Jari Aarnio, mikä mies oikeastaan oli huumepoliisi?

Nyt tulee se selvitys, mitä lupasin. Miksi Jari Aarnio sai tuomion myös murhasta ja sitä myöten elinkautisen. Mistä on kyse.

Murhatuomio juontaa juurensa Tukholmassa ns. Arlandan lentokenttäryöstöön. 12. heinäkuuta 2002 Arlandaan saapui lentokone Lontoosta. Kone oli lastattu erilaista valuuttaa 44 miljoonan kruunun, eli noin 4,4 miljoonan euron edestä.

Ryöstö itsessään on jo oma aiheensa. Se oli niin taidokkaasti suunniteltu, että ryöstöpisteet 5/5. Mutta yksi asia meni vikaan. Ryöstäjät antoivat raha-asiat hoidettavaksi eräälle Ruotsissa asuvalle turkkilaisella äijälle nimeltä Volkan Ünsal.

 

Ei olisi kannattanut

Volkan Ünsalille annettiin ainakin osa ryöstösaaliista hallinnoitavaksi, mutta Ünsal olikin vasikka ja oharimies. Kun Ünsal sai rahat haltuun, hän hävisi Turkkiin, ryöstörahat mukanaan. Turkissa Ünsal käytti rahaa ostamalla itselleen mm. asunnon, autoja, huoria ja kokaiinia.

Sattui vielä niin, että Ünsal saapui takaisin Ruotsiin ja otti yhteyttä poliisiin. Ünsal kertoikin kaikki, mitä ryöstöstä tiesi ja keitä ryöstössä oli mukana.

Ei tarvi olla ennustaja, että tällaisen miehen eliniän ennuste ei ole kovin pitkä. Vasikasta ja oharimiehestä annettiin alamaailmaan lupaus maksaa ainakin 3,5 miljoonaa kruunua tappporahaa. Tapporahan takana oli ruotsalainen Leo ”Kinesen” Carmona.

 

Monimurhaaja Raninen ja Ünsalin katoaminen

Suomalainen monimurhaaja Janne Raninen sattui olemaan Ünsalin tuttava. Raninen oli tuolloin Tukholman alamaailman luottomurhaaja. Olihan hän aiemmin tappanut jugge-mafian päällikön ja gangsterikuninkaan Dragan ”Jokso” Joksovikin. Tämä tapahtui Solvallan raviradalla vuonna 1998. Parikymppinen Raninen sai taposta kahdeksan vuoden tuomion, josta nuorena henkilönä lusi muutaman. Vuoden 2002-03 aikaan Raninen oli jo vapaana.

Raninen ja muuan tuolloin Ruotsissa vaikuttanut Raimo Andersson saivat tietää mukavasta palkkasummasta. Murhasuunnitelma lyötiin tulille.  Viis siitä, että murhattava oli lapsuuden kaveri. Mukana oli eräs kolmas mies. Koska Raninen tunsi Ünsalin entuudestaan, ja koska Ünsal tiesi sillä hetkellä olevansa kuollut mies, niin Raninen sai houkuteltua tuttavuuden perusteella Ünsalin Tukholmasta Helsinkiin.

Ünsal saapuikin Helsinkiin syksyllä 2003. Sen jälkeen hän lakkasi olemasta eikä tänä päivänäkään tiedetä, että missä hän on.

 

Jari Aarnion osuus

Ünsalin murha olisi myös oma kertomuksensa, mutta koska tässä jutussa pyritään pysymään Jari Aarniossa, niin seuraavaksi juttu siirtyy Aarnioon.

Aarnio oli häärännyt jo pitkään huumekaupoissa. Itse sain tietää Aarniosta ensimmäisen kerran Tukholmassa eräässä baarissa, jossa olimme päiväkaljalla vuonna 2003 oisko ollut kesällä. Olin baarissa kaverini kanssa, jolla oli tuolloin hyvät suhteet Tukholman suomalaiseen alamaailmaan. Baariin astui Raimo Andersson ja eräs mies, jonka nimeä en nyt tässä yhteydessä halua mainita.

Andersson mm. kertoi, että Helsingissä on ”meidän mies”, joka toimii huumepoliisissa. En tuolloin tiennyt, että puhuttiin juuri Jari Aarniosta, mutta jälkikäteen olen ymmärtänyt, että kenestäkään muusta ei ole voinut olla kyse.

Aarnio on ollut toisin sanoen mukana alamaailmassa jo ainakin 2000-luvun alkupuolella. Jokainen, joka tuntee alamaailmaa, tietää, että Aarniosta on puhuttu jo sen 20 vuotta. Siis paljon ennen kuin viime vuosien jutut ovat tulleet esille.

Aarniolla oli menossa monenlaista viritelmää. Hän oli huumepoliisin päällikkö, mutta siinä sivussa hoiteli omaa huumekauppaa. Aarniolla oli vasikoita, mutta toisaalta hän teki omaa bisnestä.

En jatkossa halua mainita enää muita nimiä oman turvallisuuteni takia. Mutta Aarnio kuitenkin sai näiden bisneskumppanien kautta tietoon, että Ünsal tullaan murhaamaan. Aarnion tiedot eivät siis perustu, kuten jotkut väittävät, jonkun prostituutio ”Saaran” kertomuksiin. Saara ei oikeasti tiennyt mitään murhasta ja sen suunnitelmista, sillä Aarniolle Saara oli vain huora. Huorille taas ei kerrota asioita.

 

Murha ja sen motiivi

Aarnio kertoi joistakin tiedoistaan Tukholman poliisille, sen takia, että hän halusi pitää yllä kuvitelmaa hyvästä poliisista. Aarnio ei kuitenkaan puuttunut millään tavalla tekemisiin, vaikka hän tiesi, että  Ünsal oli saapunut Suomeen ja tiesi, että mies tullaan murhaamaan. Aarniolla oli Ranisen ja Anderssonin kautta sellaista tietoa, että hänen olisi poliisina pitänyt vaikkapa ottaa Ünsal turvasäilöön tai muuten yrittää estää murha, mutta sitä hän ei tehnyt.

Miksi Aarnio sitten toimi kuten toimi? On äärimmäisen tärkeää ymmärtää motiivi. Aarnio ei estänyt Ünsalin murhaa siksi, että olisi katsonut, että jos hän nyt estää jonkun vasikan murhan ja se siirtyy myöhemmäksi. Aarnio ei estäntyt murhaa siksi, että hän ei olisi huumepoliisina voinut vaikuttaa murhatutkimusten kulkuun. Jos väkivaltapoliisit olisivat tuolloin alkaneet tutkia asiaa niin:

Aarnion muut jutut, kuten huumekauppa, olisi tullut esille.

 

Tuomiolauselma täältä: R20-1523

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juha II
juha II
22.12.2020 20:18

Ei ole ensimmäinen kerta kuin tässä maailmassa pudotaan korkealta ja lujaa. On lukuisia tapauksia, että ns. mapllikansalainen on elänyt kaksoiselämää vuosikymmeniä. Joskus jopa koko vyyhti alkaa purkautumaan vasta asianomaisen kuoleman jälkeen, jolloin esimerkllinen ihminen paljastuukin täydelliseksi lurjukseksi ja limanuljaksi esim. pedofiiliksi. Mutta yksi on varmaa, että lkopultakin kaikki paljastuu, joka on vain ajan kysymys, vaikkakin onhan niitä ikuisia mysteereitäkin, jotka saattavat jäädäkin sellaisiksi.

Vesa
Vesa
22.12.2020 20:27

Kun miettii, mihin rooliin Aarnio on itsensä jo 2000-luvun alussa pelannut, niin onhan hänen täytynyt tajuta, että hän ei voi jatkaa poliisina kovin pitkään ja että hänestä tulee jossain vaiheessa etsitty mies. Ilmeisesti asema poliisina ja rikollisena on ollut niin koukuttava, että hän ei ole malttanut jäädä pois ja ilmeisesti myös harkintakyky on alkanut hiukan pettää. Luultavasti suunnitelmana on ollut ainakin jossain vaiheessa kerätä sen verran rahaa, että hän pääsee loikkaamaan kunnolla pois ja häipymään. Mutta unohtiko Aarnio vallanhimossaan tämän eikä päässyt irtautumaan ajoissa? Kuka tietää.

Totuus ei pala tulessakaan
Totuus ei pala tulessakaan
22.12.2020 22:20

Liian rehellisestä poliisista tehtiin syntipukki. Poliisijohto saa jatkaa huumekauppojaan rauhassa. Ihan teatteria koko tapaus.

Aarnio ei ole saanut kertaakaan puhua julkisuudessa. Kaikkien naurettavin lavastus oli rahojen kätkeminen kotitalon kivimuuriin… Yhtä hyvä lavastus kuin lentokoneella kaksoistorneihin törmänneen terroristin passin löytyminen kadulta. Ja puusilmät uskoo…

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
23.12.2020 18:01

Jari Aarnion vaikutus yhteiskuntaan tulee olemaan paljon suurempi kuin monet arvaavatkaan.

Hänen saamansa elinkautinen tuomio perustui ensimmäistä kertaa siihen, että murhan yhteydessä käytetään käsitettä epävarsinainen laiminlyöntirikos. Kun tuota epävarsinaista laiminlyöntirikosta joskus keksitään soveltaa poliitikkoihimme, alkaa tapahtumaan.

Mietitäänpä…

Ketkä poliitikot saisivat syytteen terrorismista? Ketkä murhista? Ketkä raiskauksista?
Nämä tulisivat tavallisten maan- ja valtiopetossyytteiden päälle. Lisäksi epävarsinaiseen laiminlyöntirikokseen olisivat syyllisiä lukuisat virkamiehet. Aarnion tuomion myötä jopa valtakunnansyyttäjä taisi joutua tämän rikosnimikkeen mukaisesti vähintäänkin epäillyksi; Jos valtakunnansyyttäjä ei hetimiten nosta syytettä epätavallisesta laiminlyöntirikoksesta kaikkia terrorismia, raiskauksia ja murhia edistäviä poliittisia ja virkamiestahoja vastaan, valtakunnansyyttäjä lukeutuu tuohon samaan porukkaan ja joutaisi saman syytteen alle.

Todennäköisesti tuo epävarsinainen laiminlyöntirikos ei tokikaan tule tuollaista pesänputsausta aiheuttamaan, ja varsinainen vaikutus sillä onkin jokin muu. Termistä tulee tekopyhän lainkäytön käsikassara. Sen avulla saadaan tuomittua kuka tahansa minkä hyvänsä tekosyyn avulla, sopivasti puolivillaista logiikkaa yhdistelemällä. Olisikohan tuollaisen lain nimi Lex Lucifer?

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 21:10

Olen ollut poliisien kanssa tekemisissä elämässäni yhdessä jos toisessa, mutten ole koskaan tavannut yhtään täysjärkistä tai täysin rehellistä poliisia. Tai puhumattakaan nk. hyvästä ihmisestä poliisien suhteen. Kaikki ovat olleet jotenkin pimeitä. Enkä ole koskaan tarvinnut yhtäkään koskaan, enkä missään, enkä tule tarvitsemaankaan, en koskaan ”in my prostitute life!!” Kyttä on kyttä, nege on nege ja matu on matu!! Maanpetturi on maanpetturi. Ja sillä sipuli!! Kokemuksia on sekä tapon yrityksistä itseäni kohtaan että heidän tyttäriensä panemiseen.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 21:13
Vastaa...  Mikä pykii?

Ja yleistänkö? Yleistän, nää on kaikki kusipäitä loppuun asti. Siis kaikki.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 21:27
Vastaa...  Mikä pykii?

Ja Pate, yksi asia vielä josta olen ylpeä itsestäni, enkä suotta. En ole itsekään vasikoinut koskaan ketään, enkä tule koskaan vasikoimaankaan. Vasikat pitäisi kaikki tappaa ja vittumaisella tavalla.

niiin niin
niiin niin
22.12.2020 22:37

90- luvulla puhuttiin hyvästä miehestä poliisissa, mm.antoi pitää 100 g hasista juuri palanneelle matkailijalle kun lupasi käyttää kaiken ite,ei myydä ja jutustella kerran vuoteen jatkossa. Normi toimi.
Tosiasiassa aarni on pienin toimija,Hän vain astui toisten varpaille ja maksaa siitä, 4 muuta kuuluis olla siellä linnassa, juu poliiseja.
Hölmöilin 90-luvulla joo, mutta tuskin olen ainut jolle on tarjottu edullisesti tavaraa jonka määränpää on Riihimäen ongelmajätelaitos.
Heroiini ja poliisivirka sopii huonosti yhteen= itsemurha

Kilttimies
Kilttimies
22.12.2020 23:44

”Murhasuunnitelma lyötiin tulille. Viis siitä, että murhattava oli lapsuuden kaveri. Mukana oli eräs kolmas mies.”
Jännittävää, ei suinkaan sen etunimi ala P-kirjaimella?

Woah
Woah
23.12.2020 03:44

Joko syyllinen tai astui liian isoille vieläkin isommille rikollisille varpaille jossa mukan ”silmäätekeviä” aina valtakunnan huipulta asti. Myös eri poliisiryhmien valtataistelu tulee mieleen, huumepoliisi sai liikaa valtaa ja vei sitä mm. helsiningin politisoituneelta poliisilta ja keskusrikospoliisilta.

flaggan
flaggan
23.12.2020 04:18
Vastaa...  Woah

Sanonpa nyt vaan että oikeusmurha, jotkut tuntee aarnion, hekin tietävät että syytön, sääti vaan ihan liikaa, noissa kuvioissa ei voi olla sotkematta itseään paskaan kaulaa myöten, Tosiaan astui liian suurien kenkien päälle, liian lähelle joitain ihmisiä. Lopuksi, käräjäoikeus tuominnut hovi tulee vapauttamaan, pienenä vihjeenä ettei kirjoita muistelmiaan nyt eikä tulevaisuudessa.

Pah
Pah
23.12.2020 14:48
Vastaa...  Admin Pt-media

”Ei kannata sotkea salaliittoja asioihin, joista ei tiedä mitään.”

Ottaen huomioon viimeaikaiset tapahtumat liittyen esim. koronavirushumppaan ja sen hengityssuojilla tapahtuvaan torjuntaan tai USA- pressavaalien ääntenlaskuun tai Ministerivalan pitävyyteen niin kukapa täällä enää voi oikeasti kehua ”tietävänsä” yhtään mistään?

Kaikki tuntuu olevan yhtä luulotautista salaliittoa?

Sääntösuomessa mikään ei enää yllätä. Itse en ihmettelisi yhtään vaikka kyseiselle Aarniolle maksettaisiin täyttä palkkaa tuolla istumisesta ja muutaman vuoden päästä hänet(kin) vapautetaan miljoonien vahingonkorvausrahojen kanssa.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 21:59
Vastaa...  Admin Pt-media

Pate, luuletko vai tiedätkö, että tää ”koko-saatana” on tiedetty kuten mainitsit, epäluotettavaksi kytäksi? Musta tuntuu, että Vilhunen ja Aarnio olisi poistettu päiviltä jo -90 luvulla. Vilhusella on varmaan mukava , ehkä vähän epätietoinen elämä edessä, tai sit mä en tiedä mitään mistään. Mitä luulet, että toimiko Aarnio ihan yksin? Mä veikkaan, että tämä paskakasa on ”murhannut” useitakin. No, tyypillinen poliisi. Onhan näitä polpoja tosin pahempiakin nykyaikana, mitä nyt kansaa vaihtaa ja vihervasemistoa paapoo, vaikka kansa sanoisi ja vaatisi mitä. ”Mää, mää”, mä vaadin. Islamiako he vaativat vai mitä? Tuleman pitää, jos ei pidetä nk. hatusta kiinni.

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 21:40
Vastaa...  Admin Pt-media

Jumalauta Pate, alat olla asian ytimessä. Näin se vaan on. Sulla on hyvät ”koodit”, ei voi muuta sanoa. Ihme, että joku uskaltaa tämän tuoda esiin. Itse olen tietoinen myös ko. hombreista, mutta linja on sama. Polpo ihmettelee avautumistani ja saa ihmetellä loppuun asti. ”Kytät, siat ja natsien kätyrit”. Heh, vähän läppää ja totuutta suvakeille. Viva la sananvapaus!

Veikolta sain kassillisen rahaa
Veikolta sain kassillisen rahaa
23.12.2020 06:26

Aarnio-uskovaiset ja virkaveljet valkopesemässä suuren johtajansa toilailuja jotka eivät kestä päivänvaloa. Luotto 0%.

T
T
23.12.2020 10:22

”Parikymppinen Raninen sai taposta kahdeksan vuoden tuomion, josta nuorena henkilönä lusi muutaman. Vuoden 2002-03 aikaan Raninen oli jo vapaana.”

Taposta muutama vuosi linnaa. Oikeusvaltio?

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 22:06
Vastaa...  T

Joo, Raninen ei ole mikään saatanan räkänokka, vaikka murhaaja onkin. Raha ratkaisee väittää kytät ja rosvot. Oikeusvaltiosta älä puhu mitään, koska sellainen ei Suomi ole, eikä tule olemaankaan, jos ei EU:sta erota.. EU:lle annettu itsenäisyys ei saa aikaan muuta kun riitaa. Sotahan tästä tulee ja se tuntuu olevan sitä, mitä suvakit tahtoo. Ja vittu, nahkurin orsilla tavataan.

Rahan ahneus
Rahan ahneus
23.12.2020 14:03

Melkoista pokeria vaatinut kyllä aarnion toiminta. Mutta mitenköhän monta tälläistä tapausta on ollut tai on? Kuten turo’s hevi gee kysyy, poliisi minne sinä meet?

Mikä pykii?
Mikä pykii?
24.12.2020 22:16
Vastaa...  Admin Pt-media

Jaa, mä kun kuvittelin, että Aarnio oli yksin koko homman takana. Kovempi kun Chapo Cusman. Uskooko joku oikeesti, että ”ruuneperi” ja muut kytät eivät olleet mitenkään mukana? Oliko Aarnio eka ja vika ja yksin? Keitäs ne olikaan ne YK:n kusipäät? Majuri ja (Tarkki?) WHO ja YK ovat mukana hommissa. Toivottavasti mua ei tapeta tämän vihjeen takia. Comis go on, kuten USA.n vaaleissa on käymässä. On tää saatanan maailma sekaisin.

Rullattu
Rullattu
24.12.2020 19:53

Tässä kappale kuuneltavaksi kaikille niille jotka haluaa myrkyn nimeltä mikä tahans huume vapautettavaksi.

https://www.youtube.com/watch?v=IQDx77ndaAc

Rullattu
Rullattu
24.12.2020 20:51
Vastaa...  Rullattu

Minun joulut murtui heti kun synnyin, meni sekä äiti ja isä kun huumeissa ajoivat auton mutkassa suoraksi.
Siksi olen koko elämäni ajan kironnut joka huumeen syvimpään helvettiin.

Aappa
Aappa
24.12.2020 22:49

Ei jeesuksen perse – jos ei Aarniossa ole kyse salaliitosta, niin missä sitten?