Nicolai Sennels: Miksi islamilainen maailma ei kehity

 

Julkaisenpa erään muutaman vuoden takaisen artikkelin, joka perustuu tanskalaisen psykologin Nicolai Sennelsin artikkeliin ”How Islam managed to stay medieval for 1400 years”. Sennels työskenteli vuosia tanskalaisissa vankiloissa ja hän haastattelu tuhansia uustanskalaisia vankeja.

http://10news.dk/nicolai-sennels-cultural-psychology-how-islam-managed-to-stay-medieval-for-1400-years/

ornamentti_1

Kun lähes kaikki kulttuurit ovat kehittyneet primitiivisistä ja keskiaikaisista kulttuureista demokraattisiksi ja tasa-arvoisuuteen pyrkiviksi yhteiskunniksi, on yksi kulttuuri onnistunut pitäytymään brutaaleissa ja jälkeenjääneissä traditioissa, sekä arvoissa, jotka kumpuavat 1400 vuoden takaa. Tänäkin päivänä useimmat muslimit elävät niiden arvojen ja periaatteiden mukaan, jotka voidaan jäljittää aavikolla elävien kantaisien lähteille, aikaan, jolloin heidän uskonsa perustaja eli. Kun tutustuu muslimiperheen ja yhteiskunnan elämään, on se kuin aikamatka Muhammedin aikaan. Siellä löytyy kauhistuttavia lakeja ja traditioita, jotka ovat täysin epähumaaneja, ja joiltakin osin jopa rikollisia. Mutta jostain kumman syystä meidän humaani yhteiskuntamme hyvksyy tällaisen.

Kun ei- muslimit tiedemiehet keksivät päivittäin parantavia lääkkeitä, löytävät universiumin rakennuspalikoita, kun länsimaiset ihmiset ja poliitikot ovat rakentaneet humanistisen, rikkaan ja vapaan yhteiskunnan, useimmat islamilaiset yhteiskunnat edelleen amputoivat jäseniä pikku varkauksista, kivittävät naisia ja homoja, kieltävät ihmisten sananvapauden ja demokratian, eivätkä ole saavuttaneet yhtään mitään mitä tulee luonnontieteisiin, ihmisoikeuksiin tai vaikkapa rauhaan.

Mitkä ovat nämä kulttuuriset tekijät jotka tekevät sen, että muslimit ovat jämähtäeet 600- luvulle?

 

Uskonto

Lähes kaikki muut uskonnot antavat kannattajileen luvan tulkita pyhiä kirjoituksia, joka tekee tällaisista uskonnoista suhteellisen sopeutuvaisia vuosisataisiin oikeuksiin; ihmisoikeuksiin ja individuaalisiin tarpeisiin. Kun taas islam kategorisoi ne muslimit luopioiksi, jotka eivät ota koraania kirjaimellisesti. Ja islamin sharia-lain mukaan petturin palkka on kuolema. Näin ollen sharia-laki tekee sen, että islamilaiset yhteiskunnat eivät koskaan kehity moderneiksi ja humanistisiksi yhteiskunniksi.

Sillä faktalla, että muslimi, joka kieltää koraanin maailmankuvan ja siitä seuraavan rangaistuksen, on suora seuraus, että tieteelliset faktat, jotka ovat vastaan koraanin naivia ja lapsellista maailmankuvaa, pidetään yhä yllä kultuurisen painostuksen johdosta. Tämä yhdessä suunnattoman sisäsiittoisuuden kanssa; 70 % pakistanilaisista, 45 % arabeista ja vähintään 30 % turkkilaisista avioituvat serkkunsa kanssa, ja tätä on jatkunut useita sukupolvia. Tästä on seurannut se, että islamilaisen maailman osuus maailman tieteellisistä tutkimuksista on vain murto-osa. Esim. Nobel- palkinnonsaajina muslimit ovat aivan selvästi aliedustettuina. Arabiaksi on käännetty viimeisen tuhannen vuoden aikana vähemmän kirjoja kuin espanjaksi yhdessä vuodessa.

Islamissa usko arvotetaan korkeamalle kuin keksinnöt ja kehittyneet systeemit, joilla helpotetaan kärsimyksiä ja jotka johtavat suurempaan ymmärrykseen universiumin rakenteesta ja ihmisten potentiaalisista mahdollisuuksista.

 

Lapsen kasvatus

Toinen vahva puolustusmekanismi islmailaisessa maailmassa on lasten kasvatus. Jokaisen lapsen yllä leijuu alituinen väkivallan ja kuoleman uhka, jos hän vain rohkenee valita toisenlaisen elämäntavan kuin esivanhempansa. Olkoonkin, että vanhemmat saattavat antaa lapsensa valita oman uskonsa, niin toiset muslimit omistautuvat tällaisten ihmisten tappamiselle. Väkivallan laajuuden kirjo ja jopa kidutus islamilaisessa maailmassa, päivittäiset kauhistuttavat teloitukset ja jäsenten amputoimiset, kivitykset jne jne pitävät huolen siitä, että musliminuoret eivät uskalla kyseenalaistaa yhtään mitään ja he pitäytyvät sharia-lain määräämissä tavoissa. Koraanin haditeissa on lukuisia lupauksia helvetillisestä elämästä henkilölle, joka rohkenee tehdä Muhammedin käskyjä vastaan. Tämä pelottaa ihmisiä niin paljon, että he eivät uskalla jättää kulttuuria, joka sortaa heitä. Muistan selvästi, kuinka vankilassa useimmat muslimivangit, joiden kanssa työskentelin, kadottivat kaiken myötätunnon kun kerroin, että en usko Allahiin.

Kun lapsi kasvaa seuraamaan samaa kaavaa kuin vanhempansa, ovat useimmat aivan turtia islamin väkivaltaisimmille kirjoituksille, josta seuraa, että monet ovat tikittäviä pommeja missä ikinä asuvatkaan.

 

Avioliitto

Muhammedin opetukset, että musliminainen voi avioitua vain muslimimiehen kanssa- useimmiten oman verisukulaisen kanssa- vahvistaa edelleen kulttuuria, jossa miehet ovat vastaan ulkoisia vaikutuksia. Koska vaimoja pidetään kuin orjina, eivätkä he voi karata uskonnosta ja usein väkivaltaisia miehiään, jää heille vain vähän vapautta ja oikeuksia. Jos he karkaavat tai haluavat avioeron, tulevat he useimmissa tapauksissa tapetuiksi perheensä toimesta. Väkivaltaisilla isillä on oikeus lapseensa. Koska vaimot kategorisoidaan hylkiöiksi ja heillä ei ole useimmiten mitään koulutusta tai oikeutta koulutukseen, on heillä hyvin rajalliset mahdollisuudet elättää itse itsensä. Ja jos joku vahingossakaan loukkaa ”perheen kunniaa”, niin tällainen nainen joutuu elämään lopun elämäänsä kuolemanpelossa.

Lähes kaikki musliminaiset elävät siis uhkauksien alla ja pakotettuja ”ottamaan vastuunsa” ja jatkamaan edelleen islamilaista kulttuuria, vaikka siihen kuuluu monia naisvihamielisiä piirteitä. Avioliiton säännöt pitävät sen huolen, että ei- muslimilla ei ole asiaa perheeseen.

quran-writing-34479772-500-333

 

Viha ei- muslimeja kohtaan

Yksi perusprinsiippi islamissa on viha vääräuskoisia kohtaan ja ei- muslimien vahingoittamisen halu. Koraani ja islamilaiset kirjoitukset ovat täynnä propagandaa meitä länsimaalaisia kohtaan, joissa kuvaillaan hienoin sanakääntein kuinka terroirisoida, vahingoittaa ja tappaa ateistit ja muiden uskontojen edustajat. Ei-muslimien demonisoimista voi verrata jopa sotapropagandaan, jota vihollisesta levitetään hallitusten ja saarnaajien välityksellä, jotta saadaan pois ne psyykkiset esteet, jotka muutoin estäisivät attentaatit vastustajaa kohtaan. Ei siis ole yllättävää, että muslimeja kielletään ottamasta ei-muslimia kaveriksi.

Näin ollen muslimin on pidettävä tietty etäisyys toisen kulttuurin ihmisiin. Islam estää kannattajiaan siltä vaikutukselta, että inspiroituisivat meidän vähemmäm barbaarista kulttuuristamme.

Etninen ylpeys

Yksi kulttuurin psykologisista tekijöistä, jotka mahdollistavat islamilaisen kulttuurin kehittymättömyyden globaalissa maailmassa on muslimien etninen ylpeys. Siitäkin huolimatta kuinka naurettava ja kiusallinen islamilainen kulttuuri voi olla, ovat muslimit ylpeitä ollessaan muslimeja ja islamin kannattajia. Islamin mukaan on muslimien tehtävä dominoida muita ihmisiä ja me olemme niin mitättömiä, että tarvitsemme vain ikuisen helvetin tulen. Kun työskentelin vankilassa psykologina, kuulin, kuinka muslimivangit kertoivat heidän ei-muslimiuhreistaan. Heidän uhrinsa olivat aina ei-muslimeja, paitsi jos se koski naisia tai erityisiä jengejä. On olemassa todella vakavaa ja laajaa rasismia ei-muslimeja kohtaa muslimien taholta.

 

Kulttuurinen kehitys

Islamilaisessa kulttuurissa on siis useita itsepuolustusmekanismeja, jotka estävät kannattajiaan saamasta vaikutteita ei-muslimien arvoista. Samaan aikaan länsimaalaiset isänmaastaan, kulttuuristaan tai uskostaan ylpeät ihmiset leimataan rasisteiksi, nationalisteiksi tai suvaitsemattomiksi.

Samaan aikaan kun meillä länsimaalaisilla on pitkä traditio suvaitsevaisuudesta ja avoimuudesta, ammutaan se alas  vasemmiston, medioiden, EU:n ja YK:n toimesta liputtaen monikulttuurisuuden agendaa. Tällainen kulttuurinen kehitys voi mennä eteenpäin vain yhdellä tavalla: islam jämähtää paikoilleen sinne missä se on ja lännen on vetäydyttävä takasin keskiaikaiseen pimeyteen, jossa sananvapautta ja tieteitä ei hyväksyt uskovaisten muslimien dogmeja ja herkyyttä ajatellen.

 


 

 

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Lyhyt oppimäärä, lyhyt vastaus
Lyhyt oppimäärä, lyhyt vastaus
14.9.2020 08:01

Islamilainen maailma ei kehity koska siellä asuu muslimeja.

Kukavaan
Kukavaan
15.9.2020 08:01

Koska koraani on täydellinen ja lopullinen, sitä ei voi muuttaa. Jos koraania ja siten islamia yrittää kehittää, palkkiona on normimestaus tai jotain muuta vastaavaa. Näissä olosuhteissa on luontevaa, ettei yritetä kehittää mitään muutakaan tai ainakin ollaan hyvin varovaisia.

Jos syventää kaivoa metrillä, niin se on kehittämistä. Mutta samalla se on pikkusormen antamista pirulle. Jos miettii, miten asiat voisi tehdä toisin tai paremmin, siitä on lyhyt askel islamin muuttamiseen. Ja se on kiellettyä eli varmuuden vuoksi jätetään muutkin asiat muuttamatta.

Mutta islamia ei liene yksin moittiminen. Luultavasti hiekkamaiden väestöjen perimä on sellainen, että väestöihin tarttuu helposti islam. Ja toisaalta islam vahvistaa ennestään jo tätä perimää. Siinä on itse itseään vahvistava prosessi. Ja se leviää koko ajan. Saapunut jo Ruotsiin.

Ei löydy historiasta
Ei löydy historiasta
14.9.2020 08:12

Tästä kirjoituksesta tulee mieleeni eräs toinen muutama vuosi sitten ollut tapahtuma. Olikohan se Saksassa vaiko Itävallassa kun muuan professori(?) piti julkisen luennon siitä että ”Muhamettia ei ole ollut olemassa”. Se sai aikaan sellaisen raivon että luento piti turvata poliisein. Ja sisääntulijoille järjestettiin tarkastukset.

Kyse oli historiantutkijan silmin siitä että samoihin aikoihin kun koraani väittää muhametin elänee, ei siitä mainittu minkään muun maan historiankirjoissa. Ja että jos tuollainen suurmies olisi tuolloin ollut olemassa, olisivat varsinkin naapurivaltioiden sotapääliköt noteeranneet sen olemassaolon. Mutta kun minkään maan historiankirjoista, ei aikalaisista eikä myöhemmistä, löydy mainintaakaan muhametista, niin silloin voidaan olettaa että sitä tai sen veljeä/setää ei koskaan ole ollut olemassakaan.

Aku Ankastakin löytyy useammasta toisesta julkaisusta viitteitä kuin muhametista.

Kukavaan
Kukavaan
14.9.2020 12:24

Kiitos asian esille ottamisesta.

Olisikohan se ollut tämä WSJ:n juttu vuodelta 2008. Tapahtui Saksassa.

Professor Hired for Outreach to Muslims Delivers a JoltIslamic Theologian’s Theory: It’s Likely the Prophet Muhammad Never Existedhttps://www.wsj.com/articles/SB122669909279629451

Professorin nimi on Muhammad Sven Kalisch. Hänen nimeään hakusanoina käyttäen Youtubesta löytyy videoita.

Ei löydy historiasta
Ei löydy historiasta
14.9.2020 18:24
Vastaa...  Kukavaan

Juu, tuo tilaisuus se varmaankin oli. Oma mielikuvani kasvojen piirteistä oli erilainen mutta toisaalta, muistelinhan tapahtumaa muutaman vuoden takaiseksi. Ja se oli jo 12 vuotta sitten.

On se hyvä että jotain sentään muistaa…

keepaarti-hatut ja tutsit-sikopaimenet
keepaarti-hatut ja tutsit-sikopaimenet
14.9.2020 22:47

Muslimien ns ’kirjat’ on näiden yksinkertaisten lampaiden ja SIKApaimenien-muselmaanien vääriteltyjä kopioita Raamatusta 640vuotta jkr.

Nämä ’gepardi/sikopaimen hatut’ keksivät ja perustivat tämä ns ’uuden kivikauden uskonnon/uskomuksen’ saadakseen arvostusta, kannatusta ja valtaa sekä sen mukana rahaa ja seksiä. Tämä ns ’kopioidun uskomuksen’ jota heidän kaikkien klaaniensa piti noudattaa – kuoleman uhalla aka sharia etc – luotiin tämä mädättävä lois-syöpä-paise.

maassa maan tavalla
maassa maan tavalla
14.9.2020 10:32

Naisten orjuuttaminen ehkäisee tehokkaasti sivistymistä. Allah-niminen virtuaalinen diktaattori määrää suorittamaan pakkoneuroottisia rituaaleja.
Siinä pari syytä.

Ihmettelijä
Ihmettelijä
14.9.2020 12:22

Jostain syystä islam viehättää länsimaisia naisia. Muslimimiehet näyttäytyvät heille ihanan maskuliinisina ja määräilevinä. Naiset nauttivat, kun heitä pidetään miehen omaisuutena, alistettavana ja piiskattavana. Tämähän on kuin pride-viikon huipentuma, jota politbyroon pääsihteeritär Sanna Marin suojelee.

Sensuuri
Sensuuri
14.9.2020 13:13
Vastaa...  Ihmettelijä

Niin. Meanwhile. Määrärahoja lisätään esim lastensuojeluun koska suomalainen mies on paska. Suoraan ei sanota, mistä ne lasu ilmiannot johtuvat. Noo. Kyllä suvakki oppii ajan myötä. Jotta nainen on yhtä kuin koira. Siinä ei raha auta. On eräs kirja, tosipohjainen, mistä ei nykyään puhuta. Hän oli skandinaavi kirjailija, joka kirjoitti näistä muslimien kunniamurhista jne.. oli aikanaan Bestseller. Mutta nykyään täysin pimennetty..

Aappa
Aappa
14.9.2020 14:23
Vastaa...  Sensuuri

”On eräs kirja, tosipohjainen, mistä ei nykyään puhuta.”

Sinähän voisit aloittaa kertomalla kirjan ja kirjailijan nimen, jos sitä opusta sattuisi vielä jostain löytymään.

Jonttu
Jonttu
15.9.2020 23:02
Vastaa...  Aappa
Prozac
Prozac
14.9.2020 11:04

Odottaakohan itsemurhapommittelevia naisia 10 miesneitsyttä tuonpuoleisessa? Miehillähän niin sanotaan olevan. Jonkun pitäisi oikein kysyä tuota, vaikka Jaakko Hämeen-anttilalta.

Kukavaan
Kukavaan
15.9.2020 08:27
Vastaa...  Prozac

Asiaa valottanee artikkeli ”What awaits Women in Paradise”. Kaikkea onnellisuutta on luvassa.

https://www.islamweb.net/en/article/158781/

Jaaha
Jaaha
14.9.2020 11:37

Soopaa. Tässä ikään kuin luodaan sellainen fantasia, että on kulttuureita, jotka ovat kehittyneet barbaareista sivistyneiksi länsimaisiksi kulttuureiksi. Puhdasta fantasiaa. On kansoja, jotka ovat elinolosuhteidensa vuoksi olleet jo varsin pitkään taipuvaisia erilaiseen yhteisöllisyyteen, pidempään kuin on kirjoitettua historiaa.

Sillä lailla
Sillä lailla
14.9.2020 13:54
Vastaa...  Jaaha

Juuh. En tiedä teistä muista, mutta tieto ja kokemus lisää tuskaa. Siksipä otan nyt oluen..

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
14.9.2020 19:20
Vastaa...  Jaaha

”. On kansoja, jotka ovat elinolosuhteidensa vuoksi olleet jo varsin pitkään taipuvaisia erilaiseen yhteisöllisyyteen, pidempään kuin on kirjoitettua historiaa.”

Juu, kyllä sen huomaa. Jos on itsellä poikkeuksellisesti arkivapaa näiden ”yhteisöelämää” kustantavan orjan roolista niin saa havaita kuinka nämä maleksivat porukalla turulla, toreilla kauppakeskuksissa ja koraanikoulujen liepeillä tai mölöttävät kovaan ääneen kännykkään tai keskenään jukkisissa kulkuneuvoissa. Kyllä he selkeästi tuottavat sosiaalista pääomaa, mutta vielä en ole keksinyt, miten se muutetaan johonkin hyödylliseen muotoon. En ole vielä saanut myöskään vastausta siihen, miten kävisi, jos me kaikki keskittyisimme ”yhteisöelämän” viettämiseen. Ja olisiko fennoskandian alueella ylipäänsä korkeakulttuuria lainkaan.

inkvisiittori
inkvisiittori
14.9.2020 19:49
Vastaa...  Jaaha

Jos islamilaista kulttuuria pidetään tasaveroisena länsimaisen kulttuurin kanssa, täytyisi myös keskiaikaiseen länsimaiseen kulttuuriin suhtautua samoin.
Siitä taas seuraisi sellainen johtopäätös, että länsimainen kulttuuri ei olisi parantunut juuri mitenkään keskiajalta nykypäivään !

Puolueeton
Puolueeton
15.9.2020 07:36
Vastaa...  Jaaha

Kun lähes kaikki kulttuurit ovat kehittyneet primitiivisistä ja keskiaikaisista kulttuureista demokraattisiksi ja tasa-arvoisuuteen pyrkiviksi yhteiskunniksi, on yksi kulttuuri onnistunut pitäytymään brutaaleissa ja jälkeenjääneissä traditioissa, sekä arvoissa, jotka kumpuavat 1400 vuoden takaa.”
Todellakin puppugeneraattorin julkaisua. Kulttuurit kehittyvät ympäristönsä mukaisesti. Suomalainen kulttuuri on kehittynyt suvaitsevaiseksi ja toisiaan auttavaksi pohjolan kylmissä olosuhteissa. Nobelisteja perussuomalaisissa ei ole ainuttakaan, kuitenkin suomalaiset ovat keskimäärin liki yhtä älykästä väkeä kuin perinteiset juutalaiset, joiden joukosta suuri osa nobelisteista on peräisin. Miksi näin on, suomalaisten älykkkyysjakautuma on kapea, on vähän typeryksi ja vähän huippuälykkäitä. Huippuälykkäiden vähäisyys aiheuttaa sen, että demokratia ei toimi ja valtaan äänestetään keskitason äärisuvakkeja ja media toimii kuten toimii. Myös tämä uusi media ei ole kaksinen eikä kommenteissakaan huippuäly loista jos ei typeryyskään.

vesilukko
vesilukko
15.9.2020 12:55
Vastaa...  Puolueeton

A.I.Virtanen sai kemian nobel-palkinnon oltuaan sitä ennen ehdolla useita kertoja. Särmikäs typpi, joka kinasi mm. presidentti Paasikiven kanssa ulkopolitiikasta.
Humanisti-Suomelle tulee luonnontieteistä mieleen vain se kauhea matematiikka sekä paha savupiipputeollisuus, josta ollaan vihdoin ja viimein pääsemässä eroon.
Meillehän riittää kun sähköä saadaan töpselistä ja rahaa tulee Taikaseinästä.

Hassan on ihmeelliset tarinat
Hassan on ihmeelliset tarinat
14.9.2020 12:01

Seuraava hallitusohjelma. Mikäli sikäli sitä halutaan.

Kukavaan
Kukavaan
14.9.2020 12:13

Kiitos Nikolai Sennelsin palauttamisesta mieleen.

Tässä toinen artikkeli.
”Haastattelussa Nicolai Sennels: Islamista, rikollisuudesta ja maahanmuutosta”
https://www.kansalainen.fi/haastattelussa-nicolai-sennels-islamista-rikollisuudesta-ja-maahanmuutosta/

Hollannissa joku muslimi julkaisi kauan sitten kirjan tai kirjoituksen lapsuudestaan ja kasvamisestaan. Herätti pahennusta. En muista herran nimeä. Tästä aiheesta oli keskustelua monta vuotta sitten Hommaforumilla, joka julkaisi otteita kirjoituksesta tai antoi ainakin linkin. Jos joku löytää linkin, niin se olisi levittämisen arvoinen. – Lyhyesti. Kasvatus tuotti sadistihirviöitä.

Islamissa on jonkinlainen sisäinen mekanismi, joka saa muslimeja kyttäämään ja pelkäämään toisiaan. Siitä erikoinen aate, että antaa oikein luvan tappaa. Kannustaa oikein. Aiheesta enemmän osoitteessa islamsfatalflaw.blogspot.com

Klarsyn
Klarsyn
14.9.2020 13:35

Petollisella tavalla tämä kehittymätön kulttuuri on saatu soluttautumaan länteen. Yksi huijaus, mihin mm. kirkko on mennyt mukaan on kieli ja käsitteet.

Islamista kristinuskoon kääntyneet ihmiset ovat huomanneet, että kirkkojen yhteistyö islamin kanssa perustuu harhautukseen. Esimerkiksi v. 2019 paavin ja suurimaami Ahmed el-Tauebin kesken allekirjoitettu ”Inhimillisen veljeyden julistus” puhuu sanoista piilomerkityksillä, jotka eivät tule kristityille oikein nähdyksi muslimien silmin. Kristitty näkee monet näennäisesti samat sanat täysin erilailla kuin muslimi.

Läntisille ihmisille käsite ”uskosta luopuminen” (apostasia), kristityille lähes neutraali, muslimille kuolemanrangaistuksen alainen; tasa-arvo, veljeys, luominen, rauha, armo eivät merkitse muslimille samaa kuin kristitylle, jotka saattavat kuvitella puhuvansa samoista asioista samoilla sanoilla ja muslimit nauravat partaansa erehdyttäessään kirkollisia piirejä ikäänkuin oltaisiin lähes saman Jumalan palvelijoita. Abraham ja Jeesus Koraanissa eivät ole Raamatun vastaavat henkilöt, vaikka muslimit niin uskottelevat.

Kieli on kulttuurisidonnaista, se pystytään jakamaan vain keskenään. Esimerkiksi kristityt uskovat tulleensa luoduksi jumalan kuvaksi, täysin pannaan julistettu sanoma muslimeilla. Allah on luonut ihmisen maan tomusta, eikä muslimi koskaan yllä kuin maan matoseksi Allahin silmissä. Kirkko yliarvioi mahdollisuuden keskusteluun muslimien kanssa, ihmisten mieli on suljettu. Muslimit ovat paljon dogmaattisempia kuin kristityt, ja monien muslimien mielessä on halu islamisoida Eurooppa.

Klarsyn
Klarsyn
14.9.2020 13:50
Vastaa...  Klarsyn

Jatkan vielä tuosta Abu Dhabin julistuksesta, minkä keskeisenä harhautuksena on käsite tosiuskovaiset (true believers), mitä käytetään islamissa usein, ja millä erotetaan todelliset uskovaiset vähemmän uskossa olevista, ja tosiuskovaiset tämän termin mukaan arabian kielessä ovat aina vain muslimeja. Joten tällä sanalla salakavalasti murretaan yhteisen tekstin merkitys.

Julistuksessa puhutaan myös Jumalan antamasta huoneenhallituksesta (stewardship), missä ei viitata yhteiseen ihmisyyteemme, vaan siinä viitataan hallinnon antamisesta muslimeille, jotta he voisivat johtaa koko maailmaa. Kun ei ymmärrä lingvistisiä eroavuuksia, voi hyvin kuvitella että yhteiselämä islamin kanssa on mahdollista.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
14.9.2020 17:23

Nuo alikehittyneet asuisivat yhä kuten vielä -50 luvulla teltoissa, jos joku valkoinen vesipää ei niille olisi sitä kehittyneempää infrastruktuuria väkisin rakennuttanut väenvänkää.
Jos lähi-idän olisi annettu olla omiissa oloissa, olisi se yhä kuin 1400 vuotta sittenkin oli.
Ja se 1400 vuotta sitten tuntuu ikävä kyllä noiden korvien väliissä voivan liiankin hyvin.
Ei siis ollut mitään iloa luulla,-
että nuo kivikautisen ideologian pyllistelijät jotenkin muuttaisivat, sitä,- mikä korvien väliin on takomalla taottu.
Aaamen…

Uskonto-meemi-1.png
Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
14.9.2020 17:55

Jos elämä pyörii koraanin, allahin, muhamedin, mekkaan päin pyllistelyn ja rikollisuuden ympärillä niin miten kehittyminen voisi olla edes mahdollista?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
14.9.2020 19:30

Tuohon avioliittokohtaan voisi lisätä myös sen, että tytöt naitetaan jo alle 10-vuotiaina, minkä jälkeen he ovat joko joka vuosi raskaana tai heidän tehtävänsä on pysytellä neljän seinän sisällä huolehtimassa perheestä. Mikäli kouluun on edes päästy, sen joutuu keskeyttämään. Vaikka avioitumisikä olisi vähän korkeampi, 15 – 16 vuotta, osuu se sitten ammattiopintojen tai viimeistään korkeakouluopintojen vaiheeseen. Näin ollen naisilla ei ole mitään mahdollisuutta sivistää itseään tai luoda itselleen uraa ja tämä jatkuu näköjään uudessa läntisessä kotimaassa. Niinpä nähdään koraanin polton vastaisissa mielenilmauksissa näitä hijanpäisiä lihavia allahuakbaria nyrkkiä puiden huutavia naisia. Sen sijaan, että he kyseenalaistaisivat oman orjuuttamisensa käsikirjan, he jatkavat ja siirtävät traditiota jälkipolville.

juha II
juha II
14.9.2020 22:04

Se, että omaisuus pyritään aina pitämään suvussa. Myös kuvituskuva antaa kertoa puolestaan. Virikkeitä ei ole. Pelkkää hiekkaa ja kamelin kusta. No, siinähän on kaikki! Siis heidän mielestään.

Masse
Masse
15.9.2020 17:40

Minne ikinä länsi meneekään, sitä kovemmin maa islamisoituu. Eiks se ole jäännää?

Pauli vaihteran mukaan joissain islamilaisissa maissa ei ole huiveja tai muutakaan islamilaista rihkamaa, oiskohan ne olleet Tajikistan ja Usbekistan. Kun taas Jussia Halla-ahon mukaan islamilaisissa maissa on kaikissa suunnilleen samat ongelmat. Eiks tää oo jännä juttu?

Kehitys ja progressio on varmaan sitä alhaisinta saastaa, sennelsin mukaan, eli feminismia, homoismia, antirasismia, kapitalismia ja velkaorjuutta ja sen sellaisia.?

Islamilaisuudessa on ainakin se hyvä puoli, että se kieltää koronkiskonnan ja se on maailman ongelmista se suurin. Siitä Halla-ahokaan ei kuitenkin ymmärrä mitään, kun asiasta kysyttiin, mutta ehkä Sennels tajuaa senkin?

Masse
Masse
15.9.2020 18:46
Vastaa...  Masse

Islamilaisuus ei myöskään tuhoa maapalloa samalla tavalla kuin tämä sennelsin markkintalous. Kapitalismi ja markkinatalous ovat maapallon ekologialle paljon vaarallisempia kuin islam.