Yksintulleiden koululain vaatimuksia helpotetaan koronan takia

Oli melko selvää, että afgaanilakia eli koululakia rukataan uuteen uskoon. Hallitus onkin nyt tehnyt uuden lakialoitteen, joka lätkitään nopeutetulla tahdilla voimaan.

Pari vuotta sitten tuli voimaan erikoislaki, koululakina tunnettu, itse kutsun sitä afgaanilaiksi. Laki tarkoitti sitä, että kymmenisen tuhatta lähinnä afgaani”lasta” sai väliaikaisen oleskeluluvan opiskelujen perusteella.

Lain seuraava pykälä oli se, että jos nuorukainen selvittää koulun hyväksytyin arvosanoin ja saa sen jälkeen puolen vuoden sisällä vakituisen työpaikan, tai työpaikan, joka jatkuu vähintään kaksi vuotta, niin sen jälkeen henkilö sai elinikäisen oleskeluluvan Ruotsiin.

Nyt on kulunut pari vuotta ja keväällä useimmat ”lapset” sitten lopulta valmistuivat. Mutta loppuvuotta kohti mentäessä paniikki on kasvanut ilmiselvästi. Nyt marraskuun ja viimeistään joulukuun loppuun mennessä on kulunut se puoli vuotta, jonka aikana olisi pitänyt löytää työpaikka.

Mitä on tapahtunut? Vain kourallinen tuhansista afgaaninuorista on hankkinut itselleen työpaikan viimeisen puolen vuoden aikana. Tietenkin koronatilanne voi vaikeuttaa työnhakua, se on otettava huomioon.

Nyt hallitus on päättänyt antaa pienen helpotuksen. Nyt riittää, että yksintullut hankkii työpaikan, joka kestää vähintään vuoden. Laki tullee voimaan joulukuun alusta.

 

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
24.11.2020 10:54

Korona on ollut vallanpitäjille taivaanlahja. Sillä voi selittää ryöstelevät mamujengit, valtion velkaantumisen ilman ylärajaa, maassaolohelpotukset – lyhyesti kaiken negatiivisen.

Khao Lak
Khao Lak
24.11.2020 11:22
Vastaa...  Valtsu

Koronan ainoa hyöty on ollut se että Afrikan pakolaistsunami ei ole päässyt iskemään Eurooppaan. Nyt olisi vielä aikaa tehdä aallonmurtajia sekä suojavalleja sen varalta.

juha II
juha II
24.11.2020 12:17
Vastaa...  Valtsu

Korona ei ole ”taivaanlahja”. Se on enemmänkin tilattu, jolla kyykytetään ihmisiä kuin parhaassa totalitarismissa ikään. Ihmisten oikeuksia yhteiskunnissa raakataan pois kuin oksia puista. Ja ellet tottele” Sinua kohdellaan kuin terroristiä eikä edessäsi poliisit polvistu. Päinvastoin! Saat tuntea samanlaisen kohtelun kuin eräs musta ”jeesus”, paitsi, ettei maailma repeä saamasi sotilasjuntta -kohtelun takia. Korona on vain hyvä tekosyy ”muuttaa maailmaa” niin, että lännessäkin ihmisiä kohdellaan kuin karjaa kohdllaan Välimeren maissa ja Keski-Euroopassa. Niin ovat herra iso-herrat ja -rouvat Davosissa päättäneet, sillä eivät yksin sosiaalidemokraatit halua ”parantaa maailmaa” niin innolla, ettei siinä veronmaksajien rahoja lasketa.

rellinen
rellinen
24.11.2020 12:59
Vastaa...  juha II

Totta. Lierot käyttämässä tilaisuutta hyväkseen.

En näe sitä pahinta aikaa onneksi
En näe sitä pahinta aikaa onneksi
24.11.2020 10:55

Eurooppa taantuu kovaa vauhtia ja jäljet näkyvät seuraavan 20-30 vuoden päästä todella rankasti. Kiina ja yhdysvallat ja jopa venäjä menevät heitämällä edelle.

Tarzan bundolo
Tarzan bundolo
24.11.2020 11:27

Kiina ja USA riistävät erään mantereen luonnonvarat ja Eurooppa saa sen ihmiset.

Riku Rantala
Riku Rantala
24.11.2020 12:20

Mutta me syödään kaikki ne 20-30 vuotta TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!!

juha II
juha II
24.11.2020 12:04

Kun rimaa lasketaan tulokset paranevat iki-sosiaalidemokraattiseen tyyliin.

The Company Man
The Company Man
24.11.2020 12:18

Kohta rimaa alitetaan vieläkin enemmän: riittää että afghaani perustaa oman firman. Valtio antaa uusille afghaanifirmoille starttirahaa puhtaana käteen 50 donaa kuukaudessa, VUODEN verran. Firman toimintakin on silleen exklusiivisesti hyvin joustavaa, ei tarvitse osata mitään, myydä mitään eikä tienata mitään. Oy Ensamkommande International Corporation Inc. Ab. Toimiala: afghaaniuus ja ensamkommandoiminen. Mitään paperisotaa ei ole, vaan rahat rullaavat automaagisesti afghaanin tilille. Vuoden kuluttua niin valtio hoitaa kaikki konkurssipaperit ja muut niin afghaanin ei tarvitse siitäkään huolehtia, vaan voi marssia suoraan sossuun hakemaan rahaa ja uuden asunnon. Näin kuulkaa vasemmistolainen ylivoimainen antirasismi toimii!

PIN-koodi
PIN-koodi
24.11.2020 12:56
Vastaa...  The Company Man

Kannattaa hakeutua kauemmas ennen kuin Taikaseinä kaatuu ja murskaa kaiken sen edessä.

Munakullat
Munakullat
24.11.2020 13:16
Vastaa...  The Company Man

Kaikki riippuu ja roikkuu siitä kuka voittaa vaalit 2022. Jos Löffen jengi voittaa venytetään afgojen jäämistä kunnes PUT ja kansalaisuus on plakkarissa oli sitten ”työtä” tai ei. Löffe ei niitä ennen 2022 heitä minnekkään, maksattaa mielummin kansalaisilla kustannukset kuten kaikesta muustakin.

Jos oikeisto, esim. M KD SD voittaa niin afgaaneilla on hieman parempia mahiksia päästä lähtökuoppiinsa tai sinne suvakkien vuokraamaan asuntolaan.

Jebuliz
Jebuliz
24.11.2020 13:46
Vastaa...  Munakullat

Niin ja samalla kun kaikki kohdistavat katseensa tähän ryhmään, niin ne puoli miljoonaa valehtelevaa pakolaista jotka selän takaa hiipivät ruotsiin per vuosi naureskelee makoisasti.

Vihervassaripimpolahölmölä
Vihervassaripimpolahölmölä
24.11.2020 14:09
Vastaa...  Jebuliz

Afgaaneista kinattaessa on jos minkänäköistä, minkäkokoista ja minkätavoitteista hiihtäjää suksinut sisään koska Ruotsilla ei ole minkäänlaista selvää politiikkaa mistään. Paitsi siitä että pitää diskuteerata eikä saa hätiköidä.

Kuka tahansa saa tulla Ruotsiin yrittämään mitä tahansa ja koska maa on läpibyråkraattinen vihervassaripimpola kestää kaikki vuosikausia. Kaikki pilkut on nussittava moneen kertaan, joskus on jopa asianomainen itse kerinnyt häippästä ulkomaille ruotsalaisten vatvoessa.

Frank
Frank
24.11.2020 15:05

En usko tätäkään koska uudesta suomesta löytyy totuus:

 Mika Lamminpää #3283560 12.11.2020 6:50
Vastaus kommenttiin: #3283523

Kerro mikä tuossa ei muka pitänyt paikkaansa. Kerro jos kykenet. Minä en pilkkaa. Mutta jos et kykene osoittamaan mikä tuossa muka oli valetta, lakkaa lätisemästä valeuutisista. Valuutisia levittävät sellaiset marginaaliset julkaisut kuin Suomen Uutiset, PT-media, Kansalainen, MV-lehti jne.

kanander
24.11.2020 15:21
Vastaa...  Frank

Lamminpää on Uuden Suomen vastenmielisimpiä kirjoittajia. Pyrkinyt vihreiden listoilta Turun kaupunginvaltuustoon. En lähde täällä enempää repostelemaan miekkosta.

Big l
Big l
25.11.2020 07:50

Helpotuksia helpotuksien perään… Aina ja ikuisesti aamen. Ja että ollaan saman arvoisia lässynlässyn. Eipä nuo kehitysmaa luuserit tule elämässä pärjään ei missään eikä koskaan vaikka kuinka rahaa ja helpotuksia jaetaan ja yhteiskunta järjestelmää rukataan. Yhteiskunta se sijaan romahtaa ja silloin ei voi rahaa ja helpotuksia jaella. Ja ainoa toimiva helpotus on lähettää jokaikinen rullahuuli ja karvaranne sinne minne ne kuuluukin… Eli aivan helvetin kauas täältä.

Jones
Jones
25.11.2020 11:07

Ja sen työpaikan he saavat tietenkin jostakin kebab tai pizzapaikasta.

Kukavaan
Kukavaan
25.11.2020 11:17
Vastaa...  Jones

”Yksintulleen” kannattaa ottaa vastaan mikä tahansa työpaikka ja vaikka maksaa siitä. Vuoden kuluttua voi siiten elää ilmaiseksi koskaan työtä tekemättä.

On se outoa, että svedujen pinna ei katkea.

Asiasta toiseen. Eiväthän yksintulleet ole tulleet yksin. Hehän tulevat ryhmissä. Veneet ovat täynnä heitä.