”Puolet Järvan kuusivuotiaista puhuu surkeaa ruotsia”

Jotkut ovat suvereenisti sitä mieltä, että ulkomaalaisten lasten on saatava puhua äidinkieltään ja lasten äidinkielen puhumista on tuettava. Tällä tuetaan lasten integraatiota, vai tuetaanko?

Ei ainakaan mikäli uskomme SVT:n uutista otsikolla ”Puolet Järvan kuusivuotiaista puhuu todella surkeaa ruotsia”. Tenstan, Rinkebyn ja Kistan peruskouluissa puolet lapsista on kielikehityksessä 2-3 vuotta jäljessä niitä lapsia, joilla ruotsi on äidinkieli. Rinkebyssä tilanne on pahin, Askebykoulussa vain noin 30 % koulun aloittaneista lapsista osasi ruotsia sillä tasolla kuin lasten odotetaan puhuvan.

On tietenkin selvää, että lapsi, joka on juuri muuttanut Ruotsiin vanhempiensa mukana, ei voi osata hetkessä ruotsia, mutta ongelma ei olekaan siinä. Vaan siinä, että kouluissa on paljon Ruotsissa syntyneitä lapsia, jotka eivät osaa siltikään ruotsia.

Syyksi arvellaan se, että lapset eivät ole missään luonnollisessa kontaktissa ruotsin kieleen, useimmiten eivät edes päiväkodissa, sillä ongelma-alueiden päiväkodeissa ei ole kuin uusruotsalaisia työntekijöitä ja nämä taas puhuvat mieluummin lasten kanssa muita kieliä kuin ruotsia.


 

Näin ollen erilaiset ulkomaalaisille lapsille suunnatut äidinkieliset päiväkodit ja koraanikoulut tosiasiassa vain lisäävät kuilua uusruotsalaisten ja ruotsalaisten välillä, vaikka tässä tarkoituksena on luultavasti päinvastaista.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Siimeks
Antti Siimeks
23.11.2020 13:27

Ei integrointia/kotoutumista tarvita, sillä ihan kohta arabiankieli on enemmistönä ruotsissa. Ruotsinkieltä ei tarvita mihinkään, ja ruotsalaisia tarvitaan ainoastaan työtä tekemään ja elättämään muslimienemmistöä. Oikein hyvin onnistui Ruotsi monikulttuurissaan, eikö? Otapa lemmikeiksisi huvin vuoksi iso läjä torakoita ja luteita, ja kerro muutaman vuoden kuluttua miten sinulla kotona on asiat..

Soylent Green
Soylent Green
23.11.2020 13:29

Ruotsalaiset ovat kirjoittaneet paljon pirun hyviä dekkareita.
Nyt voisi joku jo kirjoitella fiktiivisiä romaaneita pohjolan tulevasta dystopiasta. (soppajono lumisateessa kun minareettimölinä kajahtaa, paukahduksia, piikkilankaa, poliisijoukkoja, klaaneja, vastarintaliikkeen sankarit yms.) Aineksia olisi kyllä moneen kirjaan.

Pirtsakka
Pirtsakka
23.11.2020 15:53
Vastaa...  Soylent Green

Kelpaisiko suomalainen kirjailija Ari Paulow ja hänen romaaninsa ”Khilafa”? Fiktiivinen ja hyytävä.

Soylent Green
Soylent Green
23.11.2020 16:22
Vastaa...  Pirtsakka

Vaikuttaa juurikin sellaiselta. Täytyypä lukea.
Julkaisuaikaan 10 v. sitten on varmaan koettu puhtaasti fiktiiviseksi, mutta voi viimeistään 2040-luvulla olla sitten jo enempi faktaa.

Dickie
Dickie
23.11.2020 13:30

Entistä vähemmän syitä pakkoruotsiin Suomessa. varsinkin kun suvakkien mielestä ei ole mitään ruotsalaista kulttuuria tai ruotsalasiakin on ollut vain 3 sukupolvea ja kaikki on omittu muualta

Kukavaan
Kukavaan
23.11.2020 14:05
Vastaa...  Dickie

Suomesta tulee maailman ainoa ja viimeinen maa, jossa puhutaan ruotsia. Mutta ei siinä kauaa kestä kun RKP ja muut suvakit paskovat Suomenkin täyteen ydinfyysikoita.

Turhaantunut
Turhaantunut
23.11.2020 14:18

Samaan aikaan tutkimus poliiseille selvitti että lähes puolet heistä ajattelee lopputiliä ja uuden ammatin ettimistä.

Sam Colt
Sam Colt
23.11.2020 14:48

Ruotsalaisilla teollisuustuotteilla on ollut vuosikymmeniä hyvän laadun maine. Ajatellaan vaikka Volvoja, Saabeja tai Boforsin tykkejä. Laatu perustui kunnon opetukseen läpi koulu- ja opiskeluajan.
Mitä laatutuotteita voidaan odottaa tuolta joukolta, jonka ainoa etiikka on Kalashnikovin evankeliumi?

spöken Palme
spöken Palme
23.11.2020 15:08
Vastaa...  Sam Colt

Heikkolaatuinen työvoima tulee aiheuttamaan teollisuuden alasajon ja poismyynnin.
Talouselämä muuttuu alkeellisemmaksi ja palkkataso putoaa. Perunan ja hernekasvien kasvatus on tulevaisuuden svedutrendi.

rocky
rocky
23.11.2020 16:43
Vastaa...  Sam Colt

Voipi tulevaisuuden Boforsit olla vaarallisempia ampujalle kuin kohteelle.

Juha 06
Juha 06
23.11.2020 23:56

Juuri näin Ruotsin ulkomaalaistaminen etenee, edes pieniä lapsia ei integroida ruotsalaisiksi vaan heidät kasvatetaan ulkomaalaisiksi ruotsalaisessa kotimaassaan. Lopputulos tulee olemaan sen mukainen. Aikuisina he ovat kuin vastatulleita maahanmuuttajia, vain sillä erotuksella että he jo tuntevat yhteiskunnan meiningin toisin kuin vastatulleet.

Integraatio näiden ihmisten osalta on tuhoontuomittu. Segregaatio on paheneva ongelma.

Daavidin poika
Daavidin poika
24.11.2020 09:02

On melkein turha puhua, ja kirjoitella integraatio:sta Ruotsin suhteen. Kyllä sen huomaa jo tyhmempikin ihminen. Ruotsissa on tehty se vakava virhe, että on otettu aivan liikaa vastaan näitä yksin tulleita lapsia vuosina 2015-2020. Ruotsissa ei yksinkertaisesti riitä enää resurssit tulija määrään.

Pahin tilanne Ruotsissa on se, että koulujen opettajat sanoutuvat irti viroistaan. Riippumattomien mediatietojen mukaan, he eivät enää jaksa työssään. Opettajien päälle syljeskellään, huoritellaan jne…Ruotsin opetusministeriö yrittää nyt sitten kuitata opettajapulan, houkuttelemalla muista pohjoismaista opettajia kouluihinsa. Onko siinä mitään järkeä opettajalta lähteä esim Suomesta ”sylkykupiksi” Ruotsalaiseen kouluun.?

Täytyy todeta, että SVT:n toimittajat ovat hypänneet aivan liian suuriin saappaisiin, niin on kyllä Ruotsin nykyinen hallituskin. Katsoin tuon SVT:n linkin jossa nuo Arabinaiset lukoivat totuuksia miten integraatio suoritetaan heidän osaltaan.

Näin siinä sitten käy, kun kaikki haluaa olla mukana päättämässä, mutta kukaan ei ota vastuuta päätöksistä.

juha II
juha II
24.11.2020 12:21

Sehän on vain rikkautta.

Jebuliz
Jebuliz
24.11.2020 12:31

Ja parvekkeella oleva lautanen lähettää vaan omankielistä telkkariviihdettä. Sitten kun ollaan teini-iässä, hurjassa uhmavaiheessa, eikä osata ruotsia edes välttävästi.. kylillä tulee vastaan joku ruotsalainen supernatsi islamofobikko joka puhuu jotain ihmeellistä kieltä VITTU MINUN HOODEILLA, MINUN MAASSANI joku ihme valkonaama Hitler tulee hienoissa kalleissa vermeissään MINULLE SÖSSÖTTÄMÄÄN AVARUUSKIELTÄ!!!!!!! SE ON RASISMIA JA PAKKOHAN SITÄ ON PUUKOTTAA!!!!!! MINÄ VAADIN RISPEKTIÄ!!!

Paluulippua peliin
Paluulippua peliin
26.11.2020 11:25

Meillä suomessa on hyvänä esimerkkinä huomattavasta älystä sekä hyvästä kotoutumisesta
Husu, tuo demokraattinen henkilö joka ei ole pätkääkään rasistinen eikä ylimielinen turhake.

Yli kaksikymmentä vuotta maassa olleena kirjoittaa upeaa suomenkieltä siansaksaksi päiväkotilapsen käsialalla sekakirjaimilla, puhuu suomea kuin porsas kännissä omena suussa.