Ruotsalainen suomalaisvitsi illan päätteeksi

Haluatteko kuulla ruotsalaisen pullantuoksuisen suomalaisvitsin? No kerron sen kuitenkin.

”Jag har en finsk polare, som alttid skjuter upp saker. Till och med nän han hälsar så säger han: Senare, senare.”

Ehe ehe.

”Minulla on suomalainen kaveri, joka lykkää aina asioita. Jopa silloin kun hän tervehtii, niin hän sanoo: Myöhemmin, myöhemmin.”

Vitsi ei avaudu suomen kielellä, ja selittäminen pahentaa asiaa. Vitsin idea on siinä, että ruotsin tjänare = terve. Ruotsalainen lausuu sen tietenkin tsenare, mutta suomalaisilla on taipumus tiputella kirjaimia sanoista ja tsenare kuulostaakin ruotsalaisten korvaan senare. Senare = myöhemmin.

Itsellänikin on taipumus puhua melko suomalaisittain. Fittja on vittja, betala on petala, klockan on klokkan, jag on jaa jne.

Niisk, niin minä mieleni pahoitin taas.

 

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
samaa sarjaa
samaa sarjaa
22.2.2021 21:51

”I am always honest and frank to the ladies
In Chicago I’m Ernest and in New York I’m Frank”

(Samuel L. Jackson)

Ilmari
Ilmari
24.2.2021 16:46
Vastaa...  samaa sarjaa

I have a transchild. Am I a transparent?

kuli
kuli
22.2.2021 22:49

Näin jossain ruotsalaisessa poliisidokkarissa, jossa poliisi jahtasi jälleen jotain perverssiä naisten raiskaajaa joita ammatillinen poliisin tutkija aina jahtaa ruotsalaisissa dekkareissa, että jos juo itsensä hengiltä, niin tekee kuulemma suomalaisen itsemurhan.

Noh kaippa siinä on totuuden siemen. Itse kutsun ruotsalaisia nykyään ihmiskunnan dodoiksi käyttäen samaa logiikkaa.

Vitseissä löytyy
Vitseissä löytyy
23.2.2021 11:54
Vastaa...  kuli

”Suomalainen itsemurha”… 🥴 No, toi oli aika hauska. En nyt löydä kuvaa netistä, mutta mielestäni hurjanhauska on kuva Tre Kronor: kolme apinannaamaa, Ruotsin kultakruunut päässään. 😂 Ruotsihan onkin juuri kaikkien apinoiden luvattu maa!

Evp Lasse
Evp Lasse
22.2.2021 23:22

En hallitse englannin kieltä, miksi aina jenkki filmissä pidätetään Antero Rest. You antero rest

Ravistettava Omas Kakas
Ravistettava Omas Kakas
23.2.2021 02:22
Vastaa...  Evp Lasse

Niis o aina sama näyttelijä, Also Starring.

Ilmari
Ilmari
24.2.2021 16:47

Directed by puolestaan on maailman tunnetuin ohjaaja.

Isä Pilvinen
Isä Pilvinen
23.2.2021 06:59
Vastaa...  Evp Lasse

Elokuvissa käyn katsomassa jos siellä on lempinäytteäijäni Nosmo King

Rakkautta ja araknofobiaa
Rakkautta ja araknofobiaa
23.2.2021 07:05
Vastaa...  Isä Pilvinen

Oma Bollywood suosikkinäyttelijäni on Imemu Naani.

-Beowolf-
-Beowolf-
23.2.2021 08:05

Ja ruotsalaisten yhteislaulutilaisuuksissa soolon vetää aina
Alli Huuppa
Selite: ”.. och nu sjunger vi, all i hopa!”

GLGL
GLGL
23.2.2021 13:05
Vastaa...  -Beowolf-

Ja aikoinaan MS-DOS valtakaudella koneessani riehui joku kenraali Virhe.

Hurja kutsu
Hurja kutsu
24.2.2021 18:21
Vastaa...  GLGL

Vielä kauempana menneisyydessä vaikutti Ahti Karjalainen. Hän oli ystävänsä Urkin@co kanssa Afrikassa metsästysreissulla. Päivän päätteeksi metsästysurhot vertailivat saaliitaan. Joku oli saanut gasellin, toinen gnun, kolmas norsunpoikasen. Urkki kyseli: Ahti, mitäs sinä sait? Ammuin yhdeksän nosööriä!! Nosöörit, niitä en tiennytkään, millaisias ne ovat? En minäkään tiennyt aiemmin. Ne on sellaisia mustia ja juoksee poispäin huutaen no-söör, no-söör.

vitsi
vitsi
23.2.2021 01:43

sen verran lukenutta porukkaa Ruotsissa, jopa kodittomat deekut puhuu suomea

Porra i sellaren
Porra i sellaren
23.2.2021 02:20

Nu sårade du mina sensslor!

Isä Pilvinen
Isä Pilvinen
23.2.2021 06:57

I was at the bar the other night and overheard three very hefty women talking.

Their accent, lilting and song-like, appeared to be Scottish, so I approached and asked, ”Hello, are you three lassies from Scotland?”

One of them angrily screeched, ”It’s Wales, Wales you bloody idiot!”

So I apologized and replied, ”I am so sorry. Are you three whales from Scotland?”

And that’s the last thing I remember.

Hejsan
Hejsan
23.2.2021 09:19

Åja sa finnen när i diket log.

Ohmygod
Ohmygod
23.2.2021 10:20

Olen huolissani SAS:n lentoturvallisuudesta. Joka lennolla sama perämies Hans Besettning.

Ilmari
Ilmari
24.2.2021 16:50
Vastaa...  Ohmygod

Junissa oli ennen Ticket Salella oma vaunu.

Vähemmän vitsikästä
Vähemmän vitsikästä
23.2.2021 12:11

Asiasta kolmanteen: mitä mieltä muutoin ne ruotsidemokraatit ovat yleensäkin Suomesta ja Suomen asemasta maailman ja Pohjolan kartalla? Ovatko he, kuten Navalny Venäjällä, edelleen sitä mieltä, että Suomi kuuluisi Ruotsille? Pitävätkö he meitä yleensäkin, jopa itseäänkin tyhmempinä?

Suomalaisten Suomenmaa
Suomalaisten Suomenmaa
23.2.2021 14:40
Vastaa...  Admin Pt-media

Navalny (Zhirinovskyn hengenheimolainen) ilm. on julistanut, että kaikki ent. Venäjän keisarikunnan maat tulisi palauttaa Venäjälle, myös Suomi. (Venäjän keisarikunta eli imperiumi oli siis myöskin eri asia kuin Neuvostoliitto).

Me, Suomenahan, olemme historiassa jo kauan olleet noiden kahden aiemman suurvallan, Venäjän ja Ruotsin yleinen temmellyskenttä. Meidän maamme halki on muuteltu rajoja, kuin meitä olisi ollenkaan! Välillä yksi puoli on Ruotsia, toinen Venäjää! Onneksemme meitä viimeksi hallitsi Venäjä, Ahvenanmaata myöten, joten meille suomassaan itsenäisyydessämme saimme takaisin koko asuinalueemme, joskin sittemmin meiltä palautui osa takaisin, NL:lle.

Olen Oolannissa vieraillut Bomarsundin linnakkeessa, joka tuolloisen sodan aikaan oli Venäjän läntisin linnake. Että tuli uljas fiilis katsella tykkien takaa merelle: ”Mutta suomenpojjaat ne ampuivat, huraa, huraa, huraa! Että fästingin muurit ne kaikuivat ja Oolannin rannat ne raikuivat…!”

Tässä mielessä kysyin ruotsidemokraattien mielipidettä, miten he -ikäänkuin pinnan alla – suhtautuvat Suomen itsenäisyyteen, Ruotsihan muutoin paljonkin sekaantuu Suomen omiin asioihin, aivan kuin edelleen olisimme vain heidän ”itäinen maakuntansa”. Olen, Suomen ruotsalaisten itsensä kirjoittamina, tällaistakin väitettä lukenut ihan suomalaisissa medioissamme. Esim. Iltiksessä.

Suomi ei ole koskaan ”kuulunut” muille kuin suomalaisille. Miehittäjä on aina ollut vieras, vieras valta. Joskin heidän suhtautumisensa meihin on ollut erilainen. Olosuhteista huolimatta, ystävällisempi ja kunnioittavampi meitä kohtaan on siltikin aina ollut… tuo meistä katsoen itäisempi naapurimme. Johon kunnioitukseen vastaan: myös kunnioituksella. Baljshoje spasiiba.

juhaII
juhaII
23.2.2021 14:26

Hyvä kuvituskuva, jossa apina ilmeisesti viittaa supomalaiseen. Nimittän eräs ruotsinsuomalainen ”rotu-tohtori” oli ylemmyyden tunnossaan aivan varma, että suomalaiset voidaan muittamutkitta rinnastaa apinoihin.

Se oli ainakin varmaa vielä viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä ”lännestä katsottuna”, että suomalaiset ovat mongolia, jonka halusi kiistää myös itse C. G. Mannerheim, joka lähetti jollekin sukulaiselleen postikortin, jossa oli kuva marssivista suomalaissotilaista. Korttiin oli kirjoitettu suurinpiirtein näin: ”Etteivät suomalaiset ole mitään mongolialaisia, sillä näkeehän sen jo komeasti marssivista suomalaisista sotilaisatakin ettei näin ole!”

Suomalaisten Suomenmaa
Suomalaisten Suomenmaa
23.2.2021 14:58
Vastaa...  juhaII

Tuota ”mongoli”-väitettä/ -nimittelyäkin voi edelleen lukea erinäisillä keskustelufoorumeilla. Olemmehan me ihan oma kansamme! Emme ruotsalaisia, venäläisiä, kiinalaisia…, vaan suomalaisia! Itänaapurissa muuten vaalitaan näyttävästi oman kansaheimomme erilaisia alkuperäiskulttuureja. Suomessa moisen julkituominen tulkittaisiin rasismiksi!

rellinen
rellinen
25.2.2021 20:35

Totisesti on vaalittu. Kysykää vaikka inkeriläisiltä. Siperiassa mätänivät ja jäljelle jääneet potkittiin puoliryssinä suomeen fsb:n reklaatti taskussa.
Vatjalaisten harjoittama kulttuurin vaaliminen lopahti vatjalais-museon kärähtämiseen(polttamiseen). Eikä ilmeisesti ko. kielen puhujia enään ole.
Muut suomen-heimoiset puolestaan vaikuttavat olevan järkiään vasileita ja iivanoita. Joten enpä menisi kehumaan.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
24.2.2021 17:02
Vastaa...  juhaII

Onkos tuo kuvituskuvassa apinan vitseille riemusta kiljuva neitonen muuten Mersun keksijän tytär Mersu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Merc%C3%A9d%C3%A8s_Jellinek

On tuossa jotain samaa näköä?

Edwin
Edwin
26.2.2021 00:27

Mitä suomalainen ruattalainen ja norjalainen tekevät saunassa?
No witustako minä sen tietäisin, meirään saunassa on aina ollu vaan SUOMALAISIA.