Nicolai Sennels: Miksi islamilainen maailma ei kehity

 

Julkaisenpa erään muutaman vuoden takaisen artikkelin, joka perustuu tanskalaisen psykologin Nicolai Sennelsin artikkeliin ”How Islam managed to stay medieval for 1400 years”. Sennels työskenteli vuosia tanskalaisissa vankiloissa ja hän haastattelu tuhansia uustanskalaisia vankeja.

http://10news.dk/nicolai-sennels-cultural-psychology-how-islam-managed-to-stay-medieval-for-1400-years/

ornamentti_1

Kun lähes kaikki kulttuurit ovat kehittyneet primitiivisistä ja keskiaikaisista kulttuureista demokraattisiksi ja tasa-arvoisuuteen pyrkiviksi yhteiskunniksi, on yksi kulttuuri onnistunut pitäytymään brutaaleissa ja jälkeenjääneissä traditioissa, sekä arvoissa, jotka kumpuavat 1400 vuoden takaa. Tänäkin päivänä useimmat muslimit elävät niiden arvojen ja periaatteiden mukaan, jotka voidaan jäljittää aavikolla elävien kantaisien lähteille, aikaan, jolloin heidän uskonsa perustaja eli. Kun tutustuu muslimiperheen ja yhteiskunnan elämään, on se kuin aikamatka Muhammedin aikaan. Siellä löytyy kauhistuttavia lakeja ja traditioita, jotka ovat täysin epähumaaneja, ja joiltakin osin jopa rikollisia. Mutta jostain kumman syystä meidän humaani yhteiskuntamme hyvksyy tällaisen.

Kun ei- muslimit tiedemiehet keksivät päivittäin parantavia lääkkeitä, löytävät universiumin rakennuspalikoita, kun länsimaiset ihmiset ja poliitikot ovat rakentaneet humanistisen, rikkaan ja vapaan yhteiskunnan, useimmat islamilaiset yhteiskunnat edelleen amputoivat jäseniä pikku varkauksista, kivittävät naisia ja homoja, kieltävät ihmisten sananvapauden ja demokratian, eivätkä ole saavuttaneet yhtään mitään mitä tulee luonnontieteisiin, ihmisoikeuksiin tai vaikkapa rauhaan.

Mitkä ovat nämä kulttuuriset tekijät jotka tekevät sen, että muslimit ovat jämähtäeet 600- luvulle?

 

Uskonto

Lähes kaikki muut uskonnot antavat kannattajileen luvan tulkita pyhiä kirjoituksia, joka tekee tällaisista uskonnoista suhteellisen sopeutuvaisia vuosisataisiin oikeuksiin; ihmisoikeuksiin ja individuaalisiin tarpeisiin. Kun taas islam kategorisoi ne muslimit luopioiksi, jotka eivät ota koraania kirjaimellisesti. Ja islamin sharia-lain mukaan petturin palkka on kuolema. Näin ollen sharia-laki tekee sen, että islamilaiset yhteiskunnat eivät koskaan kehity moderneiksi ja humanistisiksi yhteiskunniksi.

Sillä faktalla, että muslimi, joka kieltää koraanin maailmankuvan ja siitä seuraavan rangaistuksen, on suora seuraus, että tieteelliset faktat, jotka ovat vastaan koraanin naivia ja lapsellista maailmankuvaa, pidetään yhä yllä kultuurisen painostuksen johdosta. Tämä yhdessä suunnattoman sisäsiittoisuuden kanssa; 70 % pakistanilaisista, 45 % arabeista ja vähintään 30 % turkkilaisista avioituvat serkkunsa kanssa, ja tätä on jatkunut useita sukupolvia. Tästä on seurannut se, että islamilaisen maailman osuus maailman tieteellisistä tutkimuksista on vain murto-osa. Esim. Nobel- palkinnonsaajina muslimit ovat aivan selvästi aliedustettuina. Arabiaksi on käännetty viimeisen tuhannen vuoden aikana vähemmän kirjoja kuin espanjaksi yhdessä vuodessa.

Islamissa usko arvotetaan korkeamalle kuin keksinnöt ja kehittyneet systeemit, joilla helpotetaan kärsimyksiä ja jotka johtavat suurempaan ymmärrykseen universiumin rakenteesta ja ihmisten potentiaalisista mahdollisuuksista.

 

Lapsen kasvatus

Toinen vahva puolustusmekanismi islmailaisessa maailmassa on lasten kasvatus. Jokaisen lapsen yllä leijuu alituinen väkivallan ja kuoleman uhka, jos hän vain rohkenee valita toisenlaisen elämäntavan kuin esivanhempansa. Olkoonkin, että vanhemmat saattavat antaa lapsensa valita oman uskonsa, niin toiset muslimit omistautuvat tällaisten ihmisten tappamiselle. Väkivallan laajuuden kirjo ja jopa kidutus islamilaisessa maailmassa, päivittäiset kauhistuttavat teloitukset ja jäsenten amputoimiset, kivitykset jne jne pitävät huolen siitä, että musliminuoret eivät uskalla kyseenalaistaa yhtään mitään ja he pitäytyvät sharia-lain määräämissä tavoissa. Koraanin haditeissa on lukuisia lupauksia helvetillisestä elämästä henkilölle, joka rohkenee tehdä Muhammedin käskyjä vastaan. Tämä pelottaa ihmisiä niin paljon, että he eivät uskalla jättää kulttuuria, joka sortaa heitä. Muistan selvästi, kuinka vankilassa useimmat muslimivangit, joiden kanssa työskentelin, kadottivat kaiken myötätunnon kun kerroin, että en usko Allahiin.

Kun lapsi kasvaa seuraamaan samaa kaavaa kuin vanhempansa, ovat useimmat aivan turtia islamin väkivaltaisimmille kirjoituksille, josta seuraa, että monet ovat tikittäviä pommeja missä ikinä asuvatkaan.

 

Avioliitto

Muhammedin opetukset, että musliminainen voi avioitua vain muslimimiehen kanssa- useimmiten oman verisukulaisen kanssa- vahvistaa edelleen kulttuuria, jossa miehet ovat vastaan ulkoisia vaikutuksia. Koska vaimoja pidetään kuin orjina, eivätkä he voi karata uskonnosta ja usein väkivaltaisia miehiään, jää heille vain vähän vapautta ja oikeuksia. Jos he karkaavat tai haluavat avioeron, tulevat he useimmissa tapauksissa tapetuiksi perheensä toimesta. Väkivaltaisilla isillä on oikeus lapseensa. Koska vaimot kategorisoidaan hylkiöiksi ja heillä ei ole useimmiten mitään koulutusta tai oikeutta koulutukseen, on heillä hyvin rajalliset mahdollisuudet elättää itse itsensä. Ja jos joku vahingossakaan loukkaa ”perheen kunniaa”, niin tällainen nainen joutuu elämään lopun elämäänsä kuolemanpelossa.

Lähes kaikki musliminaiset elävät siis uhkauksien alla ja pakotettuja ”ottamaan vastuunsa” ja jatkamaan edelleen islamilaista kulttuuria, vaikka siihen kuuluu monia naisvihamielisiä piirteitä. Avioliiton säännöt pitävät sen huolen, että ei- muslimilla ei ole asiaa perheeseen.

quran-writing-34479772-500-333

 

Viha ei- muslimeja kohtaan

Yksi perusprinsiippi islamissa on viha vääräuskoisia kohtaan ja ei- muslimien vahingoittamisen halu. Koraani ja islamilaiset kirjoitukset ovat täynnä propagandaa meitä länsimaalaisia kohtaan, joissa kuvaillaan hienoin sanakääntein kuinka terroirisoida, vahingoittaa ja tappaa ateistit ja muiden uskontojen edustajat. Ei-muslimien demonisoimista voi verrata jopa sotapropagandaan, jota vihollisesta levitetään hallitusten ja saarnaajien välityksellä, jotta saadaan pois ne psyykkiset esteet, jotka muutoin estäisivät attentaatit vastustajaa kohtaan. Ei siis ole yllättävää, että muslimeja kielletään ottamasta ei-muslimia kaveriksi.

Näin ollen muslimin on pidettävä tietty etäisyys toisen kulttuurin ihmisiin. Islam estää kannattajiaan siltä vaikutukselta, että inspiroituisivat meidän vähemmäm barbaarista kulttuuristamme.

Etninen ylpeys

Yksi kulttuurin psykologisista tekijöistä, jotka mahdollistavat islamilaisen kulttuurin kehittymättömyyden globaalissa maailmassa on muslimien etninen ylpeys. Siitäkin huolimatta kuinka naurettava ja kiusallinen islamilainen kulttuuri voi olla, ovat muslimit ylpeitä ollessaan muslimeja ja islamin kannattajia. Islamin mukaan on muslimien tehtävä dominoida muita ihmisiä ja me olemme niin mitättömiä, että tarvitsemme vain ikuisen helvetin tulen. Kun työskentelin vankilassa psykologina, kuulin, kuinka muslimivangit kertoivat heidän ei-muslimiuhreistaan. Heidän uhrinsa olivat aina ei-muslimeja, paitsi jos se koski naisia tai erityisiä jengejä. On olemassa todella vakavaa ja laajaa rasismia ei-muslimeja kohtaa muslimien taholta.

 

Kulttuurinen kehitys

Islamilaisessa kulttuurissa on siis useita itsepuolustusmekanismeja, jotka estävät kannattajiaan saamasta vaikutteita ei-muslimien arvoista. Samaan aikaan länsimaalaiset isänmaastaan, kulttuuristaan tai uskostaan ylpeät ihmiset leimataan rasisteiksi, nationalisteiksi tai suvaitsemattomiksi.

Samaan aikaan kun meillä länsimaalaisilla on pitkä traditio suvaitsevaisuudesta ja avoimuudesta, ammutaan se alas  vasemmiston, medioiden, EU:n ja YK:n toimesta liputtaen monikulttuurisuuden agendaa. Tällainen kulttuurinen kehitys voi mennä eteenpäin vain yhdellä tavalla: islam jämähtää paikoilleen sinne missä se on ja lännen on vetäydyttävä takasin keskiaikaiseen pimeyteen, jossa sananvapautta ja tieteitä ei hyväksyt uskovaisten muslimien dogmeja ja herkyyttä ajatellen.

 


 

[rps-paypal]