Onko trollaaminen ismi?

Demokratiaa? Kaljakelluntaa?
Nykyään puhutaan paljon ”trollaamisesta”, mutta itse käsite ei ole mitenkään uusi. Trollaamista on harjoitettu iän päivät. Trollaaminen on puhdasta provosointia.

Trollaaminen on hieno harrastus. Kun joku astuu provoansaan, niin sen jälkeen ne kahvinäppikset ovat koko trolliharrastuksen suola. Voin hyvällä omatunnolla myöntää, että olen nauranut pitkiä hyviä nauruja omille tolloille nettiin kehittelemilleni provoille. Toisaalta, provoja käytetään ihan poliittisena työkaluna, joten siksi provo voi olla ”vaarallista”. Kaikki ihmiset nimittäin eivät tajua provoa ja ovat siksi alttiita erilaisille ismeille.

Paljastan tässä yhden muutaman vuoden takaisen provon, joka olikin eräänlainen kuin tv:n jatkosarja. Loin Facebookiin henkilön nimeltä Elsa Silvennoinen. Rakentelin pikkuhiljaa profiilia. Kaveriksi sain paljon ulkomaalaisia miehiä. Tämä oli profiilin perusta: Elsan pitää näyttäytyä Facebookissa yyper-suvakkona, joka puolustaa suvakkoutta henkeen ja vereen.

Kun pääsin rasisminvastusteluryhmä Rasmuksen jäseneksi, niin täräytin eetteriin päivityksen, jossa kerroin, että olin puolivahingossa selannut aviopuolisoni nettihistoriaa, josta selvisi, että puoliso oli surffaillut paljon netissä MV-lehden, Pt-median ja muiden valemedioiden sivuilla. Tämä aiheutti Elsassa hirvittävän järkytyksen; oliko puoliso rasisti. Vain rasistit surffailevat Pt-mediassa ja olisi kauheaa, jos mies olisi rasisti. ”Onhan meillä kaikilla yhtäläinen ihmisarvio” (ei arvo vaan arvio), sanoi Elsa. Elsa kyseli päivityksessään, että pitäisikö puolisosta ottaa nyt ero.

En aluksi uskonut, että homma olisi pajatson tyhjennys. Luulin, että rasisminvastusteluryhmä potkii Elsan samantien ulos ryhmästä kera viestin, että emme kaipaa provoja. Mutta niin ei käynyt. Koko rasmusklaani lähti komppaamaan Elsaa ja hän sai monia hyviä neuvoja. Paras oli mielestäni se, että miehen kanssa pitää keskustella asiasta ja kysyä, että mikä saa hänestä rasistin. Jotkut kertoivat jopa, että jos mies ei antirasistu, niin ero.

Elsassa oli se hyvä puoli, että siihen samaan provoon astui myös se vastapooli. Sain kymmeniä yksityisviestejä tunnetuilta oikeistolaisilta toimijoilta ihan eduskuntaa myöten, jossa paheksuttiin, että olin loukannut kirjesalaisuutta lukemalla mieheni viestejä. Joku uhkasi tehdä minusta rikosilmoituksen. Tämä rikosilmoitusuhkaus tuli siis eräältä oikeistopuolueen kansanedustajalta, joka on melko merkittävässä asemassa.

Lopulta rasisminvastusteluryhmä ymmärsi, että Elsa oli trolli ja koko ryhmä oli astunut provoansaan. Tästä seurasi tuplanaurut, ryhmäläiset alkoivat nyt todistamaan, että tilanne voisi olla totta. Mitä tehdä puolisolle, joka olisi oikeasti piilorasisti. Elsan provossa oli se hyvä/ huono puoli, että se paljasti molemmat poolit. Äärivasemmisto uskoi, että että Elsa oli oikealla asialla paljastamassa miehensä rasistisuutta. Äärioikeisto taas kuvitteli, että suvakot ovat umpitolloja, jotka kirjoittelevat muka omalla nimellään Facebookiin tuollaisia juttuja.

 

No mitäpä tässä yritin sanoa? En oikein mitään. Yksi viisaus on se, että maailma menee miten se menee. Mitä tässä pitäisi tehdä? Huutaa naama punaisena jotakin aatetta? Että kun kaikki äänestää x niin maailma on parempi? Mutta kun kaikki ei äänestä x:ää. Puolet ihmistä äänestää y:tä. Maailma on kuin kaljakellunta. Kaikki haluaa kellua Vantaanjokea alemmas, mutta kukaan ei pääse mihinkään, koska siellä on miljoona muutakin kellujaa. Jotkut tärkeät ihmiset yrittävät huutaa, että minä minä minä, minun pitää päästä kellumaan nopeammin. Mutta kun huuto alkaa, niin miljoona muutakin ihmistä huutaa, että minä minä minä. Pitäisi päästä, mutta ei pääse.

Lopulta tulee kuset housuun kun ei pääse edes penkalle kuselle.

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Tuo on trollauksen aatelia. Hatun nosto ja yläpeukku.

K J

Itse kokeilin myös joskus trollaamista suvakkiryhmissä, mutten kestänyt seurata miinaan astuneita latvarosoja.

Onneksi olkoon, koska trollaus on taitolaji.

Oli uskomatonta lukea kuinka minun (suvakin) pölhökustaat jutut yhdistivät jo entisestään vakavasti mieleltään sairastuneita suvakkeja.

Kusin tahallani homman siihen, kun en kestänyt lukea piffiläisten, rasmuslaisien jne. massa itsepetoksia. Ei tarvinut lopulta kuin pari oikeaa ja omaa mielipidettä, alkoi suvaitsevaisto kyseenalaistamaan, miksi en poikkeuksetta halunnut esim. paperittomien jatkuvaa ja katkeamatonta virtaa Suomeen lihapatojen ääreen.

Sain jopa vihaisia vastauksia kun kyseenalaistin erään terrori-iskun ja kirjoitin että onneksi evät olleet minun lapsiani. (Tämä oli se Marokossa tapahtunut päänirroitus-bakkanaali suvakkitytöille). Olin ymmärtämätön ja lopulta kuuluin ilmeisesti NSDAP:hen ja Gestapoon.

Ja todellakin. Tämä pätee joiltain osiltaan myös yltiö-oikeistolaiseen ajattelumaailmaan.

Haluan että ihmiset ymmärtäväisivät mitä he kirjoittavat ja jaksaisivat tarkistaa faktoja myös ulkomaalaisista julkaisuista.

Sam Colt

Sitähän se on maailman kirjallisuus. Mielikuvitustarinoita, joissa on toden tuntuinen logiikka. Dostojevskikin kirjoitti mummoparan murhan ja antoi sille nimeksi Rikos ja Rangaistus.
Nykyään ei tarvitse painattaa juttujaan paperille, vaan laittaa ne nettiin.

Antti Tifa

Trollismi ? Kyllä se on ismi jos sen harjoittamisesta tulee elämäntapa jota ilman ei voi olla. Eli siihen jää koukkuun eikä voi olla trollaamatta.
Tulevaisuus provokaattorina ?
Tajupaavo on ollut tavallaan provoilija niin pitkään kuin olen PT-mediaa lukenut.
Hieno saavutus ja huumorikin tallella.
Sitten on ikäviä provoilijoita tuolla toisella laidalla jotka ovat aina helvetin tosissaan.
Se on inhaa.
Paatos karkottaa, huumori kutsuu luokseen.

jupi

trollaaminen on taitolaji, keijo kaarisade osaa

Sakari Rajamäki

Mäkin tykkään trollaamisesta. Esim. tiedän, että moni vanhammi ihminen kauhistelee huumeita, siks ku puhutaan vaikka kannabiksen laillistamisesta menen tahallani siihen keskusteluun lässyttämään jostain rauhanyrtistä jne. Oikeastikkin näytän hävän vihreää valoa kannabikselle, mutta se on kokonaan toinen asia..

Mutta olen myös sitä mieltä ettei näitä asiaoita kannata ottaa niin vakavasti. Valtaosaa ihmisista ei juurikaan kiinnosta maahanmuutto tai muutkaan yhteiskunnallisen asiat. Minusta se johtuu siitä, ettei jonkun maahanmuuton seuraamisesta ole yleensä ihmisille mitään henkilökohtaista hyötyä. Sitä vastoin moni näkee paljonkin vaivaa sellaisiin asioihin joista hyötyy henkilökohtaisesti esim. jaksaa opiskella todella pitkäälle tai talon rakennus projektit jne. Tämä asia johtuu taas siitä ihmisen luontaisesta itsekkyydestä. Koska ihmisiä ei kiinnosta, niin maahanmuuttopolitiikka tulee menemään todennäköisesti vituiksi ja sama koskee kaikkea muutakin politikkaa. ja sama meininki on kaikkialla maailmassa, vain mittakaavoissa on eroja.

Koska muitakaan ei juuri kiinnosta, niin en itsekkään jaksa ottaa tressiä näistä. Huumorilla suhtaudun asioihin, tai sitten analysoin jotain asioita(esim. juuri se kulttuurimaxiasmi), mutta hyvin harvoinpa tulee kirjoitteltua mitään naama norsun vitulla. Ehkä niin on myös parempi, sillä harva jaksaa lukea/kuunnella kovin negatiivissävytteisiä juttuja

Ps. kiitoksia nauruista siitä kultturimarxismi analyysin jutussa:)

Musta makkara

Juuri tästä syystä epäilen, että vastapooli trollaa, kun sanoo kannattavansa vankeusrangaistusten lopettamista ihmisoikeuksien vastaisena. Se on kertakaikkisen typerä ajatus, eikä moinen aivopieru ole muuta kuin oikeistolaisille suunnattua trollia.

Fatwantarkistaja

Veikkaan Quanon trollaavan myös. Suht nerokasta kommareilta syöttää aivan silkkaa kuonaa ja hieman totuutta suoraan vastustajan lapaan. Menevät kaikki samaan ansaan ja sen jälkeen ne ovat pelkkiä pellejä.

Fatwantarkistaja

Näin itsekin koen. Vitut muista, itselle kaikki. Tiivistettynä.

Trollfinn

Minä olen aina yhtä pöllämystynyt siitä kuinka paljon ihmisiä löytyy jotka eivät näe/ymmärrä sarkasmia ollenkaan, trollaamisesta puhumattakaan. Siis miten ihminen voi olla niin kuutamolla että kaikki mitä lukee on vain faktaa ja tosissaan kirjoitettua. Siinä menee nokkelat heitot ihan hukkaan kun vastaanottaja on täys-uuno jolla menee kaikki syötöt huti =) Kai ne vaan ovat sitten niin hyvin kasvatettuja yksilöitä jotka luottavat ihmisten hyvyyteen satarosenttisen varmanasti!

Islam on syöpä

Trollaamisella (engl. trolling) ei ole mitään tekemistä minkään peikkojen (troll) kanssa. Kyseessä on troolaamista eli verkot veteen ja katsotaan moniko siihen tarttuu. Vastatiedustelulle informaation kalastelu ja disinformaation levittäminen ovat yhtä tärkeitä. Kummallakin tavalla saa käyttökelpoista informaatiota. Mitä, se on käyttäjästä kiinni. Ja onhan se nyt helvetin hauskaa välillä laittaa kunnon täky johon urpot sitten tarttuvat, olivat kummalla laidalla tahansa tai pelkkiä hörhöjä.

PS. Aron kirja ”Putinin trolleista” on jo otsikosta lähtien puhdasta paskaa. Keitä Aro tarkoittaa, ovat puhtaita vastatiedustelun ammattilaisia eivätkä nettitrolleja. Tosin Aroa ahdistelleet olivat pelkkiä, luultavimmin, kotoperäisiä vitsiniekkoja ilman oikeita töitä.

pah

On syytä olettaa että ruuhka hellittää ja kellujien määrään on tulossa reipas harvennus.

Olettamus perustuu olettamukseen ettei Marxilais-intersektionaalisen feminismin nimiin vannova punvavihervasemmisto pettäisi, vaan jatkaisi linjalleen uskollisesti asioiden ryssimistä päin helvettiä.

Jos joku kuvittelee että saman Marxilais-intersektionaalisen feminismin nimiin vannova punvavihervasemmisto olisi Amerikassa jotenkin parempaa kuin täällä pohjolassa niin voin vakuuttaa ettei ole. Samaa ääliömäistä jengiä ne ovat kaikkialla, mutta koska jenkeissä näistä valtaan vilpillä päässeistä ääliöistä joka toinen on taustaltaan Tatu Vanhasen ÄO-tilastojen mukaisesti täysiä idiootteja, niin tilanne on kerrassaan kamala.

Elikkä jotta pääsisimme yhteisymmärrykseen tilanteen vakavuudesta niin kuvitelkaapa vittuuksittaan tilanne että sillä Ruotsin hitsarilla tai Suomen kassaneidillä esikuntineen olisi tuommoinen futis ja vastaava määrä joukkotuho-aseistusta joidenka käytöstä nämä unelmissaan elävät punavihreät umpihölmöt suvakit sitten yhdessä vastaisivat. Mitä luulette kuinka kauan kestäisi kun ruuhkat kellunnoissa hellittäisi?

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/perinteisesti-ydinasesalkku-annetaan-virkaanastujaisissa-presidentilt%c3%a4-toiselle-miten-tehd%c3%a4%c3%a4n-nyt-kun-trump-ei-osallistu-juhlaan/ar-BB1cTBPN?li=BBr5Fal

Ein Stein

Tuo marxilais-intersektionaalinen feminismi on jotain niin hienoa, että taidan alkaa opiskella jotain – kävisiköhän kvasifilosofia?

Älkää alistuko

”Yksi viisaus on se, että maailma menee miten se menee. Mitä tässä pitäisi tehdä? Huutaa naama punaisena jotakin aatetta? Että kun kaikki äänestää x niin maailma on parempi? ”

Yleisin narisijaryhmä ovat perseaukiset, jotka ovat joutuneet työttömiksi markkinatilanteen muutosten vuoksi, siis eivät omasta syystään ja sehän vituttaa, varsinkin kun saa vaivoikseen jotain amistyttöjä kunnasta viisastelemaan asiassa.

Ja hallitus on mukana juonessa noita pikku kanasia työllistämässä, miestyöttömät ovat lihakarjamateriaalia joilla tienataan erilaisilla temppusirkusleikeillä.

Suosittelen: Mikäli pää vähääkään riittää ja ikää on alle 50v, kouluun ja lukekaa niin pitkälle kuin pää riittää, pääsee kunnon hommiin eikä tarvitse olla amiskanojen itsetunto-ongelmien eikä yksinkertaisuuden uhrina.

Eniten vituttaa tyhmyys ja sen uhriksi joutuminen.

Provo Katiivi

Heh – tyhmät lähtevät näihin provoihin tai fiksumpi saattaa astua ansaan, jos on paljon akua veressä lukuhetkellä.

Kampiina-Feija

Kukaan ei pakota sinua juomaan

timo

Kaikki murkut.orgin sivustot paitsi PT levittää rokotevastaista propagandaa.
Tunnetuin eli MV on venäjärahoitteinen. Kellään tietoa onko myös Murkut venäjärahoitteinen? Sattumaahan tuo ei voi olla että kaikki isänmaallisina esiintyvät sivustot olisivat rokotevastaisia. Tuo on kaikkea muuta kuin isänmaallista.

Last edited 3 vuotta sitten by timo
Kilttimies

Lopulta tulee kuset housuun kun ei pääse edes penkalle kuselle.” Housut pois niin ei mene kusi housuun, kaljakellunnassa hyvä keino.

Ps. Paavolla tipaton tammikuu kun näin maukkasta juttua pukkaa😷

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Niin mullakin , aloitan joka iltapäivä kaljoittelun. Ja tääs ei ole trollausta vaan totuus.