Mikä mies Jari Aarnio on? Vainon uhri vai rikollinen? Entä kuka oli Volkan Ũnsal?

Alamaailman keskusteluissa tuli eilen illalla taas esille muuan entinen huumepoliisi Jari Aarnio. Aarnio oli jo 2000-luvun alkupuolella tiedetty ”toimija” alamaailmassa, ei siis mikään uhri, kuten jotkut haluavat hänet nähdä.

Entisen Helsingin huumepoliisin Jari Aarnion tapauksen tiimoilta on virinnyt monenlaisia teorioita korruptiosta, toisaalta jotkut näkevät Aarnion uhrina. Kyse olisi salaliitosta; Aarnio lavastettiin isompien asioiden tieltä.

Vai voisiko sittenkin olla toisenlaisia teorioita, esimerkiksi sellainen, että Aarnion nyt vaan on rikollinen eikä tapauksessa ole mitään sen kummallisempaa.

Nuori sukupolvi ei muista isokyröläistä konstaapelia Pekka Erkkilää. Nykyään kohta 80-vuotias Erkkilä pyrki 60-luvun alussa liikkuvan poliisin alokaskurssille. Erkkilä kuitenkin jätti poliisin hommat 1964 ja lähti rauhanturvaajaksi Kyprokselle. Kun sotatoimet olivat ohi, niin Erkkilä palasi poliisiksi Vaasan Liikkuvaan Poliisiin.

Poliisina Erkkilä sai suurta mainetta pelottomana ja reiluna poliisina. Hän sai sankaripoliisin maineen napattuaan kiinni monia kovia rikollisia, joissakin tapauksissa jopa hurjissa takaa-ajoissa. Kaiken kaikkiaan Erkkilä nautti oikeudenmukaisen ja rehellisen poliisin mainetta. Näistä ansioista hänelle myönnettiin 60-70-lukujen vaihteessa poliisin ansioristi nro 426.

 

Ura jatkui loistokkaana

Erkkilä suoritti poliisin alipäällystön virkatutkinnon. Sitten rauhanturvahommat kutsuivat taas. Luultavasti muutos puolenvaihdosta alkoi näinä aikoina joskus 70-luvun alkupuoliskolla YK:n hommissa. Erkkilä teki libanonilaisten kanssa sellaista bisnestä, että pystyi järkkäämään muille rauhanturvaajille halpoja autoja. Mitä nyt virtalukoissa saattoi olla jotain kummallista, tai sivuikkunoissa väänteitä. Kukaan ei kuitenkaan tuonut epäilyksiä esiin, Erkkilä oli sentään komppanian vääpeli. Kukaan ei edes kuvitellut, että Erkkilä olisi häärännyt varastettujen autojen parissa.

Erkkilä palasi taas Vaasaan poliisiksi. Keväällä 1975 KRP sai Yhdysvalloista vihjeen, että suomalainen poliisi salakuljettaa suuret määrät huumeita Pohjois-Eurooppaan. KRP sai pidettyä asiaa salassa hetken aikaa, kun selvisi, että kyseessä on Pekka Erkkilä. Syksyllä 1975 tipahti sitten pommi: Erkkilä pidätettiin Tanskassa hallussaan 200 kiloa hashista. Kuulusteluissa selvisi myös, että Erkkilä oli myynyt rauhanturvaajakavereilleen 40 Keski-Euroopasta varastettua premiumluokan autoa.

Alkoi pitkä oikeusprosessi, jonka seurauksena Erkkilä ja toinen YK-luutnantti tuomittiin kuuden vuoden vankeuksiin. Poliisin ura oli niin ohi kuin se vain voi olla. Ihmiset olivat epäuskoisia. Miten tykätystä ja rehellisestä isookyrölääsestä poliisista saattoi hetkessä paljastua kovan luokan rikollinen.

 

Erkkilä oli vaihtanut puolta

Erkkilän tapauksessa kyse ei ollut mistään sen kummemmasta. Palkittu poliisi katsoi, että rattijuoppojen ja pikkuhamppien perässä juokseminen sai riittää. Oli aika paremmille ajoille, rahakkaimmille ajoille. Erkkilä vaihtoi yksinkertaisesti puolta.

Seuraava iso juttu tuli 1991, ns. leimamerkkiväärennös. Leimamerkkijuttu oli koko 1990-luvun alkupuoliskon mediaseuratuimpia rikoksia. Erkkilä ja eräs oululainen mies suunnittelivat homman ja leimamerkkejä väärennettiin yli 160 miljoonan markan arvosta. Nykyään koko leimamerkkisysteemiä ei edes ole olemassa, joten lyhyt tausta, jotta voi ymmärtää asian suuruutta.

Leimamerkki oli eräänlainen postimerkin kaltainen arvomerkki, jota käytettiin eri paikoissa verojen maksussa, esim. asiakirjoihin piti ostaa leimamerkki. Asuntokaupoissa paperiin tällätty leimamerkki vahvisti, että verot on maksettu ja paperi on laillinen. Leimamerkkejä pystyi ostamaan kuten postimerkkejä, lähinnä niitä ostettiin silloisesta Postista. Leimamerkki poistui käytöstä lopullisesti 1994.

Suomen lehtien etusivut olivat tuolloin päivästä toiseen pelkkää leimamerkkijupakkaa. Erkkilälle lätkäistiin törkeästä väärennöksestä 2 v 10 kk vankeutta.

Vuonna 1997 sattui ja tapahtui taas. KRP takavarikoi 3,6 kiloa väärennettyjä dollareita, arviolta 14 miljoonaa dollaria. KRP oli ollut painotalon perässä jo monta vuotta. Dollareita oltiinkin painettu jo ainakin vuodesta 1994 alkaen. Pitkän tutkinnan ja oikeusprosessin jälkeen Erkkilälle tarjoiltiin 3 v 1 kk vankeutta rahanväärennöksestä. Puhuttiin ns. Erkkilän Dollarijupakasta.

Vuonna 2001 Erkkilälle lätkäistiin 4,5 vuotta törkeistä huumausainerikoksista ja vielä 2009 istuttiin käräjillä törkeistä petoksista, jossa rahoitusyhtiöiltä huijattiin 1,3 miljoonaa euroa tekaistuilla kaivinkonekaupoilla. Tämäkin jupakka on niin laaja ja monimutkainen vyyhti, että siitä saisi oman kirjansa. Yksin syytettyjä oli kymmeniä niin Suomesta kuin Venäjältä.

Pekka Erkkilä on ollut ehkä Suomen arvostetuin alamaailman kingi. Suomen kuuluisimmasta ja palkitusta poliisista tuli kovan luokan gangsteri, joka teki mitä mielikuvituksellisimpia huijauksia, petoksia, huumekauppoja, väärennöksiä ja ties mitä. Erkkilä oli siis kaikkea muuta kuin jonkun ajojahdin ja vainon kohde. Puhdas ammattirikollinen, jonka toimiin eivät vaikuttaneet ne kuuluista sosioekonomiset tekijät.

 

Jari Aarnio

Sosioekonomiset tekijät eivät vaikuttaneet myöskään palkittuun ja hyvämaineiseen poliisiin Jari Aarnioon. Aarnio oli vielä 90-luvun lopulla hyvämaineinen ja lapsenkasvoinen poliisi, joka kertoili medioissa ja Poliisi-tv:ssä rikoksista. Varsinkin huumeet olivat Aarnion alaa, olihan hän Helsingin huumepoliisin päällikkö. Poliisi-tv ja Raija Pelli olivat takavuosien klassikko.

Jossain vaiheessa Aarnio loikkasi. Ensin pientä bisnestä, jota lähes jokainen isojen kirkkojen huumepoliisit tekevät. Vasikoiden kanssa pelaamisesta seuraa, että poliisi pääsee yhä syvemmälle kuvioihin. Vasikat eivät ole lojaaleja mihinkään suuntaan, joten Aarniota alettiin kutsumaan ”meidän miehenä”. Maine ei yksinkertaisesti voinut olla leviämättä. Aarnio oli kuitenkin sen verran mies, että ei lähtenyt kiristettäväksi vaan laittoi pystyyn omat kuviot.

Kannattaa huomata, että Aarnio tunnettiin jo ainakin 2004 Tukholmassa. Sattumalta istuin tuolloin eräässä tukholmalaisessa ravintolassa, jossa istui nimeltä mainitsemattomia henkilöitä. Henkilöt ovat tulleet esille Arlandan ryöstön Volkan Ûnsalin murhan yhteydessä. En tässä yhteydessä halua nimetä henkilöitä. Tuolloin ruotsalainen kertoi, että Helsingissä on joku korkea-arvoinen huumepoliisi, joka etsii yhteyksiä Ruotsista Suomeen isompien huume-erien kuljettamisesta Hollannista. En tuolloin tiennyt, että puhuttiin Jari Aarniosta, mutta jälkikäteen olen tajunnut, että kenestäkään muusta ei voinut olla kyse. Ruotsalainen arveli tuolloin, että huumepoliisi joko yrittää ”nalli_kauppaa” eli valeostoa tms. tai sitten hän on rikollinen, joka toimii poliisissa.

Tämän jälkeen Jari Aarnion nimi on tullut esille monissa alamaailman jutuissa.

 

Jari Aarnion taito

Aarnio oli taitava poliisi ja hänellä oli yksi erityisosaaminen: hän osasi käyttää vasikoita hyväkseen. Vasikoiden eli ilmiantajien käyttö on rikostutkinnan ja ammattirikostutkinnan a ja o. Aarniolla oli sen verran mittava vasikkaverkosto, että hän käytännössä tiesi kaiken mitä Helsingin alamaailmassa tapahtui. Vasikoita oli katutason pikkukriminaaleissa, mutta sitten oli oikeita sisäpiirin miehiä, jotka puuhasivat isojen bisneksien kanssa.

Bisnekset ovat luultavasti alkaneet Aarnion aloitteesta. Kaava voi olla suurin piirtein se, että Aarnio on luvannut katsoa läpi sormien, jos joku henkilö alkaa Aarniolle rengiksi. Aarnio on toisin sanoen kiristänyt tekijämiehiä bisneskumppaneikseen lupaamalla ”viranomaiskoskemattomuuden” ja sen, että tiettyjen huumeiden tuonti markkinoille on rengin yksinoikeus. Kilpailijat noukitaan koppiin ja sitä myöten koko Etelä-Suomen huumeverkosto pikku hiljaa on Aarnion käsissä. Tähän viittaa se, että koko Aarnio-jupakan huumepuoleen on sekaantunut useita alamaailman kovia nimiä, jotka ovat paljastuneet lopulta Aarnion vasikoiksi.

Arlandan ryöstö

12.  heinäkuuta 2002 tehtiin Tukholmassa kaikkien ryöstöjen äiti, ns. Arlandan ryöstö. Kolme aseistautunutta ja naamioitunutta miestä ajoi sisälle Arlandan lentokentän huoltopuolelle SAS:n lentokoneen viereen, joka oli juuri saapunut Lontoosta Tukholmaan.

Ryöstäjät peruuttivat Volvo-merkkisen henkilöauton lentokoneen kupeeseen ja pakottivat kaksi vartijaa aseilla uhaten maahan. Volvoon lastattiin 13 säkillistä rahaa eri valuutoissa.
Ryöstö oli nopeasti ohi ja tekijät häipyivät kuin tuhka tuuleen. Viuuuh. Illan ja yön aikana tehtiin mittavia etsintöjä ja liikenneratsioita ympäri Tukholmaa. Käytännössä kaikki autot Arlandasta eri suuntiin ratsattiin. Pakoreittejä Arlandasta ei ole montaa; pääväylä E4:lle Märstan suuntaan tai Arlandan taakse Långhundran ja Norrtäljen suuntaan. Poliisi ei kuitenkaan löytänyt mitään eikä tekijöistä ei jäänyt jälkeäkään.

Saaliiksi saatiin arviolta 44 miljoonan kruunua eli nykyeuroissa noin 4,6 miljoonaa euroa käteistä eri valuutoissa.

Ryöstö oli pitkään auki, tai on edelleenkin. Teosta kyllä kuulusteltiin kaikkia vähänkin mahdollisia ja mahdottomia henkilöitä, mutta tosiasiassa poliisilla ei edelleenkään ole tarkkaa kuvaa keitä teon takana oli.

 

Mikä on Jari Aarnion yhteys?

Muuan turkkilaistaustainen Ruotsissa asuva Volkan Ünsal oli saanut tehtäväkseen kätkeä ryöstösaaliin. Tätä tehtävää vastaan hän sai miljoona kruunua. Ünsal tuli kuitenkin ahneeksi ja teki oharit. Hän katosi rahojen kanssa Turkkiin. Tiedetään, että Ünsal osti Turkista hulppean huoneiston ja vietti kokaiinisumuista elämää kera tyttölöiden. Ünsal käytännössä vei rahat ja alkoi viettämään rahaelämää. Oliko Ünsal tyhmä vai mitä hän kuvitteli, sitä on vaikea arvailla.

Näissä piireissä ohareista palkitaan kuolemalla. Siitä ei voi neuvotella. Ünsalista luvattiinkin palkkio, sillä mies onnistui pysymään pitkään maan alla. Myös Tukholman alamaailma alkoi selvitellä missä  Ünsal luuraa rahojen kanssa. Selvitystyötä tehdessä mm. yksi ravintoloitsija menetti sormensa, ennenkuin päätti kertoa, että Ünsal on Turkissa. Näetsen kun rahojen sijaintia selviteltiin, olivat keinotkin sen mukaisia.

Tapahtumat etenivät lopulta siten, että Ünsal palasi Turkista Tukholmaan. Oharien lisäksi Ünsal vasikoi tapahtumien kulun poliisille niiltä osin kuin tiesi tapahtumista. Ünsal ei tietenkään tiennyt itse ryöstön yksityiskohtia, eikä pidätyksiä paljastusten tiimoilta tehty. Mutta hän kertoi mitä tiesi. Ja se tieto ohikkaiden kanssa oli liikaa. Kuka oikeasti edes uskoo voivansa jatakaa elämää tuon jälkeen? Ünsal oli ryöstäjille se pahin mahdollinen skenaario: oharit ja päälle vasikointi.

Tästä seurasi tietenkin se, että Volkanin päästä luvattiin entistä suurempi summa. Mies olisi päässyt poliisin todistajansuojeluohjelmaan, mutta hän ei halunnut sitä. Siitä alkoi Volkanin viimeinen matka. Poliisi varoitti Volkania, että jotain saattaisi tapahtua.

Volkan Ünsal päätti matkustaa Helsinkiin. Ruotsissa ei olisi ollut minkäänlaista paikkaa, missä hän olisi voinut elää turvallisesti ja hän päätti kokeilla Helsinkiä uuden elämän alkuna.

Helsingissä hän tapasi tuttunsa, Ruotsissa asuneen Janne Ranisen. Raninen oli saavuttanut mainetta ja kunniaa vuonna 1998 ammuttuaan silloin 20-vuotiaana Tukholman alamaailman mafiapäällikkön jugoslavialaisen Dragan ”Jokso” Joksovićin Solvallan raviradan parkkipaikalla. Raninen käveli kohti gangsteripäällikköä, löi tätä nenään ja ampui lippaallisen. Raninen sai teosta kahdeksan vuoden vankeustuomion ja oli siis ollut jo jonkin aikaa vapaana.

Ünsal laski sen varaan, että koska Raninen oli hänen lapsuuden kaverinsa niin häneen saattoi luottaa. Kun Ünsal saapui Helsinkiin, niin häntä olivat vastassa Raninen ja muuan vanhempi mies Raimo Andersson sekä kolmas mies. Seurue ryypiskeli ravintoloissa Helsingin keskustassa ja yöllä lähdettiin jatkoille Vuosaareen.

Alkoivat Ünsalin viimeiset jatkot. Miehet aikoivat ampua Ünsalin heti asunnolle päästyään, toisaalta oikeudessa tuli esille, että tekopaikaksi oli valittu muu paikka, mutta tapahtuma eteni kuten eteni. Ünsal ei antautunut suosiolla. Alkoi kiivas tappelu, jonka seurauksena noin vartin päästä Ünsalilta saatiin lopulta henki pois. Sen jälkeen ruumis hävitettiin tuntemattomaksi jääneeseen paikkaa. Näin sanottiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksessä.

Murhan jälkeen miehet matkustivat Ruotsiin ja saivat kukin 500 000 kruunua palkkiot murhasta. Raninen, Andersson ja kolmas tuomittiin myöhemmin murhista elinkautisiin kuten myös Ruotsissa asuva työn tilaaja.

Miehet itse kiistivät oikeudessa teon ja sanoivat, että eivät ole saaneet mitään toimeksiantoa murhasta. Mutta Arlandan ryöstöstä ei ole tuomittu ketään. Rahojen haltijasta ja sijainnista ei ole mitään tietoa. Penniäkään ei ole saatu takaisin tai takavarikoitu.

 

Mikä tapahtumassa voisi olla Jari Aarnion osuus?

Aarnio tiesi murhasta etukäteen. Tämä tulee esille erään toisen huumepoliisin rikostutkinnan yhteydessä, jossa epäillyt olivat poliisin telekuuntelussa. Nauhoista ilmenee, että yksi puhujista on Aarnio, ja hänelle kerrotaan, että ”jotain tulee tapahtumaan.” Lausunnolla tarkoitettiin siinä, että Ünsal tullaan tappamaan.

Tosin, Helsingin poliisi oli saanut jo tiedon, että Ünsal oleskelee hoodeilla, ja hänestä on luvattu tapporaha, joten tuskinpa se on ollut mikään yllätys muutenkaan poliisin piirissä.

Tiesikö Aarnio tarkalleen murhasuunnitelman, että kyseessä oli juuri Ranisen porukka?  Ja että teko tapahtuu tiettynä aikana? Tuntuu jotenkin vaikealta uskoa, että Raninen olisi kertonut selväsanaisesti Aarniolle suunnitelmistaan. Vai onko Aarnio sittenkin niin kovan luokan alamaailman mies, että oli perillä monista asioista ja pyöritti Ranista?

Aarnion murhaoikeutta ei ole vielä istuttu, mutta vaikuttaa siltä, että jäbälle jätkähtää eekoo.

__________

Alkuperäinen juttu on pari vuoden takaa.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
66 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kas kun PT media muistaa...
Kas kun PT media muistaa...
5.8.2019 02:19

Pekka on mun sukulainen. Hän brilijeerasi aina, muistamalla toisten syntymäajat, ja muisti vielä heidän lastensakin syntymäajat 🙂 . Olin aika otettu, kun hän muisti minunkin syntymäajan, vaikkei koskaan ollut minua nähnyt 🙂 .

Johnny
Johnny
5.8.2019 02:36

”…rahoitusyhtiöiltä huijattiin 1,3 euroa…” Tuohon kaatuukin jo jokainen rahoitusyhtiö 🙂

Aikki.
Aikki.
5.8.2019 06:58
Vastaa...  Johnny

Olit tarkkana, kuin porkkana.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
5.8.2019 03:00

Savuverho. Pikkunilkki joka uhrattiin huumemarkkinoiden lopullisen haltuunoton tieltä. Sekavaakin sekavampi, taktisesti pitkitetty ja valtamedian täydellä tulituella järjestetty oikeudenkäyntinäytelmä vei huomion pois oleellisesta. Aarnio istuu muutaman vuoden, kuittaa roolisuorituksestaan muutaman miljoonan (ämpärillinen rahaa kukkapenkissä?), ostaa lentolipun ja nauraa partaansa kun koneen renkaat irtoaa kentän pinnasta. -Sen pituinen se-
Rehellinen poliisi on nykysuomessa pelkkä myytti -kansantarina konstaapeli Reinikaisesta elää hämmästyttävän vahvana vaikka virkarikossyytteet ja kansalaisten omakohtaiset kokemukset kertovat varsin toisenlaisesta todellisuudesta.

Samaa Mieltä
Samaa Mieltä
5.8.2019 03:08

Niin, suomalaiset on täysin aivopestyä lammaslaumaa. Onneksi on http://www.murkut.org.

Aikki.
Aikki.
5.8.2019 06:55

”Aarnio istuu muutaman vuoden” johan hän on istunut useamman vuoden tutkintavankeudessa. Aarnio keissi on todella hämmentävä, minun on ollut koko ajan vaikea uskoa hänen syyllisyyteen. En uskonut Auerinkaan syyllisyyteen , ja niin hänet vapautettiin kaiken maailman pedofiilisyytöksistä . Myös Bodomjärven murhaajan syyttömyyteen uskoin. Ehkä olen sinisilmäinen, ehjä en.

Ilmari
Ilmari
26.9.2020 20:57
Vastaa...  Aikki.

Ei Aueria vapautettu pedofiilisyytöksist vaan hänet tuomittiin niistä rikoksista yli 7 vuoden vankeuteen. Hänet vapautettiin murhasyytteestä.

Dom andra
Dom andra
27.9.2020 16:44
Vastaa...  Aikki.

Ulvilan surma – Miksi Anneli Auer on syytön

https://drive.google.com/file/d/1L55vVwf4_5E7A39ltd2H0kvnhjzFGYkb/view

Ilmari
Ilmari
26.9.2020 20:55

Täysin käsittämätöntä skeidaa. Kuka Aarniolle maksaisi?

Valtsu
Valtsu
5.8.2019 07:03

Aarniostahan uutisoitiin aikoinaan, miten rikollinen oli heittänyt sytytyslangallisen räjähteen Aarnion talon seinustalle. Aarnio oli ruoanlaiton lomasta kuullut ääniä, katsonut ikkunasta, nähnyt räjähteen, ottanut puutarhasakset ja leikannut sytytyslangan poikki pari sekuntia ennen räjähdystä.
Tapahtumaseloste ei kuulosta lainkaan uskottavalta vaan Aarnion omalta egotripiltä – ja jos niin on, se kertoo aika paljon Aarniosta.
P..S. Joka kerta kun näen tuon Vuoden poliisi – kuvan, niin ei voi kuin ihmetellä, miten tuosta nököhampaasta on kuoriutunut rikosmaailman huipun kanssa rötöstelevä rikollinen.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.8.2019 13:28
Vastaa...  Valtsu

The real Mac Gyver, ihmemiesten erikoismies, legenda jo ennen vangitsemistaan. Essu päällä sankartöihin. Kova jätkä, karkaistu jopa.

NähtyOn
NähtyOn
5.8.2019 08:52

Erittäin likainen poliisi jonka paikka olisi ikuisesti kalterihotellisa.

helena
helena
5.8.2019 09:49

Poliiseilla on uskottu olevan tietty auktoriteetti ja kansalaisilla on ollut luottamus siihen että poliisi tekee aina rehellisesti sen mitä tekee. Kun tämä luottamus horjuu, tulee epäusko. Poliisikin on vain ihminen.

rtellinen
rtellinen
5.8.2019 19:49

Ylikomisaarioilla on armeijallinen vinkkimiehiä, tiedonantajia, ilmiantajia ym. tietolähteitä, tiedonhankinta keinoineen käytettävissä. Vaikka eduskunnan täyttäis..

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
5.8.2019 12:44

Kovin tuntuu arvostamani PT olevan varma Aarnion gansteriudesta. Ehkä ei kannattaisi olla niin ihan oikeassa uskossa olevan varmuudella olla varma. Joka tapauksessa Hesan huumeongelma on räjähtänyt käsiin sen jälkeen kun Aarnio nakattiin FSB:n – eikun eristysselliin ( olot olivat neulapiikkä vaille samat muuten!). Sitten kasattiin varmuuden vuoksi syytteitä, oliko niitä kolmisenkymmentä. Myös FSB:n tyyliin, että ainakin joku saadaan nuijittua ja mies häkkiin harmaantumaan. Ihme, että ei vielä
ole hoideltu hommaa lopuun asti…

Pirukos sen tietää
Pirukos sen tietää
5.8.2019 13:21

Niin, onhan herrallakin aina herra. Voihan jossakin olla Aarniota isompi nilkki joka järjesti Aarnion pois pelistä?

Anne
Anne
15.8.2019 19:20

Koko poliisin ylin johto oli syytteessä – kas kun ketään ei tuomittu mistään.
Kummallista kun mitään huomautuksiakaan ei toiminnastaan jaettu.
Ilmeisesti ns ’hyvävelijärjestelmä’ eli suojaväri takasi syyttämättämisolettaman maan suurimmalle liivijengille.
– – –
Päivi Räsänen (KD) sisäministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuodesta 2011 toukokuuhun 2015 asti.
Poliisiputkassa ollutta henkilöä ammuttiin kahdeksan (8) kertaa Taser-aseella, jonka seurauksena uhri KUOLI.
Sisäministerinä tuolloin ollut Päivi Räsänen ei edes tuolloin vaikuttanut poliisijohtoon, siten että tapauksesta
olisi KÄYNNISTETTY ESITUTKINTA murhatapauksen johdosta.

puolueeton
puolueeton
27.9.2020 06:54
Vastaa...  Anne

Räsänen pyysi silloista poliisipaallikkoa jäämään eläkkeelle. Tämä kuitenkin piti virkansa ja hoiti työnsä lakia hipoen. Jos poliisi toimii tiukasti lain mukaisest pitämällä kirjaa vasikoistaan, vasikat paljastuvat, tapetaan ja rikollinen toiminta jatkuu.

Edellä Aarniota sanottiin taitavaksi poliisiksi. Miten taitava poliisi kätkee rikoksista saamiaan palkkioita omaan kukkapenkkiinsa edes kovassa kiireessä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
5.8.2019 13:31

No se FSB tietennii.

T
T
5.8.2019 15:10

Aarnion kiinnijäänti todistaa että viranomaiset ovat korruptoitavissa, joten en poissulkisi 100% varmuudella ettei hän olisi vain pelinappula isommille rötösherroille, joka uhrattiin tarpeen vaatiessa. Varsinkin jos hänellä on perhettä, hänet on erittäin helppoa uhkailla hiljaiseksi.
Länsimaissa on hieno periaate että syytön kunnes toisin todistetaan, mutta itse en tiedä mitä muuta tähän tapaukseen saattaa liittyä – >
Miten laajalle korruptio on levinnyt vai oliko hän ainoa konna tässä tapauksessa ?
– On väärin syyttää syyttömiä, mutta mikäli viranomaisia ei ikinä epäillä mistään, Aarniokin olisi nyt vapaalla jalalla.
Liittyykö Aarnion tapaukseen muuta hämärätouhua? En tiedä.

Ilmari
Ilmari
26.9.2020 21:02

Aarnion murhasyytteessä on kyse epävarsinaisesta laiminlyöntirikoksesta eli siitä, olisiko Aarniolla ollut velvollisuus asemansa perusteella estää rikos.

puolueeton
puolueeton
27.9.2020 07:03
  1. Voi liittyä taitavan poliisin toimintaan. Tieto voi olla tärkeämpi kuin kovan rikollisen henki rikoksia selvitettäessä.
Voidellaan ja hoidellaan
Voidellaan ja hoidellaan
5.8.2019 15:15

No kyll se DEEP STATE on paljon deepempi kuin uskoiskaan ja mitä me tavalliset luppakorvat saamme koskaan tietää. Esim. Ruotsin mahtiperhe Wallenberg on usein mukana erinäisillä valtiovierailuilla ulkomailla kun toivotaan kauppoja.

Syvässä mudassa
Syvässä mudassa
5.8.2019 21:14

Jos upporikas industrialistipomo lähtee Rövenin mukaan hoitelemaan/ voitelemaan kaupantekoa niin siellä voidaan samalla sopia että tuotetaan vaikka 10000 ruskeaa halpatyöntekijää kaupan päälle kyseisetä maasta.

ed karvinen
7.8.2019 00:19

Huvittavaa katsoa poliisien lukemisen aiheuttamaa alapeukut reaktio ko aiheeseen. Hankitkaa normaali elämä eikä mikään sateenkaari vantasia..

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
5.8.2019 23:33

Mistäpä tuon tietää, muuta kuin että ”herra se on herrallakin”, kuten äitivainaa sanoi.

Totuus on ihan toinen
Totuus on ihan toinen
5.8.2019 13:50

Aarnio on todennäköisesti liian rehellinen poliisi, josta tehtiin syntipukki. Miksi Aarnio ei ole saanut antaa yhtään hastattelua tai muutenkaan kertoa asioista julkisuudessa?
Aarnion esimies oli Helsingin huumepoliisin perustaja Torsti Koskinen, joka hoideltiin pois päiviltä v.2009. Samoin hoideltiin poliisiylijohtaja Markku Salminen samana vuonna. Koskisen kuolinsyynä väitetään olevan sairaskohtaus, Salmisen kohdalla syytä ei kerrota. Salminen löytyi kuolleena virkahuoneestaan. Molemmat raivattiin pois, kuten nyt Aarnio. Samoin tapettiin 2011 KRP:n pikkujouluissa Joensuussa rikoskomisario, joka tutki poliisin korruptiota. Teki muka itsemurhan. Näin toimitaan aina kun joku astuu varpaille ja uhkaa paljastaa poliisijohdon mukana olon huumekaupassa tms.
Toimitus on (taas kerran) totaalisen pihalla.
Naurettava väite, että Aarnio olisi kätkenyt kotitalonsa pihan kivimuuriin suuren summan rahaa. Todella huonosti tehty lavastus.

Totuus on ihan toinen
Totuus on ihan toinen
5.8.2019 14:12

Niin, kuolihan tuolloin 2009 kolmaskin poliisijohtaja, poliisiylitarkastaja Jouni Välkki. Kuukauden sisään kolme poliisijohtajaa teki itsemurhan tai kuoli sairaskohtaukseen. Uskoo kuka haluaa.
https://www.alpoylitalo.com/123

Ilmari
Ilmari
27.9.2020 14:40

Reinboth ja Passi pyysivät monta kertaa haastattelua Aarniolta kirjaa kirjoittaessaan mutta Aarnio ei antanut ja silti valitti että hänen näkökulmaansa ei ole tuotu kirjassa esiin.

Riku Rantalan tekemä ”haastattelu” Keisari Aarnio-ohjelmassa oli yhtä tyhjän kanssa. Parhaiten Rantala muistettaneen kaarnalaivan kapteenina.

Blok Burster
Blok Burster
28.9.2020 17:25

Torsti-sedän videomaku oli mielenkiintoinen. 😉

rtellinen
rtellinen
5.8.2019 13:58

Huumebisnes miliiseiltä mamuille.

Totuus on ihan toinen
Totuus on ihan toinen
5.8.2019 14:16

Siis neljähän niitä kuoli ja ei kuukauden vaan nuo kirjoituksessa mainitut neljän kuukauden aikana. Tuo neljäs oli siis SuPon päällikkö Seppo Nevala. Pahoittelut kiireestä johtuvasta virheestä.

Totuus on ihan toinen
Totuus on ihan toinen
5.8.2019 14:23

Tuossa jutussa, jonka linkitin kerrotaan että Salminen löytyi kuolleena kotoaan. Itse muistan lehtiuutisen tuolta ajalta, jossa kerrottiin Salmisen löytyneen sairaskohtaukseen kuolleena virkahuoneestaan. Ehkä muistan väärin ja kyseessä oli joku muu tuosta nelikosta. Samoin jonkun tuosta nelikosta kuolinsyyksi kerrottin toisessa lehtiuutisessa olleen itsemurha, mutta Wikipediassa kerrottiin sen olevan sairaskohtaus. Näiden risitiriitaisuuksien takia aikanaan kiinnostuin koko tapahtumaketjusta.

Lavastus
Lavastus
5.8.2019 14:32

Ainakin Aarnion kotipihan kukkapenkistä löydetyt 60000€ peltiämpärissä on lavastus. Jokainen tietää metallinetsintälaitteet ja lisäksi jutun suuruudesta puhuttaessa 60000€ on niin pieni määrä Aarniolle, ettei hän olisi sitä viitsynyt maahan kaivaa.

NähtyOn
NähtyOn
5.8.2019 15:33

Kyllä on joillaan poliisiuskovaisuus sairasta.
Eihän nyt poliisit tee rikoskia, ei vaikka todisteita on monta sataa a-4 liuskaa täynnä.

rtellinen
rtellinen
5.8.2019 20:44
Vastaa...  NähtyOn

Läpimätä laitos. Varsinkin demokratian kulissien pyöritykseen osallistuva, demokratialle keskisormea näyttävä, rajattomin valtuuksin häärivä rottakerho. Oikeistoa jo vuosikymmenet ruotuun piiskannut punainen ruoska. Roskasakki, joka on käsittänyt tiedustelua harjoittavan viranomaistoiminnan tarkoittavan marxilaisen roskasakin vallan maksimointia. Läpimätä poliittinen miliisi, joka ei tee elettäkään torjuakseen suomen valtiolle ja kansalle äärimmäisen vahingollisen aineksen nousua vallankahvaan vaan on pikemminkin mukana nostamassa maanpetoksellista roskasakkia valtaan ja suojelemassa sitä. Roskasakki, joka on keskittänyt voimavaransa stasi-kgb-hölösten maanpetoksen peittelyyn, sen tukemiseen ja ei vasemmistolaisten yhteiskunnallisten toimijoiden koukuttamiseen osaksi vasemmistoimperiumia ja osallisiksi(syyllistettäviksi) marxilaisten länsimaille aiheuttamiin tuhotöihin.

Jarski
Jarski
5.8.2019 23:37
Vastaa...  NähtyOn

Poliisijohto on täynnä rikollisia, mutta liian rehelliset poliisit täytyy raivata pois tieltä haittaamasta bisneksiä. Juuri näin tehtiin Aarniolle.
Samoin piti tiputtaa poliisilaitosten määrää 90:stä 25:een, koska helpompi hallita pinetä määrää laitoksia. Helpompi asettaa laitosten johtoon ”omat miehet” kun niitä ei ole niin montaa. Olisi milenkiintoista tietää kuinka moni poliisipäällikkö kuuluu muurareihin.

rtellinen
rtellinen
6.8.2019 14:22
Vastaa...  Jarski

Poliisin haltuunotostahan niissä pora-veivauksissa oli kyse. Uudistuksia pukattiin liukuhihnalta ennen kuin entisiäkään saatiin loppuun vietyä. Puliveivattiin kiireellä organisaatiomuutoksia ja mulkattiin johtoporrasta niin ettei mahdolliset tiedusteluanalyytikot, sivusta seuraajat, uudistuksia ihmettelevät poliisit ym perässä pysyisi, eikä vastarinta ehtisi järjestäytyä. Samaan aikaan poliisijohdon palkkoja nostettiin. Ostettiin siis hiljaisuutta ja hyväksyntää.
Kyse ei todellakaan ole mistään muuraritouhuista, deep statesta tai illuminaatista vaan tarjan porukan suorittamasta operaatiosta. Luonnollisestikin kyseisessä porukassa riittää muurareita ym rappareita joka lähtöön. Julistihan itse leninkin aikoinaan seuraajilleen, että soluttautukaa, soluttautukaa ja soluttautukaa.
Tiedän, että punaisen poliisin harjoittama massiivinen värväys, solutus ja operatiivinen toiminta on suurin syy kansallismielisen kentän hajanaisuuteen, porvaripuolueiden punaisuuteen tai kansallismielisten ainesten munattomuuteen ja takinkääntöihin. Samasta syystä kansallismielisen joukon sanavarastosta on poistettu sana KGB. Kuin myöskin ”unohdettu” marxilaisuuden itäyhteyksistä puhuttaessa, että stasit ym olivat vain neuvostotiedustelun käsikassaroita. Venäläisten työkaluja. Kansallismielisen puheenparren siis pysähtyessä kuin seinään stasin kohdalle kun stasin takaakin tulee vastaan ryssä. Totuus kuitenkin on, että KGB oppien mukaisesti tätä maata on hallittu ja raadellaan, sekä ryövätään edelleen. Eikä vain suomea, vaan koko läntistä maailmaa. Eli ei tarvitse ihmetellä tuhosuvaitsevaisten saarnamiesten innokkuutta jahdata ryssäntrolleja tai ”vastustaa” venäjän informaatiovaikuttamisia kun todellisuudessa he itse ovat kyseisiä trolleja ja infovaikuttajia pahimmasta päästä.
Eli mikäli kansallismielisiksi tuhosuvakismin vastustajiksi itsensä kokevat haluavat todellakin edistää asiaansa niin heittäkäähän ne supojen, säpojen ym polpojen reklaatit viemäriin ja inkuttamaan änkeävät polpoloiset pöpelikköön, räkänaurun kera. Viis veisaten kuinka kalliiksi sellainen ”loukkaus” kävisi. Demokratiaa, sananvapautta ja perustuslakia viran puolesta rikkovat eivät kunnioitusta tarvi. Organisaatiot joidenka huipulla röhnöttää itse ryssänlöyhkä joutavat viemäriin.

Anonymous
Anonymous
7.8.2019 19:17
Vastaa...  rtellinen

Naamakirjasta kun käyt katsomassa panaman-veronkiertäjät,,,mutta mutta,, kysehän oli P.Erkkilästä? koirapoliisista? mut enivei,,,mielestäni kyseinen herra oli vaan aikkaansa edellä? vertaa saksa, että muut maat jotka ovat laillistaneet?

Totuus on ihan toinen
Totuus on ihan toinen
26.9.2020 22:28
Vastaa...  NähtyOn

Nyt ei ole kyse siitä, että onko olemassa epärehellisiä poliiseja. Vaan siitä, onko Aarnio syyllistynyt tekoihin, joista häntä syytetään. Itse olen sitä mieltä, että lavastettu koko Aarnion juttu. Aarnio ei ole esim. kertaakaan saanut puhua julkisuudessa suorassa lähetyksessä. On tehty nopealla tahdilla tv-sarja ja kirja ja koko paskamedia mustamaalaa Aarniota minkä ehtii. Näköjään myös PT-media…

Se nyt on selvä, että poliisijohto on mukana huumekaupassa. Läpimätä koko päällystö. Miksi muuten esim. liivijengit saavat jatkaa toimintaansa? Kaikki tietää, että ne ovat rikollisjärjestöjä, mutta eipä vaan ko. järjestöjä kielletä ja tuhota. Välillä näön vuoksi tehdään ratsioita kerhoihin ja löytyy vähän rahaa ja aseita yms. Mutta toiminta jatkuu taas ihan normaalisti. Miksiköhän?

anonymous racist
anonymous racist
5.8.2019 15:38

Aarnion tapauksen ympärillä pyörii sellainen lauma epämääräisiä ”toimittelijoita” ja virkamiehiä, että neutraalia kantaa syyttömyyteen/syyllisyyteen on pirun hankala muodostaa. Voihan olla että kyseessä on Suomen oma tri Moriarty jonka jäljille pääsivät sisäministeriön Sherlock Viitanen ja tri Watson-Ketola uhrautuvan prostituutiomyönteisen työskentelynsä tiimoilta, ja langat veteli yhteen pravdan luottotoimittaja Neiti Susanna Etsivä. Sitten varsinaisen tutkinnan/syyttämisen/tuomitsemisen/rankaisun junaili huippupätevien (CSI Miami tasoa) rikostutkijoiden KGB, eiku Gestapo, ja vitut taas väärin, KRP.
Toisaalta voi olla, että parille ”vasikalle” on saatettu antaa hieman liian pitkälti liekaa, mutta isojen syytösten osalta Aarnion tuomio on annettu pärstäkertoimella syyttömälle miehelle (siis vittumainen jätkä joka ei edes kumarra kun KRP tulee). Syylliseksi todistelua on julkaistu valtamedioiden mm. pravdan palstoilla ja Golden Globea jahtaavalla sarjalla, syytetyn puheenvuorona on oikeastaan ainoana Aarnion ja Hännisen Myrkky. Kirjan kuvaus osastojen ja henkilöiden huonoista kemioista ja tutkintojen epämääräisistä kuvioista utaremaistereineen kaikkineen ei ole mitenkään syyttävää osapuolta mairittelevaa. Huomionarvoista on että kerronta virkarikostasoisista touhuista ansaitsisi kunnianloukkaussyytteet ja julkaisukiellon, edellyttäen että kirjassa jauhettaisiin niin sanotusti pastaa K:lla. Kirja kuitenkin on myynnissä ja tietyt tahot asiasta hiljaa, ei taida olla kovin montaa valheen sanaa noissa tutkinnankuvauksissa.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
5.8.2019 15:48

Erkkilää vieläkin mielenkiintoisempi tapaus on Ram Laor ex Raimo Majuri. Oli äitevainaalla matkanjohtajana Israelissa ja Jordaniassa 1990 luvun lopulla. Ei mikään kilikali mies. Tietyissä piireissä kerrotaan että Erkkilän ja Majurin todelliset businekset liittyvät aivan muuhun kuin huumeisiin ja käännettyihin autoihin. Sellaiseen josta valtiot ovat hyvin hiljaa, mutta äijät sukkuloivat Egyptin, Siinain, Israelin ja Libanonin väliä. Sanotaan että Majuri on mossadin miehiä ja hänellä olisi immuniteetti ettei luovuteta Israelista pois, samoin kerrotaan että sai kahdessa tunnissa Israelin kansalaisuuden. Pitkälle pääsi myös konstaapeli Sallan poliisista.

Otto
Otto
5.8.2019 22:19

Aarnion tutkinta ja syyttäminen on ollut Suomen historian kalleimpia prosesseja, ja heikko näyttö on syntynyt väkinäisesti. Koko jutusta jäi vähän sellainen maku, että ensin on päätetty syyllinen.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
5.8.2019 23:43

No no, Pate !

Ilmari
Ilmari
26.9.2020 21:08

Reinbothin ja Passin kirja Keisari Aarnio on erittäin hyvä selvitys asiasta

Anonymous
Anonymous
7.8.2019 18:57
juha II
juha II
26.9.2020 21:26

Lahjakkaat ja kunnianhimoiset ihmiset vaihtavat usein puolta, koska näin pääsee käsiksi todella isoihin rahoihin, Elämä ja työ rehellisessä virassa on näille ihmisille enemmänkin ikävystyttävän puuduttavaa yksitoikkoisuudessaan.

Raha on tietenkin suurena pontimena, mutta lähes sen ohi saattaa ajaa jännitys, riskinotto ja lain väärällä olemisen tuomat ”kiksit”, joista vähäisin ei ole vallantunne.
Homma on eräänlaista extreämea, jossa on ”jännitystä ja vauhdikkaita tilanteita”.

On tapauksia, että ammattihuijari ja rikollinen on siirtynyt lain oikealle puolle. Ei pelkästään ryhtymällä kunnon kansalaiseksi, vaan peräti poliisin palvelukseen selvittämään entisten ”kolleegojen” tekemiä vastaviia rikoksia kuin ”tuhlaaja poika” ennen tehtaili.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
26.9.2020 21:29

Hmm, oikeutta ei ole vielä istuttu – ja tuomioon saakka länsimaisen oikeuskäytännön mukaan ”jokainen on syytön, kunnes hänet syylliseksi todistetaan”! Oletuksilla voi tietysti yrittää pelata, mutta todistaminen on toinen juttu.

Kartsa Tapsa
Kartsa Tapsa
26.9.2020 21:48

Me Paavo nukkumaan ja ota aamulla uudelleen yhteyttä sinne vitun ala- tai ylämaailmaasi.

Numento
Numento
26.9.2020 22:57

Lukumiehille ja -naisille kivaa davailtavaa. Totta vai tarua ? Kirjoitteliko Aarnio nämä omituiset muistelonsa esitutkintavankeudessa vai onko kirjoittaja joku muu rikosmaailman Zacharius Topelius ? https://justpaste.it/myrkky

Jaakko Virtanen
Jaakko Virtanen
27.9.2020 00:42

Viime päivinä Yle uutisissa on kauhisteltu alakouluissa esiintyvää kiusaamista. Yle kertoi asiasta jo pari päivää sitten ilmestyneessä uutisessaan Harvinainen väkivallanteko Vantaan Kytöpuiston koulussa – yksi alakoululainen loukkaantui välitunnilla. Vantaan tapaus on kieltämättä pöyristyttävä, sillä sekä tekijät ja uhrit ovat vielä nuoria alakoululaisia. Yle:

Vantaan Kytöpuiston koululla on tapahtunut ikävä ja vakava väkivallanteko, jossa loukkaantui yksi oppilas, Vantaan kaupunki tiedottaa. Kuudesluokkalaisten oppilaiden väkivalta tapahtui viime viikon tiistaina välitunnilla.

Koululle kutsuttiin ambulanssi ja väkivallanteon kohteeksi joutunut oppilas sai ensihoitoa. Koululle kutsuttiin myös poliisi tutkimaan tapahtunutta.

Julkisuudessa on liikkunut tieto, jonka mukaan yksi pahoinpitelijöistä olisi kuristanut uhria. Poliisi ei ota kantaa kuristamiseen.

Ensimmäisen uutisen jälkeen Yle on käsitellyt asiaa taajaan, mutta yhdessäkään julkaistussa jutussa ei ole otettu esiin Kytöpuiston koulun monikulttuurisuutta, joka pitkälti selittää kiusaamisen dynamiikan. Tämä on ymmärrettävää, sillä koulun rehtori Maarit Hosio on aiemmin retostelut, kuinka monikulttuuri on oppilaitokselle valtava voimavara. Hosion mainospuhe on näkynyt myös uusien opettajien rekrytoinnissa.

Eilen Yle nosti tapauksen johdosta esiin opetusministerin tviitin, jossa hän tuli tahattomasti tunnustaneeksi, tosin täsmällistä syytä kertomatta, yhteiskunnan epäonnistuneen koulumaailmassa: Kuudesluokkalaista lyötiin ja potkittiin vantaalaisessa alakoulussa – Opetusministeri Andersson: yhteiskunta on epäonnistunut lasten oikeuksien turvaamisessa.

Hänen mukaansa jokainen kiusaamistapaus tarkoittaa, että yhteiskunta on epäonnistunut lasten oikeuksien turvaamisessa.

Lisäksi Andersson kertoo Twitterissä, että kaikki eduskuntapuolueet aikovat kokoontua yhdessä luomaan ohjelmaa kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Opetusministeri Andersson on aivan oikeassa siinä, että yhteiskunta on epäonnistunut suomalaislasten oikeuksien turvaamisessa. Tähän ovat syynä Anderssonin kaltaiset petokselliset poliitikot heidän päästettyä maahan aggressiivisia ulkoeurooppalaisia, joiden jälkeläiset nyt terrorisoivat koulujamme.

Äänen lausumaton tosiasia on, että suurin osa koulujemme väkivallan ja muun kiusaamisen lisääntymisestä johtuu lähtökohtaisesti sopeutumattomien rotumuukalaisten määrän kasvusta. Toisaalta lastentarhoissa vuosikymmeniä sitten aloitettu suomalaisuuden alasajo ja ”kansainvälisyyskasvatus” on johtanut siihen, että suomalaislapsilla ei ole enää terveeseen ryhmäidentiteettiin sitoutunutta halua puolustaa kaltaisiaan toisin kun kouluihin väkisin ängetyillä etnisesti kutsumattomilla vierailla. Suomalaislapset on atomisoitu yksinäisiksi kännykkäänsä seuraaviksi nynneröiksi, joilta puuttuu uhan kohdatessa ryhmähenki.

Sen sijaan rotumuukalaisille on opetettu aina rotuylpeyttä ja kulttuuris-uskonnollista ylivaltaa, vaikka todellisista kulttuurisaavutuksista ei olekaan olemassa juuri mitään empiiristä näyttöä. Jos olisi, heidän vanhempansa olisivat älyllään ja ahkeruudellaan rakentaneet kotimaihinsa hyvinvointivaltiot eivätkä luikahtaneet tänne elämaan kiittämättömästi muiden siivellä.

On silti turha syyttää muukalaislapsia kouluissakin havaittavasta epäonnistuneesta monikulttuurikokeilusta. He ovat vain globalisoituneen poliittisen ”eliitin” pelinappuloita tuhoon tuomitussa utopiassa. Järkkymätön usko diversiteettiin ja taikauskoinen käsitys pakotetun tasa-arvon hyvää tekevästä voimasta ovat jatkuvasti voimistuvan konfliktin lähtökohdat. Vasta kun näistä vahingollisten idioottien levittämistä virheellisistä päähänpinttymistä luovutaan, voidaan rauhaa rakentaa sekä Eurooppaan ja että muualle maailmaan.

Daavidin poika
Daavidin poika
27.9.2020 08:41

Olisit Pate maininnut myös Erkkilän Suomalaisen rikoskumppanin Ram Laor:in, alias Raimo Majuri. Muistan kyllä tapahtuman.

Eikös Majuri ollut myös Erkkilän mukana kun näitä henkilöautoja väsättiin Suomeen.? Näistä kahdestahan se kaikki taisi alkaa.? En nyt tiedä, että oliko Majuri saanut Israelin kansalaisuuden vai oliko nimenmuutos tullut ihan omasta päästä. Sekin pitää paikkansa, että isoista puroista kasvaa suuria meriä.

Perus poliisi materiaalia siis
Perus poliisi materiaalia siis
27.9.2020 10:46

Erkkilä oli siis idiootti.

Fiksu kun saa millin kasaan sanoo hommalle soroknoo, mutta idiootti luulee keksineensä Sammon ja jatkaa rikosiaan typeryyden ja ahneutensa sokaisemana kunnes jää kiinni.

Aivan kuten uhkapeli riippuvainen ei osaa lopettaa ollessaan voitolla.

Quano means 💩
Quano means 💩
27.9.2020 11:10

Mitä itse ollut poliisien kanssa tekemisissä niin harvinaisen epärehellistä sakkia.

Rehellisestäkin tekevät lausunnoisaan epärehellisen eli aika moista quano porukkaa.

korso mafia
korso mafia
27.9.2020 15:22