoidettu moderaattorisensuroinneilla. Mitäköhän mieltä ovat Maria Petterssonni ja Aleksei Stubb?

Ali Kessu

Paskahousu koko äijä

Kukavaan

Löffen sanomisten sanatarkat käännökset paljastavat, että hän puhuu sekavia. Kunhan vain tuottaa peräkkäin erilaisia sanoja.

Takavuosina eräs järkevänä pidetty suomalainen johtaja puhui eräässä tilaisuudessa hyvin rajatulle yleisölle. Koska paikalla oli organisaation tiedottaja, hän otti koko puheen nauhalle. Hän oli huomannut, että johtajien puheet ovat vaikeaselkoisia. Ne piti purkaa ja kirjoittaa purun perusteella uutinen, koska tapahtuma oli tärkeä.

Niinpä johtajan puheesta kirjoitettiin paperille joka ikinen sana. Paperille kirjoitetusta tekstistä huomattiin, että johtajan lauseet katkeilivat… päättyivät kesken. Missään ei ollut mitään järkeä.

Kumminkin paikallaolijat mukaan lukien tiedottaja olivat pitäneet johtajan puhetta heti ensituntumalta suorastaan fiksuna.

Löffe on kuin tämä johtaja. Kuulijoille jää puheesta hyvä mieli ja he uskovat sen olleen järkevä. Ja sehän on tärkeintä. Pääasia on vaikutelma. Löffe hallitsee vaikuttamisen.